Author |
Topic |
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 29/10/2012 : 22:55:02
|
Po meni ovo je napisano kao da samo njihovi pisci su najbolji jer u moru UK pisaca koji su se pokazali produktivniji i mastovitiji od Us pisaca nasao se pisac koji ce napisati awsome pricu koja govori kontra nacije domorodaca koji nazalost jer ako su im dani kasina da zarade koi "dollar" nece puno plakati pred d.c.-ijem i protestirati protiv vlade da im nista nije dala za uzetu zemlju.
Reakcija je bilo, a strip o zivotu indijanaca u SAD-u koji pokazuje takvu crnu i ruznu sliku nisu zaobisle niti autore koji pisu o drugim narodima... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 29/10/2012 : 23:22:44
|
quote: Originally posted by emirem
Po meni ovo je napisano kao da samo njihovi pisci su najbolji jer u moru UK pisaca koji su se pokazali produktivniji i mastovitiji od Us pisaca nasao se pisac koji ce napisati awsome pricu koja govori kontra nacije domorodaca koji nazalost jer ako su im dani kasina da zarade koi "dollar" nece puno plakati pred d.c.-ijem i protestirati protiv vlade da im nista nije dala za uzetu zemlju.
Reakcija je bilo, a strip o zivotu indijanaca u SAD-u koji pokazuje takvu crnu i ruznu sliku nisu zaobisle niti autore koji pisu o drugim narodima...
Mislim da si to krivo shvatio.
Upravo suprotno, Vaughan jako cijeni britanske autore i sve američke autore mjeri prema njima. Zbog toga smatra da se rijetko koji američki autor može usporediti s njima (s čime se ne slažem, ali to je njegovo mišljenje). On smatra da je Aaron upravo jedan autor koji može pisati jednako dobro kao Britanci.
Ovaj komentar o Eurima nije bio maliciozan, niti ignorantan, jer već u idućem odlomku objašnjava kako cijeni Aarona zato što je sposoban pisati o SAD-u sa velikom dozom strasti, ali i sa velikom dozom kritike. To se najbolje vidi u Aaronovom stripu The Other Side, koji se bavi vijetnamskim ratom.
Prema Vaughanu, u tome se krije najveća vrijednost serijala Scalped. Neki će reći da su u stripu Indijanci prikazani isključivo u lošem svijetlu. Činjenica jest da mnogi Indijanci u rezervatima ne žive u najboljim uvjetima, te su ovisnici o alkoholu i drogi. Ali poanta serijala Scalped nije u tome da prikaže kako su svi Indijanci takvi, već je to prvenstveno kritika sustava koji je doveo do takvog stanja u rezervatima, sustava koji lovi kriminalce, ali čini malo da poboljša uvjete života. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Posted - 29/10/2012 : 23:46:43
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Sve ok, nije nista maliciozno, ali ipak si je dao oduska da "pohvali" s visoka svoga zemljaka... Ali ipak nasi euri,kune koje dajemo za njihove uratke nisu bas pali sa neba i mogu se potrositi na druge nacine...dobro sto mnoge stvari odlaze u ropotarnice povijesti bez nekih velikih tragova i utjecaja na sub-kulturu kao sto je strip u ovom slucaju i uvijek se lose stivo moze "frknuti" nekom drugom..sto se tice serijala pratit cu ga do kraja koliko mogu; iako sam krajickom oka procitao losu kritiku na zadnji broj ostaje nerazrijeseno u nekim stvarima....
Poz i bok! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 30/10/2012 : 00:31:16
|
quote: Originally posted by emirem
Sve ok, nije nista maliciozno, ali ipak si je dao oduska da "pohvali" s visoka svoga zemljaka...
Ali u tome i jest poanta, on ga uopće nije pohvalio s visoka.
Vaughan jako cijeni Aarona i sretan je što se pojavio njegov zemljak čiji se rad kvalitetom može usporediti sa onim britanskih autora, koje Vaughan obožava.
Pazi, Vaughan ne samo da hvali Aarona, nego smatra da njegovo vlastito pisanje kvalitetom nije ni blizu Aaronovom. On je zapravo vrlo ponizan. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/10/2012 : 00:41:25
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Vaughan jako cijeni Aarona i sretan je što se pojavio njegov zemljak čiji se rad kvalitetom može usporediti sa onim britanskih autora, koje Vaughan obožava.
Jep, tako sam i ja shvatio, sve drugo nema nikakvog smisla. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Posted - 30/10/2012 : 10:45:09
|
quote: Originally posted by D.J.
Emirem, sluaj Bushida, covjek je to dobro skuzio! Lijepo je to Vaughan napisao.
Hoka-Hey ! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/11/2012 : 10:31:48
|
Novi broj 8.
