forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Cene Bonellija u Srbiji
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 22/02/2012 : 08:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Možda je ova tema već prežvakana , ali bilo bi interesantno čuti mišljenje forumaša po pitanju cena bonelijevih svesaka (mislim na redovnu seriju , znači bez specijala , superbukova itd.) u Srbiji , s obzirom da su veoma različite od izdavača do izdavača.

Da vidimo :

1.VČ - 190 dinara , sa popustom 30% 133 din.

2.DW - 300 dinara , sa popustom 30% 210 din.

3.PP - 360 dinara , sa popustom ako se naruči poštom 300 din.

4.Padora - 275 dinara , u striparnicama 250 din.

5.Dagda - 350 din.

(Ako sam nešto ispustio ili pogrešio , slobodno me ispravite)

Naravno , treba uzeti u obzir tiraž i kvalitet papira .

Meni lično najviše po pitanju odnosa cena - kvalitet odgovaraju VČ i DW . Istina , VČ jeste najveći izdavač , sa najvećim tiražima , ali njegova izdanja su najpristupačnija , ipak su to sveske a ne albumi.
DW opet , ima po meni najlepše izdanje , mislim na Juliju , sa zaista pristojnom cenom s obzirom na kvalitet korica , papira , uveza .

What a long strange trip it's been

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/02/2012 : 09:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Dagda postom 300.
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 22/02/2012 : 10:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
DW je najbolji.

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 22/02/2012 : 10:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Dagda postom 300.

A poštarina 250 dinara. Sledeće brojeve naručujem preko Darkwooda.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/02/2012 : 10:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado
A poštarina 250 dinara. Sledeće brojeve naručujem preko Darkwooda.

Zanimljivo, a koliko je postarina iz DW?
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11509 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/02/2012 : 11:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Za narudzbine preko 500 din postarina je 100 din.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2012 : 11:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u sustini zadovoljan cenama Bonelija danas.. Sa svim tim popustima je to OK.. Samo bih voleo kada bi se VC malo trznuo po tehnickim pitanjima i sve bi bilo OK.. U manjim kucama, uslovno receno, imamo vece entuzijaste i marljivije radnike.. Inace, ja bih najvise voleo da vidim izdavacku kucu Attila77 & co.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 22/02/2012 : 11:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
DW i Padora mi najviše odgovaraju, odličan kvalitet uz tiraž od 1000 komada daje sasvim prihvatljivu cenu. VČ mi je drag, ali malo zaostaju sa kvalitetom, a PP i Dagda imaju malo jaču cenu ali za sada ipak uzimam njihove serijale, dok ne bude previše toga što pratim...
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 22/02/2012 : 11:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja sam u sustini zadovoljan cenama Bonelija danas.. Sa svim tim popustima je to OK.. Samo bih voleo kada bi se VC malo trznuo po tehnickim pitanjima i sve bi bilo OK.. U manjim kucama, uslovno receno, imamo vece entuzijaste i marljivije radnike.. Inace, ja bih najvise voleo da vidim izdavacku kucu Attila77 & co.

A koje bi cene voleo da vidiš?

Nisi video Attila & co ni na jednom topiku? Čudno da ti je promaklo?
Traži, traži pa ćeš naći...

Edited by - marinac on 22/02/2012 11:18:27
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2012 : 11:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Zvanicnu izdavacku kucu Attila & co. :) Da se vi bacite u masovnu proizvodnju... Cene ne bi bile toliko bitne jer radite ono sto volim i na lepsi nacin nego sto i mogu da zamislim...

Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 22/02/2012 : 11:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zvanicnu izdavacku kucu Attila & co. :) Da se vi bacite u masovnu proizvodnju... Cene ne bi bile toliko bitne jer radite ono sto volim i na lepsi nacin nego sto i mogu da zamislim...

Vidim ja da ti je promaklo.

Edited by - marinac on 22/02/2012 11:30:54
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 22/02/2012 : 18:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marinac

quote:

Neka mu je maca šapnulaaaa.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2012 : 19:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 22/02/2012 : 19:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:
Originally posted by marinac

quote:

Neka mu je maca šapnulaaaa.

Šta možemo kad čovek čita samo topike posvećene Zagoru, a sve se vidi.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 11/04/2012 : 22:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Definitivno , VČ i DW su savršeni spoj kvaliteta i cene Bonelijevih stripova u Srbiji.
Ne mogu da verujem da ovi novopečeni izdavači očekuju da će kombinovanjem malih tiraža i visokih cena opstati na duži period.
I vrapci na grani znaju da u ovoj zemlji , kao i u celom regionu bivše nam Juge veću prođu imaju samo Pas i Duh , sa njima još samo Julija , i to zahvaljujući Slobi koji nam je priuštio zaista retko kvalitetno izdanje u svakom pogledu , kao uostalom i sve drugo što stiže iz njegove izdavačke kuće.
Žao mi je što junaci kao Tex , Mr No i Dampir nemaju dovoljno ljubitelja pa im budućnost u Srbiji , čini mi se , nije baš preterano svetla.

Moram reći da novim izdavačima želim uspešan biznis i sve najbolje , ali nisam baš siguran da se sa prilično visokim cenama Boneli svesaka mogu NN i MM izgurati na duge staze.

Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 12/04/2012 : 01:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by C Celtic

Gde ima Julia za 210 dinara?
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 12/04/2012 : 01:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
U Trafikama.
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 12/04/2012 : 01:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mogu da verujem da ovi novopečeni izdavači očekuju da će kombinovanjem malih tiraža i visokih cena opstati na duži period.

Istina ja da su na velikom riziku. Oni su srecni ako izguraju do kraja serijal koji zapocinju. Ali nemaju izbor. Novi serijali nisu popularni, oni nemaju para da izdaju tiraz 5000 po svim kioscima. Nikako im ne zameram. Podrzavam ih. Mozda neko od njih ispliva u jaceg izdavaca.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 12/04/2012 : 01:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Definitivno , VČ i DW su savršeni spoj kvaliteta i cene Bonelijevih stripova u Srbiji.
I vrapci na grani znaju da u ovoj zemlji , kao i u celom regionu bivše nam Juge veću prođu imaju samo Pas i Duh , sa njima još samo Julija , i to zahvaljujući Slobi koji nam je priuštio zaista retko kvalitetno izdanje u svakom pogledu , kao uostalom i sve drugo što stiže iz njegove izdavačke kuće.
Žao mi je što junaci kao Tex , Mr No i Dampir nemaju dovoljno ljubitelja pa im budućnost u Srbiji , čini mi se , nije baš preterano svetla.

Moram reći da novim izdavačima želim uspešan biznis i sve najbolje , ali nisam baš siguran da se sa prilično visokim cenama Boneli svesaka mogu NN i MM izgurati na duge staze.

Cekaj samo trenutak. Darkvud ima svoj strip prodavnicu. A VC svoju stampariju. Koliko vidim, ostali se krecu oko slicnih cena. Ili gresim negde?
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 12/04/2012 : 01:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

U Trafikama.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41508

Po ovom topicu ispadne da u Darkvudu kosta 250 dinara u prva dva meseca. Nelogicno mi da u Trafikama kosta 210 sa karticom.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 12/04/2012 : 01:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Jebo logiku, tako je.
Važi i za Lilit.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 12/04/2012 : 07:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Cekaj samo trenutak. Darkvud ima svoj strip prodavnicu. A VC svoju stampariju. Koliko vidim, ostali se krecu oko slicnih cena. Ili gresim negde?

Pa ne znam , meni se čini da npr. 133 ( 190 bez popusta ) dinara i 300 ( 350-360 ) din. nisu baš isto . Naravno , u drugom slučaju u pitanju je kvalitetniji papir , ali ako DD , Zagor , Tex i ostali mogu da idu na papiru na kakvom idu , ne vidim zašto neki drugi moraju biti na boljem . Jbg , ipak su to kiosk izdanja , pa polovina ljubitelja Bonelija tretira ZS i LMS kao bibliju ( ne zamerite na poređenju ) , a štampani su na novinskoj hartiji.
Forma je bitna , ali valjda je ljubitelju stripova sadržaj primaran , osim ako nije od onih što ih vole samo kao ukras na polici.

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 12/04/2012 : 08:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa ne znam , meni se čini da npr. 133 ( 190 bez popusta ) dinara i 300 ( 350-360 ) din. nisu baš isto . Naravno , u drugom slučaju u pitanju je kvalitetniji papir , ali ako DD , Zagor , Tex i ostali mogu da idu na papiru na kakvom idu , ne vidim zašto neki drugi moraju biti na boljem . Jbg , ipak su to kiosk izdanja , pa polovina ljubitelja Bonelija tretira ZS i LMS kao bibliju ( ne zamerite na poređenju ) , a štampani su na novinskoj hartiji.
Forma je bitna , ali valjda je ljubitelju stripova sadržaj primaran , osim ako nije od onih što ih vole samo kao ukras na polici.

Voleo bih da je tako, ali bojim se da nije.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 11:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

quote:

quote:

Voleo bih da je tako, ali bojim se da nije.

I ja mislim... Ujednačenost visine i boje rikne, papir deblji-tanji, odsjaj mat-glanc i puno takvih stvari su postali bitniji od sadržaja stripa... To je diktat luksuza koji se sada nameće, tko je u vrijeme ZS i LMS vodio brigu u tome... Strip koji sam danas kupio za dva dana je znao biti raspadnut, bez korica ali to je bilo vrijeme kada su se stripovi čitali, danas se skupljaju da bi lijepo izgledali na polici.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 12/04/2012 : 13:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Moram da priznam da se divim pre svega Darkvudu i VC, ali i ostalima na cenama koje drze za ova izdanja.

I dalje ne mogu da verujem da je za sve ovo vreme VC samo jednom imao korekciju cene. U medjuvremenu samo dinar je u odnosu na evro pao 40 dinara jer je u vreme nastanka VC kurs bio oko 75-80 din za evro ako se ne varam.

Uz pad kursa naravno bila je dvocifrena inflacija skoro svake godine. Kada je VC prvi put povecao cenu na 190 dinara u tom trenutku se i cinilo mnogo, ali i ta puna cena bez popusta danas je inflacijom i rastom evra pala.

Sta tek reci za Darkvud. Konan i sve ostalo sto izdaju su neverovatno povoljni.

Na zalost ovde nas vec tri godine na ovu nasu redovnu, drma jos i ova svetska kriza tako da je relativno pitanje da li su cene stripov jeftine ili skupe. Kada nemas para i mnogo manja cena je skupa, kada imas, nije.

Ne bih da zaboravim ni ostale. Finiks Pres, Dagda, Sistem, svi imaju veoma povoljne cene, ali tragedija je u tome sto je u Srbiji takva nemastina da je i to u ovom trenutku luskuz.

Svi izdavaci koji izdaju kod nas stvarno treba da dobiju orden kad vec ne mogu pare. Da je zarada jedini motiv, verovatno niko ne bi ni izdavao stripove.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/04/2012 : 13:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za stripove koji imaju po 130 strana, ne zaboravimo, a ne uobičajenih 96.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000