Author |
Topic |
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7643 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 02/05/2023 : 23:54:08
|
quote: Originally posted by Caglio
quote: Originally posted by Salkan
...dok je meni, recimo Mač kralja Artura br.1 i neprikosnoven, a iza njega Xanadu.
Dobar mi je Arthur, a o Xanaduu sam cuo sve najbolje, ali ga jako dugo odbijam procitati, posto imam feeling da te gigante treba tek nakon odredjenih epizoda, pa se trudim tako i sam ( :
Kad smo kod toga, moze li mi netko reci, koje bi epizode prije te trebao procitati ( da se nadovezuju na Xanadu )
Kreni onda s Tajnom svetoga Nikole. To mi je još uvijek nekako najbolji Marty, iako većinom su oprečna mišljenja. Svakako spada u talijanske misterije, a slažem se da iste imaju svoju draž, što sam potkrijepio nekim argumentima u recenzijama. Od talijanskih misterija i ova mi je u vrhu: https://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-lib-110-gospodarica-zmija/2974/
Usput, ostavi i komentar ispod recenzije nakon čitanja, onda je doživljaj potpun. Primijetio sam da si počeo ostavljati komentare za neke Martyje, a to je pravi smjer.
Evo npr. recenzija za epizodu koju si gore komentirao: https://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-sd-19-vragovi-pakla/544/
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 02/05/2023 23:57:27 |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Member since 03/03/2021 |
Posted - 03/05/2023 : 11:32:34
|
Gospon Spock, pozdrav ( : Mi smo baš pred nekoliko godina i pričali o toj epizodi ( gospodarica zmija ), brkao sam je sa još jednom iz tog talijanskoga perioda, a kroz jedno tjedan dana bi napokon i trebala biti na mojoj adresi , pošto sam je osvojio na aukcijama, weeee
Što se tiče komentara na recenzije, bacit ću danas koji, pošto se pročitalo nesh epizoda , a nisam ih komentirao. Većinom jer zaboravim kakav mi je bio crtež u pojedinoj epizodi, a ne komentiram odmah nakon čitanja ( : |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
715 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 03/05/2023 : 13:20:42
|
...mislim da treba obratiti paznju i na set jako dobrih epizoda koje je VČ objavio. Ja sam recimo pregledao recenzije tih nekih epizoda i probrao, zasad se cini jako dobar izbor. Kasiopeja, 36 pravednika, Poslednji konvoj, Sedam gospodara...po mom misljenju, u tih 60ak Martijevih epizoda ima barem 15ak koje su prilicno dobre. Naravno da je nemoguce porediti taj period sa prvih 30ak prica u serijalu ili vecinu iz Giganta...ali zaista vrijede za procitati. |
Škafiškafnjak |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 03/05/2023 : 13:46:45
|
Ja još nisam došao do tog dijela, ali mislim da ću preci na veseli četvrtak, dapače , kako je jako gore napisao, možda predjem i na ne Libellus izdanja, pošto su ova jako skupa za pratiti. Moram malo proučiti odakle je recimo strip agent krenuo sa Martinom. Sjećam se da sam čitao randomly iz onih 3u1 paketa, epizode oko odbrojavanja, tj nešto prije. I koliko god da su glupave, opet sam našao i zabavnih medju njima.
Treba sve to skupiti, fora je Martin ( : |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 03/05/2023 : 16:09:59
|
Kako je Jaki rekao (: , glupi telefon koji mijenja rijeci ( :
Debeljuce su isto fora, koliko inace kosta takav broj u Eurima ? Ne mislim sada kad su rasprodani, nego kad izadje na kiosku |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1301 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 03/05/2023 : 16:10:52
|
Baš dobro izgleda taj if edizioni Marti...dve priče, dve naslovne, dodaci se čine ok. Definitivno bi uzeo na kiosku.
Martin Mystere Klasik od strip-agenta :D |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7643 Posts
Posted - 03/05/2023 : 21:15:43
|
Gospon Spock, pozdrav ( : Mi smo baš pred nekoliko godina i pričali o toj epizodi ( gospodarica zmija ), brkao sam je sa još jednom iz tog talijanskoga perioda, a kroz jedno tjedan dana bi napokon i trebala biti na mojoj adresi , pošto sam je osvojio na aukcijama, weeee
Što se tiče komentara na recenzije, bacit ću danas koji, pošto se pročitalo nesh epizoda , a nisam ih komentirao. Većinom jer zaboravim kakav mi je bio crtež u pojedinoj epizodi, a ne komentiram odmah nakon čitanja ( :
Aha, vidim da si i skratio nick? Zar nisi tada te priče čitao? U svakom slučaju, drago mi je da si aktivan. |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 04/05/2023 : 11:48:47
|
Daaaa, drago mi je da ne se netko sjeća ( : Mislim da nisam tad čitao ne, vjerujem da sam se htio uhvatiti skupljanja, ali eto, prošle godine i tek pred malo sam se ponovno bacio na skupljanje.
Lijepo je vidjeti da si i ti i dalje vjerni MM fan i evo stvarno se radujem ponovno pročitati trinaesti znak i gospodaricu zmija .te dvije epizode su mi ostale u sjećanju kao dobre ( : |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
Posted - 04/05/2023 : 14:08:11
|
quote: Originally posted by Caglio Debeljuce su isto fora, koliko inace kosta takav broj u Eurima ? Ne mislim sada kad su rasprodani, nego kad izadje na kiosku
Debeljuce VČa ne izlaze na kiosk.Samo u knjižare i striparnice. Zadnja debeljuca od MR.NOa je koštala 25 eura. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 04/05/2023 : 16:53:55
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Caglio Debeljuce su isto fora, koliko inace kosta takav broj u Eurima ? Ne mislim sada kad su rasprodani, nego kad izadje na kiosku
Debeljuce VČa ne izlaze na kiosk.Samo u knjižare i striparnice. Zadnja debeljuca od MR.NOa je koštala 25 eura.
