Author |
Topic  |
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 05/02/2012 : 10:18:29
|
Čuvam starudije Na ovom sajtu postoje aukcije. Stavi magnete pojedinačno, ili u kompletima na aukcije. To je mjesto gdje svi prodaju stripove i slično. Provizija je simbolična (3.69 %) i plaća se tek kada pređeš 100 kn. (dakle kada prodaš preko 3690 kn. robe) što u tvojem slučaju vjerovatno neće tako brzo... Možda je najbolje da kontaktiraš Markos-a (koji je vlasnik sajta) pa pitaš njega direktno šta misli o svemu tome.
Što se tiče piratskih magneta, meni to zvuči malo bezveze. Postoje li original magneti pa da ovi budu piratski? Nije ovo baš kao kopiranje stripova ili filmova. To su magneti sa slikama iz stripa. Da li je trebalo kontaktirati izdavače za prava? Možda je, ali možda i nije. Znate za one bilježnice što na naslovnoj imaju superjunake, motive iz igara ili filmova (prodaju se u knjižarama diljem Hrvatske). Ako nisu kupljena prava, onda je i to piraterija. Ima li netko majicu sa Supermen, Betmen ili Zagor znakom? Mislite li da je taj što je štampao platio Bonelliju i DC-ju prava. Ono što želim reći je da nisam baš siguran da je ovo piraterija.  Naravno, ako netko pouzdano zna da jeste, treba obrisati topic u skladu sa pravilima sajta... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 05/02/2012 10:24:24 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 05/02/2012 : 10:27:11
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije
quote: Originally posted by paro
Zar nije piraterija zabranjena na ovom sajtu?
Rece covek koji kao avatar koristi sliku najveceg borca protiv kapitalizma i simbol otpora sistemu i borbe za slobodu coveka kao pojedinca. Uzgred, topik je za 1 dan pregledan 1000 puta, sto znaci da sam pogodio u centar i da su ljudima slicice stvarno interesantne.
To i dalje nije odgovor na pitanje... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 05/02/2012 : 10:28:26
|
Zar nije piraterija zabranjena na ovom sajtu?
Rece covek koji kao avatar koristi sliku najveceg borca protiv kapitalizma i simbol otpora sistemu i borbe za slobodu coveka kao pojedinca. Uzgred, topik je za 1 dan pregledan 1000 puta, sto znaci da sam pogodio u centar i da su ljudima slicice stvarno interesantne.
To i dalje nije odgovor na pitanje...
Zabranjena je i na ovom sajtu i inače. Treba samo utvrditi da li je to stvarno piraterija. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 10:31:49
|
quote: Originally posted by Obi-wan Zabranjena je i na ovom sajtu i inače. Treba samo utvrditi da li je to stvarno piraterija.
Osim toga, ne znam zašto ovdje reklamirat svoju robu, za to postoje Aukcije.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 05/02/2012 10:34:53 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 10:51:43
|
Ma covece, nije poenta u prodaji, topik je otvoren kako bi se pricalo i diskutovalo o magnetima sa temom stripova.
Presmiješno    |
|
Edited by - paro on 05/02/2012 10:52:32 |
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 05/02/2012 : 11:15:41
|
Ma covece, nije poenta u prodaji, topik je otvoren kako bi se pricalo i diskutovalo o magnetima sa temom stripova.
Presmiješno   
a da promenis avatar recimo u:
 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 11:21:13
|
 Mislim da bi taj avatar više tebi odgovarao...Trgovče.
Al evo imam ja na lageru vagon majici sa likovima strip junaka, pa ću ovdje otvorit topik, ne zato jer ih prodajem, nego zato da diskutiramo o majicama...ali ako je neko slučajno zainteresiran nek mi se javi na pm ili mejl..
 Presmiješno   |
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13500 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 05/02/2012 : 11:25:32
|
Kako smarate sa tom navodnom brigom oko piraterije. Postoje ljudi na forumu koji će ga upozoriti ako je pogrešio negde. |
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 11:31:30
|
quote: Originally posted by Imrahil
Kako smarate sa tom navodnom brigom oko piraterije. Postoje ljudi na forumu koji će ga upozoriti ako je pogrešio negde.
Ajde Imrahile, zadnje što želim je tebe da smaram, al nije uopće u pitanju briga oko piraterije, nego izmotavanje oko prodaje  što je jaki na početku lijepo objasnio. |
|
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13500 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 05/02/2012 : 11:40:13
|
Kako smarate sa tom navodnom brigom oko piraterije. Postoje ljudi na forumu koji će ga upozoriti ako je pogrešio negde.
