forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Brendon - Malagma comics
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/03/2012 : 15:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ma kakva crna fizika, znam po svojim đacima.Sa fizikom se nekako i izbore, ali matematika je za njih prokletstvo.
Tebe mogu da podmite i sa pola kila kulena.

što se tiče mojih đaka, samo jedan čita stripove, i preporučiću mu da ga nabavi - jedino da ne ispadne da sad ja nešto muljam (iako nisam u vašem stafu), jer taj mali ima kod mene keca.

E moj anto, kako to popularizujes strip kada jedinom klincu koji cita nesto dajes keca? Ko ce sada da mu daje dzeparac? Da mu popravis do tromesecja, mozda se proda jos jedan primerak BB-a
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 13/03/2012 : 15:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by marinac

Zaboravio si za mene, mada moji đaci retko, mogu reći skoro nikako ne čitaju stripove.

Legaz matematičar ja fizičr tandem snova.

Ma kakva crna fizika, znam po svojim đacima.Sa fizikom se nekako i izbore, ali matematika je za njih prokletstvo.
Tebe mogu da podmite i sa pola kila kulena.

što se tiče mojih đaka, samo jedan čita stripove, i preporučiću mu da ga nabavi - jedino da ne ispadne da sad ja nešto muljam (iako nisam u vašem stafu), jer taj mali ima kod mene keca.

Auuu, pa ovde sve prosvetari stripofili.

Žao mi je ali živim u Vojvodini i kulen pravim sam, pečem rakiju i gajim pčele pa imam i med.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 13/03/2012 : 15:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

I Carson vam je prosvetar
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 13/03/2012 : 15:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

I Carson vam je prosvetar

Mogli bi otvoriti temu Nastavničko veće
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 13/03/2012 : 15:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadajmo se da to lobiranje nece biti "uspesno" kao ono sa Betmenom, Grejstormom itd itd.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 13/03/2012 : 19:04:40  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

quote:

Nadajmo se da to lobiranje nece biti "uspesno" kao ono sa Betmenom, Grejstormom itd itd.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 13/03/2012 : 20:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

quote:

ne budi ljubomoran:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 13/03/2012 : 22:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Ajde da neko napiše i utiske o stripu...ovaj ajd ja da napišem utiske o stripu

Dobio sam ga juče, odmah pročitao, a danas ga čitao još jednom (što ne pamtim kad mi se zadnji put desilo, posle NN Giganta 1)! Odavno me nijedan strip nije ovako oduševio! Ima sve što "meni leži"

1) Scenografija je maštovita (u fazonu "crnih" bajki). Postapokaliptično okruženje koje oscilira između Mad Max-a http://www.imdb.com/title/tt0079501/ i nekih lepih kućica trolova ili gradova iz decijih filmova 80-ih (tipa Goblin City iz Lavirinta ili Kućice iz Pripovedača, ako se neko seća) http://muppet.wikia.com/wiki/Goblin_City
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Storyteller

2) Likovi su savršeno odrađeni. Podsećaju na likove iz nekakve komedije/tragedije između groteske i burleske. Samo da spomenem dugokosog lika koji svira klavir na sred postapokaliptične ulice, a društvo mu prave tri hijene. Ili devojku sektašicu u korsetu i sa mladenačkim velom na glavi. A tek posao čoveka koji noću pali uljane ulične svetiljke, uz pomoć štapa sa zmijskom glavom, pošto je energija celog sveta usahla!

3) Negativci (barem u prvoj epizodi) [sign-good] Sektaši, štovatelji mračnog boga smrti (Cyber Pank likovi sa bičevima slični vilianima iz filma Running Man),http://www.imdb.com/title/tt0093894/
Pustinjski nomadi koji pričaju grleno iskvarenim engleskim tipa "D'Him Kill! Ar'juh" (meni zvuči kao "Are you kill him?"). Nomadi inače liče na Tusken Rider-e iz Star Wars-a http://en.wikipedia.org/wiki/Tusken_Raider
A svi likovi su blago našminkani i u Cyber Pank odeći (ako je neko gledao Australijsku TV Seriju "The Tribe" http://www.tribeworld.com/

4) Samog lika Brendona neću ni da komentarišem. Dovoljno je da od oružja koristi "kratež" [hail2] i jaše konja Falstafa. Dugi žuti kaput (kao u Mangama), Emo faca sa ženskim usnama :-\ a kažu da je rađen po liku Johnny-a Depp-a pre nego što su snimljeni Edvard Makazoruki / Svini Tod http://www.listal.com/viewimage/944067

5) Postapokaliptični svet koji je tolko širok da obećava mnoštvo neverovatnih lokacija u kojima će se dešavati buduće epizode. U ovom broju samo spomenute: Kristalna pustinja, Grad sa tri meseca, ruine Londona... a isto tako i i interesantni nemesisi: Sekta Srpa Crnog Meseca koja je navodno i prizvala meteor koji je pre 137 godina opustošio Zemlju, Mutnati nastali dejstvom radijacije...

