Ako je neko mogao da snimi predpriču Aliena, onda samo on. Još kad bi se prevario da snimi Alien vs Predator, pa da zaboroavimo onu gomilu sranja od pre par godina...
To se mi pitamo 33 godine...tko je onaj sa slonovom maskom i odakle su oni cockroacholiki SoB's-i !!!
Pa da si pročitao koji Aliens trade ne bi trebao čekati toliko godina na te odgovore.
Nemam pojma za to da ima info o tome u stripu,citao sam samo one neke "predatore" i koji "AVP" ali nista o alienima.. NIsu mi na vrhu liste za kupiti osim u "avp" serijalima, ako znas u kojim su to stripovima otkrili porijeklo "slono-pilota" napisi bit cu zahvalan,a procitat cu nakon filma...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
To se mi pitamo 33 godine...tko je onaj sa slonovom maskom i odakle su oni cockroacholiki SoB's-i !!!
Pa da si pročitao koji Aliens trade ne bi trebao čekati toliko godina na te odgovore.
Nemam pojma za to da ima info o tome u stripu,citao sam samo one neke "predatore" i koji "AVP" ali nista o alienima.. NIsu mi na vrhu liste za kupiti osim u "avp" serijalima, ako znas u kojim su to stripovima otkrili porijeklo "slono-pilota" napisi bit cu zahvalan,a procitat cu nakon filma...
pa da ti odgovorim, ako uopće više ima koga ovdje... halo?
Oni se službeno - neslužbeno zovu Space Jockeys kako ih je nazvala produkcijska ekipa Aliena, nadalje...
...znani su i kao Piloti prema H.R. Gigeru...
... znanstveni naziv bi im trebao biti latinski Mundus gubernavi iliti univerzalni pilot...
...ili prema Michaelu Friedmanu u noveli Aliens: original sin zovu se Mala 'kak...
...što je svojevrsni nastavak filma Alien: Resurrection.
Mislim da o njihovom porijeklu u stripovima i literaturi nema puno odnosno ništa. Prema stripu Aliens apocalypse the destroying angels alieni su skoro uzrokovali njihovo izumiranje prije 1.6 biliona godina.
Još se nakratko pojavljuju u ovim Aliens trejdovima:
Te se čak u filmu AVP:Requiem lubanja Pilota pojavljuje u trofejnoj sobi predatora.
Ima o njima nešto i u raznim AVP igrama ali o tome slabo znam. I za kraj evo par linkova na tu temu:
Pa bilion/bilijun po američki a po europski milijarda iliti 10 na devetu.
Šta si mislio da su Alieni i Space Jockeys od jučer?
Brod od Pilota (Derelict ship) se navodno srušio na planet Acheron (LV-426) 10 milijuna godina prije nego što ga je otkrio komercijalni tegljač Nostromo.
Oni su (nije provjereno) najvjerojatnije terraformirali planet Zemlju, što bi se trebalo otkriti (ja se nadam) u Prometheusu.
Ne, nema ništa u Aliens Book 2: Nightmare asylum o njima. Mada i u prvom dijelu je samo kratka epizoda od nekoliko stranica gdje jedan od njih telepatijom komunicira sa Newt (Rebbeca Jorden). A ovaj top? Pa ja ipak mislim daje to samo slobodna interpretacija nekog možda neupućenog autora.