Author |
Topic  |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12526 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3115 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
19364 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
blueberry
Average Member

Croatia
520 Posts
Member since 30/03/2006 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12526 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

591 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
vukozec
Advanced Member

4231 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 24/06/2019 : 11:01:18
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Vedis je izdao strip Dropsie avenija: Susjedstvo, posljednji dio Eisnerove trilogije "Ugovor s Bogom".
http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.b193d2840b8543bf99afeab136264ed8.susjedstvo.aspx

Je li ovo jedini post na forumu u kojem se spominje ovaj strip? Uglavnom, strip je sjajan. Preko 100 godina povijesti jednog susjedstva koje je počelo kao farmersko naselje, a završilo kao dio velegradske četvrti (Bronx), te sve mijene kroz koje je prolazilo - urbanizacijske, staleške, etničke, gentrifikacijske - je prikazano kao jedna tečna kontinuirana povijest, bez podjele na poglavlja. Priča je ispričana sa puno ljudskosti. Dobro i zlo, nezaustavljivi progres i nasljeđe tradicije sastavni su dio kruga života jedne zajednice koja uvijek i unatoč svemu ostaje to: ljudska zajednica.
|
 |
|
Kerempir
Senior Member

1327 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 12/07/2019 : 09:21:29
|
Stao sam još na ugovoru s bogom i nije me se pretjerano dojmili. Ima li uopće razloga nastavljati s ostatkom trilogije? |
Edited by - Kerempir on 12/07/2019 09:21:48 |
 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

591 Posts
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2428 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
don_draper
Senior Member

2506 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 25/09/2022 : 18:05:10
|
The Contract with God trilogija u američkom integralu
The Contract with God Prva zbirka 4 kratke priče o ljudima u Dropsie aveniji (koja je mjesto radnje svih zbivanja ovdje) te o raznim bizarnim i tragikomičnim preokretima u sreći. Prva priča je klasik i nosi jaku poruku o odnosu prema religiji i što definira ljudsku sreću i koliko ona može trajati. Priča o uličnom pjevaču također daje sličnu poruku. Druge dvije su malo čudnije i teže za shvatiti. Zadnja priča o ljetu je katkada pretjerano kaotična i prebrza i zbrkana, žao mi je da nije na duljem broju stranica se odvila. Sve u svemu, vrlo dojmljivo djelo ovog majstora stripa i sjajan dokaz kako je čovjek majstor i forme i sadržaja.
The Life Force
Skup kraćih priča o ljudskom instinktu za preživljavanje u teškim vremenima. Iako svaka priča zauzima 10-ak stranica, mnogi likovi se provlače kroz više njih. Dosta klasičan setting i odvijanje događaja, no, Eisner je to jako lijepo vodio. Nenametljiv stil pripovjedanja, vrlo realistične situacije, ponešto humora, ponešto drame, u svemu odmjeren miks. I neobična fascinacija žoharima. Zanimljiv izbor za paralelu.
The Neighbourhood
Zadnji dio ove kolekcije je bez daljnjega i najbolji. Ovo je osmišljeno kao kontinuitet u kojem se prati povijest Dropsie avenije i njena evolucija kroz desetljeća i stoljeća, još od nizozemskih doseljenika, preko Engleza i Iraca pa sve do modernih vremena i multikulturalnog okruženja. Kroz nekoliko upečatljivih likova Eisner ovdje opisuje susjedska rivalstva, netrpeljivost među nacijama, kriminal u više razina, ali i čvrstoću i odlučnost ljudskog karaktera. Na 180 stranica vrlo zahtjevno djelo s epohalnom izvedbom.
Jako dobra kolekcija, izuzetno lijepo izdanje i jedinstven užitak dohvatiti ovakav istinski klasik u ruke. Ovo je još jedan u nizu dokaza da iz SAD-a ne dolazi samo superherojština i SF, već i jake ljudske priče. Eisner je u strip, osim mnoštva živopisnih likova, uveo kao lik (ujedno i glavni) jednu ulicu. Njegova oda Dropsie aveniji obuhvaća koloplet ljudskih sudbina, tragedija, komičnosti i sreće. Vrlo širok spektar lakoćom obuhvaćen. U svemu tome je bitan i sjajan crtež, vrlo konkretan, bez nepotrebnih detalja i ukrašavanja. Jako ekspresivan, sa sjajnim smislom za perspektivu i korištenje prostora. Izuzetne preporuke za ovo. Možda mi nije baš perfektno leglo ovo, ali zasigurno da ne mogu škrtariti na komplimentima ovdje. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
emirem
Advanced Member

10371 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 25/09/2022 : 19:41:58
|
Otkad je Mr. Bushido predstavio kao ulov tjedna stavio sam knjigu u wishlistu. Mislim da sam nakon ovoga teksta vise motiviran za kupnju. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

591 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
5679 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 17/01/2023 : 09:03:45
|
Za sve fanove Will Eisnera (a i za one koji to nisu), velika izložba njegovih radova se trenutno može pogledati u Talijanskom gradiću Pordenone. Preko 150 originala - table, ilustracije, naslovnice, itd. Uglavnom posvećeno Spiritu, ali i kasnijim radovima tipa Ugovor s Bogom , Dropsey avenue itd. Puno multimedijalnog sadržaja, jako lijep prostor (Muzej stripa), ljubazni domaćini..sve na najvišoj razini.
Ne znam kako stavit fotke u post, ali stvarno vrijedi otići i pogledati. Evo linka :
https://paff.it/ |
Bond.James Bond. |
 |
|
|
Topic  |
|