Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 13/11/2011 : 18:27:33
|
quote: Originally posted by alexts
Ima li Busceme u ovom drugom broju? Koga ima još od crtača pored P. Markosa?
Pablo Markos, Frenk Bruner, Gil Kejn, Tim Suton, Jong Montano, Dzon Bjusema, Erni Can |
IG: @bricktoygrapher |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2439 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Posted - 16/11/2011 : 09:04:24
|
quote: Originally posted by BiDi
Voleo bih kod ovog dizajna Hronika kad bi promenili ovu sivu boju, nekako mi sumorno, mozda bi lepse bilo kada bi bilo slicna pozadina kao kod Divljeg maca. I slika samo da je malo veca.
Ali to je moje misljenje, ne znaci da sam u pravu |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Babilon
Advanced Member
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
drablj
New Member
Serbia
233 Posts
Member since 06/06/2007 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Posted - 26/11/2011 : 01:54:01
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by emirem
quote:
Druga knjiga Konana: Divljeg mača Simerije na 370 strana sakuplja priče iz The Savage Sword of Conan the Barbarian 8-10??? i 30, Giant-Size Conan The Barbarian 1-4 i Conan The Barbarian Annual 4-5, odnosno - kompletnog Konana Osvajača, adaptaciju romana Roberta E. Haurda Zmajev čas, koja u Americi nikada nije objavljena u jednoj knjizi, a prva četiri poglavlja nisu uopšte reprintovana u trejdovima.
Mislis na ove..a koji je to broj 30..???
http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-8/dp/1595825827/ref=sr_1_fkmr0_3?s=books&ie=UTF8&qid=1322244851&sr=1-3-fkmr0 http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Michael-Fleisher/dp/1595826483/ref=pd_sim_b_1 http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Michael-Fleisher/dp/1595827994/ref=pd_sim_b_2
U kronikama sam tek dosao do broja 10 a dalje ne znam da li ima Conana kao kralja,znalm da je ta edicija kasnije, zanima me kad se pojavljuje taj Xalthoun...
Malo si se zeznuo. Ovi Amazon linkovi vode na paperback izdanja volume 8-10, nije to to. U Divlji mac 2 su epizode 8, 9, 10 i 30 iz SSOC serijala, plus ostalo, sve ti lepo pise... |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
Posted - 07/12/2011 : 22:09:16
|
ajde ja sam tu laik pa i meni objasnite kako to da je u prvoj priči konan vođa onih zuarega kao što je i bio u prvoj knjizi dok je već u drugoj priči kralj akvilonije? kakva je to kronologija? |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 08/12/2011 : 00:02:18
|
quote: Originally posted by Whetherpine
ajde ja sam tu laik pa i meni objasnite kako to da je u prvoj priči konan vođa onih zuarega kao što je i bio u prvoj knjizi dok je već u drugoj priči kralj akvilonije? kakva je to kronologija?
Nikakva! Divlji mač Simerije ne prati njegov život hronološki, kao što je slučaj u Hronikama Konana, ili u Dark Horseovom novom Konanu.
Evo dela jednog teksta o Konanu...
Još jedna bitna razlika između CtB i SsoC je vezana za kontinuitet. Naime, u CtB, nakon prvih 15-ak epizoda, koje su uglavnom stand alone, Thomas počinje da razvija kompleksnije priče, story arcove koji se protežu kroz nekoliko epizoda, a čiji će vrhunac biti Saga o Belit, koju čini čak 40 epizoda! Toga, međutim, u SsoC - nema! Konanov put od lopova, preko najamnika i pirata - velikog ratnika u bilo kom slučaju - do kralja Akvilonije u SsoC nije linearan.
To je bio slučaj i sa REH-ovim pričama - one su nastajale redosledom koji nije hronološki pratio Konanov život onako kako ga je Howard zamislio. A opet - dovoljno je samo da u glavi uvek imate čuvenu rečenicu iz Howardove priče The phoenix on the sword:
"Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandalled feet..."
I znaćete tačno gde ste! Jer, baš kao i REH-ova proza, iako kasnije hronološki posložena (i dopunjena pričama drugih pisaca), i epizode koje su deo Divljeg mača Simerije, hronološki posmatrane, uglavnom pripadaju različitim periodima Konanovog života.
John Seavey, autor sjajnog bloga Fraggmented, napisao je zanimljiv članak na tu temu, u svetlu njegove kovanice storytelling engine, a predlažem vam da isti pročitate. (Nakon toga će vam stvari odmah biti jasnije!) Elem, Seavey kaže: "Conan's life isn't a story, it's an engine for telling Conan stories."
Tekst: http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2011/08/stripsko-leto-u-srbiji-2-konan-divlji.html
Seaveyev tekst: http://fraggmented.blogspot.com/2008/02/storytelling-engines-savage-sword-of.html |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 08/12/2011 : 01:19:52
|
Vidis, mene je bunilo sto u knjizi 1 ima ona prica gdje Konan na kraju epizode pocinje da gusari kao kapetan broda. Iduca prica pocinje potpuno nevezano za to. Da li slucajno ovo gusarenje ima nastavak? |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 08/12/2011 : 22:22:10
|
quote: Originally posted by Gil-galad
ajde ja sam tu laik pa i meni objasnite kako to da je u prvoj priči konan vođa onih zuarega kao što je i bio u prvoj knjizi dok je već u drugoj priči kralj akvilonije? kakva je to kronologija?
Nikakva! Divlji mač Simerije ne prati njegov život hronološki, kao što je slučaj u Hronikama Konana, ili u Dark Horseovom novom Konanu.
Još jedna bitna razlika između CtB i SsoC je vezana za kontinuitet. Naime, u CtB, nakon prvih 15-ak epizoda, koje su uglavnom stand alone, Thomas počinje da razvija kompleksnije priče, story arcove koji se protežu kroz nekoliko epizoda, a čiji će vrhunac biti Saga o Belit, koju čini čak 40 epizoda! Toga, međutim, u SsoC - nema! Konanov put od lopova, preko najamnika i pirata - velikog ratnika u bilo kom slučaju - do kralja Akvilonije u SsoC nije linearan.
To je bio slučaj i sa REH-ovim pričama - one su nastajale redosledom koji nije hronološki pratio Konanov život onako kako ga je Howard zamislio. A opet - dovoljno je samo da u glavi uvek imate čuvenu rečenicu iz Howardove priče The phoenix on the sword:
"Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandalled feet..."
I znaćete tačno gde ste! Jer, baš kao i REH-ova proza, iako kasnije hronološki posložena (i dopunjena pričama drugih pisaca), i epizode koje su deo Divljeg mača Simerije, hronološki posmatrane, uglavnom pripadaju različitim periodima Konanovog života.
John Seavey, autor sjajnog bloga Fraggmented, napisao je zanimljiv članak na tu temu, u svetlu njegove kovanice storytelling engine, a predlažem vam da isti pročitate. (Nakon toga će vam stvari odmah biti jasnije!) Elem, Seavey kaže: "Conan's life isn't a story, it's an engine for telling Conan stories."
Tekst: http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2011/08/stripsko-leto-u-srbiji-2-konan-divlji.html
Seaveyev tekst: http://fraggmented.blogspot.com/2008/02/storytelling-engines-savage-sword-of.html
Hvala na odgovoru, nisam nikad čitao Conana i sad su mi neke stvari puno jasnije. Ali ipak mi je žao što kad si je Darkwood već uzeo tako veliku zadaću da objavi sve što je izašlo od njega da bar nekako ne pokuša to i kronološki poredati. Npr. glupo mi je za prvu priču u prvoj objavljenoj knjizi da Conan i Crvena Sonja pričaju o tamo nekom događaju u nekoj epizodi kako su nekom dali po tamburi. Pa zar ne postoji neka priča koja bi bila bolja za prvu epizodu da mi koji nemamo pojma dobijemo neki uvod u Conana tipa ovako nešto: Zdravo svima, ja sam Konan, keva mi je Slobodanka, ćale Vaso, rodio sam se u Vukojebini, kao mali bavio sam se bodibildingom, hobi mi je hevi metal i kromirane felge, došao sam razvaliti vam dupe! |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
roland
New Member
Serbia
187 Posts
Member since 09/07/2007 |
Posted - 09/12/2011 : 00:21:26
|
Seaveyev tekst: http://fraggmented.blogspot.com/2008/02/storytelling-engines-savage-sword-of.html
Hvala na odgovoru, nisam nikad čitao Conana i sad su mi neke stvari puno jasnije. Ali ipak mi je žao što kad si je Darkwood već uzeo tako veliku zadaću da objavi sve što je izašlo od njega da bar nekako ne pokuša to i kronološki poredati. Npr. glupo mi je za prvu priču u prvoj objavljenoj knjizi da Conan i Crvena Sonja pričaju o tamo nekom događaju u nekoj epizodi kako su nekom dali po tamburi. Pa zar ne postoji neka priča koja bi bila bolja za prvu epizodu da mi koji nemamo pojma dobijemo neki uvod u Conana tipa ovako nešto: Zdravo svima, ja sam Konan, keva mi je Slobodanka, ćale Vaso, rodio sam se u Vukojebini, kao mali bavio sam se bodibildingom, hobi mi je hevi metal i kromirane felge, došao sam razvaliti vam dupe!
to sto predlazes uskoro ces i dobiti. Postoji regularna Konan serija Conan the Barbarian koju cine 275 stripova koji su startovali da izlaze sedamdesetih a koja je kasnije sabrana u trejdove Chronicles of Conan i koja ti ide hronoloski od prvih pustolovina Konana jos kada je bio mladi varvarin i ona je u boji. Beli put je u Srbiji izdao prva dva trejda a Darkvud uskoro treba da izda tvrdokoriceni trejd koji ce obuhvatati 3 i 4 trejd. Vremenom ce izdati i ta dva od belog puta u jednoj knjizi.
