Stvarno vruhunski ,,jos da imaju slike iz stripova o svim likovima pa prava majstorija!!!!!!Zanima me DZIM KRAB na 199 strani,,,,Ako bih neko mogao da postavi sliku od tog lika ..mnogo me zanima...posto nemam te stripove.....????
Ovo je fenomenalan posao, veliko poštovanje, svaka čast. Mislim da bi bio grijeh ostaviti ovakvo nešto van štampanog izdanja, samo, kao što rekoše mnogi prije mene, treba ovo urediti da estetski ljepše izgleda...
Neverovatno... ako je ovo radio jedan covek, garant je radio mesecima. Vrhunski. Ovo treba Bonelli da trazi prava od njega, prevede na italijanski i objavi u Italiji. Kod nas bi ovo malo ko kupio, jer pomislite samo koliko bi kostala knjiga od 1000 strana, a mozda i vise. Neko je spomenuo da ide u delovima uz redovne brojeve(???). Pa trebalo bi 100 godina da izadje na takav nacin u celini, da ne govorim da ovo sad, kad je 99% posla uradjeno, treba doradjivati, kako graficki i estetski (jasno je da autor nije imao vremena i za to, niti treba jos i time da se bavi, covek je svo svoje umece ulozio u kvalitet teksta), tako i dodatnim slikama. Enciklopedija je TOLIKO dobra, da bi sve Zagorove stripove trebalo revidirati tako da na datim mestima u stripu postoje zvezdice (*) to jest reference na pojmove u enciklopediji. Ono sto sam cesto trazio po internetu vezano za svaku pricu, sad imamo svi u ovoj enciklopediji
Hvala svima na komentarima i pohvalama, molim Vas da posetite blog http://zagorijana.blogspot.com/ ako imate sugestije, slobodno ostavite komentar na blogu, autor ce Vam tamo odgovoriti. Autor enciklopedije (Aleksandar Djukanovic - Digging Bill) prati ovaj forum ali nema svoj profil registrovan, pa je komunikacija iz tog razloga jednosmerna. Jos jednom, hvala svima.
Tek sam kasnije iscitao sta je napisao na sajtu - radio je od leta 2009 do proleca 2011, dakle, skoro dve godine. Ovo se zove "voleti Zagora". Treba samo postovati link na njegovom blogu, na ovu stranicu
Originally posted by ---dp--- Kod nas bi ovo malo ko kupio, jer pomislite samo koliko bi kostala knjiga od 1000 strana, a mozda i vise.
Ček, kod nas bi malo ko kupio nešto što ima veze sa Zagorom?
inače, svaka čast autoru
Nekako sam skeptik kad su u pitanju bilo kakve stvari sto nisu stripovi... posmatrao sam koliko se prodaju razni posteri, originalni crtezi, i slicne, manje knjige ("Hiljadu Zagorovih svetova" i slicne), pa sam shvatio da malo ko mari za bilo sta sto nisu stripovi i da je, na zalost, za vecinu, strip vise fetis nego objekat ljubavi i afiniteta prema stripu
Prvi put se nekome klanjam na ovom forumu. A virujem i zadnji, jel ovo je j*ebena perverzija, kad sam vidija da pdf ima brat bratu blizu iljadu stranica nisam moga virovat. Ovo je epski, nema riči kako da se opiše ovo ovo...svrš*avanje! Nego bar jedanput godišnje "refrešaj" stvar i postavi je na skidanje, da enciklopedija bude uvik aktualna, ako more!
sad malo prelistao...ovo je stvarno za svaku pohvalu...samo... po meni ovo treba da bude u ovoj formi kakva jeste,jer zagor još izlazi i uvijek će biti potreba za dodavanjem novih stvari,bilo da su u pitanju novi brojevi u italiji ili kod nas,novi likovi i slično...uvijek će biti potrebe za dopunjavanjem... i onda jednog dana kada prestane sa izlaskom(barem u italiji) odraditi ovo u pisanoj normi,pa makar i na 1500 stranica bilo. ko zna,nakon ovog,možda na nekom faxu zagor dobije i predmet..literatura je tu...
za autora..naisao sam na greskicu...zs 1100 i zs 1101 nisu izasli u 7. mesecu 1992 vec u 11. mesecu...dakle novembra 1992 ....ima tacan datum u samom stripu ali mi je trenutno na dnu skladista od moje sobe pa sad nemogu to videti i reci koji je tacan datum ali ono sto znam da je novembrar 1992...tokom 1992 zs i lms poceli su neredovnije izlaziti pa vise nije tacan onaj odmer jednom nedeljno...zato si i pogresio jer si pravio datume po nedeljnom ilzasku ali to u 1992 je vec malo posustalo....dakle zagor zs 1100 i 1101 izasli su u novembru 1992 a tacan datum moze ti reci neko ko ima te primerke..moji su trenutno nemoguci za videti jer su mi na dnu gomile a ispred toga jos nekoliko gomila....takodje i zs 1099 recna avet nije izasao u 7 mesecu..ali tacan datum neznam...mislim da je u oktobru 1992 izasao
Autor se zahvaljuje dzoniju na korekciji. Jos nisu radjene ispravke. To ce biti uradjeno kada uradi do broja 550 ili 600. Dakle do daljnjeg nece biti nove verzije na netu. Naravno, ako bude islo u stampu, sve greske ce biti ispravljene.
Nisam siguran da li je to vec neko primjetio, ali - nedostaju Horusova izdanja Zagora. Pet redovnih brojeva, 3 tuto, 1 extra, 2 Cika i 1 specijal - ukupno 12 brojeva.
Inace, svima se zahvaljujem na pozitivnoj kritici moje knjige i nominaciji za Dr Zagorologa. Koristim ovu priliku da cestitam Atili na pobedi. Ja i Shule cemo sada da popijemo po pivo i da se rastajemo. Pozdrav svima Digging Bill