Author |
Topic  |
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2368 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 01/05/2016 : 16:55:55
|
Pomalo zaboravljeni Viggo Mortensen vraća se u drami Captain Fantastic redatelja Matta Rossa, glumca iz filmova 12 majmuna, Face/Off, Američki psiho itd., kojem je ovo drugi dugometražni projekt. Mortensen tumači Bena, čovjeka koji u šumi uz suprugu rigoroznim psihofizičkim odgojem i intelektualnim drilom podiže šestoro djece, sve dok zbog suprugine smrti ne bude prisiljen s djecom napustiti taj raj (ili "raj"), da bi u suočenju sa svijetom shvatio što uistinu znači biti roditelj. Ross je i scenarist filma, Mortensenovi su partneri Kathryn Hahn, Frank Langella, Steve Zahn, Missi Pyle i ostali, a trailer prilično obećava.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 02/05/2016 : 09:25:19
|
Emily Blunt je Rachel Watson, protagonistica trilera "Djevojka u vlaku" redatelja Tatea Taylora (Tajni život kućnih pomoćnica, Get on Up), adaptacije istoimenog bestseler romana Paule Hawkins.
Roman je u scenarij pretočila Erin Cressida Wilson (Tajnica, Muškartci, žene i djeca, serija Vinil), a Blunt tumači mladu ženu koja svako jutro putuje istim vlakom i prolazi pored kuće u kojoj je nekada živjela, prisjećajući se života koji je nepovratno izgubila.
U mnoštvu ušuškanih prigradskih domova, pogled joj iznova luta do jednog u kojem živi sretan bračni par ‒ dvoje mladih, lijepih i naizgled sretno zaljubljenih supružnika.
Međutim, stvarnost je daleko od te idilične slike, a Rachel će ubrzo doznati što se krije iza zatvorenih vrata savršenog doma. Kada se u mirnom naselju dogodi zločin, kad supruga iz onog para nestane, Rachel će shvatiti da je u priču uključena više nego što je i sama svjesna.
U želji da otkrije istinu, mora se suočiti s vlastitim demonima. Dok ju muče gorke uspomene i duhovi prošlosti koje ju odvlače sve dublje u svijet obmana, istina je mnogo bliže nego što itko može zamisliti...
U sporednim su ulogama Luke Wilson, Hayley Bennett, Edgar Ramirez, Rebecca Ferguson, Allison Janney, Lisa Kudrow i ostali, a čini se da je posrijedi triler s hičkokovskim motivima kakve smo gledali u 90-ima.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 09/05/2016 : 21:53:10
|
Ekipa je fantastična, a prema traileru bi mogao biti izvrstan film.
Colin Firth je Max Perkins, ugledni urednik u kući Scribner, a pored mladog pisca Thomasa Wolfea (Jude Law) kojem želi pomoći, njegovi su klijenti Ernest Hemingway (Dominic West), Francis Scott Fitzgerald (Guy Pearce) i ostali.
Priča je temeljena na knjizi A. Scotta Berga, scenarij je napisao tri puta za Oscara nominiran John Logan (Gladijator, Avijatičar, Hugo), a u glumačkoj su postavi i Nicole Kidman i Laura Linney.
Izgleda kao da ne može omanuti i da se trudi.
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 09/05/2016 : 22:17:53
|
Tom Hanks u ekranizaciji još jednog bestseler-romana, ovaj put Hologram za kralja Davea Eggersa.
On tumači Alana, propalog američkog biznismena koji za novi početak odabere Saudijsku Arabiju i pokušaj prodaje svojih poslovnih zamisli šeicima.
Sraz kultura, romansa, satirični odmak, naznake crnog humora i režija Toma Tykwera, potpisnika Trči, Lola, trči, Parfem: Povijest jednog ubojice, Internationala i dijela Atlasa oblaka.
Uz Hanksa su Sarita Choudhury iz Domovine, Sidse Babett Knudsen iz Borgena, Alexander Black, Tom Skerritt, Ben Wishaw i ostali.
Reklo bi se nešto benigno i feel good, tipa Lova na losose u Jemenu.
|
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 12/05/2016 : 10:13:36
|
Nobody expects the spanish inquisition!
Glumačka ekipa je fantastična a priča vrlo zanimljiva: Michael Fassbender tumači Calluma Lyncha, čovjeka koji nakon pogubljenja upoznaje zagrobni svijet, točnije sofisticirani laboratorij u kojem ga Sophia Rikkin koju interpretira Marion Cotillard upoznaje s njegovim novim životom.
U njega će znanstvenici predvođeni Sophijinim ocem Alanom Rikkinom (otprilike) kojeg utjelovljuje Jeremy Irons dijelom usaditi a dijelom na površinu izvući sjećanja njegovih predaka (tako nekako), pa će ovaj dospjeti u srednjovjekovnu Španjolsku i postati pripadnikom inkvizicije.
Pretpostavljam da će se Callum suprotstaviti ostalim inkvizitorima, a čini se da bi mu u tome mogla pomoći stanovita Maria koju tumači Ariane Labed iz Prije ponoći i Jastoga.
Otprilike tako nekako, scenaristi su Bill Collage i Adam Cooper iz Egzodusa: Bogova i kraljeva i trilogije Različita (što ne obećava), te Michael Leslie iz svježeg Macbetha Justina Kurzela, koji je redatelj i ovog filma.
Anyway, čini se kao barem dobra zabava, no bumo vid´li.
|
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2368 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 20/05/2016 : 09:23:42
|
Serijal The Purge se jako dobro razvija, drugi mi je bolji od prvog i ima nešto od šmeka klasičnog Carpentera, pa me trojka itekako zanima.
Samo da ne odu u krajnost s glorificiranjem nasilja, makar i u svrhu "pročišćenja".
|
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts