forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 The Hobbit (TRAILER!)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/12/2012 : 19:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by mr murdoc
za nas matore cangrizavce koji jedva cekaju da pronadu rupu u filmu i sutra napisu kako je to u neko "nase" vrijeme puno bolje uradeno ..ili?
Heh ..

to ak rommel pogleda film ;)

mene samo muči kaj bum se još dugo moral strpit da se pojavi pristojan BD sa 2D slikom (:
a pitanje kak bu to izgleda s obzirom da je koliko vidim sve podređeno 3D slici. Ne tvrdim da je ona slabnija ili bolja, samo ja preferiram "normalnu" 2D sliku...Hobbit

Hmm..vjerujem da ce 2D biti paralelno pustan sa 3D u kinima..ili?
Ne , ipak vjerujem da nece , ali steta.
Vidi..ako zelis da budem iskren , 3D karta na koju igraju je jocker koji bi mozda osim legije fanova privukao i nove clanove i pored cinjenice da je Hobbit Tanje literalno djelo od LOTR -a ..i da su njegovi dijelovi doslovce "na silu " prosireni i gotovo izforsirano nametnuti..pa ipak.."Uljepsati" Hobbita i nije grijeh neoprostivi..zar ne?

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/12/2012 : 19:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
uljepšati kako kome....ne, naravno da nije grijeh i uopće ne sumnjam u Jacksonovu vizualnu komponentu. Bojim se da bu to i jedino cemu se u Hobitu mogu nadati...ne vidim tu materijala za nekaj više, niti je Jackson kapacitet da izvuče nekaj dublje iz slabijeg koncepta.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/12/2012 : 19:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

uljepšati kako kome....ne, naravno da nije grijeh i uopće ne sumnjam u Jacksonovu vizualnu komponentu. Bojim se da bu to i jedino cemu se u Hobitu mogu nadati...ne vidim tu materijala za nekaj više, niti je Jackson kapacitet da izvuče nekaj dublje iz slabijeg koncepta.

I nece , u tome i jest poanta.
Roknut ce nas vizualno, sentimentalno, glazbeno i naravno medijski..Take the Money and Run..jebiga..nadam se da sam u krivu..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/12/2012 : 20:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
nisi....

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27168 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/12/2012 : 20:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
namjeravam gledati 2d verziju ali me zanima hoće li u hr kinima biti i verzija od 48 sličica po sekundi ili će samo ići verzija od standardne 24 sličice?
našao sam:
http://mojtv.hr/magazin/8452/hobiti-stizu-u-cak-pet-razlicitih-kino-formata.aspx
izgleda da ću onda pljunuti novac za 3DHFR.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 10/12/2012 20:37:18
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/12/2012 : 20:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisi....

Znam..picko pesimisticna..znam

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/12/2012 : 20:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Sutra..u 20:15

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/12/2012 : 13:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Čitao danas kritiku od Polimca u Jutarnjem, uglavnom kaže prerazvučeno i presporo - što mu je skoro pa jedina i najveća zamjerka, no kaže vidi se kako je u pitanju iskusan redatelj te je tako film dobro režiran i izgleda jako dobro. Predviđa da će se naći dovoljna količina onih koji će trilogiju naknadno uzdići kao filmsku senzaciju godine. Eh da, i nije ga uhvatila ni vrtoglavica ni mučnina (mislim da je gledao HFR 3D) Bez obzira na sve, ja bih film rado pogledao.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 13/12/2012 13:25:58
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2057 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 13/12/2012 : 15:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Kritičare (a posebno likove iz Jutarnjeg) sve manje doživljavam kao relevantne.

