forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 149

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/12/2014 : 22:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Naravno da se neki broj nesme/nemora vucarat po skladištima i striparnicama po dvije-tri godine ali da je nedostupan u 14 dana..to si izdavać nesme dopustit...

Zašto najluksuznije izdanje Zagora ikada ne smije biti dostupno dvije-tri godine u striparnicama?
Navedi mi barem jednog nakladnika na području bivše juge koji svoje knjige rasproda u mjesec dana i ne ide u reprint? Ajde baš me zanima tko je to?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/12/2014 : 22:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tintilinic

quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by DODSFERD

I ja radim u državnoj firmi, najteže se ustati i doći na smjenu a sve ostalo je prilično lako.
Od 12 sati koliko traje smjena radim nekih 3-4, ostalo vrijeme sjedim u prostoriji 3 × 3 gdje osim mene nema žive duše pa opet to ne smatram nekom povlasticom (možda i zato jer se plaća nije povećavala od 2008. god.)

Koliko stripove procitas u to vrijeme?

Drukcije, i nama se nije nesto povecalo od 2008, samo dolje ide.

Ali vazno da imamo za bankare, pogotovo za "slabu banku".

Znam ponešto pročitati na poslu ali ne toliko koliko bi se očekivalo s obzirom na ''slobodno'' vrijeme.
Ja bih radije da više radim za bolje novce ali činjenica je da posla jednostavno nema a kada već plaća stoji na istome (ili čak lagano pada) onda je bolje da se čovjek ne pretrga od rada.

Pa ne čini se da je nestašica novca sudeći po količini kupljenih stripova

Kada uleti nešto što dugo čekam onda mogu zagrabiti i malo dublje nego inače.
Uvijek napravim prioritete što može a što ne može čekati ali kada su u pitanju Zagor kolorci to se uzima po najbrže mogućem postupku.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/12/2014 : 00:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo, prestanite vrijeđati Timberovu suprugu.
Kao drugo, Timbere prestani se hvaliti sa prodavanjem piratskih stripova i sa svim drugim kaj pričaš.
Kao treće, prestanite se vrijeđati i omalovažavati jer odsad svatko tko kaže išta što je uvredljivo, biti će udaljen sa foruma.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 02/12/2014 : 00:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Vala,braćo,svaka vam čast...Ja mogu svašta baljezgati ali vidim da sam mala maca za neke forumaše...

Wtf?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/12/2014 : 01:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Kao drugo, Timbere prestani se hvaliti sa prodavanjem piratskih stripova i sa svim drugim kaj pričaš.
Kao treće, prestanite se vrijeđati i omalovažavati jer odsad svatko tko kaže išta što je uvredljivo, biti će udaljen sa foruma.

Izvini, mladjo, ali preblag si prema ovim dežurnim spamerima. Opomenuti su više puta, zadnjih nekoliko strana je čisti čin bahatosti i bezobrazluka.

Neka se ljute koliko hoće, ali ovakvo ponašanje se može iskoreniti samo banom i ničim više. Spam je kažnjiv koliko i vređanje i postavljanje piraterije, koliko pravilo 9 nalaže.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 02/12/2014 01:13:10
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/12/2014 : 01:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Evo, šta sam ti rekao?
Opominji ih koliko god hoćeš.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/12/2014 : 01:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Evo, šta sam ti rekao?
Opominji ih koliko god hoćeš.

???

Čitaj malo gore.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 02/12/2014 01:16:19
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/12/2014 : 01:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Izvini, mladjo, ali preblag si prema ovim dežurnim spamerima. Opomenuti su više puta, zadnjih nekoliko strana je čisti čin bahatosti i bezobrazluka.

Neka se ljute koliko hoće, ali ovakvo ponašanje se može iskoreniti samo banom i ničim više. Spam je kažnjiv koliko i vređanje i postavljanje piraterije, koliko pravilo 9 nalaže.

Ma dobro, sad baš zazivati ban... Jesu pretjerali, ali zasad su na granici zabavne družine. A i pirateriju nije u biti ni postavljao, nego se samo hvalio istom kao izvorom zarade, što u principu nije kršenje tog pravila.