6) Kjavi se ne trudi kao npr. Ruju da do detalja opiše neki fenomen ili pruži naučni objašnjenje "zašto je to tako" i time sve upropasti. Npr, Brendon ima malog androida majordoma, koji se navodno napaja na solarni pogon . A za njega i sam Brendon kaže: "Mislim da Kristofer ustvari radi (funkcioniše), zato što ni sam ne zna da više ne može da radi" i to je dovolnjo! Nema nepotrebnih objašnjenja kako mali android uopšte funkcioniše u svetu u kojem nema energije! U Brendonovom svetu je sve moguće i nemoguće i to nam je od samog početka jasno

7) Kjavi nas majstorski uvodi u novi svet. Apokalipsu Brendon pripoveda devojci koja je izgubila pamćenje...Objašnjenja o novim vrstama predstavljena su kroz fus notu: "Iz Traktata o novim vrstama" Čarlsa Linera, Istorija je predstavljen kroz napomene: "Knjiga Bramstovih" , ima i zagona gradova kao "Statuta Nju Drima", a čak ima i poezije, kao što je "Pesma o pustinji" od Valendrima X, Nomadskog pesnika. Znači da se Kjavi baš potrudio da istka svet do tančina!

- Samo da napomenem da svako ima svoje ukuse i da o njima ne vredi raspravljati. Dovoljno je da Đole kaže da je Brendon trash, a za njim i Mikado i ne znam ko još, pa da nekoliko "bitnih" likova sa foruma kaže da će da preskoči ovo izdanje (ne znam zašto imaju potrebu da ceo svet obaveste o tome ) pa da se gomila uskomeša i kaže da je nešto glupo ili ne! Nikad mi nije bilo jasno kako neko može da sudi o nečemu što nije pročitao! OK, Đole je čitao Brenodna i kaže da nije nešto, ali ne verujem da su ga i ostali koji dele njegovo mišljenje i držali u rukama a kamoli čitali!
Đole da sam te poslušao, nikada ne bih kupio ovaj strip PS a jedva čekam i Asteroid Argo od Libellusa
Meni se naprimer Gea uopšte ne sviđa a imam svih 18 (imam pravo to da kažem, pročitao sam svih 18 ). Crtež je kompjuterski retuširan, a globalno ozbiljni problemi i teme su provučene kroz tobože zajebanciju, što je nekima OK a nekima ka meni nije. Jedino što valja je Enohov scenario (majstor je pripovedanja, i nizanja kadrova, a ima najbolje dijaloge kod Bonelia), dok je priča bljak (meni su priča i scenario dva različita pojma)

Ajde neki zameraju što se Brendon preziva D'arkness! Pa i Natan se preziva Never, pa je opet strip do jaja

Pročitao sam i sve nove Mini serijale koji su i koliko ih je izašlo kod nas: Kasidija, Demiana, Shangai Devil, Karavan, Geu, Lilit i mogu reći da mi Brendon najviše leži. Ne kažem da je bolji od navedenih, pošto ne mogu porediti te različite žanrove. Al da mi neko kaže da je ovaj novi Dylan Dog (što izlazi kod VČ i Ludensa) dobar Brendon je 10 klasa iznad njega!

Zato preporučujem svima, da mislite svojom glavom i date šansu Brendonu (barem prvi broj)
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/03/2012 : 22:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by danielp

Samo da spomenem dugokosog lika koji svira klavir na sred postapokaliptične ulice, a društvo mu prave tri hijene.

Ocigledna inspiracija za ovaj lik je Klaus Kinski.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 13/03/2012 : 23:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
Svaka ti čast na ovome.
Vidi se da je pisano iz duše, u dahu, pod utiskom čitanja stripa.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5448 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 13/03/2012 : 23:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Bez obzira na negativne ili pozitivne komentare,ja sam odlučio nabaviti broj 1 sa tvrdim koricama...malo će potrajati dok ga nabavim,ali moj sud o ovom stripu će nakon čitanja biti samo moj jer i meni se događalo da pročitam neki strip koji me jednostavno oduševi,pa kasnije u recenzijama vidim da su ga popljuvali od glave do pete ponajviše zbog lančane reakcije ocjenjivača,pa tako već vidim kako će neki kod recenzije Brandona broj 1 popikati jedinice za sve 4 stavke,a fer ocjenjivač barem crtežu i naslovnici u ovom slučaju nebi nikad dao ispodprosječnu ocjenu!
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 14/03/2012 : 00:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
...
Zato preporučujem svima, da mislite svojom glavom...

