Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 09/09/2012 : 01:40:01
|
quote: Originally posted by Mairosu
Zdovc je meni jedan od najdražih igrača, i baš se vidilo da mu je krivo šta mora ić ća. Takva su bila vrimena Kakvo je tvoje mišljenje o Zdovcu ka igraču? Baš mi je drago šta si spomenija Sobina. On je jedan od onih igrača koje naučiš cijenit tek kad malo odrasteš. U ono vrime iša mi je na živce onako grbav i glavat, ali on je bija nevjerovatan, i ka igrač i ka lik. Borac do kraja,odličan obrambeni centar, a najvažnije utakmice je igra vrhunski. Ako ikoga mogu izdvojit ka pojedinca koji je donija prvu euro titulu, to je on. U 2 minute zaustavit 3 napada zaredon i zabit 5 zaredon za 69-64 mogu samo mudonje. Lik je igra za Alkar iz Sinja, i sam je dobija Cibonu. Kad su ga pitali za šta igra u Alkaru, reka je da igra za gušt i teletinu
Rađa je po meni malo potcijenjen igrač, jer po svemu viđenome on za mene spada u krug 5-6 najboljih evropskih igrača svih vrimena. Tehnika i brzina kakvu je ima prije satranih kolina, volja za trening, košarkaška inteligencija, kohones. Sve je ima.
Rebraču nemogu komentirat jer iza 91 vašu košarku slabo poznajen.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 09/09/2012 : 01:41:23
|
Drazen je, da se vratimo na njega, retko kada bio gubitnik u domacoj ligi, ali u dva navrata se to ipak desilo. Prvi put, zahvaljujuci nadahnutom Petru Popovicu i strucnom vodjstvu Vlade Djurovica, titula je otisla u Zadar. A drugi put, e, drugi put je bio veseo. Cela zemlja se ostrila za finale Cibona - Partizan, pravi sudar titana, ali, neko je imao drugacije ideje. Zvezda je te godine dotaljigala do polufinala i izborila majstoricu u Zagrebu, gde je ponovo Djurovic spremio zvrcku za vukove sa tuskanca - zvrcku koja je bila tako dobro skrivena da je retko ko uopste i konstatovao. Zvezdin dzoker u majstorici zvao se Bane Prelevic, mali guzati bek koji je bio relativno nepoznat, toliko nepoznat da mu se cela hala smejala na zagrevanju. Posle utakmice malo se ko smejao - Zvezda je u trileru pobedila favorizovane Cibose, a Prelevic je pokazao zasto ce posle toga godinama biti apsolutna legenda i najveci igrac u istoriji PAOKa.
EDIT : Naravno, Partizan nas je satro u finalu. Naravno. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
Edited by - Mairosu on 09/09/2012 01:43:05 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 01:55:22
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Kakvo je tvoje mišljenje o Zdovcu ka igraču?
Jure je bio moj tip igraca, trenerova produzena ruka na terenu. Dobar organizator, inteligentan, cvrst u odbrani. Nije pravio gluposti, radio je ono sto je trebalo da radi i to je radio dobro. Uvek sam cenio takve kosarkase vise od onih "leprsavih" - meni je profesionalni sport rat, taktika, nadmudrivanje, i vise sam voleo vojnike od klovnova...uvek bilo. Umeo sam ceniti i atraktivne poteze, ali prvo pobeda, posle sve ostalo.
Zanimljivo doduse kako ispade shugav trener, tome se nisam nadao.
quote: Rebraču nemogu komentirat jer iza 91 vašu košarku slabo poznajen.
Je, postojala je rupa u komunikaciji sve do neke '96...ja jos uvek pokusavam razluciti kako je propala hrvatska kosarka, sigurno je da je prvi korak bio sokantni poraz od kengura u Atlanti - ovo je bila prvorazredna senzacija u Srbiji, mi smo svi ocekivali sigurnu bronzu za Hrvate, a ono naletese na bekovski par iz pakla Heal-Gaze i zdravo djaci...'97 je Skansi obnovio selekciju, tada je pocela i stampa malo pratiti region, pojavili su se casopisi (moja omiljena i nikad prezaljena DT Kosarka), bila je tu neka dopadljiva generacija igraca - Rimac, Josip Vrankovic, Kelecevic (ovaj mi se izuzetno svideo na tom turniru, ali dalje nisam cuo da je zabelezio neki uspeh), Mulaomerovic itd., te up and comer Josip Sesar, ali vec se tu osetilo da to nisu ti kalibri, prosto, kad bih uporedio, delovali su kao sto danas deluju srpski igraci - ima neki potencijal, al' znas vec da nece biti neki mega svetski as kakvi behu ranije.
