Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Ajkula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/imageedit_2_9284303496.jpg)
Serbia
1231 Posts
Member since 09/03/2012 |
Posted - 23/03/2013 : 23:10:59
|
Je l' ovi filmovi trebaju da se gledaju po hornološkom redu radnje, ili po redu kako su izlazili? Odlučio sam da se okušam s njima, al ne znam odakle da počnem ![](icon_smile_approve.gif) |
?????? ? ??????? |
Edited by - Ajkula on 23/03/2013 23:12:01 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Nivox
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/BLA5.jpg)
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 24/03/2013 : 00:24:20
|
quote: Originally posted by Ajkula
Je l' ovi filmovi trebaju da se gledaju po hornološkom redu radnje, ili po redu kako su izlazili? Odlučio sam da se okušam s njima, al ne znam odakle da počnem ![](icon_smile_approve.gif)
Iako nije snimano tim redom, ako želiš kronološki red radnje svakako gledaj od prve epizode:
I: The Phantom Menace (1999) II: Attack of the Clones (2002) III: Revenge of the Sith (2005) IV: A New Hope (1977) V: The Empire Strikes Back (1980) VI: Return of the Jedi (1983)
Pošto si mlad i možda naviknut na nove filmove sa modernim specijalnim efektima, možda bi ti moglo smetati što nakon prva 3 fima (1999,2002,2005) u kojima su naravno korišteni moderni specijalni efekti (iako je namjerno koliko toliko snimano u starom štihu) , dolaze filmovi koji su snimani sedamdesetih i osamdesetih u kojima modernih (za današnje pojmove) specijalnih efekata nema. Probaj naći remasterizirane verzije tih triju starijih filmova-u njima su ubačeni novi efekti.
|
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 24/03/2013 : 11:26:28
|
ja bi ti preporucio da pogledas 4,5,6 pa onda 1,2,3
ima dosta stvari u 4,5,6 koji stvaraju napetost, ali te napetosti nema ako se pogleda prvo 1,2,3 ;) |
There can be only one, me! |
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 24/03/2013 : 15:31:10
|
Ne znam šta želim Mada, mislim da ću onim redom kojim su izlazili, nekako mi je prirodnije, ipak je tako zamišljen serijal (valjda?). |
?????? ? ??????? |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 24/03/2013 : 16:17:58
|
quote: Originally posted by maddox031
ja bi ti preporucio da pogledas 4,5,6 pa onda 1,2,3
ima dosta stvari u 4,5,6 koji stvaraju napetost, ali te napetosti nema ako se pogleda prvo 1,2,3 ;)
Da, mislim da se slažem. |
|
Darth Ivan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Avatars_Avengers_BlackWidow4.jpg)
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 24/03/2013 : 16:54:07
|
Ne znam šta želim Mada, mislim da ću onim redom kojim su izlazili, nekako mi je prirodnije, ipak je tako zamišljen serijal (valjda?).
a čuj, znam da mnogi govore "najbolje ti je prvo pogledat sranje, a onda dobar film", al evo, ja osobno bi ti preporučio da pogledaš najprije 4,5,6 pa 1,2,3. jednostavno zbog toga što su daleko bolje. ja kad bi išao gledat obratno, meni bi se samo te prve tri epizode zgadile (skoro), i bio bi obeshrabren da pogledam ostale 3.
kako je serijal bio zamišljen?
ako ga gledaš iz današnje perspektive, zamišljen je tako kako događaji idu kronološki. iako, kad je serijal počeo tamo krajem sedamdesetih, tad to nije izgledalo tako jer je Lucas samo htio snimit tri filma i to je bilo to. |
"Nothing lasts forever." |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 24/03/2013 : 18:09:55
|
Znam da mnogima nisu, ali meni su prve 3 epizode jednako dobre kao i sljedeće 3, ali na sasvim drugačiji način. Ne znam kako da to objasnim . |
|
Darth Ivan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
7978 Posts
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 24/03/2013 : 23:58:55
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
jel ono "so bad it's good"?
hahaha, ma ne, nisam tako mislio. |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 26/03/2013 : 22:16:44
|
nego kak? ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Gle, znam da većina starih obožavatelja 3 originalne epizode ne voli 3 epizode koje su snimane kasnije. Kao što sam rekao meni je ok i jedno i drugo, ali na drugačiji način. Ne znam što su ljudi očekivali kada je devedesetih najavljeno da će se snimati prva druga i treća epizoda-pa normalno da nije moglo biti skroz u istom štihu kao ono što je snimamo 20 ili više godina ranije. Ista stvar je i sada-najavljene su još 3 epizode (+ još neki dodatni filmovi) i ljudi već sad pljuju po tome, a snimanje nije ni počelo. Ne znam što da kažem-ako netko ne može podnijeti ništa osim 3 originalne epizode, onda bolje da ovo novo niti ne pokušava gledati...![](icon_smile.gif) |
|
Felagund
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Question.jpg)
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 26/03/2013 : 23:09:35
|
quote: Originally posted by Nivox
nego kak? ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Gle, znam da većina starih obožavatelja 3 originalne epizode ne voli 3 epizode koje su snimane kasnije. Kao što sam rekao meni je ok i jedno i drugo, ali na drugačiji način. Ne znam što su ljudi očekivali kada je devedesetih najavljeno da će se snimati prva druga i treća epizoda-pa normalno da nije moglo biti skroz u istom štihu kao ono što je snimamo 20 ili više godina ranije. Ista stvar je i sada-najavljene su još 3 epizode (+ još neki dodatni filmovi) i ljudi već sad pljuju po tome, a snimanje nije ni počelo. Ne znam što da kažem-ako netko ne može podnijeti ništa osim 3 originalne epizode, onda bolje da ovo novo niti ne pokušava gledati...![](icon_smile.gif)
Vise manje se slazem sa ovim. Meni su originalna tri filma bolja od nova tri, ali mi ni nova tri nisu losa, dapace, i oni su mi dosta dobri, s izuzetkom drugog koji mi je malo slabiji (tu me zivcira cendravi Anakin).
@Darth Ivan
Ne slazem se da je zamisljeno da se prvo gledaju 1,2,3, pa 4,5,6, jer kao sto su neki forumasi vec napisali, takvim si gledanjem spoilas puno stvari, pa ti onda u sestici nema one napetosti i uzbudljivosti. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
bvagner3
Senior Member
![](AvatarUpload/no-1-uvod[1].gif)
Croatia
2350 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 27/03/2013 : 01:22:37
|
Meni se jedino ne sviđa što su u 4,5,6 ubacivali kompjuterski nacrtane likove,točno se primjeti da nekim stvarima tamo nije mjesto,i draža mi je originalna verzija nego ova prepravljena,sa tim novim dodacima.Evo usporedbe radi slično je napravljeno s filmom Alien,s tim da je trojka toliko prepravljena da film gubi smisao.Stoga su mi naknadne dorade,prerade i ubacivanja potpuno nepotrebna,nakaradna i čak mislim da štete samom filmu.Neka film ostane originalno onako kako je nastao,i u vremenu u kojem je nastao,tako bi trebalo biti.... |
#!?? |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 27/03/2013 : 01:58:40
|
quote: Originally posted by Nivox
Ne znam što su ljudi očekivali kada je devedesetih najavljeno da će se snimati prva druga i treća epizoda-pa normalno da nije moglo biti skroz u istom štihu kao ono što je snimamo 20 ili više godina ranije.
naravno da prva, druga i treća epizoda nisu mogle imat isti štih ko četvrta, peta i šesta.
ali ono što su trebale imat zajedničko s 4,5 i 6 jest šarm. i energija i zabavnost prije svega. i naravno karizmatičnost glavnih glumaca.
a to ove iduće tri epizode (za mene) uglavnom nemaju uopće.
quote: Ista stvar je i sada-najavljene su još 3 epizode (+ još neki dodatni filmovi) i ljudi već sad pljuju po tome, a snimanje nije ni počelo. Ne znam što da kažem-ako netko ne može podnijeti ništa osim 3 originalne epizode, onda bolje da ovo novo niti ne pokušava gledati...![](icon_smile.gif)
znaš kako se veli: vremena se mijenjaju. ali jedna stvar zasigurno mora ostat ista što se tih filmova tiče, a rekao sam već što. |
Edited by - Darth Ivan on 27/03/2013 02:06:11 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 27/03/2013 : 02:05:09
|
quote: Originally posted by Felagund
@Darth Ivan
Ne slazem se da je zamisljeno da se prvo gledaju 1,2,3, pa 4,5,6, jer kao sto su neki forumasi vec napisali, takvim si gledanjem spoilas puno stvari, pa ti onda u sestici nema one napetosti i uzbudljivosti.
to je istina da si kronološkim gledanjem spoilaš puno stvari. slažem se.
ali to kako je serijal zbilja zamišljen najbolje zna Lucas, tako da moramo pitati njega.
ja osobno bi, iskreno, odmah pogledao 4, 5 i 6, a ove 1, 2, 3 ne bi ni gledao.
|
|
xilrion
Advanced Member
![](AvatarUpload/th(1).jpg)
Croatia
3028 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
|
Windwalker
Advanced Member
![](AvatarUpload/susano.jpg)
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/03/2013 : 19:03:46
|
Kad se sjetim da sam to gledao prvi put kao dijete 70 i neke u zgbu...mozda 80-te nekad su kasnije dolazili filmovi... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
Zagor12
Advanced Member
![](AvatarUpload/page (4) - kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 31/03/2013 : 00:44:03
|
Nedavno sam na NN topicu išao pisati o tome kako sam njega počeo čitati zbog moje zaluđenosti SW-om kad sam imao 5-6 godina i time automatski same potrebe za SF serijalima. Obožavao sam tih godina Star Warse, imao sam hrpu Lego kockica, čak sam dobio precool Lego svemirske brodove koje su mi starci donijeli iz Londona. I onda, malo-pomalo, kako sam počeo čitati Zagora i ostale serijale koji nisu SF, moj interes za Zvjezdane ratove (ili Ratove zvijezda, ne znam što je pravilno, neki hc fanovi govore da je ovo prvo) je potpuno ishlapio.
I onda kad sam vidio reklamu na tv-u za ciklus SW-a na HRT-u sam si entuzijastično zabio u glavu da ću pogleati sve filmove. Zaboravio sam sve likove osim Darth Vadera i jedino što mi je ostalo u sjećanju je bio onaj carski soundtrack (Imperial March). Proguglao sam malo i vidio da su prva tri filma nešto lošija od originalne trilogije. Pa dobro, rekoh. Pogledat ću i to, preživjet ćemo nekako.
Prvi film sam jedva pregrmio, užasan je. Drugi i treći su nešto bolji ali opet to nije bilo ono što svi hvale. Originalna trilogija mi je bila još gora i dosadnija od Fantomske prijetnje. Veću količinu bedastoća u ta tri filma nisam vidio nigdje i stvarno ne mogu shvatiti što je to tako dobro u njima. Nije zbog efekata koji tada ni nisu mogli biti bolji (dapače, to mi je bila jedna od rijetkih zanimljivih stvari) nego zbog koncepta, likova, tijeka radnje... Sve je nekako mlako, neuzbudljivo, blesavo. Možda je to zato jer sam gledao obratno, ne znam. Ili sam jednostavno generacija koja je navikla na epic filmove pa ne mogu shvatiti vrijednost starijih (epic) filmova...
Ili mi SW jednostavno ne paše. Mislim da je to. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 31/03/2013 : 01:18:26
|
quote: Originally posted by Zagor12
Prvi film sam jedva pregrmio, užasan je. Drugi i treći su nešto bolji ali opet to nije bilo ono što svi hvale.
da preformuliramo, ako sam dobro shvatio: "Fantomsku prijetnju sam jedva pregrmio, užasan je. Drugi i treći su nešto bolji ali opet to nije bilo ono što svi hvale."
meni je recimo u "Fantomskoj prijetnji", ako ignoriramo Jar Jara, definitivno najgora stvar u cijelom filmu (ono, cringe-worthy) bila ona scena kad Anakin dobije nadimak Annie.
quote: Originalna trilogija mi je bila još gora i dosadnija od Fantomske prijetnje. Veću količinu bedastoća u ta tri filma nisam vidio nigdje i stvarno ne mogu shvatiti što je to tako dobro u njima. Nije zbog efekata koji tada ni nisu mogli biti bolji (dapače, to mi je bila jedna od rijetkih zanimljivih stvari) nego zbog koncepta, likova, tijeka radnje... Sve je nekako mlako, neuzbudljivo, blesavo. Možda je to zato jer sam gledao obratno, ne znam. Ili sam jednostavno generacija koja je navikla na epic filmove pa ne mogu shvatiti vrijednost starijih (epic) filmova...
Ili mi SW jednostavno ne paše. Mislim da je to.
sve je moguće.
