Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26993 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mmihoci
Senior Member
1116 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 18/01/2022 : 12:30:09
|
Ove bijele Billy iz Ikee koje ja imam ne daju se police preokrenuti jer se nataknu na šarafe odzgora prema dolje. Možda bi se centralna dala ali onda policu treba rastaviti jer centralnu drže i drveni štifti.
Ja sam prisiljen stripove slagat jedan na drugi i kombiniram tvrde i meke korice ili ostavim šire donju i srednju policu ( bilo bi možda bolje da su još dvije "daske" pa da je polica podjeljena na 8 užih razina). Možda se i mogu kupiti dodatne "daske", to se nisam sjetio pitat.
Ali kako veli Vukozec, bolje je uzet 2 uže nego širu jer na užima se to svijanje ne vidi. Mada iskreno ni na ovim širima to meni ne izgleda loše. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 18/01/2022 : 12:46:52
|
Cijena kao takva nije problem (znam da su uže skuplje nego jedna sira). Imam puno hc stripova i knjiga pa se brinem zbog preopterećenja. I vjerojatno ću to još dignuti do stropa, samom moram točno izmjeriti. Više je stvar što bih sa širim policama dobio više mjesta.
Ovo za fiksiranje police me baš zanimalo, hvala.
Mmihoci, znači to svijanje nije značajno kod sirih polica?
Pod daskama misliš na okomice između polica? Teoretski možeš ih postaviti (primjerice kupiš dodatne police pa ih izreže i postaviti ali kako ćeš na istu policu učvrstiti gornju i donju okomicu tako da budu po istoj liniji?
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1116 Posts
Posted - 18/01/2022 : 13:08:31
|
Mislim na horiznotale. Imaš jednu centralnu fiksnu koja uz šaraf ima i drvene štifte. I onda 4 međuhorizontale koje se natiču na šarafe. Raspored tih 4 je fleksibilan jer u okomicama imaš rupe za te šarafe na svakih par (5-6 ) centimetra. Da su još dvije horiznotale pa da je prostor među njima uži bilo bi bolje.
Naravno imaš dolje horizontalu (i ispod letvu) te gore horiznotaliu a iza šperploču da je sama kutija fiksna i stabilna. Ja sam još stavio na prednju stranu dolje ispod plastične podloške da se nasloni više na zid. Može se dokupit dodatak za gore ali po meni ne treba jer stripove na gornju fiksnu horiznotalu možeš složiti. Tak i onak zaštita od prašine je kod mene tako da je svaki strip u svojoj najlonskoj vrečici.
Sad to bude problem zbog blesave Euro direktive o plastičnim vrečicama (ali imam dovoljnu zalihu pa se ne brinem).
|
|
|
Zula
Senior Member
1177 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 18/01/2022 : 13:15:58
|
quote: Originally posted by Kerempir
Cijena kao takva nije problem (znam da su uže skuplje nego jedna sira). Imam puno hc stripova i knjiga pa se brinem zbog preopterećenja. I vjerojatno ću to još dignuti do stropa, samom moram točno izmjeriti. Više je stvar što bih sa širim policama dobio više mjesta.
Ovo za fiksiranje police me baš zanimalo, hvala.
Mmihoci, znači to svijanje nije značajno kod sirih polica?
Pod daskama misliš na okomice između polica? Teoretski možeš ih postaviti (primjerice kupiš dodatne police pa ih izreže i postaviti ali kako ćeš na istu policu učvrstiti gornju i donju okomicu tako da budu po istoj liniji?
Ako se na 80 cm Billy policu stavi do 30 kg stripa (koliko piše da je max), vidi se da je polica malo savijena, a izgleda kao da ima još dosta mjesta na polici (govorim o stripovima formata Kolorka i većima). Polica od 40 cm djeluje ispunjena i ne savija se.