Sesara sam kasnije gledao u Beogradu kad je Zagreb gostovao Partizanu, imao je kredit Jordana i Drazena da puca koliko god hoce i sa koje god pozicije, a ruku na srce nije bas bio TOLIKO dobar.
Jel se secas istorijskog dvomeca Partizan-Jugoplastika 96/97 ? Tada su se valjda zvali Dalmacija nesto ili Kroacija nesto...vise se ne secam iskreno, mozda i nesto trece. Kalamiza i Prkacin su bili glavni igraci u Splitu. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 09/09/2012 : 02:05:11
|
ja jos uvek pokusavam razluciti kako je propala hrvatska kosarka, sigurno je da je prvi korak bio sokantni poraz od kengura u Atlanti - ovo je bila prvorazredna senzacija u Srbiji, mi smo svi ocekivali sigurnu bronzu za Hrvate, a ono naletese na bekovski par iz pakla Heal-Gaze i zdravo djaci...'97 je Skansi obnovio selekciju, tada je pocela i stampa malo pratiti region, pojavili su se casopisi (moja omiljena i nikad prezaljena DT Kosarka), bila je tu neka dopadljiva generacija igraca - Rimac, Josip Vrankovic, Kelecevic (ovaj mi se izuzetno svideo na tom turniru, ali dalje nisam cuo da je zabelezio neki uspeh), Mulaomerovic itd., te up and comer Josip Sesar, ali vec se tu osetilo da to nisu ti kalibri, prosto, kad bih uporedio, delovali su kao sto danas deluju srpski igraci - ima neki potencijal, al' znas vec da nece biti neki mega svetski as kakvi behu ranije.
Sesara sam kasnije gledao u Beogradu kad je Zagreb gostovao Partizanu, imao je kredit Jordana i Drazena da puca koliko god hoce i sa koje god pozicije, a ruku na srce nije bas bio TOLIKO dobar.
Jel se secas istorijskog dvomeca Partizan-Jugoplastika 96/97 ? Tada su se valjda zvali Dalmacija nesto ili Kroacija nesto...vise se ne secam iskreno, mozda i nesto trece. Kalamiza i Prkacin su bili glavni igraci u Splitu.
Provat ću ti sutra na ovo odgovorit. Muti mi se lagano u očima, žena kraj mene hrče,a i tribalo bi ić leć |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 09/09/2012 02:06:19 |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16467 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 13:51:32
|
quote: Originally posted by dosada
rebraca svoje bolje/zrelije igre pokazal je nakon `96.
Da, pre Benettona Rebraca je bio obicna cackalica, tip od 210+ koji je umeo da lupa banane i to je to, pritom bio je zgoljav u 3pm. Po dolasku u italiju, prvo je sredio masu i nabio misice, onda je unapredio tehniku drasticno, i postao all-around oruzje. Mogao je on gurati jos, sprecili su ga srcani problemi pocetkim 2000tih, steta. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/09/2012 : 14:08:27
|
apsolutno se slažem da je toni kukoč najveći talent, bogomdani košarkaš ipak, za mene postoje dva košarkaša koji su mi iznad svih
prvi je dražen petrović, koji je živio košarku i nije znao za ništa drugo, on je sama srž košarke, gotovo religijske posvećenosti kada druge igrače uspoređujete s njim, uvijek imajte na umu da je čovjek poginuo s 28 godina i da smo tek trebali proživjeti njegovih 5-6-7 najboljih sezona
drugi (nad)čovjek je nikos galis apsolutno čudo od igrača, bog sišao s olimpa
svi drugi veliki evropski igrači, a ima ih jako puno, su za mene iza njih od aktivnih igrača postoji samo jedan - tony parker ajde, i nowitzki
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/09/2012 : 14:11:06
|
a ove izvedbe prelevića se dobro sjećam ludilo od utakmice, sam ih je dobio
i čini mi se da je zvezda izbacila cibonu i slijedeće godine u polufinalu ili se varam |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 09/09/2012 : 14:31:29
|
quote: Originally posted by ken2
apsolutno se slažem da je toni kukoč najveći talent, bogomdani košarkaš
da budem iskren, on za mene nije nikad bio ništa posebno. štoviše, sumnjam da bi on uopće i doživio nekakvu prepoznatljivost u NBA-u da nije igrao za Chicago Bullse u to doba kad je igrao (ne zaboravimo da su tad oni još bili na vrhuncu zbog Pippena i Jordana). osim toga, ionako je bio bačen u stranu čim je otišao iz te momčadi.
