Author |
Topic |
Dr. Zistis
Advanced Member
5422 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 01/03/2012 : 12:34:27
|
quote: Originally posted by Markos
OK, tlak mi se vratio u normalu, samim tim i zdrav razum: nema smisla kazniti razumnu većinu zbog nerazumnog pojedinca. Organizirat ću izvlačenje u narednih par dana, kad popunim listu nagrada, a Sawitch će se pobrinuti oko organizacije preuzimanja nagrada.
To je razborita odluka.Bravo Marko Jedino, gde Sawitchu dade da raspodeljuje nagrade |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/03/2012 : 12:46:55
|
Inače, jedna stvar mi je upala u oči: jako mi je drago, naravno, što je Vrh bogova tako visoko, prvi na listi premijernih, dosad neobjavljenih/nepoznatih stripova. No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu. |
Trouble will find me |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 01/03/2012 : 12:49:27
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by C Celtic Ne želim nikoga da uvredim , ali ako je to najbolja strip sveska u 2011. godini , onda je strip stvarno otišao u ....
A mozda su ti zivci propali.
....pa zato ne smem da imam drugačije mišljenje ? |
What a long strange trip it's been |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 01/03/2012 : 12:50:31
|
Inače, jedna stvar mi je upala u oči: jako mi je drago, naravno, što je Vrh bogova tako visoko, prvi na listi premijernih, dosad neobjavljenih/nepoznatih stripova. No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu.
jako, jako bitno... zato i velim da je ovo pobednik, pravi i jedini...
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
Edited by - noemis on 01/03/2012 12:56:49 |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9402 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 01/03/2012 : 12:57:32
|
Inače, jedna stvar mi je upala u oči: jako mi je drago, naravno, što je Vrh bogova tako visoko, prvi na listi premijernih, dosad neobjavljenih/nepoznatih stripova. No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu.
Dal ovo znači da si iznenađen kako je prihvaćena jedna manga? Možda još uvijek ima nade u razvoj strip kulture na ovim prostorima |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Posted - 01/03/2012 : 12:57:44
|
quote: Originally posted by brko17
Uvijek volim ove tzv elitiste, tj. oni koji uvijek sve znaju i njihovo misljenje je uvijek ono ispravno i oni znaju najbolje. Oduzeti pravo glasa odmah zenama(jer njih ionako ovdje nema 0,0001%), zatim ljubiteljima Zagora i ostalog trasha, itd.
E bas cu njima u inat, iako ga uopce ne volim, svake godine glasati za Zagora i sta mi mozete :) :) :) .
Neki zaista stripove shvacaju preozbiljno........
aaaa , sad si se odao....
|
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 01/03/2012 : 12:58:12
|
Ja i dalje ne kuzim sto ste svi toliko butt hurt,
dali ovaj izbor znaci da cete prestati kupovati strip koji volite, za stripove koji su se nasli na vrhu ovog izbora?
Isto tako kao da cete samo gledati one filmove koji su dobili Oscara, pa jb Titanik ih je pobrao masu ja ga jos nisam gledao, niti se zurim gledati ga.
Kupujte stripove koji vas vesele i koji vam se svidjaju, glasajte za koje god vam srce kaze da su vama naj naj naj, a za sve ostalo i za sve ostale koji vam tupe drugacije:"Odjeb je lansiran, lagano plasiran.........." hahahahahahaah |
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:02:35
|
@ C Celtic poceo sam stripove ponovno sakupljati u 8 mjesecu prosle godine. Prvo sam prodao sve Zagore i DD koje sam imao(jbg nisu mi vise ono sto su mi bili kao klincu i za razliku od nekih smatram da sam ih prodao po sasvim razumnim cijenama, a neke sam cak i poklonio, sve je javno sve se moze vidjeti).
I sta onda sto se meni vise Zagor i DD ne svidjaju, zsto bi ljubitelja Zagora ili DD bolila kita za to........
Kupovati cu ono sto se meni svidja, sto mene uveseljava, sto mene udaljava od ove sumorne i sive stvarnosti.
Zaista ste smijesni |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 01/03/2012 : 13:03:38
|
quote: Originally posted by C Celtic
Mogao sam se kladiti da će Demon ludila pobediti pa sam obećao sebi da ću ga kupiti i pročitati ( bože moj Sklavijev scenario ).Onda mi pade na pamet da skinem sken sa neta čisto da vidim o čemu se tu radi , što sam i učinio . E kad sam pogledao prvih nekoliko stranica sa pričljivim životinjicama , odustao sam od ideje da bacam pare. Ne želim nikoga da uvredim , ali ako je to najbolja strip sveska u 2011. godini , onda je strip stvarno otišao u ....
Cekaj. Jesi li ti to procitao, ili si batalio nakon par stranica, pa sada ovde pricas napamet o kvalitetu stripa koji obuhvata pet svezaka? |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 01/03/2012 : 13:08:49
|
quote: Originally posted by paro
Dal ovo znači da si iznenađen kako je prihvaćena jedna manga? Možda još uvijek ima nade u razvoj strip kulture na ovim prostorima
ne, nema nade, ne samo za razvoj strip- nego za razvoj bilo kakve kulture... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7825 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 01/03/2012 : 13:11:55
|
Zaslužena pobjeda Demona ludila. Meni je to najbolji strip ove godine (prvi put san ga pročita), ali da i nije opet bi ga stavi na prvo misto jer to zaslužuje zbog korektne cijene. 500 stranica-45 kn FTW! |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:13:27
|
quote: Originally posted by noemis
Dal ovo znači da si iznenađen kako je prihvaćena jedna manga? Možda još uvijek ima nade u razvoj strip kulture na ovim prostorima
ne, nema nade, ne samo za razvoj strip- nego za razvoj bilo kakve kulture...
a dobro, ja se i dalje nadam, iako teško na prostoru koji se po pitanju toga nije pomaknuo u zadnjih 40 godina i u kojem 85% stripofila čita jedne te iste epizode istih stripova otkad znaju za sebe...al nada uvijek postoji.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 01/03/2012 : 13:20:27
|
quote: Originally posted by noemis
ne, nema nade, ne samo za razvoj strip- nego za razvoj bilo kakve kulture...
a dobro, ja se i dalje nadam, iako teško na prostoru koji se po pitanju toga nije pomaknuo u zadnjih 40 godina i u kojem 85% stripofila čita jedne te iste epizode istih stripova otkad znaju za sebe...al nada uvijek postoji..