Saguaro n. 8, mensile Bordertown
Soggetto e sceneggiatura: Bruno Enna Disegni: Paolo Armitano Copertina: Davide Furnò
"Mexico, Ciudad Juarez. Old border traffickers and unscrupulous unscrupulous drug dealers are vying for power. It is in this climate that hot Saguaro and Kai have to act, taking a race against time to save the life of a member of their "family"..."
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 27/11/2012 08:57:53 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 07/12/2012 : 14:18:58
|
Meni je tu negde oko 70%, prilicno solidno ali nista epohalno. Procitao sam prva 4 broja, rekao bih da su 3 i 4 bolji od 1 i 2. Koliko vidim na netu, citaoci hvale brojeve 5 i 7 kao "do sada najbolje". |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19035 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/12/2012 : 14:20:49
|
quote: Originally posted by Colt
Meni je tu negde oko 70%, prilicno solidno ali nista epohalno. Procitao sam prva 4 broja, rekao bih da su 3 i 4 bolji od 1 i 2. Koliko vidim na netu, citaoci hvale brojeve 5 i 7 kao "do sada najbolje".
onda si odlućio izdat Saguara ili ne? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19035 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/12/2012 : 14:54:16
|
Ako se obavezes da ces kupiti ceo tiraz... zasto da ne?
zavisi samo koliki ti bude tiraž... šalim se naravno....prvo da pošteno kupimo to izdato od PP.... Krvna linija,Mohikanac i Greystorm su BISERI IZ PP RADIONE....uz ostalo, naveo sam samo meni najdraža izdanja.. nadam se da to spoznaju i oni neodlućniji i pomognu da PP obstane.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 07/12/2012 : 15:00:20
|
Super da se gradi na serijalu. No, jos uvijek ma zanima kuda ce nas to odvesti. Kako ce to izgledati tamo kod broja 100... ali barem me tematika zanima i kupovao bi odma' da netko krece sa SC varijantom. Za HC bi ipak morao da premislim, jer previse je svega a plate padaju sa zimskim temperaturama.
|
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Posted - 07/12/2012 : 15:10:10
|
Koliko sam cuo, namera je da se u okviru serijala prave mini-arcovi koji nece biti vezani samo za rezervat Navajo vec ce se i sire baviti situacijom u 70-im godinama. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 07/12/2012 : 16:41:48
|
Koliko sam cuo, namera je da se u okviru serijala prave mini-arcovi koji nece biti vezani samo za rezervat Navajo vec ce se i sire baviti situacijom u 70-im godinama.
Ovo mi se jos vise svidja!
Volim 70-ta, vec Cassidy (makar je kratki serijal) je odlicno ispao! A ovdje je uz to i indijanska tematika, eeee "moderniji western" + socialni cut (?).
|
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Posted - 07/12/2012 : 20:30:30
|
U cetvrtom broju krece prica vezan za pobunu kog Ranjenog Kolena 1973, npr. Ja sam serijal poceo da citam pod pretpostavkom da je ovo rimejk Texa 100 godina kasnije ali je koncept ipak drugaciji, glavni lik je vise neki usamljenik pomalo razocaran u Ameriku nakon Vijetnama i sl. |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Posted - 07/12/2012 : 21:07:10
|
John J. Rambo je pola Nijemac, a pola Navajo..u cetvrtom dijelu se vratio na ranc u Arizonu... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 07/12/2012 : 21:33:02
|
Ako se obavezes da ces kupiti ceo tiraz... zasto da ne?
Ne moze, 2 primerka su za mene i kamilu |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/12/2012 : 21:36:44
|
quote: Originally posted by Poli
Koliko sam cuo, namera je da se u okviru serijala prave mini-arcovi koji nece biti vezani samo za rezervat Navajo vec ce se i sire baviti situacijom u 70-im godinama.
Ovo mi se jos vise svidja!
Volim 70-ta, vec Cassidy (makar je kratki serijal) je odlicno ispao! A ovdje je uz to i indijanska tematika, eeee "moderniji western" + socialni cut (?).
I meni je Cassidy super! I 60 i 70te u Americi, ta muzika taj stil bas bih voleo da citam ovog Saguara deluje mi kao veoma zanimljiv serijal! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/12/2012 : 21:38:06
|
U cetvrtom broju krece prica vezan za pobunu kog Ranjenog Kolena 1973, npr. Ja sam serijal poceo da citam pod pretpostavkom da je ovo rimejk Texa 100 godina kasnije ali je koncept ipak drugaciji, glavni lik je vise neki usamljenik pomalo razocaran u Ameriku nakon Vijetnama i sl.
Usamljenik, razocaran u drustvo i drzavu, melanholican sad mi se jos vise svidja ovo! Colt ako ovo izdas stvarno si covek i po !!!!! |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
Topic |
|