Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 03/01/2012 : 21:27:57
|
quote: Originally posted by Elesar
Iznova "fascinantna" cena
Evo pozivam i ovde predstavnika Omnibusa da objasni, kad vec rokaju tolike cene, nama ovcama, retardima, zanesenjacima stripom kod kojih ce progurati ovo na krilima stripovske ekspanzije - u cemu je stvar?
Ovo je bezobrazluk bez presedana.
Sigurno će ti objasniti nakon ovakvog posta. |
Trouble will find me |
|
|
Elesar
New Member
Serbia
261 Posts
Member since 14/03/2009 |
Posted - 03/01/2012 : 21:40:20
|
quote: Originally posted by Markos
Iznova "fascinantna" cena
Evo pozivam i ovde predstavnika Omnibusa da objasni, kad vec rokaju tolike cene, nama ovcama, retardima, zanesenjacima stripom kod kojih ce progurati ovo na krilima stripovske ekspanzije - u cemu je stvar?
Ovo je bezobrazluk bez presedana.
Sigurno će ti objasniti nakon ovakvog posta.
O, znam ja, Marko, da nece, ali neka znaju da znamo. Svako ce znjeti onako kako seje... |
strenvvm et virtvte |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7920 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 03/01/2012 : 21:41:41
|
najgora stvar na bilo kom sajtu je ta sto se stripovi cene po broju strana a ne po kvalitetu.hiljadu strana zagora vise vredi od 670 strana torgala. |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 03/01/2012 : 21:49:21
|
quote: Originally posted by Markos Sigurno će ti objasniti nakon ovakvog posta.
O, znam ja, Marko, da nece, ali neka znaju da znamo. Svako ce znjeti onako kako seje...
Gle, sigurno nisu stavili takvu cijenu iz zelje da zarade za trosobni stan i mercedes. Meni je npr. savršeno jasno zašto njihova izdanja, a pogotovo ovo, toliko koštaju, ali iskustvo me uči da gledam svoja posla i ne miješam se tamo gdje mi nije mjesto, jer braneći druge uglavnom ja dobijem po nosu, a toga mi je dosta. |
Trouble will find me |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13481 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 03/01/2012 : 21:51:38
|
quote: Originally posted by vronski 2
quote: Originally posted by Imrahil
Jel se to ovaj trol ponovo oglašava? Iako je 2473 puta obećao da prestaje..
Hoćeš malo nešto da uradiš ovom trolu?
Kao prestao bi da troluješ onda? |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 04/01/2012 : 09:47:04
|
Vronski, NAPORAN SI. DOSADAN si. IRITANTAN si. NAMETLJIV si. Pa jel dosta više toga?
Samo neka me ne diraju i ne provociraju i neće biti problema. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 04/01/2012 : 11:34:30
|
quote: Originally posted by Markos ... Meni je npr. savršeno jasno zašto njihova izdanja, a pogotovo ovo, toliko koštaju, ali iskustvo me uči da gledam svoja posla i ne miješam se tamo gdje mi nije mjesto, jer braneći druge uglavnom ja dobijem po nosu, a toga mi je dosta.
Da li su prava u pitanju il tirazh ...al u svakom sluchaju buni da izdanja domacih autora imaju tu cenu koju imaju. Tu bar nema skupih prava da podizhu cenu....valjda... i na kraju krajeva, svim izdavachima, bar u Srbiji, okolnosti pod kojima rade su manje vishe slichne, cena stampanja, uveza i ostalog bi trebalo da je uporediva (za isti tirazh i opremu)....a neki za taj novac ipak nude vishe, bar se meni chini... Nije to ne znam kakva cifra, na 3-4 albuma se skupi 5-10 eura razlike....al opet, meni sasvim dovoljno da ne dupliram stvari koje vec imam na drugom jeziku...kao sto radim kad su domaci izdavaci u pitanju, posebno novi, pa zhelim da ih podrzhim sto vishe u pochetku rada... |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 04/01/2012 11:35:16 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 04/01/2012 : 12:04:58
|
quote: Originally posted by austin
quote: Originally posted by Markos ... Meni je npr. savršeno jasno zašto njihova izdanja, a pogotovo ovo, toliko koštaju, ali iskustvo me uči da gledam svoja posla i ne miješam se tamo gdje mi nije mjesto, jer braneći druge uglavnom ja dobijem po nosu, a toga mi je dosta.
