forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Essential Marvel (Čarobna knjiga)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/10/2012 : 17:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ja se samo nadam da će Čarobna knjiga nazočiti i na Interliberu, ili barem dio njihovih naslova...

Ovaj izdavač uopće nije ušao u moj radar. Knjige samo Algoritam, Laguna, Alnari.
Vidio sam na sajmu gomilu neke meni relativno nepoznate fantastike, autori žene, domaći, Rusi. malo sam guglao i ispostavilo se da je u pitanju Čarobna knjiga. Nisam ih ni skontao , a oni već izbacili 50 knjiga fantastike i kreću sa stripovima. Morat ću malo obratiti pažnju...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
399 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 04/11/2012 : 07:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Ovo bi mi trebalo stići danas. Iskreno, uživao sam u čitanju Osvetnika i Spajdermena, pa očekujem da će mi i Srebrni Letač prijati.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/11/2012 : 10:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

bome, ovakva boja nam i ne treba :D

+1
ah kako se budi nostalgija... Stripoteka, jos da je njen format
ali zbilja boje iz tog razdoblja, uza sve postovanje,
trud, ljepotu ručnog koloriranja u 4 i po boje i bla bla bla, ne sliče ni na što.
pa majku mu letač je srebrni, nije plavi.
stoga se, kao netko tko za Marvel uglavnom ne mari, veoma veselim ovome.
u Stripoteci se prvo čitala daleka planeta i srebrni letač, pa onda ostalo.
cak i kao klincu pasala mi je njegova tugovanka u svijetu nasilja, bas je bio poseban.
nadam se da ce ČK objaviti i Drakulu te Frankensteina, dvije ljubavi iz Denisa...

i lijepo da se netko nazvao čarobnim.
muka mi je od pridjeva magičan na sve strane, gdje treba i gdje ne treba...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 11/11/2012 : 01:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Fantastična četvorka, Hulk...
A za ostala četiri strpite se...

Posto nam sljedece godine dolaze u kina filmovi o Wolverine-u, Thoru i Iron Manu, kladim se da su ta tri medu planiranim stripovima i cetvrti bi vjerojatno mogao biti Daredevil (mislim da bi na taj nacin pokupili vecinu poznatijih marvelovih junaka).

Vezano uz samu temu, dns sam u SNK kupio ova tri koja su do sada izasla, malo ih prelistao i moram reci da mi se svida ono sto sam na prvi pogled vidio i da su me zainteresirali da ih idem odmah citati. Steta sto sad nemam vremena, jer mi se blize ispiti na faksu.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 12/11/2012 : 11:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Šta se planira sledeće?
Osvetnici 2 ili Spajdermen 2 ili nešto treće?
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1914 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 12/11/2012 : 12:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Essential X-Men vol. 1 (zvanično)

Essential Spider-Man vol. 2 (nezvanično)

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 14/11/2012 : 23:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Čudesni Spajdermen: Essential

Čarobna knjiga, Bgd 2012.

Pazarih ovo izdanje sa velikim zadovoljstvom, a sa još i većim (istim tim, zadovoljstvom), čitam ga, uživam.

Kako je to izdavaču uspelo, u današnje vreme svega i svačega na dohvat, mogu samo da pretpostavljam; više nego pristojna cena za ponuđeno, više strana nego što sam i u ludilu mogao da očekujem, solidan do odličan prelom i dizajn, i, prevod, na koji, nakon pročitanih stotinak stranica, mogu samo da izjavim: odlično urađen posao!

Što se štampe tiče, golemo mekokoričeno izdanje poput ovog, sjebe se dok si reko rikna.

Koja se, btw, nije još, a ni stranice ne ispadaju, pritom je otisak sasvim korektan, tačan.

Nožovi su tim štamparima očito oštri ko veštičji pogled, a korice jedva čekam da vidim na šta će ličiti kad po neki peti ili deseti ili stoti put ovo izdanje bude čitano.

Ne znam čoveka što je ovo izdao, al ga je uradio ko za svoju dušu, prosto se vidi.

Nek tako uradi i sve ono što je još najavljeno, zaista će imati šta da se čita.

Uostalom, da mi je neko rekao da ću čitati Spajdija iz kasnog leta šesetdruge, u pauzi između Larga u Stripoteci, i Ubistva u ulici Morg od VČ, ne bi poverovo.

Ali nikad.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/11/2012 : 00:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

Nožovi su tim štamparima očito oštri ko veštičji pogled, a korice jedva čekam da vidim na šta će ličiti kad po neki peti ili deseti ili stoti put ovo izdanje bude čitano.

ako su kvaliteta ko ameri (a rekao bih da jesu, na osnovu onoga sto sam letos nabavio/pregledavao), nemas cega da se bojis ;)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 16/11/2012 : 10:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
ako su kvaliteta ko ameri (a rekao bih da jesu, na osnovu onoga sto sam letos nabavio/pregledavao), nemas cega da se bojis ;)

Meni su se na Spajdiju i Osvetnicima pojavili nabori, kanalčići sa vazduhom.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1914 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 16/11/2012 : 20:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
I meni isto, ali nije toliko strašno...

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 16/11/2012 : 23:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Kako ste čitali, tako će vam i ispasti nabori ili šta već.

Međutim, sjajan prevod, odličan uvez, i o tome nikako komentara?

Piši propalo!
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 16/11/2012 : 23:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ličim li ti ja na uplašenog čoveka što se boji?

Piši propalo!
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 18/11/2012 : 12:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako ste čitali, tako će vam i ispasti nabori ili šta već.

Kako sam čitao? Kakve veze ima naslovnica sa tim? Pa sigurno je ne savijam kao burek.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 30/11/2012 : 09:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Čarobna knjiga je, po meni, izdavač godine.
1. Upoznali su me sa Marvelovim klasicima.
2. Jeftina, redovna, kvalitetna izdanja.

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.

Edited by - Tornadomaster on 30/11/2012 09:59:37
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 20/12/2012 : 14:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Međutim, sjajan prevod, odličan uvez, i o tome nikako komentara?

Evo ja ću :)

Uvez- vrlo dobar. Na Osvetnicima bez greške ali na Letaču se i meni pojavio mali mjehurić no čisto sumnjam da će se i nakon 20+ čitanja neki list odvojit i ispast van. Na ljepilu se nije štedjelo jer su čak i hrptovi malo zasrani s njim no to se lako oguli noktom ili gumicom.
Vrsta ljepila- ono ''gumirano'' ili ''silikonizirano'', ne puca kao kod npr. Mister NO-a od strip agenta. Može se motat u burek bez problema.

Prijevod- tu nisam baš kompetentan al eto.
U Osvetnicima je znao zaštekat ali u SS-u je zato odličan. Mislim da nisam znao značenje svega 2-3 riječi no u svakom slučaju je puno lakši za čitanje od npr Divljeg mača Simerije. (No to nije zamjerka naravno, Konan mora bit arhaičan)

Što se tiče samih stripova Osvetnici su ok ali mislim da ću ih mjenjat za nešto drugo. Ako se tko hoće nek me p.m.-a.
Silver Surfer- odličan! Odlične priče koje ću vrlo brzo opet konzumirat, podsjetio se jedne epizode koju sam čitao prije ohoho (bješe mi toplo oko herca) i to sve za jeftine pare.

Sve u svemu izdavač godine po meni. Eto i tornadomasteru isto.

Kewl

Bok, kako si.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/12/2012 : 14:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
i pretanak papir pa se prozire pozadina.ima toga i u američkim esencijalima ali ovdje(SS)mi se čini malo više.ali svakako preporuka svima koji vole superheroje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 20/12/2012 : 19:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/12/2012 : 19:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Volverin

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 20/12/2012 : 19:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Volverin

Bolje da je bio Zderavac?

Edited by - Vlaadisha on 20/12/2012 20:01:05
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/12/2012 : 20:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Volverin

Tako se zvao u ranijim srpskim/ex-YU izdanjima (Strip 81) i novijim filmskim prevodima, pa zašto menjati tradiciju?
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 20/12/2012 : 21:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, ja sam za prevod kad god je moguće, ali nekad zvuči smešno (Natčovek ili Čovek-šišmiš, recimo). Žderavac ne radi posao jer asocira na žderanje. Moglo bi Zver, ali već postoji drugi junak sa tim imenom...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/12/2012 : 21:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

Iskreno, ja sam za prevod kad god je moguće, ali nekad zvuči smešno (Natčovek ili Čovek-šišmiš, recimo). Žderavac ne radi posao jer asocira na žderanje. Moglo bi Zver, ali već postoji drugi junak sa tim imenom...

Ja nisam za prevod ili bilo šta drugo, ako naziv već postoji.

Ako se ne poštuju nazivi koji već postoje, to bi značilo da svaki izdavač i svaki prevodilac kad se prvi put susretnu sa nekim likom prevode po svom, drugačije, menjajući po ko zna koji put. Pa bi jedan lik u jednoj zemlji imao 316 imena.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 20/12/2012 : 21:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Slazem se, uglavnom se valja drzati ustaljenog oblika, osim ako nije pogresan (Brzo Srebro ili Elvis Prisli).

Moj komentar je vise bio uopsten i odnosio se na imena koja se prvi put pojavljuju. Konkretno u ovom slucaju, srpski citalac nema isti osecaj kad vidi Volverin (ili Vulverin?) kao americki kad vidi Wolverine. Nas ne asocira ni na sta, dok original podseca na rec "vuk" (poput reci "vucjak", koja, naravno, ovde ne radi posao).

Edited by - Vlaadisha on 20/12/2012 22:04:36
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/12/2012 : 00:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
bitno da nije žderavac
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1914 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 21/12/2012 : 09:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Nije Volverin, nego Vulverin, prepravili su tamo na sajtu. Tako stoji i na zadnjim koricama knjige (ima preview). Pomerili su i datum za 29.12.

Meni je okej što je Vulverin, a ne Žderavac, ali Storm su mogli prevesti Oluja.

No, najbitnije je da je ostalo X-Men, a ne X-ljudi ili nešto tako.

Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000