Author |
Topic  |
Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts
Member since 02/08/2012 |
Posted - 03/08/2012 : 02:14:27
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Andrew Cain
Kakva preporuka za ovaj film?
Ne's ovdje dobit konkretan odgovor na ovo pitanje. Nekima se svidja, neki smatraju da je samo ok, neki misle da je sranje.
Moj predlog: ipak ga pogledaj, pa onda izgradi svoje misljenje o filmu.

Hvala. Dvoumim se dali da gledam ili ne, pa rekoh pitati ću  |
Mogu prihvatiti neuspjeh. Ali ne mogu prihvatiti da prestanem pokušavati. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/08/2012 : 09:56:34
|
MIslim, blesavo je pitanje dal da ga pogledaš ili ne, naravno da ga moraš pogledati jer u suprotnom nećeš moći pametovati s nama jel dobar ili ne... Svaki SF fan ovo će obavezno pogledati, bez obzira na kvalitetu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/08/2012 : 13:08:50
|
Hvala na bar nekim informacijama 
A koji dio ti nismo odgovorili? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts
Posted - 03/08/2012 : 13:45:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
Hvala na bar nekim informacijama 
A koji dio ti nismo odgovorili?
Ma jeste na sve.
 Ono bar je ubačeno   |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 05/08/2012 : 22:30:26
|
Očekivao puno prvenstveno radi Scotta, a dobio malo. Izgleda da su očekivanja ipak bila nerealna.
Površno odrađen film, nije uspio povezati publiku sa niti jednim likom. Uglavnom kad pogledaš film zaboraviti ćeš na njega za 30 minuta.
E sad da li ga pogledati? Da, moraš tu i tamo pogledati i loš film da bi znao cijeniti dobar 
Inače nas 4 smo ostavili 200kn za 4 karte, jer je film 3D, extreme dvorana, traje preko 2h i sva ostala sr... samo što nam zrak nisu zaračunali. Još kad dodaš otrov u obliku cole i kokice +30kn po glavi... ispada da smo mogli otići na finu večeru 
E da ocjena: 5.7 / 10 |
Edited by - stripofil on 15/09/2012 13:32:22 |
 |
|
MarkoDj
Average Member

.jpg)
Croatia
610 Posts
Member since 01/03/2012 |
|
Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts
Posted - 06/08/2012 : 10:59:46
|
quote: Originally posted by stripofil
Očekivao puno prvenstveno radi Scotta, a dobio malo. Izgleda da su očekivanja ipak bila nerealna.
Površno odrađen film, nije uspio povezati publiku sa niti jednim likom. Uglavnom kad pogledaš film zaboraviti ćeš na njega za 30 minuta.
E sad da li ga pogledati? Da, moraš tu i tamo pogledati i loš film da bi znao cijeniti dobar 
Inače nas 4 smo ostavili 200kn za 4 karte, jer je film 3D, extreme dvorana, traje preko 2h i sva ostala sr... samo što nam zrak nisu zaračunali. Još kad dodaš otrov u obliku cole i kokice +30kn po glavi... ispada da smo mogli otići na finu večeru 
E da ocijena: 5.7 / 10
Ono je strašno koliko ljudi naplačuju ishlapljenu colu i stare kokice   |
 |
|
adam
Starting Member
46 Posts
Member since 15/10/2006 |
Posted - 07/08/2012 : 23:25:10
|
Posjedujem plakat/poster PROMETHEUS, pa ako je netko zainteresiran neka se javi. Jel to uopće moguće prodati i po kojoj cijeni? Ajde kolekcionari! :) |
 |
|
MarkoDj
Average Member

