Author |
Topic |
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 21/08/2012 : 16:22:29
|
Janković: Nastaviću gde je stao Prosinečki
Aleksandar Janković i zvanično je seo na klupu Crvene zvezde. Sa crveno-belima potpisao je dvogodišnji ugovor, a "desna ruka" biće mu Predrag Katić. Janković će u početku drugog mandata na klupi Zvezde paralelno voditi i mladu selekciju Srbije, sa kojom mu u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo predstoje mečevi sa Danskom i Makedonijom.
- Teško je da opišem emocije sa kojima sam došao, pošto se u klub vraćam posle četiri godine. Pozvali su me u ekstremno turbulentom trenutku, ali je to za mene bila satisfakcija. Takođe, ne bih sedeo na klupi Zvezda da nije postojala dobra komunikacija sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije koji su bili spremni da izađu Zvezdi u susret - rekao je u uvodnom obraćanju Janković i dodao da nije mogao da napusti "orliće" do kraja ciklusa kvalifikacija.
Janković će na klupi naslediti Prosinečkog, ali kako je rekao i njegovu energiju.
- Naslediću energiju koju je u Zvezdu doneo Prosinečki koga poznajem 20 godina. On je istinska vrednost i dragocenost Crvene zvezde i sebe doživljavam kao naslednika njegove energije i entuzijazma, a njegov primer posvećenosti može da bude svima u klubu dobar primer. Hvala mu i na dobrom timu koji mi je ostavio. Za 48 sati nas očekuje utakmica sa Bordoom, a onda i teško gostovanje u Novom Pazaru. Sebe svrstavam u grupu privilegovanih zvezdaša, jer ne moram da govorim o svojoj pripadnosti. I pre rođenja sam bio vezan za Zvezdu i mogao sam da se zahvalim na ovom pozivu. Ništa mi ne bi bilo lakše, ali bih tako bio zvezdaš iz kafića. Očekuje nas posao, jedva čekam prvi trening, kao i da prođe ovaj turbulentni period, da bismo mogli da se posvetimo terenu.
Govorio je Janković i o riziku koji nosi "užarena" klupa crveno-belih.
- Ako bih tako razmišljao, onda bih svoj lični interes stavljao iznad interesa Crvene zvezde. Ali, a ko Zvezda mene pozove da pomognem, da radim u klubu, onda nije bitno šta ja mislim. Rizik je sastavni deo posla, pogotovo u Crvenoj zvezdi gde se trener dokazuje iz nedelje u nedelju. Onda da se zapitamo kakvi smo zvezdaši. Najveći rizik je ne rizikovati ništa.
U Crvenoj zvezdi više nije Evandro, a kako je priznao Janković će u narednom periodu insistirati na posvećenosti igrača.
- Evandro više nije deo ekipe, ali je meni važno da svaki igrač bude u potpunosti spreman i posvećen samo jednom cilju, svi znamo kojem. Svakom treneru uvek nedostaje vremena, ali je situacija je specifična. Neću donositi ishitrene zaključke, nasledio sam određenu ekipu. Posle dva treninga ne može mnogo da se promeni. Dobiti priliku da se radi u Zvezdi velika je privilegija, a retki su oni treneri koji mogu da biraju kada će preuzeti veliki klub. Moje ime je od 2008. godine često povezivano sa Zvezdom, a pozvan sam juče popodne kako bih preuzeo klub.
Novi trener Zvezde nije želeo ni detaljnije da govori o spekuliacijama o dolasku Nenada Milijaša.
- Sastanak u ponedeljak bio je ekspresan i nije bilo vremena za razgovore o igračima. Ne bih sada govorio o imenima i prezimenima, ali su mu potrebni samo maksimalno spremni fudbaleri.
Janković je takođe priznao da ne bi prihvatio ponudu bilo kog drugog kluba.
- Ne bih bio u stanju da napustim mladu reprezentaciju i da pitam ljude iz Saveza da napravi presedan. Poziv Zvezde za mene je bio poseban i na to sam čekao četiri godine. Ako me pitate da li je ovo vruć krompir, ja vas pitam da li postoji hladan krompir. Kada preuzimate klub sa tradicijom, uzeli ste vruć krompir. Ako se ja plašim, strah će se preneti i na igrače. To neću da dozvolim.