Da li su prava u pitanju il tirazh ...al u svakom sluchaju buni da izdanja domacih autora imaju tu cenu koju imaju. Tu bar nema skupih prava da podizhu cenu....valjda... i na kraju krajeva, svim izdavachima, bar u Srbiji, okolnosti pod kojima rade su manje vishe slichne, cena stampanja, uveza i ostalog bi trebalo da je uporediva (za isti tirazh i opremu)....a neki za taj novac ipak nude vishe, bar se meni chini... Nije to ne znam kakva cifra, na 3-4 albuma se skupi 5-10 eura razlike....al opet, meni sasvim dovoljno da ne dupliram stvari koje vec imam na drugom jeziku...kao sto radim kad su domaci izdavaci u pitanju, posebno novi, pa zhelim da ih podrzhim sto vishe u pochetku rada...
Kao što sam rekao, neću ulaziti u detalje, njihove cijene su njihova stvar, ako žele objašnjavati, neka to rade sami, samo sam reagirao na hajku. (I inače, nisam rekao da cijena nije visoka, samo sam rekao da mi je savrseno jasno zasto je takva).
A zbog tih i takvih hajki sam na korak od potpunog povlačenja sa svih strip foruma, pa čak i ovog, jer mi se sve ovo sve više i više gadi. Svaka budala dovoljno sposobna da se spoji na net i registrira na neki forum smatra da ima pravo tražiti od izdavača da im polaže račune, pljuvati i napadati, a da nemaju pojma o pojmu. Izdavaštvo mi je previše ušlo pod kožu i ne mogu se "skinuti" s njega tako lako, ali najrađe bih sutra sve ugasio i išao negdje čuvati ovce. |
Trouble will find me |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 04/01/2012 : 12:15:16
|
Hm, meni se chini da nisam nikoga prozivao da polazhe racune, niti mislim da sam preshao neku granicu pristojnosti u svojim postovima ....cisto sam hteo da primetim da cena stvarno malo bode ochi. Racunam da neko to na izdavachkoj strani ipak chita i da mozhe da mu koristi kao podatak u analizi prodaje svojih izdanja. Voleo bih ja da im prodaja ide odlichno...ali iskreno sumnjam da je to sluchaj. Kao sto rekoh, ja sam iste pokupovao cim su izasli, ali u sluchaju da Omnibus preraste u nekog veceg izdavacha (ko je rekao Firba :)) sa mnogo vecim brojem izdanja.....stvarno bih voleo da im cene izdanja budu umerenije i prilagodjenije shirim citalackim krugovima (ako takvi uopste postoje u svetu stripa :P) Fibra npr. ima adekvatne cene, ali tu imam drugi problem.....suvishe dobrih stripova u jako kratkom vremenskom roku :) |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 04/01/2012 12:20:45 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 04/01/2012 : 12:54:30
|
Ma nisam ni mislio na tebe, nego evo, npr. kakvi se komentari javljaju: "Srecom pa imamo i neke razumne izdavace poput DW i Sistema. Predlog za Fibru,Omnibus,Strip Agent i ostale:ne prodajite nam vise pricu o ljubavi prema stripovima." Itd itd.
A što se Omnibusa, naravno da bi bilo bolje da imaju niže cijene, ali sigurno su i sami toga svjesni. |
Trouble will find me |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Posted - 04/01/2012 : 15:08:22
|
A zbog tih i takvih hajki sam na korak od potpunog povlačenja sa svih strip foruma, pa čak i ovog, jer mi se sve ovo sve više i više gadi. Svaka budala dovoljno sposobna da se spoji na net i registrira na neki forum smatra da ima pravo tražiti od izdavača da im polaže račune, pljuvati i napadati, a da nemaju pojma o pojmu. Izdavaštvo mi je previše ušlo pod kožu i ne mogu se "skinuti" s njega tako lako, ali najrađe bih sutra sve ugasio i išao negdje čuvati ovce.
E pa Markose, došao je i taj trenutak da te zvanično podržim! Dakle, ne smeš se povlačiti jer si previše jaku izdavačku kuću napravio sa previše dobrih izdanja da bi sad otišao sa foruma na kojem si još i jedan od moderatora. Kome se ne sviđa kako radiš njegova stvar a ti furaj dalje! |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13481 Posts
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 04/01/2012 : 15:30:54
|
A zbog tih i takvih hajki sam na korak od potpunog povlačenja sa svih strip foruma, pa čak i ovog, jer mi se sve ovo sve više i više gadi. Svaka budala dovoljno sposobna da se spoji na net i registrira na neki forum smatra da ima pravo tražiti od izdavača da im polaže račune, pljuvati i napadati, a da nemaju pojma o pojmu. Izdavaštvo mi je previše ušlo pod kožu i ne mogu se "skinuti" s njega tako lako, ali najrađe bih sutra sve ugasio i išao negdje čuvati ovce.
E pa Markose, došao je i taj trenutak da te zvanično podržim! Dakle, ne smeš se povlačiti jer si previše jaku izdavačku kuću napravio sa previše dobrih izdanja da bi sad otišao sa foruma na kojem si još i jedan od moderatora. Kome se ne sviđa kako radiš njegova stvar a ti furaj dalje!
zemljo, otvori se... |
Trouble will find me |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Posted - 04/01/2012 : 15:41:21
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
mislim da mu je ovo smesno: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40867
A jel ti misliš da bi Markos i ja sad trebalo da se svađamo i pljujemo do kraja života. Čak i kada sam mu u afektu preko foruma napisao neke teške reči (na čemu sam mu se izvinio kasnije) on me nije doživotno banovao poput nekih uvređenih moderatorskih primadona sa drugih foruma! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2012 : 15:44:54
|
mislim da mu je ovo smesno: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40867
A jel ti misliš da bi Markos i ja sad trebalo da se svađamo i pljujemo do kraja života. Čak i kada sam mu u afektu preko foruma napisao neke teške reči (na čemu sam mu se izvinio kasnije) on me nije doživotno banovao poput nekih uvređenih moderatorskih primadona sa drugih foruma!
Ako ti se ne svidja kako radimo, tvoja stvar, a ti furaj dalje! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Posted - 04/01/2012 : 16:00:52
|
Ako ti se ne svidja kako radimo, tvoja stvar, a ti furaj dalje!
Odfuraće svi sa vašeg foruma zbog toga kako radite ali to je već vaša stvar! |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13481 Posts
Posted - 04/01/2012 : 16:01:07
|
quote: Originally posted by Imrahil
jao bože
Šta ti je tu toliko smešno?
evo, odgovorili su ti |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2012 : 16:02:34
|
Ako ti se ne svidja kako radimo, tvoja stvar, a ti furaj dalje!
Odfuraće svi sa vašeg foruma zbog toga kako radite ali to je već vaša stvar!
ma evo svi ce da krenu stopama profesora vronskog samo da prodju praznici |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Posted - 04/01/2012 : 16:11:44
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 [
ma evo svi ce da krenu stopama profesora vronskog samo da prodju praznici
Nego ne reče mi, jel vam forum sad procvetao kada ste me onako fašistički uklonili sa istog? |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2012 : 16:18:22
|
ne samo procvetao, nego i doneo plodove, i posejao za narednu sezonu lepo od tebe sto ti je stalo |
|
|
Topic |
|