Znači ono što sigurno ide ove godine su, Magični Vjetar, Skriveno Lice, Martin Mystere od prvog broja ( ), Zagor od prvog broja, Napoleone, Jan Dix, Sighma, Oči i Tama i kao jedno iznenađenje koje neće biti od Bonellija kao što smo već i spominjali, a inače imate i stripovi.ba forum za sve detaljnije informacije...
A spominalo se kao vrlo vjerojatno, da odmah iza ovih izdanja idu Shanghai Devil, Martin Mystere Giganti i ova izdanja zajedno Martin Mystere i upravo Nathan, nedavno ih je netko izdao čini mi se, sve ostalo je trenutno samo u fazi špekuliranja ili želja..
a ne znam bas...Djole izgleda dobro poznaje serijal, ovo je njegov komentar:
Čemu? To je glavno pitanje za celi serijal Napoelone. Šta to Ambrosini pokušava da kaže ovim, što se već nije moglo reći u Dylan Dogu? Jeste, Dylan je kao horor, a ovo bi kao trebao da bude neki postmodernistički-nešto... ali i Dylan je dobrano zaglavio u postmodernizam već posle "Priče ni o kome". Jedino što eventualno opravdava Napoleon je malo veći undreground feeling koji će se osetiti u kasnijim epizodama, naročito onim Bacilierijevim. Ovako, za ovu priču imamo vlasnika hotela koji voli da tripuje, i to je to. Ali to nema smisla - svaki od Bonellijevih likova u svojoj prvoj epizodi pokazuje neku misiju, nešto što će ga uvlačiti u probleme u kasnijim epizodama. Kod Nathana je to Agencija Alfa; kod Martija misterije i radoznalost; kod Magičnog vetra traganje za prošlošću i odbrana indijanaca; i tako dalje. A kod Napoleona? Splet okolnosti koji pride i nemaju nikakve veze sa njegovom osnovnom distinkcijom - time što je povezan sa svetom mašte. I onda, već na početku, čovek se zapita - čemu?
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Dobar dio odgovora na postavljena pitanje si je i sam odgovorio. Pretežno kriminalističke priče s vlasnikom hotela koji voli da tripuje je meni sasvim dovoljno da me zainteresira. Istina, serijal i nema lajtmotiv ali daleko od toga da nema Ambrosini što reći. Mada to nisi neke nikad viđene mudrosti ali koristi simpatičan način prikazivanja.
Uostalom to je Djole napisao pred 7 godina, sada vjerovatno ima i gore mišljenje
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Uostalom to je Djole napisao pred 7 godina, sada vjerovatno ima i gore mišljenje
Meh, da, davno bejaše, trebalo bi da se podsetim, a pošto za to nemam vremena...
A i Ambrosini kao kompletan autor na Dilanu me mahom smara.
EDIT: [ograda] što, naravno, ne znači da Napoleona ne treba objaviti i da ne bi svako trebalo da donese sopstveni sud o njemu. 100 ljudi, 100 ćudi [/ograda]
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Meh, da, davno bejaše, trebalo bi da se podsetim, a pošto za to nemam vremena...
EDIT: [ograda] što, naravno, ne znači da Napoleona ne treba objaviti i da ne bi svako trebalo da donese sopstveni sud o njemu. 100 ljudi, 100 ćudi [/ograda]
A ima i ona seksistička: Sto ljudi, sto ćudi - sto žena, dvijesto sisa!
Citajuci ovo o Napoleonu me je uvjerilo da ga ne uzimam,a i prije toga su bile male sanse,ali MM,MV,ZAGOR uzimam sigurno,moze li neko da mi napise nesto o junacima koji ce izdavat AC.
Citajuci ovo o Napoleonu me je uvjerilo da ga ne uzimam,a i prije toga su bile male sanse,ali MM,MV,ZAGOR uzimam sigurno,moze li neko da mi napise nesto o junacima koji ce izdavat AC.
Uzmi i One Shotove kao i Skriveno Lice/Shanghai Devil!!
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.