.jpg)
Croatia
610 Posts
Member since 01/03/2012 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 09/08/2012 : 12:20:13
|
quote: Originally posted by adam
Posjedujem plakat/poster PROMETHEUS, pa ako je netko zainteresiran neka se javi. Jel to uopće moguće prodati i po kojoj cijeni? Ajde kolekcionari! :)
Nadam se da si to stavio na aukcije... |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 09/08/2012 : 16:31:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
MIslim, blesavo je pitanje dal da ga pogledaš ili ne, naravno da ga moraš pogledati jer u suprotnom nećeš moći pametovati s nama jel dobar ili ne... Svaki SF fan ovo će obavezno pogledati, bez obzira na kvalitetu.
Da..jebena fan gravitacija pod inercijom  Mislio sam ga izbjeci, no ipak cu ga pogledati sutra. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/08/2012 : 09:48:24
|
Prometheus
Stilski vizualno gotovo savrseno odraden film sa pricom koja vristi za nastavkom i glumackom ekipom koja skoro ne moze biti bolja nego sto je (izuzetak stvarno nepotrebnog pojavljivanja lika Peter Weylanda pred kraj filma) 3D efekti odlicno i nenapadno uklopljeni u story koja logicki u nekim momentima bas i ne drzi vodu , ali dozvoljava nam da "zazmirimo na jedno oko" Film je atmosferican i na trenutke vas cak i "uvuce u svoj hermeticki univerzum" gdje se fikcija stapa sa javom. Gotovo da nemam zamjerke na filigranski odraden posao velikog Ridley Scotta..gotovo  Gdje je onda problem i zasto poslje projekcije ovog filma ostaje neki cudni osjecaj da nesto nedostaje? Kada sam kao klinac prvi put pogledao Alien ili kako je vec kod nas bio preveden Osmi Putnik , primarni osjecaj koji je on u meni izazvao je strah..blago receno..usrao sam se od straha, ali me znatizelja tjerala da pogledam do kraja. Srz price u Alienu za razliku od Prometheusa je bio vrlo jednostavan , hermeticna sredina , relativno nepoznata glumacka ekipa, i jednostavna borba za opstanak uhvacena izmedu karakternih osobina protagonista i price koja lezi negdje iza dogadanja ..negdje prije..kao sto smo sada vidjeli u Prometheusu. Dakle da ne duzim , meni u ovom filmu bolno nedostaje onaj strah koji je Alien tako dobro servirao i tako dobro iskoristio da postane kultom SF-a. Prometheus je podgrijavanje starog lonca koji bi nadam se jos uvijek mogao da prokljuca.
 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 11/08/2012 09:50:17 |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 12/08/2012 : 22:52:55
|
Slažem se da je vizualno dobro odrađen, ali problem je u priči. 3D je isto dobar, kod većine filmova taj 3D više smeta nego koristi, ali ovdje je ok.
Nego vratimo se priči. Puna je rupa, likovi se ponašaju glupo i nelogično. S druge strane na određeni dio radnje je potrošeno previše vremena, a na bitan dio radnje premalo...
Evo primjer, dolaze na nepoznati planet. Znanstvenici ulaze u nekakvu spilju i mrtvi ladni skidaju zaštitnu opremu (kacige) i nakon toga se kao mala djeca igraju sa alienom. wtf??
Meni nikako nije sjeo, pogledao sam ga i nije mi žao, ali sat vremena nakon izlaska iz kina sam ga zaboravio. U tom stilu puno mi je bolje sjeo Pandorum http://www.imdb.com/title/tt1188729/
Inače problem kod tih novih SF-ova je pretjeranost da svi detalji izgledaju savršeno i u tome se zanemari priča, a film na kraju izgleda plastično i nerealno. Najbolji primjer su Ratovi zvjezda, stari su 10x bolji od novih. Zato što novi izgledaju kao video igrica. |
Edited by - stripofil on 12/08/2012 22:53:47 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 12/08/2012 : 22:56:38
|
quote: Originally posted by stripofil
Najbolji primjer su Ratovi zvjezda, stari su 10x bolji od novih. Zato što novi izgledaju kao video igrica.
ne samo zbog izgleda, nego i zbog likova. treba li spominjat Jar Jar Binksa?  
primjerice:
Jake Lloyd je kasnije James Earl Jones? Aidan Barton je kasnije Mark Hamill? |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 13/08/2012 : 10:38:37
|
quote: Originally posted by mr murdoc meni u ovom filmu bolno nedostaje onaj strah koji je Alien tako dobro servirao i tako dobro iskoristio da postane kultom SF-a.
Meni ne. Aliens za razliku od Aliena nije bio horror vec cista akcija, pa me nije razocarao, iako sam imao ocekivanja na tragu prvog filma. Mislim da problem nije u setingu vec u scenariju. Imam filing da je jedina svrha Prometeusa bila da nam objasni porijeklo aliena.
Ali tako je to kad imas para. Ja kad pisem objasnjenje stavim u fusnotu, a netko eto potrosi bilijune dolara.
 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 13/08/2012 : 19:16:36
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by mr murdoc meni u ovom filmu bolno nedostaje onaj strah koji je Alien tako dobro servirao i tako dobro iskoristio da postane kultom SF-a.
Meni ne. Aliens za razliku od Aliena nije bio horror vec cista akcija, pa me nije razocarao, iako sam imao ocekivanja na tragu prvog filma. Mislim da problem nije u setingu vec u scenariju. Imam filing da je jedina svrha Prometeusa bila da nam objasni porijeklo aliena.
Ali tako je to kad imas para. Ja kad pisem objasnjenje stavim u fusnotu, a netko eto potrosi bilijune dolara.