Važi;)

quote:
i date šansu Brendonu (barem prvi broj)

Oću, budem li vido o čem se radi.

Privju, opet pitam, il mi nešto negde promiče?

Piši propalo!
Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 14/03/2012 : 11:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
Po ovome što je daniel napisao, mislim da će i meni "ležati" ovaj serijal :)
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 14/03/2012 : 12:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde da neko napiše i utiske o stripu...ovaj ajd ja da napišem utiske o stripu

Dobio sam ga juče, odmah pročitao, a danas ga čitao još jednom (što ne pamtim kad mi se zadnji put desilo, posle NN Giganta 1)! Odavno me nijedan strip nije ovako oduševio! Ima sve što "meni leži"

1) Scenografija je maštovita (u fazonu "crnih" bajki). Postapokaliptično okruženje koje oscilira između Mad Max-a http://www.imdb.com/title/tt0079501/ i nekih lepih kućica trolova ili gradova iz decijih filmova 80-ih (tipa Goblin City iz Lavirinta ili Kućice iz Pripovedača, ako se neko seća) http://muppet.wikia.com/wiki/Goblin_City
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Storyteller

2) Likovi su savršeno odrađeni. Podsećaju na likove iz nekakve komedije/tragedije između groteske i burleske. Samo da spomenem dugokosog lika koji svira klavir na sred postapokaliptične ulice, a društvo mu prave tri hijene. Ili devojku sektašicu u korsetu i sa mladenačkim velom na glavi. A tek posao čoveka koji noću pali uljane ulične svetiljke, uz pomoć štapa sa zmijskom glavom, pošto je energija celog sveta usahla!

3) Negativci (barem u prvoj epizodi) [sign-good] Sektaši, štovatelji mračnog boga smrti (Cyber Pank likovi sa bičevima slični vilianima iz filma Running Man),http://www.imdb.com/title/tt0093894/
Pustinjski nomadi koji pričaju grleno iskvarenim engleskim tipa "D'Him Kill! Ar'juh" (meni zvuči kao "Are you kill him?"). Nomadi inače liče na Tusken Rider-e iz Star Wars-a http://en.wikipedia.org/wiki/Tusken_Raider
A svi likovi su blago našminkani i u Cyber Pank odeći (ako je neko gledao Australijsku TV Seriju "The Tribe" http://www.tribeworld.com/

4) Samog lika Brendona neću ni da komentarišem. Dovoljno je da od oružja koristi "kratež" [hail2] i jaše konja Falstafa. Dugi žuti kaput (kao u Mangama), Emo faca sa ženskim usnama :-\ a kažu da je rađen po liku Johnny-a Depp-a pre nego što su snimljeni Edvard Makazoruki / Svini Tod http://www.listal.com/viewimage/944067

5) Postapokaliptični svet koji je tolko širok da obećava mnoštvo neverovatnih lokacija u kojima će se dešavati buduće epizode. U ovom broju samo spomenute: Kristalna pustinja, Grad sa tri meseca, ruine Londona... a isto tako i i interesantni nemesisi: Sekta Srpa Crnog Meseca koja je navodno i prizvala meteor koji je pre 137 godina opustošio Zemlju, Mutnati nastali dejstvom radijacije...

6) Kjavi se ne trudi kao npr. Ruju da do detalja opiše neki fenomen ili pruži naučni objašnjenje "zašto je to tako" i time sve upropasti. Npr, Brendon ima malog androida majordoma, koji se navodno napaja na solarni pogon . A za njega i sam Brendon kaže: "Mislim da Kristofer ustvari radi (funkcioniše), zato što ni sam ne zna da više ne može da radi" i to je dovolnjo! Nema nepotrebnih objašnjenja kako mali android uopšte funkcioniše u svetu u kojem nema energije! U Brendonovom svetu je sve moguće i nemoguće i to nam je od samog početka jasno

7) Kjavi nas majstorski uvodi u novi svet. Apokalipsu Brendon pripoveda devojci koja je izgubila pamćenje...Objašnjenja o novim vrstama predstavljena su kroz fus notu: "Iz Traktata o novim vrstama" Čarlsa Linera, Istorija je predstavljen kroz napomene: "Knjiga Bramstovih" , ima i zagona gradova kao "Statuta Nju Drima", a čak ima i poezije, kao što je "Pesma o pustinji" od Valendrima X, Nomadskog pesnika. Znači da se Kjavi baš potrudio da istka svet do tančina!