Recimo ovako: kome se svidio LoTR, po svoj prilici voljet će i Hobbita. Imao sam visoka očekivanja, i sa zadovoljstvom mogu reći da su u potpunosti ispunjena - dapače, pojedini dijelovi filma su apsolutno fenomenalni.
HFR je u početku čudan (ne toliko čudan osjećaj, koliko nismo navikli na takav film) ali brzo se privikne; to svakako treba vidjeti (o nekoj mučnini i sl. teško da može biti riječi, marketing je u pitanju :)

Uglavnom, išao sam jučer na pretpremijeru u Cinestar (Osijek), unaprijed naživciran zbog kretenske pauze koju prave tijekom prikazivanja - i za divno čudo, pauze iz nekog razloga nije bilo (iako je bila najavljena), što me jako razveselilo.
U međuvremenu sam saznao da će i Cineplexx prikazivati HFR, tako da mogu izbjeći omraženi Cinestar kod ponovnog gledanja za vikend.

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 13/12/2012 15:58:29
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 13/12/2012 : 16:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Jutarnji!!??
Ne vjerujem im da napisu da je nebo plavo!

Ocekujem puno od ovog filma, a svaka nova slicica iz Meduzemlja je pravo blago.
Sto se mene tice, mogli su ga napraviti u 5 nastavaka.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 14/12/2012 : 17:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
The Hobbit: An Unexpected Journey

Bijah sinoc na premijeri..pun nade i ushicenja .
Meduzemlje koje ponovo ozivljava i dragi karakteri koji nam se opet vracaju na veliko platno.
Razmisljah cijeli jucerasnji dan o tome kako ce to izgledati i kakav ce utisak ostaviti.

Da ne duzim.
Fantasticna i besprekorna vizualizacija koja se je odlicno uklopila u izvanredne 3D efekte.
Mnostvo dobro nam poznati likova u turbolentnoj i zatijevnoj avanturi.
X likova koji su se samo pominjali u knjigi , recenicom ili dve..
Odlicna glumacka ekipa, i vizualni raskos za oci.

Ipak..jako sam razocaran ovim filmom.

Ne postoji ni najmanji pokusaj da se odstupi od vec videnog (LOTR) sto nas vec na pocetku suocava sa vec videnim {Déjà-vu} i pomalo stavlja na vatru podgrijavanja starog materijala sa novim i vec videnim karakterima.
Lijepo..ali bez one magije koju je imao prvi LOTR.

Totalni akcioni Overkill koji jednostavno ispunjava rupu u besmisleno razvucenoj prici.

Grcevito nastojanje da se cijela stvar provuce kroz izforsirani humor u kojemu pali tek svaka treca fora.

I ono sto je najgore od svega..osjecaj koji ce se probuditi u vama..osjecaj da je ovo sve radeno sa premalo entuzijazma , ali sa spoznajom da ce zaraditi brdo love.

Sa pravom se sinoc zapitah nebi li bilo bolje da je ovaj film ipak rezirao Guillermo del Toro--

Film dakako vrijedi pogledati, jer ovo je samo moj osobni osvrt.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/12/2012 : 17:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa da ne veliš kak to nisam znal i prije gledanja...

i onda se ljudi pitaju kak mogu pljuvati/hvaliti film kojeg nisam gledal. E pa lako, jer svojim filmskim isustvom i znanjem gotovo sigurno uz par parametara (režiser, scenarist, predložak) znam kaj nam slijedi!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/12/2012 : 17:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nisi....

Znam..picko pesimisticna..znam

pička realistična

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/12/2012 : 19:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meduzemlje koje ponovo ozivljava i dragi karakteri koji nam se opet vracaju na veliko platno.
Razmisljah cijeli jucerasnji dan o tome kako ce to izgledati i kakav ce utisak ostaviti.

Da ne duzim.
Fantasticna i besprekorna vizualizacija koja se je odlicno uklopila u izvanredne 3D efekte.

Ne postoji ni najmanji pokusaj da se odstupi od vec videnog (LOTR) sto nas vec na pocetku suocava sa vec videnim {Déjà-vu} i pomalo stavlja na vatru podgrijavanja starog materijala sa novim i vec videnim karakterima.