To se ne cini prevelika cijena, sa obzirom da je unutra 600tinjak stranica ? Doduse to izdanje me nikad nije previse palilo. U jednu ruku mislim da je super, posto je stvarno puno epizoda i pokrivaju taj pocetni period, u drugu ruku, sa neke kolekcionarske strane, cini mi se da je te knjige jako tesko ostaviti u dobrome stanju ako ih se ide citati, cisto radi njihove debljine |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7643 Posts
Posted - 04/05/2023 : 21:18:31
|
Daaaa, drago mi je da ne se netko sjeća ( : Mislim da nisam tad čitao ne, vjerujem da sam se htio uhvatiti skupljanja, ali eto, prošle godine i tek pred malo sam se ponovno bacio na skupljanje.
Lijepo je vidjeti da si i ti i dalje vjerni MM fan i evo stvarno se radujem ponovno pročitati trinaesti znak i gospodaricu zmija .te dvije epizode su mi ostale u sjećanju kao dobre ( :
Ma super je što imamo još nekog tko čita i komentira Martyja.
Usput, mislim da smo se i upoznali tamo još 2007. Ti si iz Rijeke, zar ne? |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 04/05/2023 : 21:28:45
|
quote: Originally posted by Spock
Lijepo je vidjeti da si i ti i dalje vjerni MM fan i evo stvarno se radujem ponovno pročitati trinaesti znak i gospodaricu zmija .te dvije epizode su mi ostale u sjećanju kao dobre ( :
Usput, mislim da smo se i upoznali tamo još 2007. Ti si iz Rijeke, zar ne?
Yes upoznali smo se bili na jednom od Mafest promo okupljanja, sjecam se tebe, Renkya i Gastona ( : e da i mislim Kico ? |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7643 Posts
Posted - 04/05/2023 : 21:40:08
|
quote: Originally posted by Spock
Usput, mislim da smo se i upoznali tamo još 2007. Ti si iz Rijeke, zar ne?
Yes upoznali smo se bili na jednom od Mafest promo okupljanja, sjecam se tebe, Renkya i Gastona ( : e da i mislim Kico ?
Tako je! Dobro se sjećaš. |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 05/05/2023 : 19:03:13
|
Dakle odluka je pala, do broja 120 libellus MM, nakon toga, kako je jaki savjetovao, Strip Agent, te onda Veseli Cetvrtak- ne znam doduse kako onda popuniti rupu izmedju to dvoje, al vjerojatno ako libellus ikad izda te brojeve. Zona X libellusova, price iz baze Drugdje VC, Giganti izgleda isto libellus ( imam ih vec nesto, pa eto ), uglavnom bit ce sareno... fali samo Slobodna Dalmacija....
Edit: Zapravo mozda ipak odustanem od veselog cetvrtka, em sto me srpski prijevod uzasno iritira, sada sam pogledao malo naslovnice VC izdanja i skuzio kakav font su stavili na strip, pa stvarno nisu normalni. Da mi je znati kojem je to debilu palo na pamet... |
Edited by - Caglio on 05/05/2023 19:13:27 |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2232 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
715 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
Posted - 11/05/2023 : 10:00:49
|
What's going on with Altrove? The colors are disappearing, leaving only whites, blacks and grays. The phenomenon widens visibly, and even the mysterious base cannot contain it for long. How did it all start? Only a man called Spektor knows, perhaps, the way to ward off the birth of a world without colors, but the answers - if they exist - are hidden in his stories, who have as their protagonist the Detective of the Impossible, Martin Mystère!
The books taken care of by Alfredo Castelli, the new chapter of the story by Andrea Carlo Cappi “Zone Y”, a story of Uncle Boris and the new strip of gods Bonelli Kids! |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6908 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 11/05/2023 : 11:18:47
|
Tko je dedica iza Chrisa Towera? Ako sam i čitao nešto s njim, ne mogu se sjetiti. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 11/05/2023 11:18:58 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 11/05/2023 : 19:25:19
|
400! Cestitke! Kad se sjetim prvog broja na kioscima. Fijuuu. Prohujala vremena. Nije imao svoju prvu naslovnicu, kupio radi nekakvog modernog kauboja Điha Đila, a dobio bonus modernog arheologa kojeg volim i dan danas procitati. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Caglio
New Member
193 Posts
Posted - 19/05/2023 : 12:11:44
|
Pozdrav, nisam dugo dosadjivao sa svojim pitanjima za MM znalce, pa evo sada nekoliko pitanja za ekipu koja mi može pomoći. 1. U Libellus izdanjima gdje se sve pojavljuje Jasper, tj ima li koja epizoda izuzev čudo od djeteta/jasperov povratak, gdje se mali pojavljuje , u glavi mi je da ima i treća epizoda, pa pomagajte. 2. Isto pitanje za Mister Jinxa, znam da je u vrijeme nula, pa Dorian grayu, a ima i epizoda koja se zove osveta mister Jinxa ( iako mi ta fali ) 3. Gigant broj 3 - ljudi u crnom - postoje li neke epizode koje bi zbilja trebao pročitati prije nego pročitam istoimeni gigant, tipa da je nešto baš krucijalno za priču 4. Ako mi netko može preporučiti nekoliko epizoda strip agenta/ludensa koje su vas se dojmile
Hvala |
|
|
Topic |
|