forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

teller
Advanced Member

Slovenia
19485 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2014 : 20:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ako se i dogada,zar je protiv zakona?
Nije moralno jer je u pitanju preprodavanje ali......

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 26/11/2014 : 20:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Sa strane izdavača je bitno da se određeno izdanje što više proda. E sad ako nekog raduje kupiti 20 primjeraka za preprodaju, sretno mu bilo i može se reći da su izdavačke brige oko prodaje prešle na tu osobu
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/11/2014 : 20:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gru

quote:

Sa strane izdavača je bitno da se određeno izdanje što više proda. E sad ako nekog raduje kupiti 20 primjeraka za preprodaju, sretno mu bilo i može se reći da su izdavačke brige oko prodaje prešle na tu osobu

Ipak je to malo slozenije. Izdavacu je jako bitno imati i dobar odnos s fanovima, pokotovo izdavacu koji pravi izdanja za hardcore fanove. Dosta fanova bi moglo izvisiti ili ce morati platiti nabijene cijene i moglo bi stvori amozitet tih fanova prema Libellusu kao sto ga je i MM83 izazvao.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/11/2014 : 20:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Jest da nije protuzakonito ali ipak je previše, i same striparnice bi se trebale potruditi da ista osoba ne može kupiti više od nekih 5 primjeraka istoga stripa jer sve preko toga smrdi naveliko.
Da sam kojim slučajem izdavač i da čujem da je bilo takvih poteza hladno bih tiskao još dodatnih 100 primjeraka pa da takvi kupci na veliko ispuše kurčinu sa svojih 20 ili koliko već istih knjiga.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/11/2014 : 20:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by Gru

quote:

Ipak je to malo slozenije. Izdavacu je jako bitno imati i dobar odnos s fanovima, pokotovo izdavacu koji pravi izdanja za hardcore fanove. Dosta fanova bi moglo izvisiti ili ce morati platiti nabijene cijene i moglo bi stvori amozitet tih fanova prema Libellusu kao sto ga je i MM83 izazvao.

Taj još nije izašao, bio je MM 63.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/11/2014 : 20:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Jest da nije protuzakonito ali ipak je previše, i same striparnice bi se trebale potruditi da ista osoba ne može kupiti više od nekih 5 primjeraka istoga stripa jer sve preko toga smrdi naveliko.
Da sam kojim slučajem izdavač i da čujem da je bilo takvih poteza hladno bih tiskao još dodatnih 100 primjeraka pa da takvi kupci na veliko ispuše kurčinu sa svojih 20 ili koliko već istih knjiga.

Problem je sto izdavac to mora predvidjeti unaprijed, jer ako sad idu stampati samo 100 primjeraka troskovi proizvodnje bi bili preveliki.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/11/2014 : 20:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Gru

quote:

Taj još nije izašao, bio je MM 63.

Haha! To ja podsvijesno. Jedna od najomiljenijih grupa mi je M83 i nosio sam njihovu majicu pred dva dana!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/11/2014 : 21:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Problem je sto izdavac to mora predvidjeti unaprijed, jer ako sad idu stampati samo 100 primjeraka troskovi proizvodnje bi bili preveliki.

Kod ovakvih knjiga čak i nije toliko teško predvidjeti, ugovoriš tiskanje 500 komada da to nitko ne zna ali najprije izbaciš 400 a nakon mjesec dana kada su već mnogi preprodavači zagrizli još dodatnih 100.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/11/2014 : 21:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kod ovakvih knjiga čak i nije toliko teško predvidjeti, ugovoriš tiskanje 500 komada da to nitko ne zna ali najprije izbaciš 400 a nakon mjesec dana kada su već mnogi preprodavači zagrizli još dodatnih 100.

Aha! Dobar trik! Znam, nije nama sa strane tesko predvidjeti, ali kad brojis svoje pare onda mozda i nije lako, pogotovo ako se ranije opeces na prevelikom tirazu, placanju ogromnog skladisnog prostora i slicno. No bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se sve odvijati. Bilo kako bilo Libellus vec godinama pokazuje da zna kako poslovati i ja imam dosta toga za nauciti od njih.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 26/11/2014 : 22:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Vec negdje napisah: naklada prve ture Zagorovih knjiga im je bila potez godine, 1200 primjeraka. Potom odmah pad na...ne znam koliko. Prvi broj nece nikada dozivjeti boom na aukcijama, jer nikomu ozbiljnome vise ne treba. E sad da su isto uradili s knjigom 23 ne bismo sad o tome caskali tko je koliko narucio i sto ce s njima.
Ja licno ne bih stavio ni dvije na stranu u nadi dacu za koju godinu udesetostruciti zaradu, jer se ne bavim kupoprodajom stripova radi zarade (prodajem samo svoje kolekcije i nabavljam nesto drugo).
Iskreno receno, ne smeta mi ako neki kupuju 30 kom iste knjige, nije protiv zakona. Ja sam svoj primjerak osigurao, sve drugo mi je banana.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/11/2014 : 23:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I ja sam kupio knjige odmah drugi dan nakon što su došle u striparnice (lijepo mi se potrefilo) ali nije mi baš svejedno jer će možda kasnije naići neka knjiga koju neću uspjeti osigurati na vrijeme.
Novac uopće nije problem (ako treba izvući ću ga iz gaća) ali nisam u mogućnosti otići u striparnicu kad god mi padne na pamet jer sam prilično udaljen a i poslovne obaveze su tu (naručivanje preko weba i dostava na kućnu adresu ne dolazi u obzir).