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1116 Posts
Posted - 18/01/2022 : 13:19:58
|
Evo malo slikica ak pomaže.
https://ibb.co/bWKV4r3 https://ibb.co/TBf1BJY https://ibb.co/kSzPdR2
Stavio i ovu s plastičnom kutijom na kotačičima kad sam prisiljen neke stripove "arhivirat" jer mi ponestaje mjesta na policama a nemam mjesta za nove police. Ta kutija mi je zgodna jer se može vozikat i još zaštiti stripove od prašine. Treba bit pažljiv kod transporta da se ne potrgaju kotači ili sama kutija ako je sadržaj težak a kod mene je težak sadržaj. |
Edited by - mmihoci on 18/01/2022 13:24:26 |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Posted - 18/01/2022 : 13:25:23
|
Yes, imam dosta fibrica između ostalog pa su police i za njih.
Što se tiče dodataka, koliko vidim mogu se kupiti dodatne police, znači moglo bi se umetnuti između postojećih, a mislim nadograditi jer imam dosta visok strop tako da bi na te nadogradnje mogao dobiti dodatnu policu. Moram još doduse točno premjeriti. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1116 Posts
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
454 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 18/01/2022 : 14:01:50
|
Na ove od Billy police od 202cm visine se kupi i nadogradi jos jedan kat bez problema do visine 235 cm.
Kupovanje dodatnih dasaka i nema nekog smisla jer je srednja polica fiksna. Dakle ostane 94 cm dolje i 94 cm gore. U tih 94cm idu onda 3 police širine 18mm. Dakle ostane 88,6cm. Podijeljeno sa 4 ispadne 22,1cm visine za stripove.
Ako bi unutra samo slagao samo Libbelus Benelli možda bi uspio jer je njihova visina nešto mane od 22cm. I to samo ako bi dodatno bušio rupe za police jer ove tvorničke definitivno neće odgovarati jer je sve na knap.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 18/01/2022 : 14:31:17
|
Kallax ljudi i mirni po svim pitanjima. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
vukozec
Advanced Member
4973 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 18/01/2022 : 14:33:48
|
quote: Originally posted by Renky
Kallax ljudi i mirni po svim pitanjima.
Kallax je dublji od Billya, idealan za vinile, ali za knjige/stripove je Billy idealan, ne trebaju dublje. |
Edited by - vukozec on 18/01/2022 14:34:32 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6134 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 18/01/2022 : 14:37:09
|
quote: Originally posted by mmihoci
Stavio i ovu s plastičnom kutijom na kotačičima kad sam prisiljen neke stripove "arhivirat" jer mi ponestaje mjesta na policama a nemam mjesta za nove police. Ta kutija mi je zgodna jer se može vozikat i još zaštiti stripove od prašine. Treba bit pažljiv kod transporta da se ne potrgaju kotači ili sama kutija ako je sadržaj težak a kod mene je težak sadržaj.
I ja imam pet ovakvih kutija, isti problem :)
Uzeo sam probox kutije od 32 litra jer su visoke 25 cm a to mi je knap da ih mogu gurnuti pod krevet :D Stane mi još jedna, a nakon toga ne znam što ću... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 18/01/2022 : 14:40:50
|
Yes, imam dosta fibrica između ostalog pa su police i za njih.
Što se tiče dodataka, koliko vidim mogu se kupiti dodatne police, znači moglo bi se umetnuti između postojećih, a mislim nadograditi jer imam dosta visok strop tako da bi na te nadogradnje mogao dobiti dodatnu policu. Moram još doduse točno premjeriti.
Nikako ove od 80cm. Ima san ih 3, šta god bilo na njima, sve su se iskrivile. Zaminija san ih za ove od 40cm, i to su za mene idealne police za stripove.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 18/01/2022 : 14:51:00
|
quote: Originally posted by RaoulDuke
Na ove od Billy police od 202cm visine se kupi i nadogradi jos jedan kat bez problema do visine 235 cm.
