forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nathan (srpsko izdanje)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 12/04/2012 : 11:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/04/2012 : 11:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by SSM

quote:

Dakle, da rezimiramo: System comicsov Torpedo sa 232 stranice B5 formata u mekom uvezu i cijenom od 900 dinara je nevjerojatno povoljna cijena i povod za kolektivno padanje u nesvijest od sreće, a isto takvo izdanje, s istim brojem stranica, formatom, uvezom i cijenom, ali s Nathan Neverom je prepreskupo/deračina/pljačka?!

Da sam izdavač, sve bih vas poslao kvragu.

Ups, pa ja jesam izdavač:)

Zavisi kako se gleda :) Ja u podsvijesti računam koliko brojeva ima Torpeda a koliko Nevera i onda mu cifra izađe puno veća.

Drugim riječima, litra goriva koja nas obojicu isto košta je jeftinija meni koji se vozim manje, nego tebi koji se voziš više?

za Markosa , a i ko tvrdi da Nathana neče bit samo tri knjige ko Torpeda?...setih se "velikog" Belog Puta i silnih najava a sada....šmrk i RIP. i nisu jedini-nažalost...
meni svi ti novi srbski izdavači dugih serijala ne obečavaju puno...pitajte Colta kako planu PP izdanja...i to kratki serijali.

o stotinu mu haringi

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 12:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Sve mi se čini da će ovo krepati i prije nego je počelo.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 12:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

Verovatno su najjeftinija Darkwoodova izdanja u promo periodu, npr. Lilit je tad 250 dinara, a regularno je 300.

Ali ne zaboravi da DW sam sebi ne naplacuje marzu, ima i to uticaja
Moze da se javi neko upucen i kaze koliko striparnica(ne mislim na DW, nego uopste na striparnice) dobija od te cene.
Koliko znam najavljen je i sajt (blog, sta li vec) samog izdavaca. Verujem da ce tako biti jeftinije.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/04/2012 : 12:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Ali ne zaboravi da DW sam sebi ne naplacuje marzu, ima i to uticaja

Naravno, mada to stripofile ne interesuje mnogo.
Na kraju ostaje cijena i ono sto se dobije za tu sumu, kako i sta, ljudima nije bitno.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 12:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Naravno, mada to stripofile ne interesuje mnogo.
Na kraju ostaje cijena i ono sto se dobije za tu sumu, kako i sta, ljudima nije bitno.

Ma jasta, samo kazem.
Kad bilo koji izdavac objavi cenu (ajde npr. Libellus, Fibra... da ostavim malo Arkonu na miru) automatski se podrazumeva kao da sve to ide u njihov dzep. A nije bas tako

Ne znam, ja sam od onih koji ne vole da komentarisu kako je nesto preskupo. Vidim cenu, procenim da li mi je prihvatljiva i sta dobijam za istu i kupim ili ne...
Simple as that
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 12/04/2012 : 13:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Nedoslednost "naseg" (srpskog) citaoca ne prestaje da fascinira. Na svim forumima su se povele rasprave da li je mogao manji papir, manji format, manji utrosak mastila, manje truda, da se ne ubacuju svi oblacici, moze poneka stranica i da fali itd, ali da se smanji cena ovih NN. S druge strane, pogledaju se najave novih Fibri i Libellusa i vecina komentara srpskih citalaca su "Uh, sad treba naci novac za to" i odgovarajuca kombinacija nasmesenih lica, aplauza i uzvicnika. Kako to da niko ne upita Marka i D&D zar nije mogao slabiji papir, manje boje, manji format, meke korice, bez lekture itd pa da i tu skroz obori cena? A ne, citaoci bi da plate za odlican kvalitet (kakva jesu Fibra i Libellus izdanja) i trud utrosen na ista ali da sa druge strane dobiju sto jeftinija a bolja domaca izdanja i tako iznivelisu trosak. Da su momci iz Arkone uradili strip na nivou VC, onda bi usledilo drvlje i kamenje zasto u Hrvatskoj izlazi vrhunski HC a kod nas ne moze makar vrhunski SC. Ako uradis vrhunski SC, onda sledi stavka "ali ipak je to moglo kao VC, da pristedimo malo". Neverovatno.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 12/04/2012 : 14:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači ovako:

Granderistampa ce ici u standardnom Bonelli formatu!

Sve četiri naslovnice unutra će biti u boji!

Ritam koji se planira je dvomesečni ali tu uvek treba ostaviti rezerve zbog štamparije i sl...

Cena neće ići preko 1000 dinara, znači ili kao team up ili će biti 1000!

Ovo je preneseno sa DW sajta :P

Edited by - Jasko on 12/04/2012 14:04:18
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 12/04/2012 : 14:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Nedoslednost "naseg" (srpskog) citaoca ne prestaje da fascinira. Na svim forumima su se povele rasprave da li je mogao manji papir, manji format, manji utrosak mastila, manje truda, da se ne ubacuju svi oblacici, moze poneka stranica i da fali itd, ali da se smanji cena ovih NN. S druge strane, pogledaju se najave novih Fibri i Libellusa i vecina komentara srpskih citalaca su "Uh, sad treba naci novac za to" i odgovarajuca kombinacija nasmesenih lica, aplauza i uzvicnika. Kako to da niko ne upita Marka i D&D zar nije mogao slabiji papir, manje boje, manji format, meke korice, bez lekture itd pa da i tu skroz obori cena? A ne, citaoci bi da plate za odlican kvalitet (kakva jesu Fibra i Libellus izdanja) i trud utrosen na ista ali da sa druge strane dobiju sto jeftinija a bolja domaca izdanja i tako iznivelisu trosak. Da su momci iz Arkone uradili strip na nivou VC, onda bi usledilo drvlje i kamenje zasto u Hrvatskoj izlazi vrhunski HC a kod nas ne moze makar vrhunski SC. Ako uradis vrhunski SC, onda sledi stavka "ali ipak je to moglo kao VC, da pristedimo malo". Neverovatno.

1) kukao već par puta što (Fibra npr.) nije jeftinija, tj. zašto nije SC npr. Da kukam i dalje nema smisla.
2) Džin recimo ima 2 knjige, kapiram da će to biti oko 8000 zajedno. Sad ide novi ciklus, dakle recimo 12000 sve ukupno.
Natan ima 250 epizoda samo redovna serija, pa pretoči to u trobroje i dodaj recimo cenu od 1200 po primerku.

Jeste jeftinije od Džin, ali kad pogledaš koliko ukupno para treba dati, onda jbg, nije i logično da kukamo što je 200-300 skuplje nego što smo očekivali.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4486 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/04/2012 : 14:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@Colt: Koliko znam i Fibra i Libellus teže tome da izdaju u originalnim dimenzijama a isto se može isčitati iz komentara forumaša na apsolutno svakoj temi. I zašto je onda nekome u interesu opet raditi po svojem?
Nisam od onih koji nonstop kenjaju za boje na hrbatu, mat/sjaj korice i slične pi*darije jer me za takve stvari boli briga ali ovo povećanje formata (a ujedno i cijene) je besmisleno. Objasni zašto misliš da nije.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 12/04/2012 14:18:24
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 12/04/2012 : 16:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

... Ako uradis vrhunski SC, onda sledi stavka "ali ipak je to moglo kao VC, da pristedimo malo". Neverovatno.

Ni slučajno. Ne znam na koga misliš da je to rekao. Ja svakako nisam ni spomenuo da je trebalo da bude kvalitet kao VČ. Njih sam spomenuo samo kao one sa kojima neću upoređivati cenu.

Ono što jesam spomenuo je to da 100 stranica odlično odštampanog SC Bonelli stripa u Srbiji u proseku košta oko 300 dinara, a može maksimalno da košta do 360 dinara kao kod PP i da ne znam ni za jedan jedini slučaj da koštaju više od toga, čak ni kod navedenih izdavača koji štampaju tiraže od po 500 primeraka.

Dakle, ni slučajno nisam priželjkivao slabiji kvalitet i manju cenu, već dobar kvalitet ali po realnoj ceni. A da je realna cena ipak manja, pokazao sam nabrajanjem malih izdavača i njihovih cena.

Uostalom, nebitno. Ovi team-upovi me nisu mnogo ni interesovali. A ako Grande ristampa bude između 900 i 1000 dinara (kao što je stigla informacija iz DW), e to je već sasvim OK. Epizoda onda u proseku ispada po ceni od 300 do 333 dinara i to je u redu i u skladu sa ostalim niskotiražnim a kvalitetnim izdavačima.

Edited by - star-duster on 12/04/2012 16:36:31
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/04/2012 : 20:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

za Markosa , a i ko tvrdi da Nathana neče bit samo tri knjige ko Torpeda?...setih se "velikog" Belog Puta i silnih najava a sada....šmrk i RIP. i nisu jedini-nažalost...
meni svi ti novi srbski izdavači dugih serijala ne obečavaju puno...pitajte Colta kako planu PP izdanja...i to kratki serijali.

