forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/11/2014 : 23:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ko hoće kupiti tog nedostupnog zagora neka mi uplati 220 kn i ja mu ga nabavim.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/11/2014 : 00:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Promo cijena je 156, puna 195 a ti tražiš 220, gdje je tu logika.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 28/11/2014 : 00:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Naravno da nije loše pošto ga možeš dobiti jeftinije nego što bi dao za rasprodano prvo izdanje na aukcijama.
Samo je problem što neki izdavači, u ovom slučaju Libellus, neće da rade takva izdanja zbog prethodnih promašaja.

Naravno, svatko ima svoju računicu. Vjerujem da i ja ne bih išao u drugo izdanje kada ih još negdje ima za nabaviti.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 28/11/2014 : 00:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ko hoće kupiti tog nedostupnog zagora neka mi uplati 220 kn i ja mu ga nabavim.

20 x 140 = 2800 - cca. nabavna
20 x 220 = 4400 - prodajna

1600 kn ni orao ni kopao.

Evo zašto je rasprodan.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/11/2014 : 00:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ali ako u obzir uzmemo onog Martina 63 na aukciji po 650 kn, što je otprilike 400 % skuplje od originalne prodajne cijene, pa Zagor priča LL procijenimo na "samo" 700 kn (manje od 400 % pune cijene, ali više od 400 % s popustom), na 20 knjiga to iznosi 14000 kn, uz nabavni trošak od 3120 kn zarada je 10880 kn, zaokružimo na 11000 kn.

Lijepih 11 tisućica, a kako reče Westax - ni orao, ni kopao. Samo malo mešetario i zajebao druge kupce.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 28/11/2014 : 00:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ali ako u obzir uzmemo onog Martina 63 na aukciji po 650 kn, što je otprilike 400 % skuplje od originalne prodajne cijene, pa Zagor priča LL procijenimo na "samo" 700 kn (manje od 400 % pune cijene, ali više od 400 % s popustom), na 20 knjiga to iznosi 14000 kn, uz nabavni trošak od 3120 kn zarada je 10880 kn, zaokružimo na 11000 kn.

Lijepih 11 tisućica, a kako reče Westax - ni orao, ni kopao. Samo malo mešetario i zajebao druge kupce.

Bitno je da svako malo pustiš jedan primjerak na aukcije ili nekom učiniš "uslugu" i pokažeš "veliko srce" pa mu ga prodaš za 220, 250 ili 300kn

Edited by - Dr. Westax on 28/11/2014 00:20:18
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/11/2014 : 08:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A da ih svi oni koji su ostali kratkih rukava zajebe i ne kupe te rasprodate stripcine? :D Pa da vidimo koliko vremena ce ih imati po tim cijenama. Jednu godinu, dvije ...?

Ali naravno ta ideja ne drzi vode, pa Zagor je to, treba to imati ... ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/11/2014 : 12:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U mnogim slučajevima se rasprodani i vrlo traženi stripovi stavljaju na aukcije od 1 kn i time se prodavač na neki način ogradio od optužbi za nabijanje cijena.
Druga stvar je to što kupci idu bidati dok se ne postigne divlja cifra, ako netko ima volju i dubok novčanik ne možeš tu ništa.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 28/11/2014 : 13:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

U mnogim slučajevima se rasprodani i vrlo traženi stripovi stavljaju na aukcije od 1 kn i time se prodavač na neki način ogradio od optužbi za nabijanje cijena.
Druga stvar je to što kupci idu bidati dok se ne postigne divlja cifra, ako netko ima volju i dubok novčanik ne možeš tu ništa.

Točno. U slučaju da je velika potražnja naravno da će cijena otići u nebo.
Cijena će biti još veća ako trgovci imaju svoje botove koji svako malo nabijaju cijenu.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/11/2014 : 13:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Promo cijena je 156, puna 195 a ti tražiš 220, gdje je tu logika.

moram i ja jesti

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17904 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/11/2014 : 14:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ovdje će mnogi kupci ispasti veliki levati
ako si kupio kod istog trgovca 2o i nekoliko knjiga zagora... red bi bio da ti se taj famozni broj koji će se rasprodati sačuva
oni što su slali u sloveniju te primjerke 20+ komada su zaista zajebali stvar
ionako bi se rasprodalo jos ne bi morali ni pakovati
zaista amaterski od jednih i drugih...prvi što su prodali nekome anonimusu u sloveniji a drugi što nisu rezervirali broj na vrijeme ili ostvarili takav kontakt sa svojim prodavčem da ti on sam po difoltu sklanja stripove sa strane :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/11/2014 : 14:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim zasto su iz striparnice ispali levati
Njima je cilj prodati stripove, a to su i radili
Jos im ovako bolje da su sve slali na jednu adresu, manje su se mucili oko pakiranja stripova
Kao da se oni trebaju brinuti za svakog kolekcionara....
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/11/2014 : 14:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Markos je npr. izdvojio par komada Ken Parkera (cjela kolekcija, svi brojevi), pa ih onda na (pret)proslogodisnjem (?) Interliberu ponudio po fer cijeni.

Ali Zagor nije zakljucen serijal, pa ne vidim zasto bi izdavac stavio sa strane par komada svakog broja.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/11/2014 : 14:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
sada je 240 kn.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17904 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/11/2014 : 14:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ispali su levati jer su zbogradi anonimusa iz druge države možda izgubili stalne mušterije njih desetak :D
ili je sve neka viša muljaža da neko kasnije prodaje stripove naivcima po većim cijenama
evo ja sam rekao i na libelusu i svom dileru
i ponavljam ako se cijena samo i približi magičnoj cifri od 50 maraka odustajem
tražio sam MM GIGANTE kažu 55 reprint prvo izdanje nema ispod 100 maraka
samo sam se nasmijao :D
imam al ne dam... ne vrijedi jednostavno

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/11/2014 : 15:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko
i ponavljam ako se cijena samo i približi magičnoj cifri od 50 maraka odustajem

Dobro je da si podvukao crtu na takvoj magičnoj cijeni

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/11/2014 : 15:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Postoji u praksi onaj "pre-order" kojeg mnogi u svijetu perferiraju i nacine si rezervaciju na svoj primjerak.
Ukoliko te vlasnik-djelatnik knjizare poznaje, napravis rezervaciju telefonski iliti mailom i budes miran.

Nazalost kako je ovo sve spalo na borbu za strip kao za zadnji crni kruh u pekarama za vrijeme krize..c-c-c !

Ograniciti prodaju stripa naveliko i omoguciti vjernim kupcima da dodju do svog primjerka (jer mozda trenutno nisu pri lovi ili neki drugi razlog(ziher je i jedini..) )..
Nek' se napravi lista stalnih kupaca ili pre-order, a na temelju toga mozda i izdavac moze znati unaprijed koliko bi primjeraka ubacio u stampu...ovo je bas specificni slucaj te jedne epizode i mozda ne bude daljnih nestasica u narednim izdanjima..
Ziher decki citaju ovo i mozda iznenade kojim dodatnim kolicinama.

Tko god kupi po enormnoj cijeni(valjda nece!) taj primjerak lijepo sa posiljke nek' prepise ime i prezime lika i stavi ga na stup srama...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/11/2014 : 16:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da se sa idućim knjigama neće dešavati ovakve situacije.
Libellus izdanja većinom kupujem u istoj striparnici a kako se neće baš uvijek potrefiti da mogu doći ubrzo nakon izlaska nove ture, nije mi problem nazvati tu striparnicu da mi ostave sa strane ono što me zanima, pogotovo ako se radi o izdanjima koja bi mogla brzo planuti.
E sada, ako prodavaču nije u cilju izaći u susret meni koji tamo mjesečno ostavim po 400-500 kn (a često i više) zbog nekog anonimca koji bi napravio možda jednu kupovinu, onda ja više ne bih zašao u njegovu radnju pa makar bila i jedina.
Kao što je Dado već rekao, mislim da nema takvih prodavača ali nikad se ne zna.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17107 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 28/11/2014 : 17:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Jedno je sigurno, što se mene tiče, ukoliko cijena bude rasla, odustajem. Pa makar to sto puta bio Libellus Zagor.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/11/2014 : 18:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Jedno je sigurno, što se mene tiče, ukoliko cijena bude rasla, odustajem.

Mislis na sluzbene cijene ili preprodavaceve?
Osobno 156 kn u prva dva mjeseca je jos nekako ok,da slijedece godine poskupi (pu-pu!) razmislio bih dalje koliko dugo jos...
S obzirom da je u odnosu na LibDyd koji je c-b samo skuplji 16kn...
Mogli bi se samo nadati da ostane ovako....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17107 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 28/11/2014 : 18:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Osobno 156 kn u prva dva mjeseca je jos nekako ok,da slijedece godine poskupi (pu-pu!) razmislio bih dalje koliko dugo jos...

Mislim na službene cijene. Ova akcijska još može proći, ali ako ona ode gore za cca 30 kn, sa mnom je gotovo, što se ovog izdanja tiče
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/11/2014 : 18:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Mislim na službene cijene. Ova akcijska još može proći, ali ako ona ode gore za cca 30 kn, sa mnom je gotovo, što se ovog izdanja tiče

Eh,shvatam te...
Tex kolor "midi-gigant" je probio tu granicu u cijeni u odnosu na Zagor kolor 156kn on je 196kn..40kn razlike...

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 28/11/2014 : 19:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Hebes ti nas kolekcionare ili sto smo vec. Zdrav razum nalaze da su 65 kuna po epizodi (regularna cijena) stvarno papreni kad se uzme u obzir da se tri epizode nalaze unutar jedne knjige, a ne kao samostalne knjige. Iste epizode se u extra izdanju dobiju po 10-ak kuna.
Ali, hebes i zivot bez ovog gusta kad se u ruci drze ova remek-djela.
Ne znam gdje bih stao, sigurno imam granice, ali ja i ne tendiram kupiti sve knjige, mislim da mi je dosta negdje do Duhova (Ostrvo magle) ili sl. Nisam opsjednut time imati sve, nego samo ono sto cu citati s gustom i prije svega VISE OD JEDANPUT U ZIVOTU.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/11/2014 : 19:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nemoj tako govoriti, uvijek postoje aukcije gdje se i skupa izdanja mogu dobiti za bagatelu.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/11/2014 : 19:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranC

Hebes ti nas kolekcionare ili sto smo vec. Zdrav razum nalaze da su 65 kuna po epizodi (regularna cijena) stvarno papreni kad se uzme u obzir da se tri epizode nalaze unutar jedne knjige, a ne kao samostalne knjige. Iste epizode se u extra izdanju dobiju po 10-ak kuna.
Ali, hebes i zivot bez ovog gusta kad se u ruci drze ova remek-djela.
Ne znam gdje bih stao, sigurno imam granice, ali ja i ne tendiram kupiti sve knjige, mislim da mi je dosta negdje do Duhova (Ostrvo magle) ili sl. Nisam opsjednut time imati sve, nego samo ono sto cu citati s gustom i prije svega VISE OD JEDANPUT U ZIVOTU.

Uh, ti Duhovi su meni jedna od najslabijih epizoda iz toga perioda plus očajni Segna a poslije nje ima još masa epizoda koje zaslužuju pažnju i više od jednog čitanja.

Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000