forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Star Wars
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/12/2016 : 10:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nego, što je s onim žućkastim / oker trooperima, pretpostavljam nižim vojnim redom, koji se u kronološki kasnijim nastavcima ne pojavljuju? Rasformirani su jer su se pokazali slabima, ili?

A koga zanima više o senatorici Mon Mothma, evo je u trima inkarnacijama, jednoj u izbačenoj sceni, i u kratkoj kronologiji:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 16/12/2016 : 21:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Sve ok,film dobar,bolji nego što sam očekivao...Iritira,barem mene,činjenica da se iz aviona primjeti Tarkinov prazni digitalni pogled bez duše.Koliko god računalna tehnika da je napredovala,posebno u domenu grafike još uvijek nije u sposobnosti realno odraditi ekspresije ljudskog lica.Ista situacija i na kraju sa princezom.Previše očito i vidljivo digitalni lik.Trebali su više uložiti resursa u stvaranje i renderiranje ovih "digitalnih lica",mislim da se to danas može i mora bolje odraditi...

Wtf?

Edited by - bagi on 16/12/2016 21:41:50
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 16/12/2016 : 23:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
ja idem sutra to gledat
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 18/12/2016 : 19:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Film mi je dobar...Mozda sam mrvicu razocaran sa sveukupnim dojmom, ali sve u svemu nije lose. Film ima dovoljno referenci na stare filmove da se fanovima ovlaze gacice, a nekad je i to dovoljno. Zadnjih pola sata - vrhunski.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/12/2016 : 22:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da bi Rogue One mogao obarati rekorde. Odlično je počeo.

http://hr.n1info.com/a168865/Showbiz/Showbiz/Ratovi-zvijezda-zaradili-za-vikend-155-milijuna-dolara.html

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/12/2016 : 21:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote

Evo što mislim o filmu, spoiler-free. :)

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/12/2016 : 22:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dosao maloprije iz kina.
Dobar film.
Zaokruzena prica sa cetvorkom (IV-New Hope) .
Koji nalet slika iz djetinjstva. Niti kompjuterske korekture ne smetaju ipak je to space-sapunica koja ima kakav-takav happy-end, bar dok ne vidimo jos VIII i IX-ti dio (😊 koja kombinacija rimskog broja i latinicnog pisma)
Kraj ... Nisam citao strip, tako da mi je ovo sve bilo novo i nepoznato.
Melankolija, ali i nova nada.
P.S.
Udjem u auto i kako mi je isao na redu folder Jazz uletila pjesma Dizzy Gilespia "Stardust"!
Koja slucajnost!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 21/12/2016 23:10:08
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/12/2016 : 23:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Primjetio sam lika u zvijezdi, zapovjednik, da je cudan, pomislio sam ziher onaj iz cetvorke, pa su ga digitnuli.
Bio je vecinom u sjeni i bilo mi to cudno i vidim da su mu oci kao u animiranim filmovima.
Procitao gore bagijev post, pa me podsjetilo na tog lika u filmu.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/12/2016 : 23:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Računalno su oživjeli Velikog Moffa Tarkina, odnosno Petera Cushinga.
Vidi se da je kompjuterska animacija, ali meni je sasvim zadovoljavajuća, baš kao i lik na samom kraju.

Makar, nije ovo oživljavanje baš toliko inovativno i zamalo revolucionarno kako se piše, jer su još 2004. u filmu Gospodar neba i svijet sutrašnjice (Sky Captain and the World of Tomorrow) Kerryja Conrana oživjeli Laurencea Oliviera.

