forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 e bay
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 10/11/2011 : 00:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
Dakle ima li itko da se koristi e bayom da mi malo pojasni koji proizvodi podliježu carini a koji ne.Tražio sam po netu al dosta toga ljudi pišu neodređeno.

Odnosi se na nas jadnike iz BiH naravno

"Nothing is true, everything is permitted."

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 10/11/2011 : 00:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
Carini podliježu svi artikli čija vrijednost prelazi 50 eura ali na
kraju ipak sve ovisi o kojoj je carinskoj ispostavi riječ....
meni u Zagrebu puno puta nisu carinili pakete od preko 200 eura a u
Splitu mi razvale carinu na jednu ili dvije gramofonske ploče...opet ne svaki put,tako da je teško odrediti njihove kriterije...
Preko zagrebačke ispostave naručivao sam ploče,knjige,CDe,auto djelove,postere,obuću,odjeću i šta sve ne i mislim da sam samo jednom
platio nešto sitno....uglavnom,ako naručuješ nešto malo vrijednije,
zamoli prodavača da ti u paket priloži čestitku za rođendan ili neku
godišnjicu...to redovito prolazi
Go to Top of Page

Stripor
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 09/03/2011

Posted - 10/11/2011 : 08:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripor's Homepage  Send Stripor a Private Message  Reply with Quote
Kao što je rednazgul rekao, nema pravila (u biti ima ali...) Imam oko 120 i kusur kupnji preko eBaya, što za sebe , što za frendove i par puta sam bio pozvan na carinu. Ono što je mene oduševilo je to da mi je iPod (novi, 160 gb) prošao bez carine, dok su me zvali i ocarinili mi steznik za zglobove, nožnu zglobnjaču. Valjda se i njima nekada neda raditi
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 10/11/2011 : 15:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
da i meni nisu carinili Kindle, nisu znali u koju kategoriju spada

Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 11/12/2011 : 00:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
ima li itko iz BiH da je preko e baya naručivao knjige?

Edited by - tosha on 11/12/2011 00:47:21
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 14/12/2011 : 17:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tosha

I mene ovo zanima...
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 14/12/2011 : 22:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Često sam naručivao raznu robu preko e baya iz cijelog svijeta. Iskustva su različita.Što se tiće baš carine, iako sam u više slučajeva naručivao robu čija vrijednost prelazi svotu za carinjenje, samo jednom su mi carinili (Zagreb carina) i to pretpostavljam samo zbog veličine paketa. Tada sam naručio djembe bubanj čija kutija je veličine recimo dvije mikrovalne pečnice. Bubanj je koštao 650 kuna + poštarina 200 + carina 240 = 1090kn ,a takav sličan bubanj u zagrebu je koštao 2000kn. Tako da sam i sa poštarinom i carinom opet prošao jeftinije. Paket je bio iz Njemačke.
Radi se o tome da o samome cariniku ovisi da li će nešto cariniti ili ne-doslovno kako im dođe valjda. Paket slične vrijednosti iz USA (tenisice) mi nisu carinili, pretpostavljam zato jer je bio puno manji.
Takva su moja iskustva u Zagrebu. Ne znam kako je u Bosni, ali moglo bi biti isto.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 14/12/2011 : 22:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stripove iz USA. Ali mislim da dođe na isto.

Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 15/12/2011 : 12:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
mene zanima carine li knjige, npr. naručio bih knjigu čija cijena je s poštarinom do 25 dolara

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 15/12/2011 : 14:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

mene zanima carine li knjige, npr. naručio bih knjigu čija cijena je s poštarinom do 25 dolara

To je mala cifra.
Ne bi ti trebali to cariniti. U Hrvatskoj nebi sigurno.

Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 15/12/2011 : 18:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

quote:

To je mala cifra.
Ne bi ti trebali to cariniti. U Hrvatskoj nebi sigurno.

he znam al ja živim u "NE BiH", kindle mi npr. nisu carinili

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 16/12/2011 : 09:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

mislim da nece cariniti pošto je mala vrijednost ali ti moze Posta poslati paket na carinski pregled i naplatiti 9KM kao meni nedavno

pošto je to direktan prihod Pošti oni zadnje vrijeme sve više paketa šalju na carinski pregled (bar u BL koji se vrši u jednoj od njihovih prostorija gdje se nalazi carinski službenik)
upućivanje na pregled su meni naplatili 8KM + proviziju za plaćanje upućivanja na pregled 1KM
seronje
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000