forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Star Wars
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/07/2022 : 14:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Šta fali? Skroz korektan serijal.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2022 : 15:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao nista osim filmova. Meninje sve ovo novo.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
660 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 22/07/2022 : 18:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
I meni je bio Star Wars nov do prije godinu i pol kada sam mu se vratio nakon puno godina. Od tada ga ne napuštam niti ikada kanim! Od stripova želim svašta, ali je slabo dostupan kod nas. Možda ću ići turistički u Irsku opet slijedeće godine, pa ću vjerovatno nešto ubrati jer tamo 100% imaju bogatu ponudu Star Wars stripova.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2022 : 20:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sad gledam spisak epizoda i sa pocetka nisam gledao: “The Clone Wars theatrical release” Sta je to? Po spisku dolazi odmah posle prve

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/07/2022 : 20:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

tjah, iskreno se vise i ne secam u sitna crevca bas, jer je to prvi od kolko, sada valjda vec tri serijala o Vaderu? (mozda gresim, mozda prvi od dva, ali svejedno, it's been quite a while)

gro razloga se svodi na to da mi nije nudio nista novo u odnosu na "Legends" stuff (sto je eufemizam da ponovo prezvakava iste price, kako je Vejder tragao za Lukom, i sta vec), da su mi mnogo isli na onu stvar likovi "doktorke" Afre i onih mracnih inverzija C3P0 & R2D2, i sto mi svi oni, skupa s Vejderom i Imperatorom (iz tog li je serijala onaj story arc gde se Palpatin niotkuda pojavljuje u onim nekim cyborg duelima i kae "please forgive lord vader, he's sensitive to the topic of children"?) cine maltene neki bezvezni fan fiction (poput npr. Disney+ mini-serije "Obi-Wan Kenobi"), kao i vecina svih tih stripova doduse.* uopste imam hard time da ozbiljno shvatim stripskog Vejdera (vecinu stripova iz "Legends" mogu tako opisati isto, da ne mislite da je ovo ad hominem pik na Pacova); o imperatoru da ne pricam....jednostavno kad procitam dijaloge njihovim glasom i tonom i sve, zvuci ko sprdnja.

to je onako ugrubo, running on fumes. za vise detalja morao bih da se osvrcem, podsecam, itd....and that ain't gonna happen anytime soon xD

*on that note, u aktuelnom Souleovom "Star Wars" #25, prva prica gde Obi-Wan i Anakin pricaju o macevima je vrlo fina.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/07/2022 : 20:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ti to uspoređuješ s gomilom drugih stvari koje si pročitao, ja uspoređujem s apsolutno ničim jer je to jedini Vader serijal koji sam čitao I kao takav mi se skroz svidio... Mislim da je lijepo pogodio dinamiku i karakter filmova, pa sad... Valjda kako kome paše, jel. Kad spominješ Soulea, krenuo sam čitati i njegovog Vadera te mi je prvih par sveski sasvim solidno, međutim tu mi crtež baš ne leži najbolje. No eto, vidit ćemo kako će se sve to razviti.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/07/2022 : 20:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Jest, ok je Souleov Vader. U principu on je ok skroz na Star Wars stripovima, sasvim podnosljiv, osim onog (opet) potpuno nepotrebnog i bezvrednog serijala o Poe Dameronu....

Edited by - Lord Vader89 on 22/07/2022 20:54:14
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2022 : 22:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ala su uradili borbu sitova i imperatora. Veh

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 07:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Gotova i peta sezona. Uz par dosadnijih epizoda odlicna. Postalo je ozbiljnije. Cak se i po muzici oseti… Taman za vikend da odgledam i preostale dve i Epizodu 3.

Ne rece mi niko sta je teatrikal rilis

Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
660 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 23/07/2022 : 09:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Gotova i peta sezona. Uz par dosadnijih epizoda odlicna. Postalo je ozbiljnije. Cak se i po muzici oseti… Taman za vikend da odgledam i preostale dve i Epizodu 3.