za mene osobno Lucas nikad nije bio bogzna kaj što se režije tiče. |
|
trolodtroje
Advanced Member
3276 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 31/03/2013 : 10:30:48
|
ja koji sam odrastao sa SW od prvog do poslednjeg, mogu da kažem samo to, da nema SW bez prvih tri filma (IV - VI). Pošto je između bila pauza oko 15 godina, jedva sam čekao I Phantom Menace. Pa mi malo splasnulo kod II Attack i ostalo na nižemm nivoju do poslednjeg. Ali sve u svemu preporuka je IV, V, VI, I, II....jebeš kronologijo. |
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Posted - 02/04/2013 : 22:52:24
|
Pogledah orginalnu trilogiju. GLUPOST. Prepostavljam da moram i da obrazložim ovo,pa da počnem. Prvo sve se odvija prebzo, ta Lukeova transformacija iz običnog dečka u Jedija. Za praktično nekoliko minuta on je krenuo u misiju spasavanja princeze, a samim tim i povukao ostalo. Osim toga, sam lik Lukea Skywalkera je neverovatno jednoličan i iritantan, on je dobar momak, nikad neće učitniti nešto loše i tako... Takav je manje-više i lik princeze Leie, dok je C-3PO samo iritantan. Makar su Han, Chewbacca, i R2-D2 super likovi Dalje, radnja mi se ne sviđa u epizodama IV i V. U stvari, radnja celog serijala, kao i ceo SF žanr uostalom mi se ne sviđaju. Dobar horor je za mene filmska umetnost. u VI epizodi je odlična u celih sat i po vremena, do konačne bitke, koja je najveća glupost, kao i Darth Vader uopšte. Darth Vader. Mračni gospodar. Oličenje zla. Tamna strana sile. Lik od koga sam najviše očekivao u celom serijalu me ubedljivo najviše razočarao. ON, najveći zlikovac svih vremena, u stvari je samo sluga Imperatora. ON, najveći zlikovac svh vremena, na kraju je dobar. ON, najveći zlikovac svih vremena, svuda ide, radeći i najbednije zadatke. ON, najveći zlikovac svih vremena, uopšte nije zao. Samo je izvikan, i to je jadno. Toliko sam očekivao, toliko su mi pričali, a na kraju ovo... U svakom slučaju, pogledaću i prethodnu triloguju, ali samo iz razloga što sam je već kupio (mada, po radnji više obećava od prve) Orginal je glupost i efinitivno najveće razočaranje u istoriji filma, što ipak ne znači sa su toliko loše, samo jednostavno nisu toliko dobr koliko sam očekivao. New Hope: 5/10 Empire Strikes Back: 5/10 Return of the Jedi: 3/10 (zbog bljutavnog kraja) |
?????? ? ??????? |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 02/04/2013 : 23:06:32
|
Pogledah orginalnu trilogiju. GLUPOST. Prepostavljam da moram i da obrazložim ovo,pa da počnem. Prvo sve se odvija prebzo, ta Lukeova transformacija iz običnog dečka u Jedija. Za praktično nekoliko minuta on je krenuo u misiju spasavanja princeze, a samim tim i povukao ostalo. Osim toga, sam lik Lukea Skywalkera je neverovatno jednoličan i iritantan, on je dobar momak, nikad neće učitniti nešto loše i tako... Takav je manje-više i lik princeze Leie, dok je C-3PO samo iritantan. Makar su Han, Chewbacca, i R2-D2 super likovi Dalje, radnja mi se ne sviđa u epizodama IV i V. U stvari, radnja celog serijala, kao i ceo SF žanr uostalom mi se ne sviđaju. Dobar horor je za mene filmska umetnost. u VI epizodi je odlična u celih sat i po vremena, do konačne bitke, koja je najveća glupost, kao i Darth Vader uopšte. Darth Vader. Mračni gospodar. Oličenje zla. Tamna strana sile. Lik od koga sam najviše očekivao u celom serijalu me ubedljivo najviše razočarao. ON, najveći zlikovac svih vremena, u stvari je samo sluga Imperatora. ON, najveći zlikovac svh vremena, na kraju je dobar. ON, najveći zlikovac svih vremena, svuda ide, radeći i najbednije zadatke. ON, najveći zlikovac svih vremena, uopšte nije zao. Samo je izvikan, i to je jadno. Toliko sam očekivao, toliko su mi pričali, a na kraju ovo... U svakom slučaju, pogledaću i prethodnu triloguju, ali samo iz razloga što sam je već kupio (mada, po radnji više obećava od prve) Orginal je glupost i efinitivno najveće razočaranje u istoriji filma, što ipak ne znači sa su toliko loše, samo jednostavno nisu toliko dobr koliko sam očekivao. New Hope: 5/10 Empire Strikes Back: 5/10 Return of the Jedi: 3/10 (zbog bljutavnog kraja)
hahhahaahahha ![](lol.gif) ![](facepalm.gif) ![](hail.gif) ![](icon_smile_wink.gif) ![](icon_zagor.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_blackeye.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_big.gif)
ne čudi me ništa što si napisao...tvoja generacija jednostavno ne može doživjeti ove filmove na način kao što ih doživljava netko it "tog vremena" Ovime ne mislim išta loše...
aj pogledaj još ovo što ti je ostalo pa da čujemo i komentare na to...
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|