Naravno, ali ja i govorim o Ridley Scott Alienu a ne o James Cameron's Aliens koji me je odusevio , ali to je vec drugacija tematika i puuno drugaciji pristup. Ne govorim ni o David Fincher's Alien 3 pa ni o Jean-Pierre Jeunet's Alien Resurrection . Ja ovdje govorim o tvorcu ove price ..
Ridley Scott se ovdje uhvatio "za struju" koja ima velika ocekivanja..to je naravno ogroman zalogaj koji ne stane u fusnotu jer nije isplativo 
|
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 14/08/2012 : 16:57:56
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by Gand

Naravno, ali ja i govorim o Ridley Scott Alienu a ne o James Cameron's Aliens koji me je odusevio , ali to je vec drugacija tematika i puuno drugaciji pristup. Ne govorim ni o David Fincher's Alien 3 pa ni o Jean-Pierre Jeunet's Alien Resurrection . Ja ovdje govorim o tvorcu ove price ..
Ridley Scott se ovdje uhvatio "za struju" koja ima velika ocekivanja..to je naravno ogroman zalogaj koji ne stane u fusnotu jer nije isplativo 
Mislim da se Fincher odrekao svog Aliena :)
Ridley Scott je imao preko 30 godina za smisliti dobru priču, isto tako je imao prilike vidjeti što su zeznuli u trećem i četvrtom djelu.
Ako ćemo iskreno, mislim da je ovo bio prevelik zalogaj za svakoga pa i za velikog Ridley Scotta. Napraviti film peti u nastavku (ne računajući alien VS predator i slične gluposti) sa istim "čudovištem" i postići efekt koji su postigli prvi i drugi dio, težak zadatak. Lako moguće da je ovo bio maksimum koji se mogao dobiti od "starog" aliena. ? |
Edited by - stripofil on 14/08/2012 16:58:37 |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 14/08/2012 : 17:05:43
|
Ma, nije tu problem prevelik zalogaj. Film je krenuo dobro, bilo je tu potencijala u priči, koja je zanimljiva, iako već viđeno (Daniken). Dobri glumci, puno love za efekte, iskusan režiser. Samo što se Ridli malo pogubio u realizaciji, film je pun rupa, likovi nerazrađeni, nebulozne odluke protagonista... Do polovice je i mogao proći, ono poslije je čista smijurija... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/08/2012 : 21:50:59
|
Odgledah film. Kasnim, ali dobro ;-).
Sve što sam očekivao od Ridleya sam i dobio. Odlična vizualizacija, dobro odmeren tempo radnje, glumci su više nego dobri. Vidi se da se vodio idejom koju je imao kad je radio Aliena. Film spada u " inteligentan" SF, akcije skoro i nema i to mu je veliki plus. Neke velike nelogičnosti koje ste naveli baš i nisam uočio. Ima ih par, ali ništa što bi upropastilo film u toj meri. Horora nema, ali mislim da to nije ni bila ideja filma i nije mi ni nedostajao.
Jedina zamerka je to što se vidi da je film prvi od dva dela, nekako nije zaokružen.
Kako god, posle Sunshine i Moon, jedan od boljih SF filmova poslednjih godina. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 20/08/2012 : 11:05:30
|
quote: Originally posted by manhunter
Jedina zamerka je to što se vidi da je film prvi od dva dela, nekako nije zaokružen.
mislim da je u ovome najveci problem
da su odmah rekli "hej, ovo je samo prvi deo, strpljenja", skoro pa nista od ovolikog pljuvanja ne bismo videli :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Topic  |
|