Author |
Topic |
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 28/02/2012 : 17:01:34
|
ostajem i ja, ali cu i ovo kupovati kao znak podrske izdavacu. ako mogu imati par reprinta zagora uzet cu i nevera koji mi je najdrazi bonelijevac. |
Mrzim mrznju! |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/02/2012 : 18:48:06
|
quote: Originally posted by jaki
Moja procjena je da neće biti ispod 30 kn po epizodi.
U Srbiji nece da bude vise od 23 kune po epizodi, moguce uz neki dodatni popust u prvih par meseci Znaci, otprilike cena negde izmedju DW Julije i PP Greystorma. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 28/02/2012 : 18:50:38
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Pretpostavljam da je izdavač veliki fan Nathana, pa samim tim će verovatno pokušati da izdanje ide mesečno.
Ako grande ristampu, tj. trobroje - jer kako se priča izdavaće baš to, a ne pojedinačne brojeve - izgura na mesečnom nivou... Dvomesečni ritam bio bi i više nego sjajan, recimo. Meni je to najbitnije, pa onda prevod i adaptacija. |
Edited by - Gil-galad on 28/02/2012 18:51:33 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13462 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 28/02/2012 : 18:50:58
|
quote: Originally posted by Tex Willer
U Srbiji nece da bude vise od 23 kune po epizodi, moguce uz neki dodatni popust u prvih par meseci Znaci, otprilike cena negde izmedju DW Julije i PP Greystorma.
Pretpostavljam da se ovaj sa Martijem računa kao dve epizode? Pošto ima 192 stranice |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 28/02/2012 : 18:51:02
|
quote: Originally posted by mamlaz
ostajem i ja, ali cu i ovo kupovati kao znak podrske izdavacu. ako mogu imati par reprinta zagora uzet cu i nevera koji mi je najdrazi bonelijevac.
I ja planiram da dupliram NN, kod LL imam naslovnice radjene samo za to izdanje a ovde ce to biti GR naslovne i ocekujem i stare Castelinijeve naslovne unutra. Dovoljan razlog da dupliram |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 28/02/2012 : 18:52:39
|
quote: Originally posted by Imrahil
Pretpostavljam da se ovaj sa Martijem računa kao dve epizode? Pošto ima 192 stranice
Nemam pojma za njega, pricam za GR. Ovo imam u Libellus SB biblioteci i nemam nameru da dupliram. A GR hocu |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 28/02/2012 : 18:53:32
|
U Srbiji nece da bude vise od 23 kune po epizodi, moguce uz neki dodatni popust u prvih par meseci Znaci, otprilike cena negde izmedju DW Julije i PP Greystorma.
To bi značilo negde 900-1000 din., to je i te kako prihvatljiva cena. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 28/02/2012 : 18:55:03
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Dvomesečni ritam bio bi i više nego sjajan, recimo. Meni je to najbitnije, pa onda prevod i adaptacija.
Ocekujem i brze od toga, taj ritam je kod Italijana. Kad se stignu Italijani, onda ce i kod nas na 2 meseca. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 28/02/2012 : 18:59:02
|
Zemljaci, mislim da će cena ići, kao što reče Brus, do 1000-arke, a ritam, bar za početak, tromesečni. Mada se ni ja ne bih žalio da odmah krene brže. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 28/02/2012 : 19:00:09
|
Inače, sarađivao sam sa štamparijom Overprint- odlični su, profi! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 28/02/2012 : 19:04:07
|
Ocekujem i brze od toga, taj ritam je kod Italijana. Kad se stignu Italijani, onda ce i kod nas na 2 meseca.
Ovo što si rekao, to bi bilo idealno. U svakom slučaju, ne odustajem od Libellusa dok se ne uverim u ritam izdavanja i naravno kvalitet, koji ne sme da bude ispod VČ debeljuca Texa i Mr. Noa ili recimo OP Zagora. A cena... Za Nathana ne pitam za cenu, dok je kladionica, biće uvek i onog "dinara više" za stripove. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 28/02/2012 : 19:41:59
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Ovo što si rekao, to bi bilo idealno. U svakom slučaju, ne odustajem od Libellusa dok se ne uverim u ritam izdavanja i naravno kvalitet, koji ne sme da bude ispod VČ debeljuca Texa i Mr. Noa ili recimo OP Zagora. A cena... Za Nathana ne pitam za cenu, dok je kladionica, biće uvek i onog "dinara više" za stripove.
Ne odustajem ni ja od Libellusa, ali cu ovo da dupliram. Isto bih uradio da se pored Tex Koloraca pojavi izdavac koji bi radio Texa od prvog broja kao nuova ristampa, naslovnice Galep + Villa i opet Villa kod Kolorca. I to vazi samo za ova dva junaka iz SBE. Mimo toga, dupliracu samo jos Calvina (SC i Algoritam zbog nedeljnih tabli u boji) |
|
|
MrWolf
Starting Member
Serbia
29 Posts
Member since 23/02/2012 |
Posted - 28/02/2012 : 20:27:27
|
Pitanje za sve sadašnje i buduće lingviste na svim forumima: Šta je "manje inteligentno" napisati na naslovnoj CICO a u samom stripu (a šta je to pa strip - valjda comics; graphic novel) ČIKO, ili CHICO dok je u originalu "CICO". Anegdota sa ličnog putovanja... Letos sam se igrom slučaja našao u fumetteriji (striparnici) u Pisi (Pizi) i od starog vlasnika (cirka 80 god.) tražio neke Nejtan pardon Nejtnove stripove. Starac me čudno gleda, ne zna ni reč engleskog i onda mi reče Natan (po Vuku Karadžiću) a ostatak konverzacije i nije naročito bitan.
Hvala Bogu pa se strip ne zove Alan Dark i Nejtn Neva
|
|
|
MrWolf
Starting Member
Serbia
29 Posts
Posted - 28/02/2012 : 21:25:22
|
Zamislite samo gde bi Bonelli danas bio da ga nisu oslabili "evropejski" kapetan Swing (Francuska), Mplek tj. Мплек i Zagkor tj. Загкор (Grčki), kao i EU kandidati Teksas i Tommiks (Turska).
|
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 28/02/2012 : 23:24:45
|
Vlastita imena mogu da se pišu onako kako se i izgovaraju, to nam ostalo još od Vuka- piši kao što (iz)govoriš. Što se tiče onih koji ostavljaju imena u originalu- ne postoji striktno pravopisno pravilo koje brani tako nešto. Ali, veliki broj najtiražnijih časopisa, ipak, strana imena piše onako kako se izgovaraju. Conan je, dakle, Konan, itd.
Što se br.-a tiče, tu sam i ja zatečen... |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2321 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 29/02/2012 : 00:03:54
|
Što se mene tiče naziv stripa bi trebao biti što bliži originalu,barem ako se radi o nazivu glavnog junaka,glagoli,pridjevi i sl. su druga stvar.Barem je tako kod nas,ali ne kužim zašto je Darwood Conana nazvao Konan,a Lilith skratio na Lilit,a VČ ima Dampyra,Dylan Doga,Martin Mystere,Brad Barrona,jel kod vas svaki izdavač tumači pravopis drugačije?,I još mi nije jasno zašto vaši izdavači na boku stripa do broja stave br.,to ne kužim jer svatko zna da se radi o broju a ne slovu?I ovo pitam čisto iz znatiželje bez namjere da nekog uvrijedim ili da potaknem neku svađu oko pravopisa i sl,ali ovo me već neko vrijeme kopka pa nisam mogao ne pitati....ipak sam ponovno stavio pitanje,hvala na odgovoru..... |
#!?? |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
MrWolf
Starting Member
Serbia
29 Posts
Posted - 29/02/2012 : 00:28:09
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: bvagner3 I još mi nije jasno zašto vaši izdavači na boku stripa do broja stave br.,to ne kužim jer svatko zna da se radi o broju a ne slovu?
To ni meni nije jasno
Interesantno zapažanje dvoj(ic)e forumaša. Hm... stvarno zašto br. u Srba? Možda bi trebalo pitati (I)Talijane šta im znači N. (za razumevanje videti sliku NN grande ristampa posle navedenog natpisa). voleo bih iskreno i dalje da razglabam naširoko ovu temu ali trenutno imam pametnija posla. Čuo sam da neki izdavač sa juga Srbije (deo bliže BJRMakedoniji) izdaje neki strip Zejgr - Avet so sekira, pa pre nego ga pusti u štampu da mu napomenem da bi trebalo Zejdžr (ček. ček... a da nije Cagor, pa žabari su to mislim ono kao Zucchero). Sada definitivno završavam sa ovim glupostima. Drago mi je ako sam nekom pomogao, neke nasmejao i neke iznervirao. |
|
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
Posted - 29/02/2012 : 01:04:01
|
N A P O K O N!!!!! NN kojega moj stajling(budžet)može podnijeti, to oko imena i naslovnica me ne zanima |
"Nothing is true, everything is permitted." |
|
|
kenan92
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
388 Posts
Member since 26/01/2010 |
Posted - 29/02/2012 : 03:08:08
|
Ide li u susjedne zemlje? |
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
|
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 29/02/2012 : 07:06:57
|
Iako obozavam NN, imam ga u Libellus izdanju i ono sto je izaslo u SD/Ludens, ne pada mi na pamet jos jednom duplirati izdanja. Pa ima jos toliko stripova koje tek treba kupiti i procitati,a love nikad dosta, pa da jos trosim na dupliranje. Osobno to nisam nikada shvacao.
|
|
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 29/02/2012 : 07:35:56
|
quote: Originally posted by bvagner3 ... ali ne kužim zašto je Darwood Conana nazvao Konan,a Lilith skratio na Lilit,a VČ ima Dampyra,Dylan Doga,Martin Mystere,Brad Barrona,jel kod vas svaki izdavač tumači pravopis drugačije? ...
Ovo što si napisao za VČ važi jedino za korice. Unutar samog stripa se sva imena pišu fonetski i po ustaljenoj nomenklaturi, dakle u tekstu jeste Marti Misterija, jeste Dilan, Dampir, itd.
I Darkwood i VČ koriste iste pravopisne norme, ali je VČ zadržao originalne nazive i logoe za naslovne strane, a DW je i njih promenio. To je jedina razlika. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4649 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 29/02/2012 : 08:18:20
|
liiii, izdavac iz gadzin han! zakon nad zakonima :)))))) mozda je doslo vreme da pocnem da citam natana :O |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Topic |
|