forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Hladna Kao Led, Nina Bunjevac
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 18:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
Da, Johnny, tvoja bojazan je na mjestu.
Mada i takve "nepodopštine" služe kao reklama
za spomenuti strip onome tko zna čitati "između postova".
Što bi rekao Rico, uzimam dva komada,
a ja bi se sjetio čiče iz "Ko to tamo peva", pa rekao
"Daj pet komada!!!"
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 04/12/2011 : 18:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Ja imam prijatelje u Maleziji (rođeni, odrasli, danas žive tamo) koji su pravoslavci, čak postoji jedno celo njihovo naselje. :)
I ime ti ne znači ništa, da li je moj drug Nur (rođeni Srbin) Arap zbog svog imena?
Mislim, možda ste i u pravu - ali koga briga? Ko je s vama neće kupiti i napljuvaće album, ko je protiv će kupiti i podržavati.
I opet ima ravnoteže kao da ništa niste ni napisali. :)

Pa da li ti stvarno mislis da autorka ovog stripa, koja i iznela svoj stav i poriv zbog koga je nastao strip pise o nekim tamo pravoslavcima u Tunguziji. Pa jebemu misa
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/12/2011 : 18:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Jebote, dok ja gradim liberalne argumente, Kresa ih razjebao u dva posta. :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 18:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
"Pa jebemu misa" - misliš na malu životinjicu, glodavca ili na svetu liturgiju?
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1591 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 04/12/2011 : 18:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
Ovaj strip uopšte nije antisrpski nego je antifašistički. A ako se fašiste osečaju uvredjenim, neka se!

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/12/2011 : 18:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Ovaj strip uopšte nije antisrpski nego je antifašistički. A ako se fašiste osečaju uvredjenim, neka se!

Ful, ali, ne moze se vrsiti izjednacavanje srpskog i sovinistickog (ipak ja ne bih u rec "fasizam"). Autor je mogao biti malo precizniji, kako bi se izbegla ovolika diskusija na ovom forumu (:D).

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 04/12/2011 : 18:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Sama je naglasila da kritkuje Srbiju u poslednjoj priči (ima svoje zašto, mnogi se sa tim slažemo, doduše ne u istoj meri).
Akcenat u pričama o Mirki i Zorki uopšte nije stavljen na pravoslavlje, Srbe, pedere, cigane ili šta će se još tu pronaći i izvući. Priča govori o depresivnom životu skoro-pa-sredovečne imigrantkinje. To što se pominje (igranje fudbala, srećna porodica ideal) u stripu je veoma često i na filmu, u knjigama, u serijama, pa eto i stripovima. Filosofija palanke je ovo detaljno bila obradila, pa overite. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 18:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
BRAVO KREŠA! danas sam je opet listao...
"Ponekad, opasno je (i kažnjivo) reći to na uho palanačkoj oholosti; ponekada, međutim, ova riječ ide do pojma sudbinskog: palanka je, kaže se, naša sudbina, naš zao udes. Nema niti može da bude promijene. Historija nas je zaboravila, kao u nekakvoj velikoj rasejanosti. Između sela i grada, ovako zaboravljen, svijet palanke nije ni selo ni grad. Duh njegov, međutim, jeste duh između plemenskog, kao idealno-jedinstvenog, i svjetskog duha, kao idealno-otvorenog. Kada ovaj duh ovako govori o svojoj zloj sudbini, on govori o svojoj izuzetosti iz historije. Ali, i kada je oglašava za prokletstvo, on hoće tu izuzetost. Osnovna pretpostavka duha palanke negde je u tome: da je to duh koji, zaboravljen od historije, pokušava sada ovaj udes da preobrazi u svoju privilegiju, time što će i sam (onako kao što se klin klinom vadi) da zaboravi historiju, ovim zaboravom da se ovjekovječi u samom sebi, zaveren trajanju, s onu stranu vremena. Vrijeme je s druge strane brda, tamo gdje počinje svjetski haos, ili haos apsolutno-otvorenog svjeta."
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 04/12/2011 : 18:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Mene samo jedna stvar zabrinjava: to da Ultras, koji je i moderator ovog sajta, strip koji još nije čitao, ma niti držao u rukama, tek na temelju mišljenja jednog forumaša ocjenjuje kao "običan propagandni pamflet", a zatim kao "anti-srpski pamflet od stripa". Dok album Nine Bunjevac hvali autoritet kakav je Zoran Đukanović,

Ako te samo ovo zabrinjava onda da ti odgovorim.
Da li treba da držim u rukama nešto da bih video ???
Nisam svoje mišljenje izgradio na temelju drugog mišljenja (kao ti u vezi Đukanovićevog) već na osnovu onoga što sam video ovde:

quote:
Originally posted by roland

quote:
... naš bi moderator na neviđeno (NA NEVIĐENO!) ograničavao autorske slobode i propisivao o čemu se i na koji način smije govoriti.

