Author |
Topic  |
pwild
New Member

120 Posts
Member since 11/09/2011 |
Posted - 04/02/2012 : 22:37:26
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by pwild
btw, spominjete ebay. nisam nikada ništa naručivao odatle. je li preko toga poštarina jeftinija? i koliko jeftinija?
ne bih baš volio kupovati rabljene stripove kad imamo ovako priliku kupovati aktualne brojeve koji izlaze, ali ako je poštarina puno jeftinija onda vjerojatno neću imati izbora.
eBay ti ovisi kako se dogovoris s prodavacem. Evo bas jucer sam narucio neke stripove od jednog talijanskog prodavaca. Za 17 Bonelli stripova do Amerike platio sam postarinu samo 10.5 eura! On to salje brodom, ali ipak.
čudna je to politika...
evo npr sa sergiobonelieditore poštarina do amerike košta 30 eura, a do bosne i hercegovine 50 eura. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 04/02/2012 : 22:43:11
|
Vidis, mene su neki prodavaci s eBaya totalno htjeli da sjebu. Covjek prodavao jednog Dylana, onog HC Mondadori u boji (dvije epizode) za 10 Eura, i onda meni htjeo da napumpa postu preko $30. Ja mu rekoh, 'ti mora da si lud, ako mislis da cu platit 10 Eura za strip, a postarinu za dva i po puta vise nego to'. On tvrdi da toliko veliki strip ne moze da se posalje jeftinije nego to. Sumnjam, jer u Americi je postarina skuplja nego tamo, a ja saljem ljudima dole za $17 dolara flat rate, nekoliko HC knjiga u jednom paketu, tako da ne vjerujem ljudima sa eBaya u vezi postarine, sorry.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 04/02/2012 : 22:43:52
|
quote: Originally posted by D.J.
btw, spominjete ebay. nisam nikada ništa naručivao odatle. je li preko toga poštarina jeftinija? i koliko jeftinija?
ne bih baš volio kupovati rabljene stripove kad imamo ovako priliku kupovati aktualne brojeve koji izlaze, ali ako je poštarina puno jeftinija onda vjerojatno neću imati izbora.
eBay ti ovisi kako se dogovoris s prodavacem. Evo bas jucer sam narucio neke stripove od jednog talijanskog prodavaca. Za 17 Bonelli stripova do Amerike platio sam postarinu samo 10.5 eura! On to salje brodom, ali ipak.
čudna je to politika...
evo npr sa sergiobonelieditore poštarina do amerike košta 30 eura, a do bosne i hercegovine 50 eura.
To je sigurno zato sto SBE salje sve preko UPSa, UPS je inace skuplji od obicne postarine, pa zato. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/02/2012 : 22:49:02
|
quote: Originally posted by acestroke
ja se samo pitam kako je moguce sve ovo stampat i izdati za jedan Euro, pa haman ce oni da izgube pare u ovom slucaju, o zaradi nema ni govora... I ne vjerujem da ce izlazit posle 30-og broja, osim ako su vec nekog zaposlili da farba one ostale epizode koje nisu izasle u Mercury ediciji... sumnjam, ali eto, zivi bili pa vidjeli. ;)
Ma to je samo prvi broj, tzv. navlakuša Ostali brojevi će biti po 7 eura |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
pwild
New Member

