Ispričavam se što otvaram 101. topic o Zagoru (nisam ja kriv što je preostalih 97 nepotrebno i uglavnom besmisleno), ali iz Italije stiže jedna jako dobra vijest za sve fanove Duha Sa Sjekirom, premda još ništa nije službeno. Evo link : http://www.comicus.it/news/item/51251-zagor-a-colori-in-allegato
I evo moj prijevod da se ne morate mučiti s google translatorom:
Odnedavno kruži vijest, ali zasada još nedostaje službena informacija koja bi mogla potvrditi da će Zagor slijediti Texa na putu reizdanja serijala. Govori se se o načinu sličnom onom koji su ugledali svesci Rendžera i njegovih pardova: veliki brojevi u boji skupa s izdanjima izdavačke kuće Espresso. Ništa se međutim ne zna s obzirom na ukupan broj izdanja (barem što se tiče prvog izdanja koje bi se moglo produljiti kao što je uvijek i bilo u slučaju dobrog prijema od strane čitatelja), troškova (za očekivati je da budu jednaki kao i u slučaju Texa), načina odabira epizoda( probrane epizode ili cjelokupni reprint počevši od kronološki prvog broja )
Inače, Moreno Burattini je vrlo diskretno na svom blogu i Facebook profilu najavljivao ovu mogućnost, ali na upite čitatelja je uvijek odgovarao da ništa nije službeno. Zadnji post o tome bio je pred Božić kad je rekao da ima uskoro sastanak s nekim ljudima koji bi mogao rezultirati božićnim poklonom za njega i sve ostale Zagorove fanove, nakon toga se više nije oglašavao po tom pitanju. Ako stvarno nešto iz toga bude, a vjerujem da hoće ponajprije zahvaljujući Burattinijevu angažmanu, mogli bismo stvarno dočekati pravu malu renesansu Zagora u Italiji.
da jedino to,mada sumnjam. A u italiji je vec i ranije bilo a ima i sada zagor izdanje u coloru..tako da nista novo
U pedeset godina izlaženja u Italiji je bilo samo jedno reizdanje, tzv. tutto reprint koji nije obuhvatio cijeli serijal nego samo prvih 235 brojeva. Danas je cjelokupni tutto rasprodan, a rasprodano je i prvih 410 brojeva redovne edicije (svega se par brojeva može nabaviti). To možeš vidjeti ovdje : http://www.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1?collana=10&code=arr_1zagor
Veliku većinu toga se ne može nabaviti ni po striparnicama zbog čega je u Italiji gotovo nemoguće početi skupljati Zagora što sigurno utječe na regrutaciju novih kupaca. Pojava reprinta bi donijela i nove kupce, kao i novac kojim bi se financirao daljnji tijek serijala.
zar stvarno mislis da to neznam?! Mislio sam na izdanja zagora od drugih izdavacha..ima vech i to u kolor izdanju..
Kojih drugih izdavača? To što spominješ s kolorom je šačica prvih epizoda objavljenih na malom formatu u 300 primjeraka, dakle u nakladi manjoj od Libellusove i nije se moglo nigdje kupiti u slobodnoj prodaji. Dodajmo tome nekoliko kartonaca na velikom formatu koje je objavio Mondadori (a Ludens ih proglasio gigantima i k tome još numerirao). Ništa od toga nije reprint, ok?
pa jedina sansa mu i jest ako bude u A4 i u boji uz neke novine, jer inace - ne zaboravite da je zagor JEDINI od naše stare garde koji nije uspio ni s jednim cijelim reprintom (pukao zbog katastrofalnog pada prodaje) i kad je bio na vrhuncu popularnosti u redovnoj seriji, a kamoli bi sad ista mogao.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Kod kuce imam jedan primerak reprinta Texa u vecem formatu (negde na polovini izmedju A5 i A4 formata). U odlicno odradjenom koloru, dobrim uvodnim Bonellijevim tekstovima o nastajanju epizode i sa osvrtom na likove. Naslovnica je alla 3D natpisima (ispupceni) a sami crtez je maestralno prerada originalne naslovnice. Ako bude izdanje tog tipa onda cu ga docekati rasirenih ruku.
Kako to da se Zagor ne moze lako nabaviti u Italiji.Imah ih gomila ja sam za par meseci sakupio 200 brojeva i 50 duplikata jer sam uzeo 2 lotta.Od toga su svi Zenith osim 2 broja a najveci broj mi je 367 preko toga me ne zanimaju. Prvih 80 brojeva uzecu u rosso izdanju jer bi ovako bili preskupi a razike skoro i da nema osim numeracije na hrbatu a za to me bas zabole. Zgadilo mi se vise da gledam lose otiske,secene vinjete,lose prevode,neadekvatne naslove po sredini stranice.Resio sam problem sa Zagorom jednom za svagda,sada kod nas moze da ilazi i zlatni Zagor sto se mene tice. Smatram da je za ljubitelja Zagora savrsenstvo da ima Italijanskog Zagora u dobrom stanju.
Kako to da se Zagor ne moze lako nabaviti u Italiji.Imah ih gomila ja sam za par meseci sakupio 200 brojeva i 50 duplikata jer sam uzeo 2 lotta.Od toga su svi Zenith osim 2 broja a najveci broj mi je 367 preko toga me ne zanimaju. Prvih 80 brojeva uzecu u rosso izdanju jer bi ovako bili preskupi a razike skoro i da nema osim numeracije na hrbatu a za to me bas zabole. Zgadilo mi se vise da gledam lose otiske,secene vinjete,lose prevode,neadekvatne naslove po sredini stranice.Resio sam problem sa Zagorom jednom za svagda,sada kod nas moze da ilazi i zlatni Zagor sto se mene tice. Smatram da je za ljubitelja Zagora savrsenstvo da ima Italijanskog Zagora u dobrom stanju.
Gledam one sa ebay.it naslovnice i pitam se kako bi bilo dobro one fontove slova za naslove staviti,originalni su i vise su "western movie" atmosfera...barem meni je to super,a danas koriste logo koji prekrije gornji dio naslovnice kao "superkonzum" letak...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Nista ne moze da se meri sa ovim originalnim Zagorom. Sta je posle jedne ovakve kolekcije moguce uzeti,jedino Zagor u boji ako niste zagovornik iskljucivo crno belog stripa.
Nista ne moze da se meri sa ovim originalnim Zagorom. Sta je posle jedne ovakve kolekcije moguce uzeti,jedino Zagor u boji ako niste zagovornik iskljucivo crno belog stripa.
Ovih dana razmisljam o talijanskoj ediciji Mercury ali "kapetana Mikija" prvih 10 komada sa originalnim naslovnicama ( Sorry,to mi je zelja duze vrijeme!), a Zagora bih ionako kojih prvih tri epizode da se nadje i kao podsjetnik na ono sto nasi ne izdaju u boji... Sad ce neko napisati "j..... vas boja!"
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Na regularnoj seriji Zagora svaki font je uradjen u skladu sa pricom, i to je ono sto daje jedinstvenost svakoj naslovnoj stranici
Na regularnoj seriji Zagora svaki font je uradjen u skladu sa pricom, i to je ono sto daje jedinstvenost svakoj naslovnoj stranici
To te ja pitam....