Ne ovoliko i ovako kvalitetno, ali ipak.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/12/2016 : 06:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U subotu idem sa sinom u bioskop, to mu je jedan od poklona za današnji rođendan.
Drugi je BB-8 robot, kojim se upravlja aplikacijom i/ili force narukvicom. Mnogo dobra stvar.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/12/2016 : 19:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Rekao bih SW film kao i svi drugi, nista vise ni manje.
Proslogodisnji mi se vise dopao, ali ovaj film ima jak as u rukavu a to je posljednjih deset minuta. Mnogo emocija, neocekivan rasplet i The Great One u velikoj akciji od koje sam se najezio.
Uglavnom, zadovoljan sam sa ovim filmom, iako mi prequeli idu na onu stvar.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/12/2016 : 19:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Previše očito i vidljivo digitalni lik.Trebali su više uložiti resursa u stvaranje i renderiranje ovih "digitalnih lica",mislim da se to danas može i mora bolje odraditi...

Ocigledno da tehnika ipak jos nije toliko napredovala. Slican slucaj je sa Walkerom u Fast & Furious, kao i sa Arnijem u zadnjem Terminatoru. Samo kod Terminatora je to u neku ruku ok, ipak je on robot.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 22/12/2016 : 20:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Uza sav trud, jos uvijek izgledaju fejk, oci i micanje usnama ih odaje, izgledaju kao da su ispali iz Shreka. Jos nekako za Petera Cushinga, ali drugi lik i onaj zadnji kadar filma bas bode u oci, lik ima oci velike kao porculanska lutka.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7623 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 22/12/2016 : 21:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

ZNANJE od pocetka sljedece godine pocinje s objavljivanjem Star Wars knjiga

U prodaji u Algoritam knjizarama.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/12/2016 : 07:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Peter Cushing je "navučen" preko tijela britanskog glumca Guya Henryja (Rim, Harry Potter i Darovi smrti), lik na kraju preko Ingvild Deile (Avengers: Age of Ultron), a tu su i dva sporedna lika:

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 23/12/2016 : 13:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao film pa si neću spoilati s ovim videom, no kako su mu glas složili?
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 23/12/2016 : 13:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Spomenuti Guy Henry mu je dao glas, i to jako dobro.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 13:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Bilo bi dobro da ponovno izdaju Zahnovu Thrawn trilogiju, koju je vinkovačka Neobična naklada objavila na prijelazu stoljeća, ali uz kriminalan, doslovan prijevod.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 23/12/2016 : 14:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Bilo bi dobro da ponovno izdaju Zahnovu Thrawn trilogiju, koju je vinkovačka Neobična naklada objavila na prijelazu stoljeća, ali uz kriminalan, doslovan prijevod.

Teško. Te knjige više nisu canon.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 23/12/2016 : 15:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam čitao samo prvu od tih knjiga nekad davno i koliko me sjećanje služi, bila je milijun puta zanimljivija i bolja od Force Awakens.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7623 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/12/2016 : 18:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Mislim da sam čitao samo prvu od tih knjiga nekad davno i koliko me sjećanje služi, bila je milijun puta zanimljivija i bolja od Force Awakens.

Ja sam čitao sve tri i bile su mi super tada. Nisam čak ni primjetio kriminalan prijevod.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/12/2016 : 08:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Sjećam se da su prvu knjigu reklamirali na poleđini SlobodninogZagora (Grenland i naredni brojevi). Ja ih imam sve tri na engleskom, slučajno naletio na njih u Algoritmu, a imam i strip (ipak nešto slabiji). Da, puno dublja priča od Force Awakens, i po mnogima najbolje literarno Star Wars djelo. Dobar mi je bio i Shadows of the Empire, kojeg sam pročitao inspiriran Nintendo 64 igrom.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 24/12/2016 : 10:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Carrie Fisher je dozivjela srcani udar. Koje sranje

http://variety.com/2016/biz/news/carrie-fisher-heart-attack-star-wars-1201947925/

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 27/12/2016 : 19:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Umrla danas

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 27/12/2016 19:36:01
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 27/12/2016 : 19:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
And it keeps going...
Nevjerojatno, svaki dan kapne netko

Pocivala u miru, princezo.

Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000