Posao u Ljutice Bogdana Janković je prihvatio sa optimizmom, odnosno verom da može da se osvoji titula.
- Naravno. Ipak, takva priča nas uvodi u velika obećanja, koja ne volim obično da dajem. To nisam radio ni kada sam postao selektor jer od toga nema ništa. U Zvezdi morate da se preispitujete jer je svaka utakmica je test. Na prvenstvo gledam kao 30 utakmica po 90 minuta. Ništa ne sme da se zanemari pa ni jedan trening.
Janković se takođe nada podršci navijača.
- Nijednu stvar ne doživljavam lično i ne gradim lične odnose. Uvek poštujem sredinu u kojoj radim i to je dovoljno. Vremenom se probude i neke druge stvari. Izgrade se veze, a trofeji mogu da ih učvrste. Znam da ta podrška mora da se zasluži. Da bi nešto mogli da tražite, morate i date. Kada pričam o podršci ne pričam samo o Delijama, već i ostaloj populaciji. Zvezdina je publika posebna i dobro poznaje fudbal. Znam da će nešto oprostiti, ako vidi borbenost i posvećenost - zaključio je Janković koji će prvi trening održati u 19 sati. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/08/2012 : 16:35:42
|
Džaja menja Lukića?
Turbulencije u redovima Crvene zvezde očigledno se neće zaustaviti samo na promeni trenera. Putem Roberta Prosinečkog uskoro bi mogao da krene predsednik kluba Vladan Lukić.
Svestan da odgovornost za slabe rezultate kluba sa „Marakane“ ne pada direktno i isključivo na Roberta Prosinečkog, Vladan Lukić je spreman da se povuče sa pozicije predsednika Crvene zvezde. Takva mogućnost je nagoveštena nakon sinoćne vanredne sednice Upravnog odbora na kojoj je Lukić, navodno, nagovestio da bi mogao da napusti klub. Naime, Lukić je i ranije u dva navrata nudiosvoju ostavku koju je, na nagovor bliskih saradnika, povlačio. Ovog puta bi i definitivno mogao da ode, a kao logično rešenje za predsedničku funkciju pominje se Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde. Mogućnost povratka Zvezdine zvezde je nešto o čemu odavno maštaju navijači beogradskog kluba i stvar koja je u nekoliko navrata nagoveštavana u javnosti. Svakako da će se priča o povratku Dragana Džajića aktuelizovati u narednim danima, za kada je uostalom i zakazan povratak Zvezdine legende u Beograd zbog poslednjeg ročišta u suđenju koje se vodi protiv njega. Kako je poslednje saslušanje zakazano za 14. septembar, treba očekivati da bi do kraja istog meseca mogla biti doneta i konačna presuda za koju se tvrdi da će biti oslobađajuća i kada neće biti nikakvih zakonskih prepreka Džajinom povratku. Portal Press.rs najavljuje da će do Džajinog ustoličenja doći i ranije - u narednih 10-ak dana, tj pre poslednjeg ročišta. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4807 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 21/08/2012 : 18:09:49
|
Tesko je uporedjivati Piksija i Prosineckog. Piksija je proslavila reprezentacija, mnogo dobrih utakmica za Zvezdu. Posle toga truba. Prosinecki 4 fenomenalne godine u Zvezdi, pre toga fenomenalne utakmice za mladu, posle toga vrlo solidna ino karijera i odlicni nastupi za reprezentaciju Hrvatske. Kako god... obojica u top 10 CZV svih vremena, a Prosinecki u Top 10 svih Hrvatskih fudbalera... O ljudskim osobinama obojice... pa recimo retko normalni ljudi... narocito ovaj sa plavom kosom... |
sangue navajo |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/08/2012 : 18:13:00
|
quote: Originally posted by Combatrock
Tesko je uporedjivati Piksija i Prosineckog. Piksija je proslavila reprezentacija, mnogo dobrih utakmica za Zvezdu. Posle toga truba. Prosinecki 4 fenomenalne godine u Zvezdi, pre toga fenomenalne utakmice za mladu, posle toga vrlo solidna ino karijera i odlicni nastupi za reprezentaciju Hrvatske. Kako god... obojica u top 10 CZV svih vremena, a Prosinecki u Top 10 svih Hrvatskih fudbalera... O ljudskim osobinama obojice... pa recimo retko normalni ljudi... narocito ovaj sa plavom kosom...