120 Posts
Posted - 04/02/2012 : 23:00:26
|
nije ni 7 eura puno za 270 stranica u boji. kad pogledaš kod nas zagor specijal od duplo manje stranica košta duplo manje, a nije u boji.
još samo moram naći način da dovlačim te stripove iz italije :D |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 04/02/2012 : 23:42:03
|
ja se samo pitam kako je moguce sve ovo stampat i izdati za jedan Euro, pa haman ce oni da izgube pare u ovom slucaju, o zaradi nema ni govora... I ne vjerujem da ce izlazit posle 30-og broja, osim ako su vec nekog zaposlili da farba one ostale epizode koje nisu izasle u Mercury ediciji... sumnjam, ali eto, zivi bili pa vidjeli. ;)
A ko kaze da ce prvih 30 biti s bojom iz mercury edicije |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 04/02/2012 : 23:48:58
|
Vidis, mene su neki prodavaci s eBaya totalno htjeli da sjebu. Covjek prodavao jednog Dylana, onog HC Mondadori u boji (dvije epizode) za 10 Eura, i onda meni htjeo da napumpa postu preko $30. Ja mu rekoh, 'ti mora da si lud, ako mislis da cu platit 10 Eura za strip, a postarinu za dva i po puta vise nego to'. On tvrdi da toliko veliki strip ne moze da se posalje jeftinije nego to. Sumnjam, jer u Americi je postarina skuplja nego tamo, a ja saljem ljudima dole za $17 dolara flat rate, nekoliko HC knjiga u jednom paketu, tako da ne vjerujem ljudima sa eBaya u vezi postarine, sorry.
Vjeruj mi, imao sam i ja takvih iskustava. I nekoliko puta se radilo o necem sto nije lako naci pa sam morao pristati na "ucjenu". Ali uglavnom trgujem s ljudima koji ne gule na postarini. U svakom slucaju eBay mi je glavni za nabavku talijanskih stripova po odlicnoj cijeni! Zato ga pwildu i preporucujem. |
www.epicentercomics.com |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 04/02/2012 : 23:55:56
|
quote: Originally posted by dejan borca
imam ja neke,ne sve,knjige su fantasticne
a koliko ja znam mercury nije bonelijeva firma,ili mozda gresim
Ne znam, ali ja jednostavno ne vidim poentu da se sve to ponovo boji. I da Mercury nije Bonelijeva firma, zasto ne bi sudjelovala s njima, pa ima smisla da obe dijele svoje radove zajedno, pogotovo ako je u pitanju isti junak koji je donio profit i jednom i drugom. |
 |
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Posted - 05/02/2012 : 00:05:01
|
koliko znam jedan od razloga sto niko nije objavio zagora u boji od prvog broja je taj sto nije mogao od mercuriya da kupi prava,vec od bonelija i da sam boji
|
 |
|
pwild
New Member

120 Posts
Posted - 05/02/2012 : 00:15:19
|
imam ja neke,ne sve,knjige su fantasticne
a koliko ja znam mercury nije bonelijeva firma,ili mozda gresim
Ne znam, ali ja jednostavno ne vidim poentu da se sve to ponovo boji. I da Mercury nije Bonelijeva firma, zasto ne bi sudjelovala s njima, pa ima smisla da obe dijele svoje radove zajedno, pogotovo ako je u pitanju isti junak koji je donio profit i jednom i drugom.
evo jedan analogni primjer. što se tiče titlova za filmove i serije.
prikaže se film na hrt-u. netko ga prevede na hrvatski. prikaže se na rtl hrvatskoj. netko ga ponovno mora prevesti na hrvatski. prikaže se na novojtv. opet ga se mora prevesti. izađe film na dvdu ili na blurayu, ponovno netko mora prevesti na hrvatski.
dobro možda za pojedini film to ne izgleda strašno, ali za npr seriju koja ima oko 200 epizoda, to je užasno da je 5-6 različitih ljudi moralo raditi isti posao koji je već netko prije njih napravio.
jbga, živimo u usranom vremenu. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
chris.tower
Junior Member

Croatia
394 Posts
Member since 17/12/2011 |
Posted - 05/02/2012 : 01:13:35
|
A ko kaze da ce prvih 30 biti s bojom iz mercury edicije
Mercury je izdao prvih 30 brojeva po orginalnoj numeraciji, dok ce u ovom slucaju izaci po 2 orginalna broja u jednoj knjizi sto cini ukupno preko 60 brojeva, pa samim time sigurno ce sami farbati epizode. |
https://photos.app.goo.gl/VCzp2QfWvMgWF1WZ8 - Rasprodaja stripova iz moje kolekcije, glanceri i rijetke stvari! |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Attila77
Average Member

.gif)
USA
891 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 05/02/2012 : 09:16:46
|
Na osnovu ove najave boje izgledaju mnogo bolje nego sto su bile u Mercury izdanjima. Ja sam sebi nabavio nekoliko Mercury izdanja, ali nisam bas bio previse zadovoljan sa bojom. Ako ce ovi raditi kako su radili Texa, onda ja obavezno kupujem svaki broj Zagora. Vredi svaku centu.

|
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 05/02/2012 : 11:32:50
|
a da se malo izorganiziramo pa da se netko od nas zaleti do italije i kupi vise komada pa to posalje ljudima po normalnoj postarini? |
Mrzim mrznju! |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
pwild
New Member

120 Posts
Posted - 05/02/2012 : 13:12:40
|
quote: Originally posted by mamlaz
a da se malo izorganiziramo pa da se netko od nas zaleti do italije i kupi vise komada pa to posalje ljudima po normalnoj postarini?
ja sam ZA |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 05/02/2012 : 19:07:06
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: mamlaz a da se malo izorganiziramo pa da se netko od nas zaleti do italije i kupi vise komada pa to posalje ljudima po normalnoj postarini?
Ja znam bar petoricu iz Srbije koji će kupovati ovo izdanje, tako da podržavam ideju.
Ako nisi mene računao, ja sam šesti  |
 |
|
Topic  |
|