Ovo što si pisao velikim slovima sam ti već objasnio. Izblamirao si se.
"Ograničavao autorske slobode i propisivao na koji se način sme govoriti" - malo si se zaigrao ovde, jel da?
Ako argumentovano kritikujem strip to znači da sam pristalica "ograničenja autorskih sloboda" ???
Očito je da ovde ima ograničenja ali samo u tvom načinu razmišljanja.

quote:
Eh da, usput se na istu ravan svode Radio B92 i Nataša Kandić, za one koji ne znaju izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo koja među ostalim zastupa obitelji 192 žrtve ubijene na Ovčari i istražuje zločine na Kosovu, s Obrazom, Dverima i kojekakvim neofašističkim organizacijama. Jedna Nataša Kandić kao žestoka protivnica Miloševića i njegovog režima dobiva titulu "devijanta",

Ma idi, "žestoka protivnica Miloševića i njegovog režima" ...
Pa šta?
Ako je ona bila žestoka ja sam bio još žešći. Pa ako sudiš po tome... kome ćeš verovati - meni, naravno.

quote:
... a umjetnica koja ukazuje na tamno naličje današnjeg srpskog društva (ako i jest pretjerivanje - to je sasvim legitiman umjetnički čin!) biva proglašena autoricom antisrpskog pamfleta.

To tamno naličje srpskog društva postoji na marginama koje ne zaslužuju nikakvu drugu pažnju osim policijske. Policija odlično radi svoj posao i za ovakve vidove devijantnog ponašanja se veoma lako i zasluženo dobije robija.

A kada se te marginalne pojave uvećaju do te mere da vređaju zdrav razum ljudi u mojoj zemlji, onda je to antisrpski pamflet.

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/12/2011 : 18:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ili pojednostavnjeno, u krdu istomišljenika možda smrdi i tijesno je, ali je barem toplo i znaš s kim si i na čemu si. I ne voliš niti želiš da ti bilo tko napada tvoje malo toplo krdo, makar svjesno ili podsvjesno itekako znaš sve njegove mane, a o zlu počinjenom u njegovo ime da se i ne govori. Sve izvan tog krda je nepoznati svijet u kojem na nas kao nemisleće pojedince i nedužan nebeski narod vrebaju svakakve opačine i kojekakvi neprijatelji, u borbi protiv kojih moramo patriotski ispravno prokazivati i domaće izdajnike.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 18:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
"Policija odlično radi svoj posao"
HAHAHAHAHA
sjedio sam u hotelskoj sobi u Beogradu i gledao ministra policije (Dačić? ne znam)
kako mrtav hladan objavljuje da on ne može da garantuje bezbednost - gay paradi!?
a svi znamo kako su razulareni, opasni i destruktivni homoseksualci i lezbijke kad se okupe.

Edited by - vladimir on 04/12/2011 18:52:25
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41057 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/12/2011 : 18:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
To ne moze, znaci da nece... A i zbog sake pedera da stavlja glavu u torbu polovini policajaca u Srbiji, da dozvoli da se BG razrusi i da se pohapse 100-ine ljudi... Zivimo u takvom drustvu i tako treba i postupati...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 18:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
Ma da, odlično radi svoj posao - tako da ga ne radi.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/12/2011 : 18:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Nego, ko gde toci dizel u Srbiji, da vas pitam...ja na Eku uglavnom.

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 04/12/2011 : 18:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Pa onda je nase drustvo u neku ruku fasisticko, zar ne?
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 04/12/2011 : 19:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by vladimir
"Policija odlično radi svoj posao"
HAHAHAHAHA
sjedio sam u hotelskoj sobi u Beogradu i gledao ministra policije (Dačić? ne znam)
kako mrtav hladan objavljuje da on ne može da garantuje bezbednost - gay paradi!?
a svi znamo kako su razulareni, opasni i destruktivni homoseksualci i lezbijke kad se okupe.