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 27/11/2014 : 00:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Znam da nije protiv zakona i sve je legalno...ali trebalo bi sttai na kraj preprodavacima...tako se mogu udruziti njih 5-6 i kupiti od 400 knjiga 350 i raditi cirkus s cijenama.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/11/2014 : 09:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

... MM63LL je poletija do besvijesti http://www.stripovi.com/aukcije/martin-mystere-libellus-63/9371025/

Fakmi! I tata bi sine, i tata bi.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/11/2014 : 09:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

A sta bi tek bilo da "striparnica" naruci toliki broj na privatnu adresu.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 27/11/2014 : 09:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Znam da nije protiv zakona i sve je legalno...ali trebalo bi sttai na kraj preprodavacima...tako se mogu udruziti njih 5-6 i kupiti od 400 knjiga 350 i raditi cirkus s cijenama.

O ovome sam jednom razmišljao. Kupiti cijeli tiraž jednog broja. Pa to je profit x3 najmanje.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/11/2014 : 09:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno nazovete striparnicu u kojoj stalno kupujete stripove i zamolite ih da vam ostave vaš primerak. Onda vas nije briga hoće li neko da dileriše.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 27/11/2014 : 10:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

... MM63LL je poletija do besvijesti http://www.stripovi.com/aukcije/martin-mystere-libellus-63/9371025/

Ovo me podsjeca na ona vremena oko 2008. kad su prvi LL brojevi Mister Noa i Martija isli komotno po 500 kn komad.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 27/11/2014 : 10:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Ja sam juce narucio svoj primerak. Na ovoj skupoci i nemastini jedva sam skupio i za ove dve knjige Zagora i Texa. Eto radije sam uzeo i Texa u koloru nego da dupliram knjige od Zagora....

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 27/11/2014 : 10:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

A [o cemu je poseban ovaj broj? procitao sam italijanski original i prica je prosecna dosadna kao svaku za ove jubilarne brojeve.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/11/2014 : 10:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Nije izasao u SFRJ, pa ni kasnije do ovog izdanja.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/11/2014 : 10:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
U ovom slucaju bilo bi dobro da broj 23 dostampaju u dodatnih 200 komada, slicno kao sto su napravili i sa prvim brojevima MM.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19485 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/11/2014 : 11:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Nema 23 vise ni u SNK, tamo je bila nabavljiva samo u kompletu sa 24 brojem...sada ostaje samo Sablasna vojska.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 11:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

U ovom slucaju bilo bi dobro da broj 23 dostampaju u dodatnih 200 komada, slicno kao sto su napravili i sa prvim brojevima MM.

Onda bi si preprodavači koji su ga nabavili u nekih 10-ak primjeraka odgrizli jaja od muke.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 11:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Jednostavno nazovete striparnicu u kojoj stalno kupujete stripove i zamolite ih da vam ostave vaš primerak. Onda vas nije briga hoće li neko da dileriše.

Nešto slično je i Dado rekao na svom forumu i izgleda da će mi to biti praksa za svaku slijedeću knjigu:

Kao sto sam vec jednom napisao, mislim da svi citatelji koji prate nasa izdanja imaju svoje odredjeno mjesto gdje kupuju ta izdanja.
Vjerujem da nije problem unaprijed rezervirati svoj primjerak kod svog prodavaca a on to moze rezervirati kod nas.
Ako neki prodavac nije to u stanju napraviti i nije ga briga za stalne kupce onda ga promijenite. Mada ne mislim da ima takvih prodavaca.
No sigurno na ovaj nacin mozete drasticno smanjiti mogucnost da ostanete bez nekog primjerka serijala kojeg pratite.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/11/2014 : 18:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kako sam se danas složio s jednim forumašem, problem je i u slijedećem:

zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000