- Samo da napomenem da svako ima svoje ukuse i da o njima ne vredi raspravljati. Dovoljno je da Đole kaže da je Brendon trash, a za njim i Mikado i ne znam ko još, pa da nekoliko "bitnih" likova sa foruma kaže da će da preskoči ovo izdanje (ne znam zašto imaju potrebu da ceo svet obaveste o tome ) pa da se gomila uskomeša i kaže da je nešto glupo ili ne! Nikad mi nije bilo jasno kako neko može da sudi o nečemu što nije pročitao! OK, Đole je čitao Brenodna i kaže da nije nešto, ali ne verujem da su ga i ostali koji dele njegovo mišljenje i držali u rukama a kamoli čitali!
Đole da sam te poslušao, nikada ne bih kupio ovaj strip PS a jedva čekam i Asteroid Argo od Libellusa
Meni se naprimer Gea uopšte ne sviđa a imam svih 18 (imam pravo to da kažem, pročitao sam svih 18 ). Crtež je kompjuterski retuširan, a globalno ozbiljni problemi i teme su provučene kroz tobože zajebanciju, što je nekima OK a nekima ka meni nije. Jedino što valja je Enohov scenario (majstor je pripovedanja, i nizanja kadrova, a ima najbolje dijaloge kod Bonelia), dok je priča bljak (meni su priča i scenario dva različita pojma)

Ajde neki zameraju što se Brendon preziva D'arkness! Pa i Natan se preziva Never, pa je opet strip do jaja

Pročitao sam i sve nove Mini serijale koji su i koliko ih je izašlo kod nas: Kasidija, Demiana, Shangai Devil, Karavan, Geu, Lilit i mogu reći da mi Brendon najviše leži. Ne kažem da je bolji od navedenih, pošto ne mogu porediti te različite žanrove. Al da mi neko kaže da je ovaj novi Dylan Dog (što izlazi kod VČ i Ludensa) dobar Brendon je 10 klasa iznad njega!

Zato preporučujem svima, da mislite svojom glavom i date šansu Brendonu (barem prvi broj)

Osim uvodnog dela gde izdavac govori o svom izdanju ovo je najbolji post na ovim osam strana. Konacno neko da je iz svog ugla opisao strip. Jasno je da su utisci subjektivni, i da se mnogi mozda nece saglasiti, ali barem neka napisu zbog cega kao sto je ovde napisano zbog cega je dobro.

Da je svaki post ovakvog kvaliteta i diskusije na mnogim temama bi bile bolje.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41109 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/03/2012 : 13:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Napisao sam i ja zbog cega mi se ne svidja.. :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 14/03/2012 : 13:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Napisao sam i ja zbog cega mi se ne svidja.. :)

Video sam, hvala i na tome, retki konstruktivni postovi na ovoj temi

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41109 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/03/2012 : 13:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A dobro, novo je izdanje, prvo se razglaba o svemu osim o stripu.. Normalno je to.. :)

@Malagma redakcijo
Sta ste resili sa onim prevarantom?

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 14/03/2012 : 14:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:

A dobro, novo je izdanje, prvo se razglaba o svemu osim o stripu.. Normalno je to.. :)

@Malagma redakcijo

5 očenašev in 3 zdrave marije
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 14/03/2012 : 15:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Malagma redakcijo

I mene to zanima pošto ta priča nikad nije završena.

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 14/03/2012 : 16:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Idemo, Malagma boys, nemojte nam sad zataškavati ovu pomalo već vruću temu

Btw, nadam se da ćete razmatrati Lazarusa Ledda u svojim planovima, nikad se nisam pomirio s prestankom izlaženja tog stripa.
Go to Top of Page

Max1
Starting Member

63 Posts

Member since 04/03/2012

Posted - 14/03/2012 : 16:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Max1 a Private Message  Reply with Quote
ZVANICNA IZJAVA:

Odlukom izdavacke kuce MALAGMA, saradnik Zeljko Subotin Zexx nije vise clan tima.
Nismo znali kakva ga reputacija prati i samim tim ne moze vise biti stalni saradnik !

MALAGMA
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/03/2012 : 16:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Btw, nadam se da ćete razmatrati Lazarusa Ledda u svojim planovima, nikad se nisam pomirio s prestankom izlaženja tog stripa.

Nek ovo rese, pa nek zaposle i Blazinu da dizajnira
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41109 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/03/2012 : 16:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Max1

ZVANICNA IZJAVA:

Odlukom izdavacke kuce MALAGMA, saradnik Zeljko Subotin Zexx nije vise clan tima.
Nismo znali kakva ga reputacija prati i samim tim ne moze vise biti stalni saradnik !

MALAGMA

Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 14/03/2012 : 17:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by wolf

Nek ovo rese, pa nek zaposle i Blazinu da dizajnira

Što, zar Attila nije dobar?
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 14/03/2012 : 19:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav bre Attila! Zar nije bilo davno receno da Blazina ima nekakvu diplomu za dizajn!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000