Kupovanje dodatnih dasaka i nema nekog smisla jer je srednja polica fiksna. Dakle ostane 94 cm dolje i 94 cm gore. U tih 94cm idu onda 3 police širine 18mm. Dakle ostane 88,6cm. Podijeljeno sa 4 ispadne 22,1cm visine za stripove.
Ako bi unutra samo slagao samo Libbelus Benelli možda bi uspio jer je njihova visina nešto mane od 22cm. I to samo ako bi dodatno bušio rupe za police jer ove tvorničke definitivno neće odgovarati jer je sve na knap.
Po ciloj visini police su napravljene rupice, tako da osin srednje fiksirane police ostale možeš stavit kako oćeš. Istina je da ako ih staviš ovako "pravilno" kako ti kažeš imaš problem jer u tako složenu policu će ti Fibrine kolorke stat na knap, ali ti neće stat ni jedan drugi album od SA, BG, Libellusa ili Darkwooda. Odnosno, stat će ali samo u najgornju policu jer je ta par milimetara viša. Billy je idealan baš zato šta možeš kombinirat visinu polica, pa jednu napraviš za integrale drugu za manje formate. U praksi ovako nešto: [url=https://postimg.cc/0zsRVjTH][/url] [url=https://postimg.cc/fJvBhb3P][/url] |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
454 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 18/01/2022 : 15:53:24
|
@Nesvrstani sve stoji što kažeš ali nisi shvatio što sam napisao. Ja sam se referirao na Kerempirov upis da bi se kupila i ubacila još jedna dodatna daska/polica među postojeće i time bi se odmah smanjila visina svima ostalima. U tom slučaju Fibre ne dolaze u obzir. Eventualno kiosk izdanja |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26993 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47293 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/01/2022 : 16:02:27
|
quote: Originally posted by jaki
Problem krivljenja polica od 80cm se riješi podupljavanjem polica. Staviti 2,jednu na drugu.
To ka da radiš skelu a ne police za stripove |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Hajo
Senior Member
1877 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 18/01/2022 : 16:04:19
|
Izgleda dobro, ali mi se čini da nema stražnju stranicu. E sad, koliki je to nedostatak... Vjerojatno najveći kad je u pitanju vanjski zid kuće (stana), a ne unutarnji. Govorim iz iskustva... |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 18/01/2022 : 16:40:59
|
Govorimo o širini, dubina je 28
Upravo to, nije prava dubina. Ove Billy police koje ja imam doma su duboke 40, a ne samo 28. Ali sam ih kupio u Italiji kad jos nije bilo Ikee u Slo (ili u Hr?). A u 40 idu odlicno 2 reda recimo Libellusa i slicnih stripova, ili jedne Orke/Kolorke i jos jedni Libellus ispred, ili kiosk ili stagodvec.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 18/01/2022 16:42:37 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26993 Posts
Posted - 18/01/2022 : 16:54:49
|
Te od 40 cm dubine nemaju u Hr. Ima sam ludi razgovor s Ikeom u vezi te police i još brdo stvari koje nemaju u ponudi u HR a imaju u drugim zemljama. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 18/01/2022 16:55:10 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 18/01/2022 : 20:35:48
|
quote: Originally posted by RaoulDuke
@Nesvrstani sve stoji što kažeš ali nisi shvatio što sam napisao. Ja sam se referirao na Kerempirov upis da bi se kupila i ubacila još jedna dodatna daska/polica među postojeće i time bi se odmah smanjila visina svima ostalima. U tom slučaju Fibre ne dolaze u obzir. Eventualno kiosk izdanja
Da. Zbog fiksirane srednje police dodatne nemaju smisla. Nemože se ništa iskombinirat niti za kiosk stripove. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 18/01/2022 : 21:59:55
|
quote: Originally posted by vukozec
Kallax je dublji od Billya, idealan za vinile, ali za knjige/stripove je Billy idealan, ne trebaju dublje.
Baš zato. Dobije se na prostoru Ok... Znam... Mnogi vole viditi sve hrpte... Onda kukajte kako nema mista |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Topic |
|