Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/01/2012 : 13:07:07
|
quote: Originally posted by acestroke
Nisi u pravu, Poli. Govori se 'Sigurno uzmem prvi broj pa da vidim', a ne 'mozda' ;)
Sada (poslije ovih prepiski) ce sigurno da uzme prvi broj, a "mozda" (sigurno!) i nastavi...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 26/01/2012 : 14:45:34
|
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by nemanja93
Da nece mozda slati stripove i na kioske braci preko Drine
Nemanja jebo ti sliku svoju,zamalo si me navukao na malo duži ban.Uhhh nemate pojma koliko se suzdržavam da neprimjereno ne odgovorim na ovaj post.Skoro pa nešto kao "posljednje bagijevo iskušenje"...
Bas me zanima sta bi odgovorio! |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 26/01/2012 : 14:55:47
|
Nemanja jebo ti sliku svoju,zamalo si me navukao na malo duži ban.Uhhh nemate pojma koliko se suzdržavam da neprimjereno ne odgovorim na ovaj post.Skoro pa nešto kao "posljednje bagijevo iskušenje"...
Bas me zanima sta bi odgovorio!
E,crni nemanja,valjda ćeš poslije mog izbacivanja moći mirno spavati...
Da sam izdavač slao bih vam sa primjerkom stripa i kitu cvijeća da vam čitanje bude ugodnije....
Ćaaoooo vidimo se za mjesec dana.....
|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 26/01/2012 14:56:52 |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 26/01/2012 : 14:58:44
|
Jebiga mi pored granice nismo pederi pa cvece posalji, a kitu zadrzi slobodno A bice mi zao ako popijes ban, svidjaju mi se tvoji radovi |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
djukak
Senior Member
2942 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 26/01/2012 : 15:09:48
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by acestroke
Nisi u pravu, Poli. Govori se 'Sigurno uzmem prvi broj pa da vidim', a ne 'mozda' ;)
Sada (poslije ovih prepiski) ce sigurno da uzme prvi broj, a "mozda" (sigurno!) i nastavi...
Sigurno uzimam prvi broj MV. Posle vidimo |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/01/2012 : 15:21:24
|
Eto, eto, koliko ono bese... sređen vam cetvrti kupac!?
Znaci moze se, neka PR proradi. :)
Ja sam skoro uvijek za jeftinija SC izdanja uz odgovarajuc ritam izlazenja.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 26/01/2012 : 15:25:40
|
quote: Originally posted by Poli
Eto, eto, koliko ono bese... sređen vam cetvrti kupac!?
Znaci moze se, neka PR proradi. :)
Ja sam skoro uvijek za jeftinija SC izdanja uz odgovarajuc ritam izlazenja.
ja mislim da ce MV uspijeti na kioscima jer ima dosta kupaca koji ne mogu uzimati libellusovo izdanje , a poznaju po nasim postovima kakvi su to stripovi nego kada je to davno nekad izbacio na trziste sistem comics . |
feka |
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 26/01/2012 : 17:02:13
|
Sve kul Zeljko. Teler je u pravu(ovo vec postaje pravilo) sto se NR tice. Nazalost
Ja bih volio da neki od garaznih izdavaca kupi prava na specijalne brojeve NR(ima ih 12). Tiraz 500 kom, meke korice, cijena 3-4 evra. Da i mi koji nismo toliko potkozeni imamo bar jednu ediciju NR po pristupacnoj cijeni. Ali je to u domenu snova
|
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 26/01/2012 : 17:02:52
|
E,crni nemanja,valjda ćeš poslije mog izbacivanja moći mirno spavati...
Da sam izdavač slao bih vam sa primjerkom stripa i kitu cvijeća da vam čitanje bude ugodnije....
Quoted,da se ne previdi. |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 26/01/2012 : 18:30:18
|
Puna podrska novom izdavacu, uzimam MV i SL 100%. Dobro, podrska u tom slucaju nije puna vec dvotrecinska, ali svejedno... |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7920 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 26/01/2012 : 21:30:42
|
Nisam znao da Angelina Jolie radi kao mehanicar u Bosni :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/01/2012 : 23:00:26
|
odakle ti ona pala napamet? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 26/01/2012 : 23:13:33
|
quote: Originally posted by lwood
odakle ti ona pala napamet?
Ah, pa ti ne pratis srpske aktuelnosti ovih dana :D Informisi se malo... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 26/01/2012 : 23:26:49
|
Ne mora svaki topik da ima političku notu, nema Bagija pa ću ja dati odgovor na ovo pitanje. Šta koga boli ona stvar što Angelina Jolie radi i kakve izjave daje i čiju stranu drži. Žao mi je Bagija što se navuko-bez veze, pa dobio ban bez potrebe.