za mene je Petrović (u toj kratkoj karijeri u NBA) postigao puno više nego što je Kukoč postigao u svojoj cijeloj NBA karijeri. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 09/09/2012 : 14:38:27
|
a ove izvedbe prelevića se dobro sjećam ludilo od utakmice, sam ih je dobio
i čini mi se da je zvezda izbacila cibonu i slijedeće godine u polufinalu ili se varam
Moguće onom tricom Radovića u poslednjim sekundama ili je to bilo te godine? Ne mogu se tačno setiti. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11580 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 15:58:30
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
da budem iskren, on za mene nije nikad bio ništa posebno. štoviše, sumnjam da bi on uopće i doživio nekakvu prepoznatljivost u NBA-u da nije igrao za Chicago Bullse u to doba kad je igrao (ne zaboravimo da su tad oni još bili na vrhuncu zbog Pippena i Jordana). osim toga, ionako je bio bačen u stranu čim je otišao iz te momčadi.
Da je Kukoc otisao u bilo koju DRUGU NBA ekipu imao bi 25/8/5 statistiku i niko ne bi balio na Nowitzkog sada kao na osmo svetsko cudo. Phil Jackson ga je nasvinjio i terao da igra cetvorku, postao je epizodni igrac i posle kao takav marginalizovan.
I kao takav, obogaljen fizicki, bio je bitna treca karika u Bullsima, i mnoge meceve je on resio svojim sutevima pred kraj. Posle Jordana, Kukoc je bio izvesna druga opcija na parketu u crunchtimeu. Pa Kerr, pa tek onda Pippen. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 09/09/2012 : 16:02:00
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Da je Kukoc otisao u bilo koju DRUGU NBA ekipu imao bi 25/8/5 statistiku i niko ne bi balio na Nowitzkog sada kao na osmo svetsko cudo. Phil Jackson ga je nasvinjio i terao da igra cetvorku, postao je epizodni igrac i posle kao takav marginalizovan.
I kao takav, obogaljen fizicki, bio je bitna treca karika u Bullsima, i mnoge meceve je on resio svojim sutevima pred kraj. Posle Jordana, Kukoc je bio izvesna druga opcija na parketu u crunchtimeu. Pa Kerr, pa tek onda Pippen.
|
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:05:18
|
Mairosu uz svu pregrst ovih svojih sirovih izraza uvik pogodi samu srz materije o kojoj se raspravlja..i to cini sa zadivljujucom lakocom.. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:08:27
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Mairosu, svaka ti se dala za poninjanje DT kosarke. I dan danas mastam da se pojavi takav casopis, pa makar na onakvom papiru.
Eee...novina koja se citala od strane do strane. Ono sto se meni najvise svidelo je sto to bio casopis skroz posvecen evropskoj kosarci, od 32 strane NBA 3 strane pred kraj i to je to. 8 strana domaca liga (i imalo je 8 strana materijala za nju!), ostalo evropa detaljni pregledi...papir je bio sjajan, pravi onaj za listanje uz burek i jogurt.
Dobro vreme bilo za kosarku, kraj 90tih. Reprezentacija strah i trepet, domaca liga jaka - dva euroligasa izborena pred sam kraj dekade, Beobanka 1/4 saporte, Zvezda finale koraca, Partizan 1/2 saporte, u samoj ligi konkurentni Zvezda, Partizan i Buducnost, FMP, Beobanka, Beopetrol vrebaju iz potaje, u Subotici i na Cetinju mnogi proklizavali, Radnicki sa Krsta imao kratku renesansu...a onda se istopilo ono sto smo sacuvali iz stare drzave i doslo vreme poluigraca , paukova, itd.
EDIT : Mislim da je prvu zvanicnu pobedu srpskog kluba nad hrvatskim posle raspada ubelezila upravo Beobanka, u Zagrebu su u Kutiji Sibica odigrali nereseno sa Zrinskim (ja sam nekako uveren da se KK zvao Zrinski, mada je prva asocijacija na to ime sada klub iz Mostara), a onda su ih u Beogradu lagano nalemali. |
Edited by - Mairosu on 09/09/2012 16:11:55 |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7656 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 09/09/2012 : 16:24:53
|
U Mostaru je Zrinjski, a ne Zrinski. Možda misliš na Zrinjevac? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 09/09/2012 16:25:14 |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 09/09/2012 : 16:25:34
|
Ja sam u to vrijeme redovno čitao Fiba Basket. Ne znam ni koliko je uopšte izlazio, ali je bio neko vrijeme krajem devedesetih popularan u mom društvu, štampan na odličnom papiru i sa dobrim posterima. A te DT košarke se nešto ne sjećam. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:28:59
|
quote: Originally posted by selanne
U Mostaru je Zrinjski, a ne Zrinski. Možda misliš na Zrinjevac?