A i ti si tada svratio na žurku

Ovo što se smeješ u vezi policije ni sam ne znaš zašto. Tek toliko da da daš moći svom postu. Na sedmoj strani sam napisao:

quote:
Originally posted by Ultras
To da država ništa ne čini po tom pitanju je OGROMNA laž. Onaj kreten iz Novog Sada (zaboravih ime) je robijao samo što je prekinuo neku tribinu na kojoj nije bilo ni 50 ljudi. Dalje, drugi kreteni - vođe Obraza i pokreta Naši su robijali zbog poziva i učešća u sprečavanju gej-parade. Ovaj drugi je priveden sa suprugom. Znači, država je zauzela jasan stav po tom pitanju.
Malo? Možda su trebali da im organizuju javno vešanje u krugu dvojke da zadovolje ove gorepomenute?

Devijantna ponašanja se sankcionišu. A to da li ti vidiš bolje odatle nego mi ovde - ne bih komentarisao.

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/12/2011 : 19:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
@ Ultras

Ali o kakvoj argumentiranoj kritici govoriš, onoj donesenoj na temelju četiri (4!) od jedanaest (11!) snimljenih stranica (???), i na temelju mišljenja jednog forumaša, bez uvida u čitavo djelo, kontekst i značenjske slojeve. I da, Zoran Đukanović je neizmjerno veći autoritet od forumaša rolanda. I ne, nisam se izblamirao, jer tvoja "kritika" iz gore navedenih razloga nije argumentirana, pa se shodno tome ne može smatrati ni kritikom. Četiri stranice stripa od njih 100-tinjak je premalo za bilo kakvu, a osobito argumentiranu kritiku. To bi bilo kao da ja o nekom filmu koji traje 100 minuta pišem na temelju četiri odgledane minute koje mi se iz ovih ili onih razloga ne sviđaju. Svašta.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 19:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
Colt, ne znam na koje točno društvo misliš, ali odgovor je potvrdan. ;)
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 04/12/2011 : 19:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Pa onda je nase drustvo u neku ruku fasisticko, zar ne?

Koliko gradova ima u Americi? A u koliko su dozvoljene gej parade, mislim da je samo San Francisko i L.A.. Ako zna neko jos koji neka javi.
Bas bih vole da neko organizuje paradu u Teksasu

Druga stvar zenama je zabranjeno pusenje na javnom mestu u celoj drzavi N.Y. (da ne bude neko saljivdzija mislim na cigarete)
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 19:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
Ultras, tad sam bio na Salonu stripa.
Smijem se, jer je tragikomično da ministar policije ne provodi zakon,
a da se to ocijeni kao mudra odluka...

Po ustavu, skupine ljudi mogu organizirano demonstrirati,
a policija im mora to osigurati. "Pederi" nisu bitni u toj priči.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/12/2011 : 19:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by roland

Bas bih vole da neko organizuje paradu u Teksasu

http://pridehouston.org/
http://gaytravel.about.com/od/previewsofpridefestivals/qt/Dallas_Pride.htm

Ima jos, al ovo je dovoljno. A inace,

http://www.gaycityusa.com/pride.htm

Imas ovde ceo kalendar. Da kazemo da ima malo vise gradova od onih koje si naveo.

Sad bih mogao da ti kazem "seres bez pokrica", ali necu :P

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41057 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/12/2011 : 19:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Kod tih pedera se vlast utrkuje ko ce se pokazati proevropskim i uhvatiti raznobojnu zastavicu... Zato neki i guraju toliko to u prvi plan a zna se da kod nas to ne pali... Radije istrebiti sve pedere nego videti mrvu Evrope..

Inace, jedan interesantan grafit: "Narod na barikadi a vlast u paradi" i treba staviti malo prst na celo...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 04/12/2011 : 19:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Nesto ne videh da su homoseksualci diskriminisani da ne mogu da se drze za ruke u Njujorku ili Dzeksonvilu. Mi, s druge strane, navodno zivimo u drustvu gde se prezentuje da je prakticno 100% ljudi heteroseksualno orijentisano jer se nigde niko ne izjasnjava da je pripadnik "suprotne" populacije... sto je potpuno normalno ako se slusaju reakcije tipa "da znam nekog pedera, ubio bih ga", "nikad u firmi ne bih zaposlio pedercinu" i sl, kakvim nasa drustvena scena obiluje. I uopste se ne radi samo o tome : nedavno je na TV bio prilog o protestu ljudi iz grada u unutrasnjosti Srbije (da li bese Vrnjacka Banja), zbog naseljavanja odredjenog broja Roma. Doduse, prvo su Romi protestvovali zbog toga sto su smatrali da su docekani na noz, pa ih je policija razjurila u cilju uspostavljanja bezbednosti... a onda je izasla druga strana i na miru vikala. Da sutra crnci ili muslimani najave miting u centru Beograda, mislis da bi isti bio odrzan? Ili bi drzava zakljucila da to moze dovesti do tenzija pa na brzinu otkazala sve manifestacije? Jasno je da u nasem drustvu homoseksualci ili Romi ne bi mogli na odrze neku svoju paradu ili konvenciju bez razbijenih glava i spaljenih kola, ali sta to u stvari govori o nama?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21667 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/12/2011 : 19:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