Totalni akcioni Overkill koji jednostavno ispunjava rupu u besmisleno razvucenoj prici.

Grcevito nastojanje da se cijela stvar provuce kroz izforsirani humor u kojemu pali tek svaka treca fora.

I ono sto je najgore od svega..osjecaj koji ce se probuditi u vama..osjecaj da je ovo sve radeno sa premalo entuzijazma , ali sa spoznajom da ce zaraditi brdo love.

Sa pravom se sinoc zapitah nebi li bilo bolje da je ovaj film ipak rezirao Guillermo del Toro--

Bi li malo više rekao o boldovanoj rečenici. Šta tačno znači "besmisleno razvučena priča", posebno u kontekstu pluseva koje si naveo?

To što je sličan LOTRu meni nije minus. Znalo se čim je Džekson preuzeo režiju da neće biti drugačije.

Tačno znam da će mi najviše smetati isforsirani humor. Nije mi ni u LOTRu bilo smiješno, ovdje vjerujem još manje.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/12/2012 : 20:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

To što je sličan LOTRu meni nije minus. Znalo se čim je Džekson preuzeo režiju da neće biti drugačije.

u tom slučaju ga onda nije trebao ni snimati

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/12/2012 : 20:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

u tom slučaju ga onda nije trebao ni snimati

a jel Walter Hill trebal snimiti Južnjačku Utjehu?

nemoj sad pitati kakve to ima veze, jer bum ti sam rekel kakve ima veze kad odgovoriš

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/12/2012 : 21:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
pogledat ću film, ne žuri mi se
ali, čitao sam i hobita i gospodara i stvarno mi nije jasno na koji način se od te dvije knjige može napraviti jednako dugačak film / filmovi
bojim se da će se kod hobita puno vipe prepoznati razvučenost, nego što su se kod gospodara uočila brzanja i izbacivanja

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 14/12/2012 : 21:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da ne duzim.

Bi li malo više rekao o boldovanoj rečenici. Šta tačno znači "besmisleno razvučena priča", posebno u kontekstu pluseva koje si naveo?

Tačno znam da će mi najviše smetati isforsirani humor. Nije mi ni u LOTRu bilo smiješno, ovdje vjerujem još manje.

akcione Overkill scene u ovom filmu nastupaju uvijek kada se prica pocinje razvodnjivati, kao da zele skrenuti paznju od nemastovitih izmjenjivanja vec videnih dijaloga i vec ispricane price koja ne nudi ama bas nista novo..ne zaboravimo od LOTR-a je proslo vec 10-tak godina

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/12/2012 : 00:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

a jel Walter Hill trebal snimiti Južnjačku Utjehu?

nemoj sad pitati kakve to ima veze, jer bum ti sam rekel kakve ima veze kad odgovoriš

dalo bi se sad o tome raspravljat; budimo realni, ima još cijela hrpa redatelja za koje bismo mogli postavit pitanje: zašto je snimio ovaj film? a zašto ovaj?

primjerice, zašto je George Lucas snimio drugu trilogiju Star Warsa?

zašto je Michael Bay snimio onaj serijal o Transformersima?

zašto je Paul Anderson snimio filmove o Resident Evilu?

što hoću reći, zašto da ideš snimati neki film ako će on biti čista kopija tvojih prethodnih filmova. ili drugim riječima, ako imaš već jednu odličnu filmsku trilogiju iza sebe, što će ti onda taj novi, ako će se svesti sve na isti kalup?

naravno, ja Hobita nisam gledao tako da zaključke ne mogu donositi, ali ako je istina ovo što je Murdoc rekao, moram reći da nisam iznenađen s obzirom da je Jackson (za mene) uistinu precijenjeni redatelj koji odavno već živi na staroj slavi - pa zato donekle i ima smisla da se vratio konceptu koji mu je i donio slavu, s obzirom da više nema ideja.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/12/2012 : 00:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