Ajde Imrahile, zadnje što želim je tebe da smaram, al nije uopće u pitanju briga oko piraterije, nego izmotavanje oko prodaje  što je jaki na početku lijepo objasnio.
kapiram ja to, ali ne znam šta ste uzeli čoveka na zub. što kaže Obi, pokušava da zaradi nešto, a ako pretera, pa ima ovaj forum moderatore da brinu oko toga 
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 12:18:30
|
Rece Vendeta, neustrasivi borac protiv kapitalizma>     
 Pa ti predstavljaš kapital, samo što naravno apsolutno ništa ne kontaš po tom pitanju |
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 12:20:49
|
kapiram ja to, ali ne znam šta ste uzeli čoveka na zub. što kaže Obi, pokušava da zaradi nešto, a ako pretera, pa ima ovaj forum moderatore da brinu oko toga 
ma niko ga nije uzeo na zub, nego je smiješno kako bi globinjo reko, kako se pravi englez  a šta se moderatora tiče, tu si u pravu, nek se oni s njim bačkaju |
|
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts
Posted - 05/02/2012 : 12:24:08
|
Rece Vendeta, neustrasivi borac protiv kapitalizma>     
 Pa ti predstavljaš kapital, samo što naravno apsolutno ništa ne kontaš po tom pitanju
Po tvojom razmisljanju i tvoja komsinica koja ti donese u ciniji sveze ubrane jagode iz svoje baste i posluzi te, a usput ti pomene da moze i da ti proda neku, predstavlja kapitalistu. |
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts
Posted - 05/02/2012 : 12:26:59
|
ma niko ga nije uzeo na zub, nego je smiješno kako bi globinjo reko, kako se pravi englez  a šta se moderatora tiče, tu si u pravu, nek se oni s njim bačkaju
ako nisi procitao, jos jednom da ti pomenem, sa moderatorima je sve razjasnjeno i objasnjeno i sada mozes mirno da spasavas svet od drugih kapitalista, boreci se za zastitu autorskih prava.  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 12:35:12
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije Po tvojom razmisljanju i tvoja komsinica koja ti donese u ciniji sveze ubrane jagode iz svoje baste i posluzi te, a usput ti pomene da moze i da ti proda neku, predstavlja kapitalistu.
A ti dijeliš ove magnete il šta? I kad si se već tako tvrdoglavo primio mog avatara i kapitalizma, onda bi ti barem trebalo bit jasno da je lik na avataru anarhista, što znači da ne priznaje bilo kakvu monetarnu trgovinu, jedino trampa dolazi u obzir, ti meni magnete ja tebi majice, i zatim recimo Imrahil meni pive za magnete. To su ti osnove. A meni kažu da ja smaram  |
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 12:37:14
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije ako nisi procitao, jos jednom da ti pomenem, sa moderatorima je sve razjasnjeno i objasnjeno i sada mozes mirno da spasavas svet od drugih kapitalista, boreci se za zastitu autorskih prava. 
A ti možeš mirno da i dalje ˝diskutiraš˝ o magnetima |
|
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts
|
fikus
Senior Member

1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 05/02/2012 : 12:42:54
|
Za piratstvo odnosno nezakonito distribuiranje (prodaju) potrebne su dvije strane - oni koji prodaju ali i oni koji kupuju, svjesno znajući da je određena stvar koju su kupili nezakonita (neplaćen porez, autorska prava, ukradena roba, neplaćena carina ...). Vi koji kupujete zapitajte se jeli stvar koju ste kupili spada u gore navedenu kategoriju. Ako se prepoznajete u ikojoj navedenoj kategoriji, spadate pod Kazneni zakon. Oni koji prodaju / kupuju preko aukcija ipak mogu biti mirni jer se za prodaju plaća određena naknada. |
always progressive, never conventional! |
 |
|
o.O 321
Junior Member

.gif)
358 Posts
Member since 09/01/2012 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29625 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Posted - 05/02/2012 : 15:21:34
|
quote: Originally posted by supermark
covjeka napali, a on nigdje nije ni rekao da prodaje ovo daj nadjite pametnijeg posla i pustite ljude na miru
je reko je, samo što je kasnije promijenio uvodni post.. i daj se smiri..Barca je dobila sinoć, Messi zabio, nema razloga za histeriziranjem.. |
|
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 15:21:40
|
Magneti su do jaja. Da nisu pirati vec zvanicna bonelijeva roba, cena bi bila 3 puta veca i bili bi tesko nabavljivi. da li bi vam se to vise svidjalo korisnice Paro. Ovako dobijam jeftinu zajebanciju za moj frizider.
Jedino sto bi mi smetalo je da njihovom kupovinom finansiram obucavanje turskih terorista, ali ne mogu sad i o tome da razmisljam. |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
Topic  |
|