Ne rece mi niko sta je teatrikal rilis

Nisam siguran, ali mislim da se pod time misli na The Clone Wars film iz 2008. godine gdje se prvi put pojavljuje Ahsoka i prikazuje se kako ju je Anakin dobio. IMDb: https://www.imdb.com/title/tt1185834/?ref_=nv_sr_srsg_3
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 09:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Moram onda i to pogledati pre nego sto krenem na film

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/07/2022 : 12:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
nije to (zaboga sawitschu, aj mi reci da si promasio Clone Wars "film", koji smo pomenuli jos na pocetku cele price? xD i koji ti dzudzi najociglednij ena vrhu onog spiska sto sam ti dao xD )

nego kada je CW prvobitno otkazan nakon sto je Pacov kupio Lucasfilm (nakon kraja 5. sezone), serija je bila isplanirana do samog kraja (trebalo je da bude 8 ili 9 sezona, tako nesto), i ogroman broj prica/epizoda/arcova je bio u razlicitim stadijumima produkcije.

od svega toga, sledece je ugledalo svetlost dana:
1. u obliku gotovih proizvoda:
- 6. sezona koja broji samo 12-13 epizoda
- strip "Darth Maul Son of Dathomir", koji daje svojevrsno razresenje dzumbusa oko vestica sa Dathomira i Sithova, te Darth Maula izmedju te dve vatre
- roman "Dark Disciple", koji prati dzedaja Quinlana Vosa i Asajj Ventress (njena prica se zakljucuje ovde)
- 7. (konacna) sezona, koja je isto poput seste, skracena, sadrzi samo 12-13 epizoda, kolko vec

2. u obliku poluproizvoda:
- razliciti "story reels" od kojih su dva prikazivala kompletne price, jedan od njih je kompletiran kao "Bad Batch" story arc u zadnjoj sezoni CW, videces uskoro, a drugi se bavi Anakin&Obi-Wanovom avanturom na Utapau gde jure dzinovski kyber crystal (koji ce da kasnije posluzi jelte, kao jezgro za laser Zvezde smrti:)). posto je u pitanju gruba animacija, bez efekata, muzike, itd....malo je mucno gledati, a i ne doprinosi nesto narocito overall prici, osim nekih character moments izmedju Anakina i OW, ali evo, ko voli nek izvoli: https://www.youtube.com/watch?v=TdaXc2wzwv4
- plus kojekakvi otpaci te vrste: https://www.youtube.com/watch?v=dw2OxP8km1A&list=PLgdPtpgnU8PWh27ODahapXQnv-5nKup1F

3. sve ostalo je poznato samo na nivou koncepata, itd, mnogo ima prica koje nisu dosle do faze produkcije, i ciji se tragovi ocigledno osecaju u serijama poput Rebelsa, Mandaloriana, itd. (tipa bebi Joda, njegova veza s Clone Warsom, sitovima & co, itd., pokazace vreme)

suma sumarum - ne moras da se zamajavas time ako neces, nije "o glavu":)

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2953 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 23/07/2022 : 13:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

tjah, iskreno se vise i ne secam u sitna crevca bas, jer je to prvi od kolko, sada valjda vec tri serijala o Vaderu? (mozda gresim, mozda prvi od dva, ali svejedno, it's been quite a while)

gro razloga se svodi na to da mi nije nudio nista novo u odnosu na "Legends" stuff (sto je eufemizam da ponovo prezvakava iste price, kako je Vejder tragao za Lukom, i sta vec), da su mi mnogo isli na onu stvar likovi "doktorke" Afre i onih mracnih inverzija C3P0 & R2D2, i sto mi svi oni, skupa s Vejderom i Imperatorom (iz tog li je serijala onaj story arc gde se Palpatin niotkuda pojavljuje u onim nekim cyborg duelima i kae "please forgive lord vader, he's sensitive to the topic of children"?) cine maltene neki bezvezni fan fiction (poput npr. Disney+ mini-serije "Obi-Wan Kenobi"), kao i vecina svih tih stripova doduse.* uopste imam hard time da ozbiljno shvatim stripskog Vejdera (vecinu stripova iz "Legends" mogu tako opisati isto, da ne mislite da je ovo ad hominem pik na Pacova); o imperatoru da ne pricam....jednostavno kad procitam dijaloge njihovim glasom i tonom i sve, zvuci ko sprdnja.