За Пиксија је штета што се са Звездом није попео на кров Европе!
Шта рећи за Просинечког, знамо какав је био играч, односно играчина! Одушевио ме је својим људским квалитетима, дефинитивно, један од мојих најомиљенијих играча! |
Edited by - srdjandj on 21/08/2012 18:14:35 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40255 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 22/08/2012 : 13:13:10
|
Sad procitah komentar na B92 da igrace placate VHS kasetama iz Barija.. Iskidao sam se.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 22/08/2012 : 13:50:40
|
quote: Originally posted by sawitch
Sad procitah komentar na B92 da igrace placate VHS kasetama iz Barija.. Iskidao sam se..
Очекујем да се на ово насмеју окибоки и имрахил! |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 22/08/2012 : 15:25:52
|
quote: Originally posted by srdjandj
Sad procitah komentar na B92 da igrace placate VHS kasetama iz Barija.. Iskidao sam se..
Очекујем да се на ово насмеју окибоки и имрахил!
samo da se javim, da ne brineš |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 22/08/2012 : 15:30:08
|
quote: Originally posted by Imrahil
Очекујем да се на ово насмеју окибоки и имрахил!
samo da se javim, da ne brineš
Evo ga, moj brat! Još i boki sa njegovim teorijama! |
Edited by - srdjandj on 22/08/2012 15:54:53 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 22/08/2012 : 15:58:07
|
Almond doputovao u Beograd: Znam za navijače Zvezde
Američki košarkaš Moris Almond doputovao je u sredu u Beograd, odakle će u četvrtak krenuti put Zlatibora, gde ga očekuje priključenje novom timu, Crvenoj zvezdi DIVA. Letom preko Frankfurta nešto posle 13 sati, Amerikanac je došao u naš glavni grad, a već na aerodromu dobio je crveno-belu majicu i kačket.
Iako po prvi put u Srbiji, nekadašnji 25. pik na NBA draftu poprilično je upoznat gde je došao.
- Prva stvar koju sam saznao o Zvezdi su njeni navijači. Igrao sam u nekoliko evropskih klubova, sa nekoliko Srba u ekipi koji su mi pričali o njenim navijačima, kao i rivalstvu sa Partizanom - rekao je Almond, dodavši da od novih saigrača poznaje samo Eltona Brauna, protiv kojeg je igrao.
- Igrao sam protiv Eltona Brauna ranije. Mogu da kažem da mi je drago što je u mom timu. Veoma sam uzbuđen što će klub ove sezone učestvovati u nekoliko takmičenja. Veći broj takmičenja znači i priliku da se uzme veći broj trofeja. Jedva čekam da sezona počne.
Almond je poznat kao odličan šuter, a navijači Crvene zvezde od njega mogu da očekuju i...
- Da ću igrati čvrsto i da ću se uvek truditi da moja ekipa pobedi.
Igrajući za madridski Real, Almond je imao priliku da upozna Novicu Veličkovića i Marka Jarića, dok mu je u Italiji saigrač bio Nemanja Aleksandrov.
- Nemanja mi je pokazivao slike i snimke navijača Crvene zvezde na Jutjubu, tako da sam sa tim već dobro upoznat. Ljudi su mi zaista mnogo pričali o tome da u Srbiji žive najbolji navijači na svetu - rekao je Almond, i dodao:
- Svi srpski košarkaši igraju veoma čvrsto. Oni sa kojima sam igrao su spremni da sruše zid, ako im to trener kaže, za njih ne postoje prepreke. Radujem se što ću biti u prilici da igram na tom nivou.
Almond će u četvrtak 23. avgusta obaviti lekarske preglede i potom će se priključiti ekipi na bazičnim pripremama na Zlatiboru.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 22/08/2012 : 16:02:45
|
Babalj: "Uveriću Jankovića da vredim"
Nakon dobijanja sertifikata koji će mu omogućiti da nastupa na zvaničnim mečevima za ekipu Crvene zvezde, Eli Babalj spreman je da se nametne novom treneru i pokaže da zaslužuje mesto u startnih jednaest.
Fudbalski klub Crvena zvezda jutros je potvrdio da su prema ekipi Melburn Harts ispunjne sve obaveze oko dogovorenog transfera Elija Babalja pa je, shodno tome, australijski klub poslao neophodni sertifikat koji će napadaču omogućiti da nastupa na takmičarskim mečevima.
Babalj je u Zvezdu stigao na Šimunićevu preporuku Robertu Prosinečkom ali je hrvatski stručnjak prekjuče napustio klub što Australijancu ipak ne smeta da nastavi sa radom koji će ga dovesti do željenog cilja.
"Konačno se sve završilo na zadovoljstvo svih. Srećan sam što konačno mogu da konkurišem za tim. Učiniću sve da maksimalnim radom i trudom na treninzima, uverim trenera da mogu da pomognem ekipi" rekao je Babalj.
On će biti u konkurenciji za sutrašnji meč sa Bordoom ali će na Aleksandru Jankoviću biti odluka da li će ga uvrstiti u tim. Ako se uzme u obzir da se Eli Babalj oseća spremnim a da Filip Kasalica nije na raspolaganju zbog suspenzije, može se očekivati da australijanac bude makar među rezervnim igračima.
"Psihički i fizički se osećam odlično, i nadam se da ću vrlo brzo debitovati u zvaničnim mečevima. Okrećem se samo fudbalu i nadam se da ću vrlo brzo golovima opravdati očekivanja navijača" konstatovao je Babalj.
Crvena zvezda još uvek nije odlučila da li će meč sa Francuzima biti igran od 20 časova i 45 minuta ili od 21 čas. U svakom slučaju sutra će se znati da li će Babalj debitovati za ekipu Crvene zvezde. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 22/08/2012 : 22:52:34
|
Zvezda - Bordo pred Robijem i punom Marakanom
"Najmanje 40 hiljada gledalaca pratiće duel Crvene zvezde i Bordoa", poručuju iz Ljutice Bogdana. Među njima će sedeti i Robert Prosinečki.
Sudeći prema najavama iz Ljutice Bogdana, stadion Crvene zvezde biće u četvrtak uveče ispunjen do poslednjeg mesta.
Za duel vicešampiona Srbije i "žirondinaca" ostalo je tek nekoliko hiljada neprodatih karata. Portparol crveno-belih Marko Nikolovski potvrdio je tu informaciju.
"Za sutrašnju utakmicu protiv Bordoa ostalo je svega nekoliko hiljada ulaznica i očekujemo da meču prisustvuje najmanje 40 hiljada ljudi", rekao je Nikolovski.
Na tribinama će biti i bivši trener Robert Prosinečki. To je najavio na oproštajnoj konferenciji za novinare.
"Još ne idem iz Beograda, ostaću tu još neko vreme i pružiću momcima podršku sa tribina kao najvatreniji navijač", rekao je u ponedeljak popodne.
Duel Crvene zvezde i Bordoa počeće u četvrtak u 20.45 časova. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5414 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 22/08/2012 : 23:00:57
|
Stigoh sa mora i imam sta viditi...opet indijanci na nasem forumu Dragane intervenisi Ode i Robi...sranje, sranje Stigao i Almond u KK U vaterpolu ludilo...Sefik, Prlainovic,Pjetlovic...mozda Zlokovic...Grobari nema zime za drugo mesto, koliko vidim Vojvodina nikog nije dovela
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5414 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 22/08/2012 : 23:07:04
|
quote: Originally posted by brni
ja jako cijenim Robija..unatoc svemu sta se dogadalo 90-tih on je osta vjeran svom klubu..vodia se onom mojom "moj klub moja ljubav"..
E da je vise takvih ni rata ne bi bilo onomad |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 22/08/2012 : 23:26:44
|
Zvezda - Bordo pred Robijem i punom Marakanom
"Najmanje 40 hiljada gledalaca pratiće duel Crvene zvezde i Bordoa", poručuju iz Ljutice Bogdana. Među njima će sedeti i Robert Prosinečki.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5414 Posts