Žali bože vazduha koji trošiš. Davno nisam video lošijeg čoveka.

Markose, ti bi bar trebao da si naviknut na forume .
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27187 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/04/2012 : 20:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dakle, da rezimiramo: System comicsov Torpedo sa 232 stranice B5 formata u mekom uvezu i cijenom od 900 dinara je nevjerojatno povoljna cijena i povod za kolektivno padanje u nesvijest od sreće, a isto takvo izdanje, s istim brojem stranica, formatom, uvezom i cijenom, ali s Nathan Neverom je prepreskupo/deračina/pljačka?!

Ali Torpedo je dobar strip za razliku od NN.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/04/2012 : 21:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
to bre, reci mu

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 12/04/2012 : 21:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Tarabicu aj potrazi nekud malo pozitivnih stavova.

...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9093 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 22:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ali Torpedo je dobar strip za razliku od NN.

Ili bar bolji i značajniji.
Poređenje autorskog stripa i komercijalnog konfekcijskog proizvoda ... nije baš sve u papiru i povezu...

Edited by - alexts on 12/04/2012 22:10:40
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 12/04/2012 : 22:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ova dva broja uzimam iako nisam uopšte fan ni martina i nathana...ali s obzirom da je u neku ruku poseban serijal od samo dva broja,onda se nekako i da dati malo više novca..
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 12/04/2012 : 22:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 12/04/2012 : 22:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Opet se bavimo glupostima... Kome ovakav strip vrijedi 900 dinara, snaci ce se vec nekako. Kome ne vrijedi, puno mu je, nema tu sta. Neko ne bi Torpedo ni za 200 uzeo.
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 12/04/2012 : 22:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
quote:

LIBELLUS-najbolja izvedba za najbolje stripove.
A TELENOVELA-najbolja izvedba za najbolje serije
GRAND PARADA-najbolja izvedba za najbolju muziku

I zaokružili smo, ono šta je najbolje...

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 12/04/2012 : 22:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Bezveze se lozite na ovo sto Teller pise, on je slabo kad dvije pozitivne rekao za bilo kojeg srpskog izdavaca. I to ne iz nacionalnih pobuda, jednostavno mu vise odgovaraju hrvatski izdavaci, sto je legitimno. Ali nije legitimno ici po topicima svih srpskih izdavaca i stalno prizivati propast, dosadi poslije nekog vremena.
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 12/04/2012 : 22:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message  Reply with Quote
Muka mi je od strip scene...nekada sam na to sve gledao kao na poslednje ostrvo podsecanja na neka dobra stara vremena ali sve vise shvatam da je i na njoj ISTO sranje kao i svuda oko nas...

drale
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/04/2012 : 22:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by draskomisterno

Muka mi je od strip scene...nekada sam na to sve gledao kao na poslednje ostrvo podsecanja na neka dobra stara vremena ali sve vise shvatam da je i na njoj ISTO sranje kao i svuda oko nas...

Yap.....
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 12/04/2012 : 22:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:
Originally posted by mpavin

Tarabicu aj potrazi nekud malo pozitivnih stavova.

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 12/04/2012 : 23:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Mind your business....Draško nisi daleko od istine. Pod plaštom stripoljublja, stripofilije, comic fanatizma krije se opasan biznis. Postoji jedan religijski pojam koja se zove "mnjenje". Kada duboko veruješ u sebe da radiš nešto ispravno ali u korenu svega toga je tamna mrlja i laž...
Ja sam isto sinoć prso kao petarda kada sam video cenu, jer se govorkalo da je strip uzeo da radi fan NN-a. Sve sam to smatrao prevarom. Pomislih u sebi isto, je*** ti stripove i nostalgiju i sve.
Ali izbrojah do deset da vidim kako će se situacija odvijati. U suštini ko je video uživo, ishvalio je strip da je kvalitetan i dobro odrađen što je najbitnije i uliva poverenje. Posle pomislim da je čovek možda i previše svega uložio pa mu treba i odskočna daska. Ako ću da se oprostim od dva najobičnija stripa za uštrb toga, nije strašno. Videćemo...
Jedini izdavač za sada koji mi uliva nade je darkwood. I to mogu slobodno da kažem, jer nema bilo kakav interes to da napišem, jer ne znam lično iz tih voda ama baš nikog...
Arkonu ću podržati maximalno. Izdaje nešto što sam dugo čekao...

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000