Ipak, iz svega su uočljive barem dvije neshvatljive činjenice:

1. Libellus na najiščekivanijoj priči smanjuj nakladu
2. Timber se bez imalo srama hvali prodajom piraterije.

Samo zbog ove pojave preprodaje sam odustao od Libellusovih stripova. Neka se čirom na želucu bavi tko hoće, ja neću.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/12/2014 : 01:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nisu na granici nego van nje i nisu nimalo zabavni niti su družina. Nisam aludirao na Billovu pirateriju nego na pimpovanje. Koji će mi moj onolika slika sisa njegove žene u topicu za stripove? Okej jednom, tri pa i deset puta. Sadašnja cifra postavljanja Helene (znamo joj i ime) opasno iritira, zabrinjava i obećava spam i onanisanje sledeće dve strane. A takvi su jer znaju da im se može. Zazivam ban kao poruku "e, ne može!"

Oko Libellusa nema nerviranja. 23-ku sam ugrabio dva dana pred nulto stanje, a sumnjam da će ijedna posle nje ovako da nestaje. Svi smo znali unapred (zbog čega je i došlo do sranja sa preprodavačima) kako će da bude, pa je bilo dovoljno na vreme početi sa skupljanjem novca. Ko ne može skupiti 20EUR za dva meseca, bolje da odustane od ovog izdanja

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 02/12/2014 01:55:57
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/12/2014 : 02:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ni ja baš nisam pobornik tih fotografija i nejasna je ta potreba postavljanja istih na ovakav forum, ali zato i postoji scroll wheel na mišu. A nije baš ova ekipa ni zaštićena, vidi samo koliko puta su letjeli (osim W-Huntera, koji je btw. inačica Krasa na ijekavici ).
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 02:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I ja se nadam da se slijedeće knjige neće ovako prodavati, neka se rasprodaju unutar 2 mjeseca pa čak i mjesec dana ali ovo je stvarno bilo prebrzo.
Nije mi problem izvući novce za kupovinu isti dan po izlasku ali ne bi bio ugodan presing da svaki put moram otići u 100 km udaljenu striparnicu u roku tjedan dana.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 02/12/2014 : 07:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Apsolutno si u pravu, ovo malo zajebancije je bilo čisto da se razbije monotonija. Nisam mogao odoleti da malo dam gas ovim tinejdzerima, inače kupio sam tri primerka, jedan je za mene, jedan je za tipa kome redovno uzimam o tjednom trošku poštarine, inače čovek je komšija. Jedan sam uzeo za rezervu, mozda ga poklonim, mozda ga i prodam i kupim sledeću knjigu, mozda ostavim. Nisam siguran da li se isplati uloziti novca u više knjiga, mada po Martiju 63 očigledno je da da. A sada da se vratimo na temu, sve sam više odusevljen serijalom, odličan kolor, a isčekivanje sledećih knjiga je za mene još veće, Zagor priča je legendarna epizoda, ali za mene je ona čuvena priča Izazov kitolovcima uvek bila nekako nešto veliko. Nije je bilo lako naći celu u LMS.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2014 : 09:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

S obzirom da je nastala tolika bura oko cijele ove price, da vidimo:

1. Koliko vas je namjeravalo da uzme knjigu u promotivnom periodu, pa nije doslo do toga jer je strip otisao u rekordnom roku?

2. Koliko vas je namjeravalo da uzme ovu knjigu tek za nekoliko mjeseci, jer to nije bilo moguce odmah sada iz finansijskih (ili nekih drugih) razloga?

Nakon 24h nije se jos uvijek niko javio.
Dakle, polazim od toga da svi oni koji su htjeli uzeti ovo izdanje to su vec uradili, pa ne vidim bas neki problem u tome sto je cijela naklada otisla u rekordnom vremenu.

Niski tirazi imaju svoju svrhu, zbog brze prodaje moguce je izbaciti sto vise izdanja u kratkom vremenu. LL je koncentrisan na manje grupe ljudi, njima(nama) gledaju da udovolje. U suprotnom bi ritam izlazenja bio mnogo sporiji, a to je ono sto mi vjerni kolekcionari ne zelimo.

Nije postojala garancija da ce izdanje otici ovako brzo, pa i Nasilje u Darkwoodu (broj 15) je objavljen prije godinu dana, izdanje jos uvijek nije rasprodato.
Kao sto sam rekao, u ovakvim slucajevima postoji mogucnost dostampati izdanje u jos 100-200 primjeraka.