[akcione Overkill scene u ovom filmu nastupaju uvijek kada se prica pocinje razvodnjivati, kao da zele skrenuti paznju od nemastovitih izmjenjivanja vec videnih dijaloga i vec ispricane price koja ne nudi ama bas nista novo..ne zaboravimo od LOTR-a je proslo vec 10-tak godina

kao što sam rekao, Jackson već odavno živi na staroj slavi, ovo je očito čisti pokušaj zarađivanja love na temelju prijašnjih uspjeha.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 15/12/2012 : 04:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Jedini film koji sam ove godine sa nestrp;jenjem ocekivao. Sad treba cekati inromalan snimak :)

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6214 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 15/12/2012 : 07:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

što hoću reći, zašto da ideš snimati neki film ako će on biti čista kopija tvojih prethodnih filmova. ili drugim riječima, ako imaš već jednu odličnu filmsku trilogiju iza sebe, što će ti onda taj novi, ako će se svesti sve na isti kalup?

Ako imaš već 20 milijuna zarađenih $, što će ti još 20? :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3277 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 15/12/2012 : 08:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

kao što sam rekao, Jackson već odavno živi na staroj slavi, ovo je očito čisti pokušaj zarađivanja love na temelju prijašnjih uspjeha.

ili dati zaljubljenicima u gospodara i pre svega hobita ono što žele. nismo svi kritičari, ima nas dečurlije dosta još koji želimo dobru zabavu a ne neke svecke poduhovljene istine u svakom kadru.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 15/12/2012 : 10:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

[akcione Overkill scene u ovom filmu nastupaju uvijek kada se prica pocinje razvodnjivati, kao da zele skrenuti paznju od nemastovitih izmjenjivanja vec videnih dijaloga i vec ispricane price koja ne nudi ama bas nista novo..ne zaboravimo od LOTR-a je proslo vec 10-tak godina

Nije mi baš najjasnije šta ste očekivali da bude drugačije imajući u vidu isto mjesto radnje, dosta istih likova, priča povezana sa onom iz LOTRa, ista ekipa koja pravi film, OGROMAN uspjeh prethodnika...
Mislim da nema toga kome nakon onakvog uspjeha LOTRa sledeći korak ne bi bio snimanje još neke priče iz Tolkinovog svijeta, a Hobit je prvi i najlogičniji izbor. Pare su tu samo dodatni podsticaj. Takođe, Džekson i ekipa su veliki fanovi Tolkina i "manjak entuzijazma" je vjerujem samo utisak posmatrača.
Iskreno se nadam da će se nakon uspjeha Hobita neki studio odlučiti za snimanje još priča iz tog svijeta, a samo u Silmarilionu ih ima na pretek. Ako su pare jedan od glavnih motiva, što se mene tiče neka su.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/12/2012 : 10:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nije mi baš najjasnije šta ste očekivali da bude drugačije imajući u vidu isto mjesto radnje, dosta istih likova, priča povezana sa onom iz LOTRa, ista ekipa koja pravi film, OGROMAN uspjeh prethodnika...
Mislim da nema toga kome nakon onakvog uspjeha LOTRa sledeći korak ne bi bio snimanje još neke priče iz Tolkinovog svijeta, a Hobit je prvi i najlogičniji izbor. Pare su tu samo dodatni podsticaj. Takođe, Džekson i ekipa su veliki fanovi Tolkina i "manjak entuzijazma" je vjerujem samo utisak posmatrača.
Iskreno se nadam da će se nakon uspjeha Hobita neki studio odlučiti za snimanje još priča iz tog svijeta, a samo u Silmarilionu ih ima na pretek. Ako su pare jedan od glavnih motiva, što se mene tiče neka su.

Premalo etuzijazma definitivno.
Podgrijavanje jucerasnje vecere.
Silmarilion..Da..P.Jackson..NE

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000