Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38107 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 01/04/2012 : 19:51:38
|
Dobro... Razumljivo je da ne može sve svima da se dopadne, ali zaista ove epizode smatram svojevrsnim biserom. Smith je nešto sasvim drugo u odnosu na recimo Buscemu, a opet mi je njegov Conan mahom odličan.
BWS je imao problema sa izrazima lica, na primer, ali se brzo popravio. Evo dve table njegovog Kulla, mada ga je crtao isto kao Conana...
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 03/04/2012 : 20:42:30
|
Nema ga više na lageru. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13465 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 03/04/2012 : 21:46:16
|
Ups, pogrešno izdanje.
Divljeg mača 2 nema više na lageru.
Hronika, naravno, ima.
Izvinjavam se zbog zabune. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13465 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 03/04/2012 : 21:48:42
|
Mada se ne bih bunio da su se i Hronike rasprodale. ;) |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 03/04/2012 : 22:10:13
|
Procitao sam pola Hronika (br.3) i prelistao naredne epizode. Price su mi jako dobre i dopada mi se to sto su skoro sve price deo jedne vece celine, a s obzirom da su sve adaptacije nevezanih REH-ovih prica, svidja mi se kako je to sve odradjeno i sklopljeno u celinu |
IG: @bricktoygrapher |
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
Posted - 04/04/2012 : 16:23:50
|
Izvanredno izdanje po kvaliteti,ceni...Trebali bi se svi ostali izdavači ugledati na DW ili im prepustiti sva izdanja. |
Zaboravio da se potpiše. |
|
|
Argus
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 07/04/2012 : 19:37:35
|
Da ,odlican uradak,Darkwood i Fibra ozbiljni izdavaci koji teze savrsenstvu.(kvaliteta na prvom mjestu i pristupacna cijena) |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Posted - 08/04/2012 : 20:30:36
|
Procitao sam skoro cele Hronike, krenuo sam da citam Crvene klinove. Nisam nesto jak sa recima, kao sto neki umeju da poetski izraze svoje misli i utiske, a ne bih ni da spojlujem, tako da cu samo nasumice zapisati neke svoje misli.
Jako su mi se dopale epizode koje cine story arc Makaletski rat. Svidja mi se kako je Tomas zamislio te naizgled nepovezane price u jednu celinu i da to sve ima neki prirodan tok, a ne da su nasumice nabacane epizode. Cini se kao da je Tomas vec unapred zamislio sve i da je znao sta ce se desavati u kasnijim epizodama (a mozda i jeste tako bilo). Znaci jedna fina pricica, ja sam odusevljen. Love I svidja mi se kako je ubacio u pricu lika koji je u ranijim epizodama delovao skroz nebitno, jedva i da se pojavio onako u prolazu, a posle postao jedan od Konanovih boljih prijatelja (mislim na Fanfira).
E sad, Crveni klinovi, nekako mi deluje kao da ta prica ne spada tu. Jel ona tako nasumice ubacena u originalno DH izdanju ili zaista spada tu hronoloski? Ako neko zna, da mi odgovori... E da, svidja mi se sto su te stranice obojene u crveno, daje neki poseban smek toj prici.
Sto se tice crteza, u Crvenim klinovima se vidi da je Smitov crtez dosta napredovao, u odnosu na prethodne epizode, a epizode koje je Busema crtao su izvanredne. Nije ni Kejnov crtez los, ovako u boji.
Eto, to su neki moji utisci Jedva cekam sledece epizode...
|
IG: @bricktoygrapher |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38107 Posts
Posted - 15/08/2012 : 20:10:54
|
Da malo ozivim topic. Procitao ovaj bisercic pred 2 meseca u miru na moru (mada je miris stampe jos uvek "intenzivan" - a ono, ista stamparija koja stampa i Mac koji imam onako retro old-skul nenadj. miris ). Stvarno je perverzan uzitak drzati ovo u rukama i lagano citati i uzivati. Prije citanja sam presao jos i kroz Beli put 1&2, i ove price u 3&4 (ili DW Hronike 2) mi vise pasu, mada i na pocetku ima epic stories such as Kula slonova. Ovaj epic Makaletski rat rastura. Pa i pocetni Elrik i zakljucna (koja se ne nastavlja neposredno na ove price prije, avetinjski Zuhotl - ovo je ko za neku igricu, pomnalo stravicna "alienska" atmosfera + sise.
DW su super stavili samo naslovnicu SSOC#13 u 3. Mac umesto cele price - Kane je podnosljiviji u koloru, u Hronikama. Plus radi kontinuiteta mora da je ovdje.
Jos pitanje (ako se moze), sta ide na naslovnicu Hronika 3, CC 5 ili 6? Ako ce "rikne" da ostaju modre (kao kod Maca gde prevladava crvena boja), mislim da bi lepse sela sestica.
I kada se planira trojka, za sajam na jesen?
(ali miris stampe bas obara s nogu )
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Member since 16/07/2004 |
Posted - 11/09/2012 : 08:24:36
|
Da se i ja nadovežem na ovo pitanje. Ima li nekakvih vijesti o novim kronikama omiljenog nam barbike Conana?
|
I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38107 Posts
Posted - 11/09/2012 : 08:43:33
|
Sa DW foruma, by Djole: "Knjiga 3 do kraja godine (možda Sajam, ali da ne preciziramo, nikad se ne zna), Knjiga 1 početkom naredne."
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Member since 16/07/2004 |
Posted - 11/09/2012 : 12:03:02
|
Odlično. Unaprijed se radujem. Nadam se da neće zakazati na relaciji izdavač-štamparija-HR uvoz. Hvala na dodatnoj informaciji o 2 broja godišnje. |
I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/03/2013 : 18:09:04
|
quote: Originally posted by Djole
Da, takav je plan.
Zna li se možda kada će Hronike knjiga 1 ? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 31/03/2013 : 18:12:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Djole
Da, takav je plan.
Zna li se možda kada će Hronike knjiga 1 ?
Također! Ajde objavite ove rupe u programu ( uključen i Konan br 1 reprint ) pa onda s milim bogom |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 24/04/2013 : 13:36:12
|
OK, kako izgleda da Darkwood na Stripovima.com više ne reklamira svoja izašla izdanja tako ažurno, a kako piše da ovdje, na 'Izdavačkom izlogu', nove topice smiju otvarati samo prestavnici izdavačkih kuća, moram ovdje upitati.
Pitanje o novoizašlim Darkwoodovim izdanjima Crvene Sonje i Konana.
Ne o tome što moraš kupiti obje knjige da bi sastavio jednu priču, jer radi se o crossoveru Konana i Sonje, na čije likove polažu prava različite izdavačke kuće, pa kao ne mogu više zajedno u jednu knjigu. Sve je to maaalo glupo jer je i dalje u stripu o Konanu imamo Sonju, i obratno. Ne znam kako onda strip magazini u iste korice stave junake različitih kuća... Ali pustimo to, izašlo je kako je izašlo
Mene zanima nešto drugo - Ovo su epizode iz Conan the Barbarian, koje je Darkwood krenuo objavljivati u svojim 'Konan hronikama' i s trećom knjigom su došli do broja 42. Ovaj Konan, koji su sad izdali je iz Conan the Barbarian #66-68. Ne mogu nigdje naći da su izašle 'Konan hronike' četri. (mada bi trebale izaći i pete da bi stigle ove epizode)
Čemu ovo preskakanje? Tim više što u previewu možemo vidjeti natpise - pogledaj Hronike 4
Je li Ludensova bolest preskakanja zahvatila i Darkwood ili postoji neko normalno objašnjenje ? |
|
|
Topic |
|