Evo brojeva i aktuelnih brojki koliko je primjeraka kojeg izdanja jos dostupno:

1. 38
2. 208
3. 240
4. 276
5. 337
6. 339
7. 222
8. 226
9. 196
10. 199
11. 0
12. 0
13. 3
14. 3
15. 7
16. 19
17. 0
18. 0
19. 0
20. 0
21. 3
22. 3
23. 0
24. 35

U svakom slucaju treba pozuriti sa brojevima koji su na izdisaju.

Edited by - King Warrior on 02/12/2014 09:41:50
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2014 : 09:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

Naravno da se neki broj nesme/nemora vucarat po skladištima i striparnicama po dvije-tri godine ali da je nedostupan u 14 dana..to si izdavać nesme dopustit...

Zašto najluksuznije izdanje Zagora ikada ne smije biti dostupno dvije-tri godine u striparnicama?
Navedi mi barem jednog nakladnika na području bivše juge koji svoje knjige rasproda u mjesec dana i ne ide u reprint? Ajde baš me zanima tko je to?

nesme se predugo vucarat jer to ne vole izdavaći, njima predstavlja uteg za dalje izdavanje...ko svaka roba koja se dugo prodaje....oni(libellus) moraju sve platit unapred ili odmah) a njihov proizvod se kiseli godinama...kome se to sviđa?
nije za usporedbu kiosk izdanje i ova kolekcionarska...kiosk možeju izdavaći trpat u komplete još godinama, da ne govorimo o tome koliko prostora ta izdanja zauzimaju u skladištima ili striparnicama...
Prije se izdanje razproda-bolje za izdavaća...ima novce i elan za nova izdanja...mislio sam da je to svakom jasno ali izgleda nije.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/12/2014 : 09:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
trebali su kod broja 12 vec dizati tiraž, kad se 11 rasprodala...
nece valjda bankrotirati zbog 50 stripova na skladištu...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2014 : 09:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
te sve brojke govore jedno...da su Zagor kolorci od 11 broja(kad se krenulo sa 500 naklade)skoro razprodani i da nije
bilo nikakvog razloga da su Libellusovci nakladu/tiraž smanjili dvije knjige prije Zagorovog zlatnog perioda...
prije je vrate na 500 bolje za njih(i za nas).

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/12/2014 : 09:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nesme se predugo vucarat jer to ne vole izdavaći, njima predstavlja uteg za dalje izdavanje...ko svaka roba koja se dugo prodaje....oni(libellus) moraju sve platit unapred ili odmah) a njihov proizvod se kiseli godinama...kome se to sviđa?
nije za usporedbu kiosk izdanje i ova kolekcionarska...kiosk možeju izdavaći trpat u komplete još godinama, da ne govorimo o tome koliko prostora ta izdanja zauzimaju u skladištima ili striparnicama...
Prije se izdanje razproda-bolje za izdavaća...ima novce i elan za nova izdanja...mislio sam da je to svakom jasno ali izgleda nije.

u krivu si
prebrzo rasprodato izdanje je očiti znak izdavaču da je krivo procijenio tržište,
odnosno da je mogao štampati i prodati više izdanja i tako, naravno, zaraditi više

uvijek je bolja opcija štampati 600 komada i prodati 500 odmah, a ostatak kroz godinu dana nego štampati 500 komada i prodati ih sve odmah
tih 100 komada im nije uteg, kako ti kažeš, nego dodatan prihod koji će ostvariti u nekom srednjeročnom razdoblju
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2014 : 09:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:

quote:

u krivu si
prebrzo rasprodato izdanje je očiti znak izdavaču da je krivo procijenio tržište,
odnosno da je mogao prodati još izdanja i tako, naravno, zaraditi više

uvijek je bolja opcija štampati 600 komada i prodati 500 odmah, a ostatak kroz godinu dana nego štampati 500 komada i prodati ih sve odmah
tih 100 komada im nije uteg, kako ti kažeš, nego dodatan prihod koji će ostvariti u nekom srednjeročnom razdoblju

mogfuće da se varam...bar do sada što se Libellusa tiće imao sam dojam da žele sve što objave razprodati što prije, ili bar u prva dva mjeseca...tako je i Antunovič govorio na svim tribunama ili neformalnim razgovorima...možda što važi za Libellus ne važi za neke druge izdavaće...

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/12/2014 : 10:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
hehe, vjeruj mi, svi izdavači žele sve rasprodat što prije :)
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2014 : 10:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da 100 komada nisu neki problem, ali postaje problematicno kada izdas x izdanja, pa se nakupi masa tih po 100 komada.
O tome pricam, moguce je izdati izdanja sa vecim tirazem, ali bi onda morali usporiti edicije.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/12/2014 : 10:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
@King, evo ja ću ti odgovoriti. Moj odgovor je svojevrsna kombinacija odgovora na oba pitanja - htio sam uzeti ovaj strip (iako sma odustao od Libellusa) u promotivnom periodu, ali ne već u prvih 10-15 dana zbog nekih troškova koje imam a zbog kojih se ne mogu upuštati u kupovinu skupih stvari koje mi trenutno nisu prioritet. Očekivao sam da će se strip rasprodati u promotivnom periodu, ali ne već u 15 dana (u rezervacije se nisam upuštao upravo iz razloga što nisam bio siguran kad bih realizirao kupovinu). Siguran sam da je veliki postotak prodaje ostvarila ekipa mešetara za daljnju preprodaju po aukcijama. Iz tog razloga sve striparnice trebale bi uvesti ograničenje na kupovinu većeg broja primjeraka svima onima koji nisu sami registrirani kao prodavatelji stripova (striparnice i obrti; mada, neki od njih sudjeluju i na aukcijama). Pravno nije sporno, ali je besramno (mislim na ove što su uzimali 20 ili više komada za mešetarenje po aukcijama - nije mi krivo za one koji su uzeli 2-3 komada).
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38069 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/12/2014 : 10:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

No, isto tako je glupo da se sve rasproda vec u prva 2 mjeseca. Mozda bi bilo dovoljno ostaviti tiraz za tih 50 viska, jer ne kupe svi u prva 2 mjeseca, a nisu im ni svi kupci iz Hrvatske pa da se mogu prosetati po Zagrebu svaki put kad novi strip izađe.

Mislim, jasno da je odluka njihova. Ali ne vjerujem da zele gubiti kupce. Isto tako je mislim da svima nama kristalno jasno da su vec davno trebali spustiti tiraz, pa ih sada ti stari neprodati stiscu.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/12/2014 : 10:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Naravno da 100 komada nisu neki problem, ali postaje problematicno kada izdas x izdanja, pa se nakupi masa tih po 100 komada.
O tome pricam, moguce je izdati izdanja sa vecim tirazem, ali bi onda morali usporiti edicije.

ni tada nije problem, zato što se zalihe smanjuju
izdanja koja se rasprodaju u 3/4 tiraža u prva dva mjeseca su najmanji problem ikome, ostatak ode u sljedećih par mjeseci
problem su izdanja koja se ne prodaju i koja se vuku po skladištu godinama, a to ovdje nije slučaj (Taxi, Priče iz nb, Demian itd.)
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/12/2014 : 10:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Btw, vjerujem da reprint ovog broja ne bi bio promašaj. I sa nešto većom cijenom bio bi prihvatljiviji u odnosu na ono što slijedi po aukcijama za rasprodano izdanje. Već vidim - 500+ kn. Ja osobno bih uzeo drugo izdanje bez razmišljanja. Ionako više ne skupljam ediciju pa mi ne igra ništa je li prvo ili x-to izdanje (pa da i skupljam isto bi bilo, bitan je strip, a ne koje je izdanje, to su ionako nametnule krupne ribe da bi se prva izdanja što bolje prodavala po aukcijama; pa nismo na Sotheby's).
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2014 : 10:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Iz tog razloga sve striparnice trebale bi uvesti ograničenje na kupovinu većeg broja primjeraka svima onima koji nisu sami registrirani kao prodavatelji stripova (striparnice i obrti; mada, neki od njih sudjeluju i na aukcijama). Pravno nije sporno, ali je besramno (mislim na ove što su uzimali 20 ili više komada za mešetarenje po aukcijama - nije mi krivo za one koji su uzeli 2-3 komada).

Slazem se.

quote:

ni tada nije problem, zato što se zalihe smanjuju
izdanja koja se rasprodaju u 3/4 tiraža u prva dva mjeseca su najmanji problem ikome, ostatak ode u sljedećih par mjeseci
problem su izdanja koja se ne prodaju i koja se vuku po skladištu godinama, a to ovdje nije slučaj (Taxi, Priče iz nb, Demian itd.)

I to je tacno. Tesko je pametan biti u ovoj situaciji. Vjerovatno su se opekli sa prvim brojevima i visokim tirazima, pa su sada i vise nego oprezni.
Go to Top of Page
Page: of 149 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000