Ne zanima me jako Lampaš i općenito supergaćeše pa baš ne bih podržao izdanje. A i 100 kuna nije malo. Ono, bilo bi to lijepo imati, ali ima hrpetina drugih stripova za koje ću prije potrošiti lovu nego za ovo, a dok bi mi Lampaš došao na red, vjerojatno bi izašlo već 10-ak brojeva (bi li ih uopće bilo toliko?) i onda mi se ne bi dalo sve kupovati..
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
A, nisam dobro procitao uvodni post. za 100kn ne bih kupovao "tek tako" ali bi mi bio u samom vrhu liste za kupovinu i osim ako se bas ne desi da mi se mnogo ne svidja uzimao bih redovno. A sama ideja Green Lanterna mi je uvek bila vrhunska, ali od ovoga malo sto sam citao/gledao nekako traljavo iskoriscena. No Boze, ako nista bar odlicna SF-ish razbibriga.
Ja bih kupovao, ne bih odmah cim bi izaslo, al kad bi uspio skupit pare neke, uzimao bih. No od toga nema nista, jer sigurno nema izdavaca koji bi se isao tako bazirat samo na green lanternu, jer bi sa izdavanjem samo toga odmah propao. Pa vidi se sve po rezultatima ankete do sada (ajde, moze se ovdje dodat jos neki broj ljudi koji mozda ne citaju forum, a kupili bi, ali to je nista).
Ne bih to kupovao. Posebno ne po toj cijeni. Mada svaki dan se pojavljuje neki novi izdavač, sa sve manjim tiražom. Možda neko i ovo odštampa u 50 primjeraka.
ne, nikako, ne interesuju me supergaćaši... svi ti spajdermeni, supremeni, grinlater(n)meni, i ostali govnameni... ustvari, pravog govnamena bih kupovao, jer bi on sigurno bio jedini supergaćaš bez gaća, što je, s obzirom na njegovu supermoć i razumljivo, verovatno bi mu gaće bile neprijatelj, a supergaće - arheneprijatelj... logično!
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
ne, nikako, ne interesuju me supergaćaši... svi ti spajdermeni, supremeni, grinlater(n)meni, i ostali govnameni... ustvari, pravog govnamena bih kupovao, jer bi on sigurno bio jedini supergaćaš bez gaća, što je, s obzirom na njegovu supermoć i razumljivo, verovatno bi mu gaće bile neprijatelj, a supergaće - arheneprijatelj... logično!
Stari fekalista Podsjećaš me na Stana iz South Parka kad u jednoj epizodi počne sve da vidi i čuje kao govno(proseravanje) E, da, i baš me zanima tvoj ukus za stripove, al' ozbiljno... Pošto sam čitao tvoje postove u kojima pljuješ neke stvari, i to je ok, tvoja stvar, ali nisam nailazio na postove gdje si za neki strip rekao 'ej, ovo je stvarno dobro'...
E, da, kupovao bih Green Lanterna. Jest' da bih popizdio u jednom momentu kad bi počeli odugovlačiti sa izdanjima i potom ih ugasili, a ja onda razbijao glavu kako da nabavim ostatak u originalu (Beli put, anyone?)
btw, ta epizoda je baš tužna... ono razvode mu se roditelji, ortaci ga izbegavaju... a ni muzika mu više nije utočište...
Prejaka scena na kraju kad izlazi iz sobe sa drugarima, pa se vrati, izvadi flašu iz ladice i cugne... A ono, imaš pravo...prisilno traženje smisla kad ti je sve postalo besmisleno...uz 'kapljicu' pomoći, možda se i uspije
Kupovao bi kao što sam kupio Spawna i kao što ću kupiti Daredevila i kao što bi kupio najavljene BG marvele premda o stripu ne znam ništa. Cijena mi nije važna, volio bi neko luksuzno izdanje. Superherojski strip je sramotno zapostavljen kod nas.
Nažalost, ne bi kupova jer imam na engleskom. Još uvik ne sve, al dobar dio već imam... Stvar je u tome da je GL jedan dugački serijal koji još i danas izlazi i ta cila priča se širi i širi i smatran da ako bi se već krenilo s nekim superherojskim stripom, tribalo bi se prvo razmislit o nečemu zaokruženom šta se neće protezat u nedogled. Primjer ovoga su Fibra i (pokojni?) Beli Put. Fibra će od superherojskih izbacit Millerovog Daredevila šta je okej stvar jer se on sastoji od 5 trejdova i to je to. Swamp Thing je slična stvar, 6 trejdova i amen. Beli Put je isto krenija s ograničenim serijalima, a sad je druga stvar šta su propali...
Nego eto da rezimiram. Da nemam te stripove na engleskom, kupija bi definitivno. Ovako mi je već puno love otišlo na engleska izdanja da bi sad duplira. Da je to serijal od 5-6 trejdova onda da, kupija bi i hrvatsko izdanje iako imam englesko. Ovako nažalost ne. Eventualno prvi trejd samo.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Još jedan moj komentar...također bi razmislio da li bi sve uzimao kada bi znao hoće li izdati makar jednu priču do kraja...iako se to nezna odmah ako bi nekako saznao taj podatak bez razmišljanja bi uzimao.Još jedno moje DA za Green Lanterna :)
Mislim da je StripOs radio neku anketu svojevremeno o tome koliko ljudi skuplja (jerbo je to primarna motivacija za kupovanje, nije čitanje ) koju vrstu stripa. Tom se zgodom pokazalo da 1% ljudi - daleko najmanje - skuplja Amere. Možda nije apsolutno konkluzivno istraživanje, ali mislim da nije daleko od istine: u ovoj populaciji - 25 na više - amerofili su u manjini. Klinci koji su kupovali Bookglobeova Spidermana nisu na forumu i generalno vjerojatno nisu u stripaškim krugovima. Umjereno relevantniji podatak bi ti bio da vidiš koliko se prodavao Spiderman i onda ocijeniš koliki bi postotak toga uspio GL pribaviti sebi.
Osobno sam glasao protiv: ne volim Jonesa, idu mu na q beskonačne sage s involviranim kontinuitetom i općenito ne mislim da je riječ o naročito dobrom stripu (iako je ona ideja sa 7 prstenova dobra Jones, recimo, nema pojma što jest emocija, a što nije), a još manje o stripu koji bi mogao preokrenuti trend nevoljenih supergaćeša na Balkanu. Ne znam kako mu je film prošao, ali ako nije bar k'o Spajdi onda je pušiona u startu.
Najbolje skenlacije negdje i bildaj publiku za džabe idućih deset godina.
(mcn)
PS Da ne ispadne da mrzim superheroje generalno. Volim (u zadnje vrijeme) Invinciblea, bila mi je draga Slottova She-Hulk, Power Girl dok su je radili Palmiotti/Gray/Conner je bila superzabavna, ovaj Hercules što mi je dekara poslao je potencijalno isto okej, a Empowered je konza. Da, iz priloženoga se vidi da su a) humor, b) dobar crtež i c) samostojne epizode prilično važna stvar u mome uživanju, pa uzmite to ili kao plus ili kao minus.