1. Zagor BBZG 1: Zasjeda u šumi - Užas - Zlato iz rijeke - Žuti gavran (10 bodova) 2. Kapetan Miki LU 1: Rendžeri iz Nevade (9 bodova) 3. Zagor VEOP 15: Mračna predskazanja (8 bodova) 4. Priče s Divljeg zapada SA 1: Prema nepoznatome - Pustolovi (7 bodova) 5. Zagor VEOP 14: Demon ludila (6 bodova) 6. Greystorm PHPR 1: Velike zamisli (5 bodova) 7. Nathan Never LIB 2: Operacija Zmaj - Otok smrti - Nevidljiva sila (4 bodova) 8. Mister No LIB 50: Poštanska kočija (3 bodova) 9. Alan Ford SA 117: Opet živi Superhik (2 bodova) 10. Zagor BBZG 2: Dvojnici - Slomljeno koplje - Narod iz močvare - Zagorova osveta (1 bodova) Strip albumi:
1. Tintin ALG 1: Tintin u zemlji Sovjeta - Tintin u Kongu (10 bodova) 2. Konan DRKW 1: Divlji mač Simerije #1 (9 bodova) 3. Mali princ MLK 1: Mali princ (8 bodova) 4. Corto Maltese BGKO 1: Mladost (7 bodova) 5. Tarzan DRKW 1: Tarzan #1 (6 bodova) 6. Riđobradi LIB 13: Riđobradi pristiže u pomoć (5 bodova) 7. Riđobradi LIB 14: Pirat bez lica (4 bodova) 8. Rip Kirby FB 1: Rip Kirby Sabrane pasice 1946.-1948. (3 bodova) 9. Jeremiah SA 31: Vučja jazbina (2 bodova) 10. Gil Jourdan BG 2: Francuske istrage (1 bodova)
Nikad mi nije bilo lakse sastavljanje liste za strip albume, ali zasad odgadjam sastavljanje listi radi izbora za strip svesku...nekoliko novih serijala kojima uvijek dam podrsku glasovima,nekoliko zavrsenih serijala,dosta dobrih epizoda odredjenih junaka...uglavnom nikad tezi odabir za mene...
1. Rat-Man FB 1: Kako je (potresno) nastao Rat-Man (10 bodova) 2. Greystorm PHPR 1: Velike zamisli (9 bodova) 3. Greystorm PHPR 2: Nebeski džin (8 bodova) 4. Mohikanac PHPR 1: Mohikanac (7 bodova) 5. Priče s Divljeg zapada SA 1: Prema nepoznatome - Pustolovi (6 bodova) 6. Razni KDS 1: Kiša #1 (5 bodova) 7. Zabava za celu porodicu LV 21: Sex sa Dženi Smit (4 bodova) 8. Zabava za celu porodicu LV 22: Poslednji Smit na zemlji (3 bodova) 9. N/A KVADRAT 25: Kvadrat #25 (2 bodova) 10. Rat-Man FB 4: Veliki Ratzinga (1 bodova)
Strip albumi:
1. Vrh bogova FB 1: Vrh bogova #1 (10 bodova) 2. Inkal FB 1: Inkal (9 bodova) 3. Batman PHPR 1: Ubistveni vic (8 bodova) 4. Mačak Fric KOM 1: Život i smrt Mačka Frica (7 bodova) 5. Gospodin Prirodni KOM 1: Knjiga mudrosti Gosn. Prirodnog (6 bodova) 6. Liga izuzetnih džentlmena BP 2: Liga izuzetnih džentlmena - tom II (5 bodova) 7. Koma KOLORKA 16: Koma (4 bodova) 8. Ubojica KOLORKA 14: Ubojica (3 bodova) 9. Pssst! 2X2 1: Pssst! (2 bodova) 10. Ljubazni leševi KOM 1: Ljubazni leševi (1 bodova)
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Nikad mi nije bilo lakse sastavljanje liste za strip albume, ali zasad odgadjam sastavljanje listi radi izbora za strip svesku...nekoliko novih serijala kojima uvijek dam podrsku glasovima,nekoliko zavrsenih serijala,dosta dobrih epizoda odredjenih junaka...uglavnom nikad tezi odabir za mene...
Istina. U onome šta mi se činilo ka more izdanja, u konačnici i nije bilo nekog ekstra izbora.Definitivno je bilo izdanja koja će obilježit ovu godinu(Konan,Inkal,Rip), ali nikad mi se dosad nije dogodilo da izaberen 10 naslova i to je to. Uvik bi prije konačne ocjene po uru vrimena bira, primišta raspored, izbaciva stvari, neke druge ubaciva,itd...
