Author |
Topic |
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 09/11/2012 : 12:20:42
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ivane, pogledaj svoj tok misli. Počeo si govoriti o kvaliteti prve i druge trilogije, pa si rekao da druga trilogija valja samo zbog Jamesa Earla Jonesa
gle, o tome bismo se mogli dovijeka vrtit u krug.
e sad, zbog čega, po tebi, je druga trilogija odlična?
naravno, tu je sad i bilo generalizacija s moje strane, jasno da nije samo James Earl Jones "krivac" za uspjeh svega toga. svi su bili. od redatelja do glumaca.
ali, koji je po tebi najbolji lik iz te trilogije?
dao bi se kladit da će većini Darth Vader bit prvi odabir. naravno, možda griješim, ali eto... ali uglavnom, htio sam reći (ovo je moj stav samo, možete se složit i ne morate) da je Darth Vader ostao do danas najpopularniji lik iz tih filmova, i imao najveći utjecaj u popularnoj kulturi. a tko je tu ulogu tumačio? Jones. i samim tim je on najveća faca u filmu.
quote: i onda si počeo govoriti kako nitko od glumaca iz druge trilogije nije napravio neku značajniju karijeru, ali Jones jest.
a reci, misliš da je netko od njih napravio još nešto po čemu su ostali zapamćeni, osim Jonesa i naravno Harrisona Forda?
quote: Kakve to veze ima jedno s drugim?
ima. |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 09/11/2012 12:26:16 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/11/2012 : 13:19:11
|
quote: Originally posted by Darth Ivan Mark Hamill, primjerice. što je on u svojoj karijeri napravio (isplativo) nakon Star Warsa? praktički ništa. osim nekoliko popularnih uloga u crtićima (a najpoznatija je ona uloga Jokera) i nekolicine kazališnih uloga...ništa.
Ova tvrdnja me podsjetila na dobru foru koja kruži netom s Hamillom i Fordom:
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/11/2012 : 14:48:18
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Darth Ivan Mark Hamill, primjerice. što je on u svojoj karijeri napravio (isplativo) nakon Star Warsa? praktički ništa. osim nekoliko popularnih uloga u crtićima (a najpoznatija je ona uloga Jokera) i nekolicine kazališnih uloga...ništa.
Ova tvrdnja me podsjetila na dobru foru koja kruži netom s Hamillom i Fordom:
naprotiv, Harison je zastupao verziju price da Han ne prezivi "Imperiju", da se nikad ne probudi iz carbon freeze-a....jbg, rasuo se i po Ratovima zvezda i po Indiju, Blade Runneru....pa su usledile delusions of grandeur :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 09/11/2012 : 15:33:26
|
Meni je on i dandanas odličan glumac... Imao je sreću da glumi u nizu meni legendarnih filmova. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 10/11/2012 : 17:18:22
|
quote: Originally posted by Darth Ivan ali uglavnom, htio sam reći (ovo je moj stav samo, možete se složit i ne morate) da je Darth Vader ostao do danas najpopularniji lik iz tih filmova, i imao najveći utjecaj u popularnoj kulturi. a tko je tu ulogu tumačio? Jones.
Zar nije on samo glas posudio, a netko drugi bio u onom oklopu s maskom (kacigom) na glavi? Čini mi se da sam još davno to negdje pročitao, ali ne sjećam se dobro, možda nisam u pravu... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 10/11/2012 : 17:33:20
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Zar nije on samo glas posudio, a netko drugi bio u onom oklopu s maskom (kacigom) na glavi?
je, istina. |
Edited by - Darth Ivan on 10/11/2012 17:33:41 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 10/11/2012 : 17:45:42
|
Da. Vadera su tri lika glumila. Jedan je bio glas, drugi je samo hodao, a treći je kad skine masku. A četvrti je u masakriranoj verziji kao duh. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 10/11/2012 : 17:49:41
|
quote: Originally posted by Windwalker
Da. Vadera su tri lika glumila. Jedan je bio glas, drugi je samo hodao, a treći je kad skine masku. A četvrti je u masakriranoj verziji kao duh.
a frajer bez maske izgleda u najmanju ruku smiješno, s onom jajastom glavom. ko Humpty Dumpty |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 10/11/2012 : 17:51:45
|
A kaj misliš?
Zar Carrie Fisher?? Pa iz koje godine je ta fotografija? Ne bih ju nikad prepoznao. Pogotovo kad usporedim s ovom fotografijom...
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 10/11/2012 : 18:01:30
|
Da, samo ako je ona fotografija gore, između Hamilla i Forda, iz nekih mlađih dana, onda bi više odgovarala ova druga, gdje izgleda starije, kao i ona dvojica. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 10/11/2012 : 21:18:24
|
Da. Vadera su tri lika glumila. Jedan je bio glas, drugi je samo hodao, a treći je kad skine masku.
A četvrti je u masakriranoj verziji kao duh.
cetvrti je mlatio macem
inace, sto se Keri Fiser tice, ona uzasno izgleda, ali se u poslednje vreme popravila, kad pogledate na sta je licila ranije.... (kao recimo na gorepostavljenoj fotki )
"a frajer bez maske izgleda u najmanju ruku smiješno, s onom jajastom glavom. ko Humpty Dumpty"
pa i treba da izgleda smesno, jadno, oronulo.... ;) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 11/11/2012 : 00:39:13
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
da se Lukas nije vucarao po bolnicama, te da nije postao preko noci megasuperzvezda i morao da se bori s carstvom koje je raslo eksponencijalno....pitanje je da li bi dozvolio da od Imperije bude ono sto je ultimately izaslo u bioskope.
I zamalo bi tako. Po knjizi Garrya Jenkinsa "Empire Building", Lukac je bio pa gotovo sablaznjen kada je video final cut koji su sastavili Kersh i montazer Paul Hirsch - direktan citat je valjda bio "what have you done to my movie ?!". Onda, story goes da se zakljucao u sobu i dva dana mrvio svoju verziju, koja, says Kersh, kurcu nije valjala. Nekako ga ubedise u to, i ostade imperija ovakva kakva jeste... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 12/11/2012 : 23:52:20
|
Sve u svemu, mene veseli što se saga nastavlja. Mislim, to će i dalje biti Lucasova beba, imat će određenu razinu kontrole nad filmovima. A mene baš zanima što bi mogao napraviti neki talentirani redatelj, koji će zapravo ići stopama Kershnera i Marquanda. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 13/11/2012 : 00:00:40
|
quote: Originally posted by Mairosu
da se Lukas nije vucarao po bolnicama, te da nije postao preko noci megasuperzvezda i morao da se bori s carstvom koje je raslo eksponencijalno....pitanje je da li bi dozvolio da od Imperije bude ono sto je ultimately izaslo u bioskope.
I zamalo bi tako. Po knjizi Garrya Jenkinsa "Empire Building", Lukac je bio pa gotovo sablaznjen kada je video final cut koji su sastavili Kersh i montazer Paul Hirsch - direktan citat je valjda bio "what have you done to my movie ?!". Onda, story goes da se zakljucao u sobu i dva dana mrvio svoju verziju, koja, says Kersh, kurcu nije valjala. Nekako ga ubedise u to, i ostade imperija ovakva kakva jeste...
istina, ovo sam i ja cuo negde jedared
slicna prica je bila valjda i sa originalnim filmom, kad je Lukas skupio drugare na nekoj projekciji (still_under_production) filma, te su bili u fazonu da ce ga to odvesti u propast :D (doduse nije ni cudo, posto je film poceo da dobija oblik vrlo kasno (zbog cega je i odlozen za skoro pola godine, etcetc....)) |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 13/11/2012 : 01:13:59
|
slicna prica je bila valjda i sa originalnim filmom, kad je Lukas skupio drugare na nekoj projekciji (still_under_production) filma, te su bili u fazonu da ce ga to odvesti u propast :D (doduse nije ni cudo, posto je film poceo da dobija oblik vrlo kasno (zbog cega je i odlozen za skoro pola godine, etcetc....))
Istina. Drugari su bili ekipa sa USCa - medju ostalima i John Milius i Steven Spielberg. I verzija koja im je pustena je bila verzija bez ikakvih spec fx. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 13/11/2012 : 01:47:48
|
e pa da, to naravno, nista bez Steve (: |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 11/12/2012 : 22:27:55
|
quote: Originally posted by DeeCay
Hamil slici Halidu Beslicu..prije nesrece....i udebljevanja na siroko! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/12/2012 : 22:43:07
|
quote: Originally posted by emirem
Hamil slici Halidu Beslicu..prije nesrece....i udebljevanja na siroko!
zbilja, i on i Fisher su se poružnili. jedino je Ford ostao isti |
|
|
Topic |
|