to je onako ugrubo, running on fumes. za vise detalja morao bih da se osvrcem, podsecam, itd....and that ain't gonna happen anytime soon xD

*on that note, u aktuelnom Souleovom "Star Wars" #25, prva prica gde Obi-Wan i Anakin pricaju o macevima je vrlo fina.

Nastavak je "Vader down" koji su napisali Aaron i Gillen. Vader down je u neku ruku i crossover s Aaronovim runom Star Wars serijala.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/07/2022 : 14:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Nije, to je samo ovo zadnje sto pominjes - crossover "Darth Vader vol.1" s glavnim "Star Wars" serijalom (vajlda vol.1 isto).
Proverio sam sinoc, jesu bila tri serijala o Vaderu, tj. ovaj sto je sada aktuelan je treci. Prvo je isao "Darth Vader vol.1", pa zatim "Darth Vader - Dark Lord of the Sith" (taj je Souleov sto ga pomenusmo juce), pa sada ide "Darth Vader vol.2".

(ako sam dobro razumeo sta hoces da kazes?)

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 14:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa propustio sam u pm! Ja se javio kad sam bio na kraju prve sezone i nisam to primetio uopste

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/07/2022 : 15:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
crni sawitchu....
sad moras opet sve hronoloski od prvog broja xD

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2953 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 23/07/2022 : 15:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije, to je samo ovo zadnje sto pominjes - crossover "Darth Vader vol.1" s glavnim "Star Wars" serijalom (vajlda vol.1 isto).
Proverio sam sinoc, jesu bila tri serijala o Vaderu, tj. ovaj sto je sada aktuelan je treci. Prvo je isao "Darth Vader vol.1", pa zatim "Darth Vader - Dark Lord of the Sith" (taj je Souleov sto ga pomenusmo juce), pa sada ide "Darth Vader vol.2".

(ako sam dobro razumeo sta hoces da kazes?)

Natjerao si me na čitanje wookieepedije.
Da, ovo je samo crossover i nastavak Vadera je Souleov run.
Više vremena treba za pročitati gdje se što uklapa u kontinuitet nego za pročitati stripove.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 16:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

crni sawitchu....
sad moras opet sve hronoloski od prvog broja xD

kad zavrsim sa sestom onda cu to ako ga ima uopste na Disney+

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/07/2022 : 16:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma bukvalno ti je sve tu na tacni xD
evo po spisku koji sam ti dao:

a evo na samom D+:

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/07/2022 : 17:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nego, Vaderu, jesi čitao ovo i zašto nisi?
https://en.wikipedia.org/wiki/Splinter_of_the_Mind%27s_Eye

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 17:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nasao sam ga. Spicio i sestu sezonu i sad cu da odgledam taj film pa cu na sedmu.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/07/2022 : 17:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kakva ti je sesta?:))

quote:

Nego, Vaderu, jesi čitao ovo i zašto nisi?
https://en.wikipedia.org/wiki/Splinter_of_the_Mind%27s_Eye

samo strip, ali doci ce i knjiga na red:))

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 18:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Odlicna je. Nisam siguran da sam skontao ono sa Jodom na kraju. Da li su ga Sitovi istripovali da cuje Kvaj Gona ili mu se stvarno on obratio. Deca mi pravila sranje po kuci.. Ako dobro kontam stvarno jeste..

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/07/2022 : 18:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jeste on, da:)

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2022 : 19:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ej, dobar ovaj filmic. Samo zbog bebe Hat :D kao govance sa ocima :D

Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000