Na vrhu popisa svezaka nalaze se ZZCP #20 (koji osim pričom zaslužuje mjesto apsolutno jedinstvenom ustrajnošću i inatom kojim svijetle obraz domaćim stripovim) i naravno Fibrin Rat-man, najsmješniji heroj na kioscima
Od albuma sam jako malo čitao da bi moja lista bila nešto mjerodavna ali ionako vidim da su drugima reprinti na vrhovima lista tako da sam ja stavio integral La Bete Noira.
Istina. U onome šta mi se činilo ka more izdanja, u konačnici i nije bilo nekog ekstra izbora.Definitivno je bilo izdanja koja će obilježit ovu godinu(Konan,Inkal,Rip), ali nikad mi se dosad nije dogodilo da izaberen 10 naslova i to je to. Uvik bi prije konačne ocjene po uru vrimena bira, primišta raspored, izbaciva stvari, neke druge ubaciva,itd...
Blago vama. Po meni je 2011-a više nego plodna po dobrim strip albumima. Meni je ušlo nekih 25 u uži izbor.I to po jedan iz serije (znači od dva DW Konana jedan,od dva Rip Kirbija jedan,od četiri Zekana jedan,..) Od reprinata tu su: Riđobradi 13 i 14 Tangi 5 Bluberi 13 i 14 Bernard Prins 1 Korto malteze (mladost i helvećani) Princ Valiant 8 Tintin 1-4 Sami 2 Ubistveni vic Srednjevekovni zamak Brodolomci vremena 1 Inkal Rip Kirbi 1 i 2
Od noviteta: Zekani 5-9 Vrh bogova 1-4 Konan DW 2 Fotograf Ubojica Koma Prodavnica Usagi 8 i 9 Žil Žurdan 2 Spirou 3 i 7 Blast Tišina
Biće gadno za izabrati 10 najboljih.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Blago vama. Po meni je 2011-a više nego plodna po dobrim strip albumima. Meni je ušlo nekih 25 u uži izbor.I to po jedan iz serije (znači od dva DW Konana jedan,od dva Rip Kirbija jedan,od četiri Zekana jedan,..) Od reprinata tu su: Riđobradi 13 i 14 Tangi 5 Bluberi 13 i 14 Bernard Prins 1 Korto malteze (mladost i helvećani) Princ Valiant 8 Tintin 1-4 Sami 2 Ubistveni vic Srednjevekovni zamak Brodolomci vremena 1 Inkal Rip Kirbi 1 i 2
Od noviteta: Zekani 5-9 Vrh bogova 1-4 Konan DW 2 Fotograf Ubojica Koma Prodavnica Usagi 8 i 9 Žil Žurdan 2 Spirou 3 i 7 Blast Tišina
Biće gadno za izabrati 10 najboljih.
Ma bilo je odličnih izdanja koliko oćeš, ali Riđobradi, Blueberry, Aster, Tanguy, Spirou, itd... mi je sve već poznato i dobrin djelon kroz revije već pročitano. Neki poput kolor Corta su toliko bezobrazno skupi na mi ni u ludilu ne konkuriraju za izdanje godine.
1. UN KVADRAT 25: Kvadrat #25 (10 bodova) 2. UN KVADRAT 24: Kvadrat #24 (9 bodova) 3. UN STRV 6: Strip revija #6 (8 bodova) 4. UN STRV 7: Strip revija #7 (7 bodova) 5. UN STRIPOS 5: StripOS #5 (6 bodova) 6. UN STRIPOS 6: StripOS #6 (5 bodova) 7. SERG LV 12: Sergej #12 (4 bodova) 8. SERG LV 13: Sergej #13 (3 bodova) 9. SERG LV 14: Sergej #14 (2 bodova) 10. BILJS ALG 1: Dosada (1 bodova)
STRIP ALBUMI
1. JD FB 1: Inkal (10 bodova) 2. ALBUM BIBKV 5: Mudraci (9 bodova) 3. BOROVNICA MEN 5: ...sa zla na gore! (8 bodova) 4. ALBUM UA9 1: Izgubljeni svijet (7 bodova) 5. ALBUM BIBKV 6: Kraljevstvo (6 bodova) 6. EMIL STF 1: Pipo & Emil i detektivi (5 bodova) 7. JASE STRGEN 1: Mirna jesen u Coloradu (4 bodova) 8. TIN ALG 1: Tintin u zemlji Sovjeta - Tintin u Kongu (3 bodova) 9. ZAV MAHR 3: Zaviša (2 bodova) 10. ALBUM UDSO 1: Život i djelo (1 bodova)
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud