Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 14/04/2012 : 19:16:07
|
Eto, ja nisma uzimao ni KI VČ, ni Ludens, u stvari KI VČ sam imao prva četiri, ali sam ih prodao docAi, a KI Ludens sam planirao, naravno više ne![](icon_zagor.gif) Sada je pitanje da li ću ovaj Libellus ili od septembra AC, a možda uzmem oba![](icon_zagor.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Muten roshi.jpg)
Croatia
12954 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/04/2012 : 19:17:52
|
quote: Originally posted by anto
iako neću kupovati ovog zagora, ovo je i za mene lepa vest - sad će Bernard morati da batali svoj kolekcionarski Zagor (jer realno niko nema šanse da se nosi sa Libelusovim, ni VČ, ni Ludens), pa će se, nadam se, vratiti malo više na Astera,Tangija,Bernarda,Krcka i Samija.
Ja bih prije rekao da će biti suprotno. Manje para od Zagora znači manje para za druge projekte, a time i sporiji ritam. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/04/2012 : 19:21:16
|
Ja nemam nimalo dvojbi da li čekati AC negdje na jesen, za recimo 6 mjeseci, ili za mjesec dana krenuti s LL izdanjem odmah 4 knjige. Od AC još ne znam što mogu očekivati, a od LL znam itekako dobro! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
Oki
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampire_008.jpg)
Croatia
5345 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 14/04/2012 : 19:24:39
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Johnny Difool
Fuck! Sad sam se sjetio da sam na prve dvije knjige Ludensova KI Zagora praktički uludo ulupao 300 kn! To bi bile recimo dvije LL knjige...![](icon_smile_shy.gif)
Nisi jedini. Dosta nas je ovdje bacilo pare na ta osrednja izdanja, a najgora stvar je to sto ce biti skoro nemoguce rijesti se ovih Ludensovih izdanja, jer ko ce ih uopste htjet da uzme sada, osim ako ih ne budes nudio skoro do djaba? Svi smo u istoj situaciji sto se ovog tice, na zalost.
Ma ajde, Zagor je idealan poklon za svako dijete koje zna čitati,pa ove dvije ili kod nekog tri knjige nisu uzalud bačen novac. Nek listaju dok se ne raspadne!!! |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 14/04/2012 : 19:25:18
|
Bojim se da je Mr. Bushido u pravu, jer je Zagor glavni izvor zarade za LU a moguće da je bitan i polusestrinskim tvrtkama SA i BG. Tako da bi manja zarada od Zagora mogla rezultirati manjim investiranjem u integrale i albume. Shit, kad ćemo sad kompletirati (ma što kompletirati, čak i ambicioznije nastaviti) XIII, Natachu, Krcka i ostale divote... |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12954 Posts
Posted - 14/04/2012 : 19:34:08
|
Bojim se da je Mr. Bushido u pravu, jer je Zagor glavni izvor zarade za LU a moguće da je bitan i polusestrinskim tvrtkama SA i BG. Tako da bi manja zarada od Zagora mogla rezultirati manjim investiranjem u integrale i albume. Shit, kad ćemo sad kompletirati (ma što kompletirati, čak i ambicioznije nastaviti) XIII, Natachu, Krcka i ostale divote...
Strip-Agent i Bookglobe su dvije odvojene izdavačke kuće. Iz nekog razloga ih ljudi trpaju zajedno, ali mi nikad nije jasno zašto.
Strip-Agent je sestrinska tvrtka Ludensu, pa dobra prodaja Ludensovih izdanja Bonellija osigurava relativno dobar ritam izdanja Strip-Agenta.
Bookglobe nema siguran izvor financiranja u vidu izdanja Bonellija ili Alana Forda, pa zato i imaju tako nesiguran izdavački ritam. |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/04/2012 : 19:43:39
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Strip-Agent i Bookglobe su dvije odvojene izdavačke kuće. Iz nekog razloga ih ljudi trpaju zajedno, ali mi nikad nije jasno zašto.
Strip-Agent je sestrinska tvrtka Ludensu, pa dobra prodaja Ludensovih izdanja Bonellija osigurava relativno dobar ritam izdanja Strip-Agenta.
Postavio si sebi pitanje i automatski na njega u slijedecoj recenici odgovorio.![](icon_smile_big.gif) |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12954 Posts
Posted - 14/04/2012 : 19:45:23
|
quote: Originally posted by King Warrior
Postavio si sebi pitanje i automatski na njega u slijedecoj recenici odgovorio.![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_question.gif) |
|
mike
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Slovenia
2864 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 14/04/2012 : 19:49:41
|
Stvarno, sta je sa Tellerom? 7 stranica topica, a od njega ni glasa.. Trebalo bi barem pola tih stranica da je njegovih . |
Taylor. |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 14/04/2012 : 19:51:57
|
Stvar i jest u tome što su Ludens i SA sestrinske tvrtke, pa se gubici Ludensa mogu odraziti i na poslovanje SA.
Također, SA i BG često nastupaju u paru, primjerice na sajtu SMG gdje zajednički predstavljaju i reklamiraju izdanja, pa ja kao kupac isto tako često teško razlikujem što koja kuća izdaje. A tu je i Berni kao poveznica između sva tri "labela". |
Edited by - Johnny Difool on 14/04/2012 19:52:54 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 14/04/2012 : 19:58:37
|
Nažalost, čini se da teller ovaj put misli ozbiljno, jer ne vidim kako bi inače dopustio da topic s ovakvom temom dogura do 7. stranice, a od njega ni traga ni glasa.
Ipak vjerujem da će se što prije vratiti, može i pod drugačijim nickom. Recimo Kit, Beleven (Bellevan), Klareta (Clareta), ili tako nekako...![](icon_smile.gif) |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12954 Posts
Posted - 14/04/2012 : 20:00:18
|
Stvar i jest u tome što su Ludens i SA sestrinske tvrtke, pa se gubici Ludensa mogu odraziti i na poslovanje SA.
Također, SA i BG često nastupaju u paru, primjerice na sajtu SMG gdje zajednički predstavljaju i reklamiraju izdanja, pa ja kao kupac isto tako često teško razlikujem što koja kuća izdaje. A tu je i Berni kao poveznica između sva tri "labela".
Ok, zajednički se predstavljaju na SMG sajtu (iako se ne mogu sjetiti kada sam zadnji puta na sajtu vidio najavu za izdanja Strip-Agenta) i imaju zajednički štand na Interliberu, ali to su svejedno dvije odvojene tvrtke sa različitom izdavačkom politikom i izdavačkim mogućnostima. Bernard nema veze sa Bookglobeom. Strip-Agent i Ludens su njegove izdavačke kuće. |
|
selanne
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/tex(3).jpg)
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 14/04/2012 : 20:04:27
|
Ovaj Zagi je stvarno fenomen, što se god otvori o njemu, cvate rasprava. Sedam stranica u desetak sati... ![](icon_smile.gif) Da se vratimo na temu - smatram da je boja sakaćenje stripa (ako nije originalno zamišljen tako da bude u boji), pa me ovo izdanje ne zanima. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 14/04/2012 20:04:46 |
|
C Celtic
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/Simpsons-10.gif)
Serbia
894 Posts
Member since 20/05/2009 |
|
Bardho
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 14/04/2012 : 20:25:44
|
Također, SA i BG često nastupaju u paru, primjerice na sajtu SMG gdje zajednički predstavljaju i reklamiraju izdanja, pa ja kao kupac isto tako često teško razlikujem što koja kuća izdaje. A tu je i Berni kao poveznica između sva tri "labela".
Ok, zajednički se predstavljaju na SMG sajtu (iako se ne mogu sjetiti kada sam zadnji puta na sajtu vidio najavu za izdanja Strip-Agenta) i imaju zajednički štand na Interliberu, ali to su svejedno dvije odvojene tvrtke sa različitom izdavačkom politikom i izdavačkim mogućnostima. Bernard nema veze sa Bookglobeom. Strip-Agent i Ludens su njegove izdavačke kuće.
Ja baš jučer čuo da Bernard nije vlasnik Ludensa već samo diša dok je Strip-Agent njegov. |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12954 Posts
Posted - 14/04/2012 : 20:29:04
|
quote: Originally posted by Bardho
Ja baš jučer čuo da Bernard nije vlasnik Ludensa već samo diša dok je Strip-Agent njegov.
Moguće. Ne znam te detalje. |
|
ZoranC
Senior Member
![](AvatarUpload/20161224_194104.jpg)
Germany
1932 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 14/04/2012 : 20:29:21
|
Evo iskrenog misljenja, bez da vam dignem zivac: ovo me izdanje ne zanima. Hocu kolekcionarsku knjigu 18 od Veselog cetvrtka. Naslovne odlicne(unutar originalne u boji), hrbat zanimljiv, papir u redu... I tek sad dolaze najbolje epizode. Veseli, nedaj se demoralizirati! |
|
Kit Carson
Advanced Member
![](AvatarUpload/4pards.jpg)
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 14/04/2012 : 20:35:34
|
Iz poverljivih izvora sam saznao da je cela ova prica izmisljena ne bi li Tellera navukli ponovo na forum.![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11648 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27163 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/04/2012 : 20:59:47
|
zašto neki misle da će svi odustati od c/b zagorovih kolekcionarskih izdanja i preći na ono u boji?U boji je ružnije a i skuplje. |
Ja sam fetišist papira! |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/04/2012 : 21:15:27
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Iz poverljivih izvora sam saznao da je cela ova prica izmisljena ne bi li Tellera navukli ponovo na forum.![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
Tutta
Advanced Member
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32411 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 14/04/2012 : 21:23:50
|
quote: Originally posted by jaki
zašto neki misle da će svi odustati od c/b zagorovih kolekcionarskih izdanja i preći na ono u boji?U boji je ružnije a i skuplje.
tako mislim i ja,to u boji. kad je u boji,neznas dal imas zagora il miki mausa u ruci. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
Jasko
Advanced Member
![](AvatarUpload/2(2)(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 14/04/2012 : 21:27:47
|
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by jaki
zašto neki misle da će svi odustati od c/b zagorovih kolekcionarskih izdanja i preći na ono u boji?U boji je ružnije a i skuplje.
tako mislim i ja,to u boji. kad je u boji,neznas dal imas zagora il miki mausa u ruci.
Kamo srece da je miki maus ![](icon_smile_clown.gif) |
|
djule
Senior Member
![](AvatarUpload/George Costanza Sorry.jpg)
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 14/04/2012 : 21:34:01
|
kolko god možda ovakvo izdanje na prvi pogled se čini "must have", al osobno smatram da je pogrešna politika.
1) boja - ak nije u orginalu već zamišljena, ovo naknadno - ne vjerujem da bu to zagor kojeg znamo
2) po n-ti put reizdanje, radije nek se ubrza extra da se napokon kak spada kompletiraju stari brojevi
3) cijena - za očekivat je dosta skupo izdanje
4) svi mi sanjamo izlaženje paralelno sa talijanima, tj. južnoameričku odiseju, nadam se da bu agharti to odigrao, a ak ne bude, nek se ovo odradi od libellusa. |
|
Dr. Westax
Senior Member
![](AvatarUpload/100x100falloutav-bos.gif)
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 14/04/2012 : 21:45:53
|
quote: Originally posted by DOMI
primjerice, DD Color fest 1 i 2 su rasprodani, 3 i 4 pri isteku zaliha... naklade su mogle biti, očito, i dosta veće...
Od kuda to ova informacija? ![](icon_smile_question.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|