Ovo i mene nervira,gomila njih baca pare na reprint reprinta reprinta Zagora umjesto da probaju na necim malo ozbiljnijim. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5422 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 01/03/2012 : 13:22:03
|
Neće ih raspodijeliti, nego dogovoriti sa dobitnicima detalje oko preuzimanja i ostalo.
Salio sam se...coll |
Edited by - Dr. Zistis on 01/03/2012 13:26:13 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40308 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 01/03/2012 : 13:23:33
|
OK, tlak mi se vratio u normalu, samim tim i zdrav razum: nema smisla kazniti razumnu većinu zbog nerazumnog pojedinca. Organizirat ću izvlačenje u narednih par dana, kad popunim listu nagrada, a Sawitch će se pobrinuti oko organizacije preuzimanja nagrada.
A zabelezio sam ti onu izjavu da ti trljam nos kad god me napusis nesto..
OK, uputi ih sve na mene i sredicu spiskove.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:23:49
|
Izgleda da je problem u meni,
ali meni nije jasno sto se vi toliko brinete i nervirate sto drugi rade sa svojim novcem, novcem koji su oni zaradili!?
Najvjerojatnije mislite da je steta da se stalno ogranicavaju samo na jedan aspekt stripa, da bi bilo za njih bolje i kvalitetnije da prosire malo horizonte, obogate iskustvo.
Pa njima to nitko ne brani osim njih samih, oni vec danas mogu krenuti kupovati i citati nesto drugo. Sve je stvar osobnog izbora. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:28:52
|
ali meni nije jasno sto se vi toliko brinete i nervirate sto drugi rade sa svojim novcem, novcem koji su oni zaradili!?
Otkud ti pak ideja da se neko brine i nervira? |
|
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:36:09
|
quote: Originally posted by Snake Plissken
quote: Originally posted by C Celtic
Mogao sam se kladiti da će Demon ludila pobediti pa sam obećao sebi da ću ga kupiti i pročitati ( bože moj Sklavijev scenario ).Onda mi pade na pamet da skinem sken sa neta čisto da vidim o čemu se tu radi , što sam i učinio . E kad sam pogledao prvih nekoliko stranica sa pričljivim životinjicama , odustao sam od ideje da bacam pare. Ne želim nikoga da uvredim , ali ako je to najbolja strip sveska u 2011. godini , onda je strip stvarno otišao u ....
Cekaj. Jesi li ti to procitao, ili si batalio nakon par stranica, pa sada ovde pricas napamet o kvalitetu stripa koji obuhvata pet svezaka?
Vidi , ja sam to počeo da čitam , ali jednostavno nije mi išlo , bez obzira što obuhvata pet svezaka . U redu je , ko voli , poštujem. S poštovanjem , Vaš elitista koji je smešan i priča napamet |
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 01/03/2012 : 13:41:18
|
quote: Originally posted by noemis ... i pored liste, najbolji strip u proteklog godini je vrh bogova...
Definitivno, ako gledamo da je riječ o nekom novom osvježenju na ovim prostorim, Vrh definitivno pobjeđuje. Ovako ˝su pobijedili 157-tisućiti reprint Zagora i ˝strip˝ od 7 kila.
Ne rise ropa!!
Pa bre, nije prvi put da pobeđuje izdanje, a ne strip. To je bila praksa u manjoj ili većoj meri svih ovih godina. Takođe, praksa je da se glasa za prvi broj edicije, bez obzira da li je stvarno najboji ili ne, a uglavnom nije. Eto, i u slučaju VB-a je tako. A i reprnti su uvek dobro prolazili. Valjda ljudi ne stignu da kupe/pročitaju/zavole nove stripove, pa glasaju za one proverene.
Što se Demona ludila tiče, to ipak nije samo 157-tisućiti reprint Zagora, već jedan od najboljih stripova najzastupljenije izdavačke kuće kod nas u poslednjih 40 godina. I to je prvi reprint posle više od 2 decenije, pa samim tim je i za mnoge čitaoce premijeran strip, dok je za nas matore sigurno bio jedan od stripova koji smo sa najviše nestrpljenja čekali. Da ne spominjem da je objavljen u odličnom integralnom i po prvi put celovitom izdanju.
I bezveze je da Konana svedeš na ˝strip˝ od 7 kila. Ako ništa drugo, ima jedva 3 kila. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:43:16
|
@ Paro netko se sad malo pravi blesav :)
Ja sam te najozbiljnije pitao. Iskreno, meni se čini da zadnjih nekoliko postova pričaš sam sa sobom. Konstantno govoriš o nekakvom nerviranju, a nikom nije jasno ko?šta?kako?zašto? Otkud izvlačiš zaključke, to mi zaista nije jasno. |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40308 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 01/03/2012 : 13:44:07
|
3 kile i 200 :)))
A ja sam isto glasao za edicije.. Glasao za Grejstorm, Kasidi itd.. A pokazuje se i da je ljudima zaista bitan dizajn koliko i sve ostalo... Pa bi trebali izdavaci malo da analiziraju ove rezultate.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Topic |
|