Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 08/09/2012 : 21:11:39
|
quote: Originally posted by Ajkula
quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Ernie Pike
Iako i ja mislim da je Petrovic bio najbolji igrac od svih navedenih, potcjenjivanje Sabonisa je totalno neumjesno. Sabonis je veliki igrac i realni kandidat za najboljeg ikad. Kako prema Cosicu nisam objektivan, kao prave kandidate dodat cu i Kukoca i Dalipagica.
niko Sabonisa ne podcjenjuje..po meni najveci europski centar svih vremena..i dobro usporedba sa Shaqom nije bas najbolja jer je Sabonis ima uz onu visinu i masu bolji osjecaj za sut (nerjetko je gada trice) ali mislim da cete skuzit na sta mislim..
Usporedba sa Shaqom nema smisla. Ne samo radi šuta nego zbog apsolutno svih košarkaških kvaliteta koje je ima. Shaq je dominira isključivo zbog svoje fizičke dominacije.
nisam se u tom trenutku moga siti ni jednog drugog..evo reci cu ime najveceg - Hakeem Olajuwon (tehnicki apsolutno nedodirljiv)..
nemoj tako, Olajuwon nije evropljanin, jer među svim ,,ne amerikancima'' za Dražena nema nema mesta ni u top 10...
Mairosu ti je lipo reka. Nije sramota neznat, zato čitaj pažljivije o čemu se priča pa možda nešto i naučiš. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Member since 09/03/2012 |
Posted - 08/09/2012 : 21:15:15
|
quote: Originally posted by Mairosu
Evo vam ga razlog zasto je kosarka otisla u kurac u Srbiji, na pitanje "najbolji euro kosarkasi svih vremena" omladina citira Mozgova, Turkoglua, Rudya, itd.
I rest my case.
Dobro, Mozgov nije zaslužio da se nađe na listi, a ni Rydi nije dovoljno kompletan. Al je takođe nepravendo što je brno napioso da je Dražen najboli evropski košarkaš. |
?????? ? ??????? |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 08/09/2012 : 21:17:19
|
Reci da je Drazen najbolji evropski kosarkas ikada je otvoreno pitanje koje poziva diskusiju.
Reci da je to Hedo Turkoglu baca ne bas tako pozitivno svetlo na onoga koji je to izjavio. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:19:01
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Iako i ja mislim da je Petrovic bio najbolji igrac od svih navedenih, potcjenjivanje Sabonisa je totalno neumjesno. Sabonis je veliki igrac i realni kandidat za najboljeg ikad. Kako prema Cosicu nisam objektivan, kao prave kandidate dodat cu i Kukoca i Dalipagica.
niko Sabonisa ne podcjenjuje..po meni najveci europski centar svih vremena..i dobro usporedba sa Shaqom nije bas najbolja jer je Sabonis ima uz onu visinu i masu bolji osjecaj za sut (nerjetko je gada trice) ali mislim da cete skuzit na sta mislim..
Usporedba sa Shaqom nema smisla. Ne samo radi šuta nego zbog apsolutno svih košarkaških kvaliteta koje je ima. Shaq je dominira isključivo zbog svoje fizičke dominacije.
nisam se u tom trenutku moga siti ni jednog drugog..evo reci cu ime najveceg - Hakeem Olajuwon (tehnicki apsolutno nedodirljiv)..
nemoj tako, Olajuwon nije evropljanin, jer među svim ,,ne amerikancima'' za Dražena nema nema mesta ni u top 10...
Mairosu ti je lipo reka. Nije sramota neznat, zato čitaj pažljivije o čemu se priča pa možda nešto i naučiš.
Olajuwon, Nowitzki, Nash, Scola, Kukoc, Ginobili, Ming, Parker, Korać, Ewing...? |
?????? ? ??????? |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 08/09/2012 : 21:20:06
|
Al je takođe nepravendo što je brno napioso da je Dražen najboli evropski košarkaš.
A cekaj, jesi li gledao Drazena? Spada u najbolje, te je moguce napisati da je najbolji. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16464 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 08/09/2012 : 21:20:19
|
Niko ne pominje kosarkaskog Boga - Bodibonda
A i Kicanovica. Ja ga nisam gledao, ali cale kaze da boljeg igraca nije video.
Ne znam da li ce me Mairosu sada napasti, ali ja bih u uzi krug ubacio i Dijamantidisa.. jos od 2005. najboljeg evropskog igraca, barem po meni. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:20:55
|
Evo vam ga razlog zasto je kosarka otisla u kurac u Srbiji, na pitanje "najbolji euro kosarkasi svih vremena" omladina citira Mozgova, Turkoglua, Rudya, itd.
I rest my case.
Dobro, Mozgov nije zaslužio da se nađe na listi, a ni Rydi nije dovoljno kompletan. Al je takođe nepravendo što je brno napioso da je Dražen najboli evropski košarkaš.
Aj molin te da isključiš iz rasprave. Nisi kompetentan pričat o ovoj temi i samo ćeš isprovocirat ljude da te vriđaju A ako nastaviš u ovon tonu, nadan se da će te moderatori izbacit zbog trolanja. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:21:15
|
quote: Originally posted by Caleb
Niko ne pominje kosarkaskog Boga - Bodibonda
A i Kicanovica. Ja ga nisam gledao, ali cale kaze da boljeg igraca nije video.
Ne znam da li ce me Mairosu sada napasti, ali ja bih u uzi krug ubacio i Dijamantidisa.. jos od 2005. najboljeg evropskog igraca, barem po meni.
Ja sam spomenuo Bodirogu.
Dijamantidis je negde u Djordjevic kategoriji, po meni. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:25:01
|
I rest my case.
Dobro, Mozgov nije zaslužio da se nađe na listi, a ni Rydi nije dovoljno kompletan. Al je takođe nepravendo što je brno napioso da je Dražen najboli evropski košarkaš.
Aj molin te da isključiš iz rasprave. Nisi kompetentan pričat o ovoj temi i samo ćeš isprovocirat ljude da te vriđaju A ako nastaviš u ovon tonu, nadan se da će te moderatori izbacit zbog trolanja.
|
?????? ? ??????? |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/09/2012 : 21:25:32
|
Dražen Dalipagić, isto jedan od najboljih. A Kićanović je isto bio dobar, međutim kad se pojavio Kinđe(Mirza Delibašić), da vidite samo kako ga je Sarajlija pravio majmunom da je to čudo! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16464 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:25:34
|
I rest my case.
Aj molin te da isključiš iz rasprave. Nisi kompetentan pričat o ovoj temi i samo ćeš isprovocirat ljude da te vriđaju A ako nastaviš u ovon tonu, nadan se da će te moderatori izbacit zbog trolanja.
A sto bi ga neko vredjao.. vis da je klinac i ume da lupi... nije kompetentan, jer ne zna mnogo o ovome, ali neka pise, pa sta... koga ce dete da iynervira, nas sa preko 20 godina.. tesko.. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:26:47
|
quote: Originally posted by Jasko
Al je takođe nepravendo što je brno napioso da je Dražen najboli evropski košarkaš.
A cekaj, jesi li gledao Drazena? Spada u najbolje, te je moguce napisati da je najbolji.
To što nisam bio rođen kada je on igrao, ne znači da ga nisam gledao... |
?????? ? ??????? |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16464 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:27:50
|
Videh, ali mi cudno da ga niko ne pominje. Pa on je doslovno kosarkaski Bog
Kakav Drazen i kompanija |
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:28:11
|
I rest my case.
Reci. Šta te zanima. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16464 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:29:12
|
A cekaj, jesi li gledao Drazena? Spada u najbolje, te je moguce napisati da je najbolji.
To što nisam bio rođen kada je on igrao, ne znači da ga nisam gledao...
NIje isto gledati nekoga kao ti sada i ziveti u vreme kada je taj neko igrao. |
|
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:30:19
|
I rest my case.
Reci. Šta te zanima.
Smatram da sam kompetentan da učestvujem u raspravi, jer sam gledao i Dražena i sve ostale o kojima pričam... |
?????? ? ??????? |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:30:57
|
NIje isto gledati nekoga kao ti sada i ziveti u vreme kada je taj neko igrao.
Možda si i u pravu. |
?????? ? ??????? |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:32:45
|
Možda si i u pravu.
Imaš pravo Calebe, neka ga. |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:33:56
|
Možda si i u pravu.
Imaš pravo Calebe, neka ga.
Dobro, u pravu je, jel sad ok? Meni je stvarno žao što nisam gledao Dražena uživo, nisam tad bio ni u planu ... |
?????? ? ??????? |
Edited by - Ajkula on 08/09/2012 21:36:34 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/09/2012 : 21:35:22
|
Smatram da sam kompetentan da učestvujem u raspravi, jer sam gledao i Dražena i sve ostale o kojima pričam...
Slobodno ti komentariši i ne obaziri se ni na koga, niko ti ne može to zabraniti, samo kulturno i argumentovano.
Ja sam gledao sve te košarkaše, neke i uživo, jeste Dražen Petrović bio super igrač, možda i najbolji koji se pojavio na ovim prostorima, ali uzmimo u obzir i vreme u kojem su pojedini igrači igrali. Svaki period je imao svoje ponajbolje košarkaše, tako da ne možemo porediti košarku koja se igrala u Draženovo vreme, sa onom pre njega i ovom današnjom. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:35:44
|
Videh, ali mi cudno da ga niko ne pominje. Pa on je doslovno kosarkaski Bog
Kakav Drazen i kompanija
Bodiroga ima taj * jer nikad nije otisao u NBA - verujem svesno, jer, vise puta sam izneo tvrdnju da se on u NBA ne bi proslavio, pogotovo iz razloga jer bi njegova igra zahtevala od nekoga da prilagodi tim njemu (sta da radis sa Bodirogom 15 minuta na parketu ?), a dosta toga je imalo veze i sa njegovim fizickim karakteristikam, jer za NBA krilo nije dovoljno snazan, a NBA bekovi bi ostavljali mlazne tragove oko njega u odbrani.
Svejedno, nivo fundamentalnog znanja kosarke koji je Bodiroga prikazao tokom karijere je vrhunski. Ubedljivo najsigurnija kontrola lopte koju sam video za zivota (imao sam prilike i da ga gledam uzivo, pogotovo sam obracao paznju na njegovo zagrevanje i tako to), neverovatan pregled igre, i ono sto je izludjivalo sve zive - spori ali efikasni prodori. Bodiroga je imao taj fazon da uspori drugi korak, sto - iz nekog razloga - niko nije provalio tokom cele njegove karijere. Taj trademark Bodiroga potez u kojem bi punim gasom krenuo ka kosu iskosa, a onda drugi korak usporio za 75% u stranu, rezultovao je uvek otvorenom prilikom za lak kos od tablu dok je cuvar zavrsio negde u konstrukciji, ocekujuci valjda da i ovaj zatutnji za njime. To je zaista bilo privilegija gledati, u modernoj eri kosarke gde se bekovi prosto takmice ko ce kome da uradi sto brzi crossover...
Samo sam ga jednom video da se usrao u crunchtimeu - protiv Hrvatske '97. Inace je kad gorelo uvek bio na visini zadatka, ponekad je to islo i u bizarne regione (jos uvek pokusavam da opravdam sebi one trojke protiv Argentine kao nesto sto nije intervencija "odozgo"...). |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 08/09/2012 : 21:38:27
|
quote: Originally posted by srdjandj
Smatram da sam kompetentan da učestvujem u raspravi, jer sam gledao i Dražena i sve ostale o kojima pričam...
Slobodno ti komentariši i ne obaziri se ni na koga, niko ti ne može to zabraniti, samo kulturno i argumentovano.
Ja sam gledao sve te košarkaše, neke i uživo, jeste Dražen Petrović bio super igrač, možda i najbolji koji se pojavio na ovim prostorima, ali uzmimo u obzir i vreme u kojem su pojedini igrači igrali. Svaki period je imao svoje ponajbolje košarkaše, tako da ne možemo porediti košarku koja se igrala u Draženovo vreme, sa onom pre njega i ovom današnjom.
+1 |
?????? ? ??????? |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 08/09/2012 : 21:41:39
|
Kakav je užitak bio gledati Bodirogu, fantastičan igrač. A i ja sam na jednom topiku napisao da ne vjerujem da bi se snašao u NBA, pa me ljudi iznapadaše najcrnje. Mislim, on je imao kvalitet i da bude jedan od boljih igrača u NBA, ali bi treneri morali imati strpljenja sa njim i prilagođavati igru, što im se jednostavno ne bi dalo. Zna se šta tamo žele - šou. |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3274 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 08/09/2012 : 21:42:59
|
ovde se spominje neka "druga liga najboljih" košarkaša. E pa onda u vezi te "druge" lige treba spominjati i oscar schmidt, galis, marčuljonis, meneghin, kičanovič i dalipagič |
|
|
Topic |
|
|
|