Sto se tice Divljeg maca Simerije ili ti Savage Sword of Conan je serija od 235 svescica i klasicnog magazinskog formata u Americi sto je ovde A4. Ti stripovi ne idu hronoloski i stvarani su za stariju publiku gde nije bilo cenzura nasilja i golotinje i cratao ih je sam krem tadasnjih crtaca, a i scenario je bio znatno kvalitetniji. Originalno je izlazio crno/belo. U knjizi 2 imas odlican tekst bas te hronologije citanja konana kao i svih mogucih izdanja i popisa vezanih za dragog nam varvarina koji je napisao Slobodan Jovic. Preporucujem ti da to iscitas i sve ce ti se kristalno razjasniti. |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/12/2011 : 18:34:13
|
Jučer u striparnici malo prolistao ovo izdanje i mogu reći da je fenomenalno, prava stripčina i pol za 140kn (akcijska cijena)... Sad razmišljam što ću, uzeo sam Bookglobeov koji kompilira priče SSoC 1-3 i SToC (i još neke), a pitanje kad će opet nastaviti s njim kad izdaje milijun raznih integrala. A DW Konan 2 priče SSoC 8-10 i ostalo. Svejedno mi fali Konan #1! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 09/12/2011 : 22:27:02
|
quote: Originally posted by roland
Hvala na odgovoru, nisam nikad čitao Conana i sad su mi neke stvari puno jasnije. Ali ipak mi je žao što kad si je Darkwood već uzeo tako veliku zadaću da objavi sve što je izašlo od njega da bar nekako ne pokuša to i kronološki poredati. Npr. glupo mi je za prvu priču u prvoj objavljenoj knjizi da Conan i Crvena Sonja pričaju o tamo nekom događaju u nekoj epizodi kako su nekom dali po tamburi. Pa zar ne postoji neka priča koja bi bila bolja za prvu epizodu da mi koji nemamo pojma dobijemo neki uvod u Conana tipa ovako nešto: Zdravo svima, ja sam Konan, keva mi je Slobodanka, ćale Vaso, rodio sam se u Vukojebini, kao mali bavio sam se bodibildingom, hobi mi je hevi metal i kromirane felge, došao sam razvaliti vam dupe!
to sto predlazes uskoro ces i dobiti. Postoji regularna Konan serija Conan the Barbarian koju cine 275 stripova koji su startovali da izlaze sedamdesetih a koja je kasnije sabrana u trejdove Chronicles of Conan i koja ti ide hronoloski od prvih pustolovina Konana jos kada je bio mladi varvarin i ona je u boji. Beli put je u Srbiji izdao prva dva trejda a Darkvud uskoro treba da izda tvrdokoriceni trejd koji ce obuhvatati 3 i 4 trejd. Vremenom ce izdati i ta dva od belog puta u jednoj knjizi.
Sto se tice Divljeg maca Simerije ili ti Savage Sword of Conan je serija od 235 svescica i klasicnog magazinskog formata u Americi sto je ovde A4. Ti stripovi ne idu hronoloski i stvarani su za stariju publiku gde nije bilo cenzura nasilja i golotinje i cratao ih je sam krem tadasnjih crtaca, a i scenario je bio znatno kvalitetniji. Originalno je izlazio crno/belo. U knjizi 2 imas odlican tekst bas te hronologije citanja konana kao i svih mogucih izdanja i popisa vezanih za dragog nam varvarina koji je napisao Slobodan Jovic. Preporucujem ti da to iscitas i sve ce ti se kristalno razjasniti.
Okej, hvala ti, ovo sam već sve prokužio, mislio sam samo da će Darkwood raditi kronologiju na Divljem maču. |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 09/12/2011 : 22:39:28
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jučer u striparnici malo prolistao ovo izdanje i mogu reći da je fenomenalno, prava stripčina i pol za 140kn (akcijska cijena)... Sad razmišljam što ću, uzeo sam Bookglobeov koji kompilira priče SSoC 1-3 i SToC (i još neke), a pitanje kad će opet nastaviti s njim kad izdaje milijun raznih integrala. A DW Konan 2 priče SSoC 8-10 i ostalo. Svejedno mi fali Konan #1!
Vidim tvoju dilemu i ja sam je imao. Inače preferiram hrvatske stripove i Bookglobe stvarno lijepo izgleda (čak mi je ljepši od Darkwoodovog) ali me od njega odbila cijena i to što ko zna kad će izaći slijedeći broj i dali uopće hoče. I zato sam uzeo ovo jer je cijena stvarno povoljna za ovakvu kvalitetu a i osim toga obećavaju izdati sve što je dosad izašlo. Ovo je prava prilika za pratiti Conana ako te zanima.
|
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 10/12/2011 : 00:51:48
|
Jedini problem je što su u hrvatsku poslali smješan broj primjeraka, a kad je došao red na ponovni uvoz već se sve rasprodalo u srbiji...pa nisu imali šta poslat... |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Topic |
|
|
|