forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Daredevil 1-5
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/09/2012 : 20:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
nije se ni meni DD previše svidio,
4 knjiga mi je dobra, ostale su mi dosadnjikave
ali ja ni inače ne volim amere (a fibrin CA mi se svidio)
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/09/2012 : 23:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ja volim 'superherojštinu', ali ni mene nije oduševio Milerov DD. Pričice su zastarile i pomalo banalne, tako da jedino 1. i 5. knjiga, uz Love and War mogu proći kao kvalitetne, ali ove priče su nastale kasnije, kad se Miler malo oslobodio i razmahao. 2., 3. i dobar dio 4. knjige nisu ništa posebno.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/09/2012 : 23:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Ja volim 'superherojštinu', ali ni mene nije oduševio Milerov DD. Pričice su zastarile i pomalo banalne, tako da jedino 1. i 5. knjiga, uz Love and War mogu proći kao kvalitetne, ali ove priče su nastale kasnije, kad se Miler malo oslobodio i razmahao.

Miller se ipak oslobodio i razmahao puno prije toga, kada je preuzeo ulogu scenarista i crtača Daredevila. On je već tada pokrenuo revoluciju u svijetu stripa. Novi stripovski jezik, novi sadržaj, novi način pripovjedanja, sve je to bilo tu daleko prije Ponovo rođen i Čovjeka bez straha.

Ponovo rođen i Čovjek bez straha su prije svega sjajne kolaboracije, koje zaokružuju Millerovu početnu sagu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9071 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/09/2012 : 02:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Odličan je Millerov Daredevil.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 24/09/2012 : 09:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Odličan je Millerov Daredevil.

Tako je! Meni se baš dopale svih 5 knjiga. Al opet, ja volim superheroje.

TO JE MARVEL, TO SE VOLI!

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 24/09/2012 : 10:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brko17

...Dok recimo Ples smrti i Old Cap, su me odusevili, fantastican strip.

I kod mene ista stvar.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/09/2012 : 12:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Old cap?
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 24/09/2012 : 12:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
captain america :D

There can be only one, me!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/09/2012 : 13:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
da, da, taj dio sam shvatio :)
ali me zanima tko je izdao tog Old Cap-a?
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 24/09/2012 : 13:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Mislim da kad je Brko17 rekao "Ples smrti i Old Cap" nije mislio na dva zasebna izdanja, već u smislu "dobri stari Kapetan Amerika i njegova epizoda Ples smrti".

Ako grešim neka me neko ispravi. Ali ja nisam čuo za izdanje Old Cap.

Edited by - Zlix on 24/09/2012 13:35:16
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 24/09/2012 : 13:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
da to i ja mislim :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/09/2012 : 13:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
onda su moje dileme riješene :)
btw. i meni se Ples smrti svidio
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/09/2012 : 14:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Ja volim 'superherojštinu', ali ni mene nije oduševio Milerov DD. Pričice su zastarile i pomalo banalne, tako da jedino 1. i 5. knjiga, uz Love and War mogu proći kao kvalitetne, ali ove priče su nastale kasnije, kad se Miler malo oslobodio i razmahao.

Miller se ipak oslobodio i razmahao puno prije toga, kada je preuzeo ulogu scenarista i crtača Daredevila. On je već tada pokrenuo revoluciju u svijetu stripa. Novi stripovski jezik, novi sadržaj, novi način pripovjedanja, sve je to bilo tu daleko prije Ponovo rođen i Čovjeka bez straha.

Ponovo rođen i Čovjek bez straha su prije svega sjajne kolaboracije, koje zaokružuju Millerovu početnu sagu.

Bushido, to što ti kažeš da se ranije razmahao neće promjeniti moje mišljenje, jer su meni kasnije epizode neuporedivo bolje od prvih koje je crtao, odnosno pisao. To da je unio revoluciju me boli k...c, iz današnje perspektive početne epizode su za mene prebanalne. Na stranu to što njegov crtež gotivim, pa sam vizuelno uživao, ali priče su tako-tako. Opet kažem, ovo se odnosi na knjige 2-4.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 24/09/2012 : 14:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Dosta ljudi hvali Ples smrti. Ja ga još nisam nabavio. Moraću ispraviti tu grešku.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 24/09/2012 : 15:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

quote:
Originally posted by supermark

Dosta ljudi hvali Ples smrti. Ja ga još nisam nabavio. Moraću ispraviti tu grešku.

Ispravi, ispravi!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/09/2012 : 15:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bushido, to što ti kažeš da se ranije razmahao neće promjeniti moje mišljenje, jer su meni kasnije epizode neuporedivo bolje od prvih koje je crtao, odnosno pisao. To da je unio revoluciju me boli k...c, iz današnje perspektive početne epizode su za mene prebanalne. Na stranu to što njegov crtež gotivim, pa sam vizuelno uživao, ali priče su tako-tako. Opet kažem, ovo se odnosi na knjige 2-4.

Sasvim mi je jasno da je tebi kasniji Miller bolji od onog ranijeg. Samo kažem da se ne slažem sa terminologijom kojom si to izjavio, jer po tome Millerova prva faza Daredevila ispada nebitnom u kreativnom smislu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 24/09/2012 : 15:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Kad sam rekao Old Cap, da mislio sam na CA :) :) :) .

Mozda je stvar u ocekivanjima od samog stripa. Kad sam uzeo Ples smrti ocekivao sam jako malo tj. neku vrstu klisea, medjutim strip me jednostavno oborio. Suprotno je bilo s DD ocekivao sam jako puno, a ostao gotovo razocaran(osobno sam ocekivao da ce mi DD puno bolje leci nego CA kad ono vidi vraga).
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9071 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/09/2012 : 16:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Što se tiče knjige 2 - jedna od najboljih epizoda superherojskog stripa ikad (Đavoli) u kojoj bolesni Bulsaj halucinira i ubija redom, zatim kidnapuje dvojicu smešnih filmskih fanatika, sukobljava se sa Derdevilom u maestralnoj akciji, pada na šine, da bi ga Derdevil ipak (svestan svoje odgovornosti a uprkos sopstvenoj unutrašnjoj borbi) spasao i moralne dileme koje to pokreće je sve samo ne banalna.

Šta su uopšte banalne priče? Da li su to živopisni likovi (Bulsaj, Elektra, Kirigi, ili Panišer i Kingpin koji nikada ranije nisu izgledali tako zastrašujuće, a ipak životno), dobri dijalozi, maestralno pripovedanje (grafički i narativno) ili nešto ne valja u zapletima?

Zapleti su samo jedan segment, ni Alan Mur nije poznat po zapletima, ali rekao bih da je Milerov DD više nego dobro zapleten.

Da ne bi priče bile banalne, možda im fali invazija Marsovaca?
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/09/2012 : 17:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Alexts, o'ladi malo. Takvim tonom sa mnom nećeš ništa postići. A što se tiče te živopisnosti, živopisni su i likovi Džokera, Dvoličnog, dr Oktopusa itd., što ne znači da neke ranije epizode sa tim likovima nisu bile banalne, u dobroj mjeri i zbog toga što je sve to trebalo biti prijemčivo mlađoj publici, tj. djeci. O odgovornostima i unutrašnjoj borbi ne bih ni da počinjem, aktuelna je od početka superherojskog stripa. Sve to što si ti nabrojao treba sklopiti u jednu dobru cjelinu, što je Miler uspio, vratite se par postova nazad, ja nisam rekao da je to loše, sve te epizode su ok, ali meni nisu ništa više od toga. A što se tiče 'Đavola', jedna lasta ne čini proljeće, a ne bih tu epizodu ni u ludilu nazvao jednom od najboljih ikada. I šta ste se navrzali, MENI nije nešto, jel' se meni mora sviđati nešto što se vama sviđa? Nije ni čudo što sa nekim likovima nema smisla upuštati se u diskusiju.
Hajde da vidimo prve epizode Spajdija - tinejdžer, sa svojim strahovima i problemima, gubi ujaka, suočava se sa odgovornostima, ima živopisne likove za neprijatelje, bla, bla, bla - i jel' prve epizode Spajdija nisu banalne, otrcane, totalno dječje?
Svaka čast na tim 'revolucijama u stripu', ali iz današnje perspektive te epizode meni nisu ništa posebno.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9071 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/09/2012 : 18:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Alexts, o'ladi malo. Takvim tonom sa mnom nećeš ništa postići. A što se tiče te živopisnosti, živopisni su i likovi Džokera, Dvoličnog, dr Oktopusa itd., što ne znači da neke ranije epizode sa tim likovima nisu bile banalne, u dobroj mjeri i zbog toga što je sve to trebalo biti prijemčivo mlađoj publici, tj. djeci. O odgovornostima i unutrašnjoj borbi ne bih ni da počinjem, aktuelna je od početka superherojskog stripa. Sve to što si ti nabrojao treba sklopiti u jednu dobru cjelinu, što je Miler uspio, vratite se par postova nazad, ja nisam rekao da je to loše, sve te epizode su ok, ali meni nisu ništa više od toga. A što se tiče 'Đavola', jedna lasta ne čini proljeće, a ne bih tu epizodu ni u ludilu nazvao jednom od najboljih ikada. I šta ste se navrzali, MENI nije nešto, jel' se meni mora sviđati nešto što se vama sviđa? Nije ni čudo što sa nekim likovima nema smisla upuštati se u diskusiju.
Hajde da vidimo prve epizode Spajdija - tinejdžer, sa svojim strahovima i problemima, gubi ujaka, suočava se sa odgovornostima, ima živopisne likove za neprijatelje, bla, bla, bla - i jel' prve epizode Spajdija nisu banalne, otrcane, totalno dječje?
Svaka čast na tim 'revolucijama u stripu', ali iz današnje perspektive te epizode meni nisu ništa posebno.

Swamperu neću ništa da postižem, ni da te ubedjujem. Ti nemaš baš malo godina, ali kad budeš imao još više, kao i životno-čitalačkog iskustva znaćeš da strip može da bude i "totalno dečiji" a odličan i stripovski klasik za sva vremena, kao i da Milerov Derdevil nije namenjen samo mlađoj publici - ne više od 90% posto sadašnjih američkih filmova, niti od savremenih superherojskih stripova.

Banalan, pak ima sasvim drugo značenje (običan, otrcan) i nije zgodna reč za stripove koji su baš uneli neke inovacije.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/09/2012 : 18:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Riječ banalan sam upotrijebio u smislu neke jednostavnosti u priči, klišeiziranih rečenica, nedostatka nečega što već nije viđeno 100 puta, ali ja te stripove nisam stavljao u kontekst vremena. Za to vrijeme je možda bio revolucionaran u dijalozima, pripovijedanju..., ali iz ove perspektive mi je prevaziđen, to je sve.
Suština je da sam na ta tri stripa potrošio previše love, a nisu mi bili nešto, pa sam se isfurao. :D
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/09/2012 : 19:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Da ne odgovaram svakom ponaosob trpam sve u jedan post.

Napokon, malo razlicitih misljenja. Meni je super cuti kako netko dozivljava stripove koje citam. Kako one koji mi se svidjaju tako i one koji mi se ne svidjaju. Ako se netko i posvadja i to mi je ok, ako je u zaru borbe i ne prelazi na osobnu razinu. O toliko stvari koje nemaju veze sa stripom se raspravlja na ovom forumu da ovo ne bi trebalo napraviti neku stetu.

Slazem se da je (ako je?) Miller donio u superherojski strip unutarnje monologe, drugaciji nacin pripovjedanja, kao i da se, da nije bilo njegovog runa na kojem je radio godinama, ne bi izbrusio i radio ono sto je radio kasnije. S druge strane, nisam odrastao na superherojima, a ono malo sto sam kasnije citao nije mi se svidjelo. Millerov run na Daredevilu pati od istih problema koje imaju superherojski stripovi prije njega. Uvijek ista prica, vlazni snovi bubuljicastog tinejdzera koji dobija batine svaki put kad izadje na ulicu, banalne usiljene izjave, naivno, puno kliseja. Kod Millera je to naravno mracnije i stilski i pripovjedno na puno visoj razini, ali sama prica ostaje ista. Drugo izvorni run i born again imaju prakticki identicnu pricu, samo sto je Mazzuchelli bolji crtac od Millera, a i Millerovo pripovjedanje (ono u cemu je najbolji) je jos bolje u ovom stripu. Sto se same price tice u osnovi nema velike razlike. Posto je dinamicnija i brza, nije me toliko ubila u pojam kao originalni run koji sam citao nakon born againa. U principu, nije ni sama prica u man without fear nesto puno bolja, ali je ipak izbacena hrpa tih superherojskih kliseja a izvedba mi je toliko maestralna da je ipak zasjenila potencijalne nedostatke.

Strip moze biti jako bitan za sam razvoj stripa ili samog autora, moze biti jedan od najboljih superherojskih stripova ikad, jedan od najboljih stripova o nekom junaku, najdrazi strip iz djetinjstva stogod, ali ako je dosadan i kliseiziran ubije me u pojam. Vjerojatno me razocaralo i to sto su mi ljudi sugerirali da je taj strip odlican kad ga izvadis iz konteksta, a ja sam ga dozivio sasvim suprotno. Drugo, ove naivnosti o kojima govorim uopce nisu naivnosti iz djecjeg stripa, s kojima uopce nemam problema.

Plus, slova u stripu su itekako bitna.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/09/2012 : 20:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Procitao Love and War. Ovo je tako dobro nacrtano da ne mogu vjerovati. Prica nije nesto spektakularno ali ni malo ne pati od boljki koje sam spominjao u ranijim postovima.
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 01/10/2012 : 13:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Heum, uzeo sve na Mafestu, ali do sada samo procitao prvi i drugi nikako da zavrsim. To mi se desilo zapravo do sada samo s dva stripa (od nekoliko tisuca u najmanju ruku).
Prvi strip je super, ali onda je zapravo sve jako drugacije. Kratke price me nekako ne drze. Nisam uopce siguran da cu moci dalje citati, sve nekako trazim gdi su ostali stripovi koje jos nisam procitao.
Eto
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 01/10/2012 : 14:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Jel'ima netko iz ZG za posudit?
Dok dođem na red za 1 od 3 kompleta koja su dostupni u KGZ, počet ću primat pensiju...onu starosnu

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000