Ovdje smo da damo svoje mišljenje o pokretanju bh. Boneli izdanja. Jebo politiku, treba je ostaviti sa strane, kad već nije dozvoljena. Moje mišljenje, bez obzira na poteškoće, momak će istrajati i izgurati do kraja zacrtani plan. Nek mu je sa srećom, kupovat ću mu izdanja, eto to će biti moj mali doprinos.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 26/01/2012 : 23:40:41
|
Na sta se to navukao, prijatelju ? Sto je ovaj rekao "prekodrinska braca" ? Bas je bio tesko isprovociran.
On-topic, kupovacu samo Magicnog, cisto da mu opet pruzim sansu. SL imam Lib, Zagor iz doba jure me ne zanima. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/01/2012 : 23:50:59
|
quote: Originally posted by Mairosu
quote: Originally posted by lwood
odakle ti ona pala napamet?
Ah, pa ti ne pratis srpske aktuelnosti ovih dana :D Informisi se malo...
nisan pratia aj malo ču pogledat po netu da mi ne objašnjavate ovde. mislia san da su po običaju neke drkaroške baze |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 26/01/2012 : 23:59:09
|
Evo, @Mairosu na ovo se navukao, a Bagi kakav je takav je, ako treba ići glava -iće, nego je ipak bilo bolje da nije uopće odgovorio na ovo pitanje. Odgovrio sam ti samo iz pristojnosti,da ne misliš da imam nešto protiv tebe ili da te ignorišem, ukoliko ti ne bih odgovorio - što mi je u prvi mah i bila namjera. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 27/01/2012 : 00:54:36
|
quote: Originally posted by anto
Nadam se da će ovaj Zagor ići u koloru.
Ili da ide i paket drvenih bojica uz prvi broj.
Šalu na stranu, ovo je velika stvar za bh. strip-scenu. Bez obzira na to što će neko reći da je tržište BiH već pokriveno Bonellijevim izdanjima preko Ludensa i VČ-a, ovo je projekat koji svakako pozdravljam. Neće biti lako, pogotovo ako se uzme u obzir da je to pionirski pokušaj izdavanja Bonellijevih stripova u BiH, ali i iskustva iz Hrvatske i Srbije sa Slobodnom Dalmacijom, Vaninijem, Horusom, Abatonom... |
Potpis. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/01/2012 : 13:49:34
|
ne vidim nikakvog smisla u tome izdavati Zagora opet od prvog broja. tek nedavno su Ludens i VC pokrenuli edicije sa tim pricama, da ne govorim o tome da to vec ima i kod SD. Kada krenu sa tom edicijom od prvog broja, pa sve da izdaju mjesecno jednu svesku, trebace im 20 godina da dodju do mjesta gdje je sada Ludens sa extra serijom. da ne govorimo o tome da su ove epizode iz naivnog perioda i da treba proci dosta vremena dok se ne pojave one dobre price. ako su vec htjeli da urade nesto kako treba, onda su trebali poceti sa JA odisejom, da budu sto blize originalnim brojevima. na taj nacin bi dosta njih i iz SR i HR uzimali ta izdanja da bi bili sto blizi aktuelnijim dogadjajima. sve drugo nema smisla i logike. |
|
|
djukak
Senior Member
2942 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 27/01/2012 : 14:08:26
|
quote: Originally posted by King Warrior
ako su vec htjeli da urade nesto kako treba, onda su trebali poceti sa JA odisejom, da budu sto blize originalnim brojevima. na taj nacin bi dosta njih i iz SR i HR uzimali ta izdanja da bi bili sto blizi aktuelnijim dogadjajima. sve drugo nema smisla i logike.
potpisujem |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 27/01/2012 : 15:13:51
|
Ja bi kupovao ta izdanja od prvog broja, samo se nadam da ce biti lako narucivati iz izonstranstva..ponekad iz Bosne teze naruciti onlijn stvari zbog slabog platnog sistema..narucujem lako stripove iz SNK i Babilona, pa ako ne mogu narucivati iz Bosne nadam se da ce ti ducani imati ta Bosanska izdanja..uzimam sva izdanja ako su od broja 1 i meke korice (preferirano plastificirana).. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 27/01/2012 : 15:25:09
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ti će ti stripovi vjerojatno dolaziti i u hrvatske striparnice pa ćeš moći naručivati bez problema.
Nadam se, nadam. :)
|
|
|
Topic |
|