E bravo...jeste Zrinjevac. Hvala na ispravci.
@ Beren, FIBA basket je imao super stampu i svu tu sminku ali nije imao jednako kvalitetan content kao DT kosarka, IMO. Nisam takodje siguran koliko je DT Kosarka stizala u juznu republiku...moguce ne uopste, u to vreme su listovi bazirani u Beogradu imali slab prolaz dole (a da nisu Politika i ta sranja). |
Edited by - Mairosu on 09/09/2012 16:29:36 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11580 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:30:44
|
U pravu si, u pitanju je Zrinski. Za beobanku su, cini mi, se igrali: Luka Pavicevic, Prekovic, Silobad, Glentic, Cimbaljevic, mozda i Stevanovic. Bilo je 60-ak poenda sa obe strane ako se ne varam. Sve u svemu solidna ekipa je bila Beobanka.
Dodaj na ovu listu i Zdravlje iz Leskovca. Pojam domacinske ekipe koja je retko dobijala na strani, a kuci shishala redom. Zuca Mitic i Nisavic cepali na foru Meloun-Stokton.
Jedno vreme je i Borovnica imala dobru ekipu. Sretenovic, Sladjan Stojkovic, Sasa Ramac, Damir Pokrajac, Mileta Lisica itd. Trenirao ih je Struja. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
Edited by - wesskowaz on 09/09/2012 16:31:57 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:33:33
|
Ja san skuplja onu staru Kosarku..mislim da je krenila negdi "92..sicam se naslovnice 3 broja s hrv. reprezentacijom..ima san sve brojeve i onda san proda..jedino sta mi je ostalo je specijalni broj Michael Jordan koji je ima ogroman poster Mikea u prirodnoj velicini..kasnije sam skuplja superkosarku ali san odusta.. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7656 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 09/09/2012 : 16:34:39
|
quote: Originally posted by wesskowaz
U pravu si, u pitanju je Zrinski. Za beobanku su, cini mi, se igrali: Luka Pavicevic, Prekovic, Silobad, Glentic, Cimbaljevic, mozda i Stevanovic. Bilo je 60-ak poenda sa obe strane ako se ne varam. Sve u svemu solidna ekipa je bila Beobanka.
Nije u pravu. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 09/09/2012 : 16:37:42
|
quote: Originally posted by Mairosu FIBA basket je imao super stampu i svu tu sminku ali nije imao jednako kvalitetan content kao DT kosarka, IMO. Nisam takodje siguran koliko je DT Kosarka stizala u juznu republiku...moguce ne uopste, u to vreme su listovi bazirani u Beogradu imali slab prolaz dole (a da nisu Politika i ta sranja).
U to vrijeme sam baš intezivno pratio košarku i gutao sve te časopise. Pored pomenutog, uzimao sam i Super koš, ali se DT košarke uopšte ne sjećam, pa je moguće da nije ni stizala ovamo. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11580 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:38:42
|
Jbg, i najbolji pogrese.
Sve bih dao da ponovo mogu da pogledam duele Partizan-Cibona tj. Partizan-Kroacija Osiguranje, odigrane devedesetih. Jeste Partizan tu sve pogubio, ali eto...
Cibosi imali Etkinsa koji je kasnije solidno cepao i u NBA. Giricek pocinjao... |
|
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11580 Posts
Posted - 09/09/2012 : 16:41:56
|
quote: Originally posted by Beren
quote: Originally posted by Mairosu FIBA basket je imao super stampu i svu tu sminku ali nije imao jednako kvalitetan content kao DT kosarka, IMO. Nisam takodje siguran koliko je DT Kosarka stizala u juznu republiku...moguce ne uopste, u to vreme su listovi bazirani u Beogradu imali slab prolaz dole (a da nisu Politika i ta sranja).
U to vrijeme sam baš intezivno pratio košarku i gutao sve te časopise. Pored pomenutog, uzimao sam i Super koš, ali se DT košarke uopšte ne sjećam, pa je moguće da nije ni stizala ovamo.
Uh, steta sto nema nikakav sken naslovne...mozda bi se prisetio. Overi ovu temu.
http://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?f=15&t=38 |
|
|
|
Topic |
|
|
|