Mene samo jedna stvar zabrinjava: to da Ultras, koji je i moderator ovog sajta, strip koji još nije čitao, ma niti držao u rukama, tek na temelju mišljenja jednog forumaša ocjenjuje kao "običan propagandni pamflet", a zatim kao "anti-srpski pamflet od stripa". Dok album Nine Bunjevac hvali autoritet kakav je Zoran Đukanović, naš bi moderator na neviđeno (NA NEVIĐENO!) ograničavao autorske slobode i propisivao o čemu se i na koji način smije govoriti. Eh da, usput se na istu ravan svode Radio B92 i Nataša Kandić, za one koji ne znaju izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo koja među ostalim zastupa obitelji 192 žrtve ubijene na Ovčari i istražuje zločine na Kosovu, s Obrazom, Dverima i kojekakvim neofašističkim organizacijama. Jedna Nataša Kandić kao žestoka protivnica Miloševića i njegovog režima dobiva titulu "devijanta", a umjetnica koja ukazuje na tamno naličje današnjeg srpskog društva (ako i jest pretjerivanje - to je sasvim legitiman umjetnički čin!) biva proglašena autoricom antisrpskog pamfleta.

O čemu ti pričaš?
Nataša Kandić i televizija B92 su klasični primeri širenja antisrpstva (za keš,normalno) , to i mala deca znaju.
Da tako nešto rade u Americi,Britaniji,Francuskoj - sutra ih ne bi bilo.
Pa da Josipe neka tamo sere po vama i vašim zločinima nad ovim ili onim narodom - ma jebali bi joj majku.
I normalno, tako i treba.
Jebu nas Ameri,Nemci,Turci,Englezi.
A najviše jebemo sami sebe.
I posle se pitamo zašto Srbija propada, zašto se gasimo, zašto su nam političari kakvi jesu - ma ta smo i zaslužili.Postali smo moralne ruine, lenjivci,lopovi,lažovi,kurčine od ljudi - lošaci.

Ali nada uvek postoji.
A to su ljudi kao što je recimo Boško Obradović jedan od osnivača Sabora Srpskih Dveri.
Ljudi koji se bore za srpski identitet i prosperitet, nikako na štetu drugih naroda.Koji se bore za zdravu porodicu, nelicemernu demokratiju i toleranciju.
Za rađanje dece.
Da Srbi ostanu u Srbiji, da ne idu trbuhom za kruhom u beli svet.
Dveri neofašisti?
Pa da, svi koji nas jebu, kretenski političari, razne nevladine organizacije, Nataša Kandić & co. samo cepajte, cepajte glupe srbe.
Unesite im raskol u državu,raskol u crkvu, raskol u porodicu, raskol u moral, nek se rasproda cela država, a ovo koji ostanu u njoj radiće kao moderni robovi novim vlastima.
A kakav je budućnost moje zemlje ? Sa namerno uništenom industrijom?Sa planski uništenim selima i radnim navikama ? Sa nestankom jednog grada godišnje ?

A kad se pojavi neko normalan kao Dveri ko bi se uvatio u koštac sa ovim problemima i upustio se u borbu za bolje sutra, ako ne moje a ono moje dece - on je neofašist.

Pa Josipe, ne vidim ni da je Hrvatska u nekom boljem položaju nego moja Srbija;nažalost.
Pa i vas su rasprodali i sjebali vam ekonomiju.
samo su vaši B92 i vaše Nataše Kandići malo promućurnije od ovih naših.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2011 : 19:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message
Nina Bunjevac je carica.
Over and out.

P.S. Paro, pripazi, možda još budem gazio obećanje.
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000