forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Odabrane Priče
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 03/11/2012 : 10:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Da se pohvalim, jesam
Nadam se da budem izdrzao da ne citam dok extra ne zgotovi
Go to Top of Page

radio clash
New Member

104 Posts

Member since 29/01/2012

Posted - 12/11/2012 : 13:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send radio clash a Private Message  Reply with Quote
Overio Senke nad Darkvudom. Dok sam čitao devojka me upita kakav je, pokazah joj razočarano jednog od kentaura, a ona puče od smeha, dobro je da me nije šutnula. Ljudi-konji/pitoni/pume, one lutke, Helingen kostur dok se nije sastavio, realno delovi za povratiti. Poslednjih oko 150 stranica jurnjava ka/oko/unutar dvorca. Poov lik je stvarno sjajan, i te scene su najbolje, šteta što nije iskorišten u nekoj boljoj priči (ne znam da li se opet pojavljivao u nekoj priči). Trulo mi je što neprijatelji više ne ''umiru'' kao nekad, već su samo sprečeni u ovom pokušaju, i tako nam se daje na znanje da će se vraćati po stoti put.
E da, i još nešto, je li još kome možda fali 212. stranica u stripu? Meni je tu čitava stranica bela.

Vidimo se u Perucici!

Edited by - radio clash on 12/11/2012 15:06:10
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 12/11/2012 : 15:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radio clash

E da, i još nešto, je li još kome možda fali 212. stranica u stripu? Meni je tu čitava stranica bela.

Ne, to je greska 8)

Ili zameni tamo gde si kupio ili kontaktiraj redakciju VC-a :)
Go to Top of Page

radio clash
New Member

104 Posts

Member since 29/01/2012

Posted - 12/11/2012 : 16:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send radio clash a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ne, to je greska 8)

Hvala ti. Mislim da neću moći odmah direkt u Trafiku, jer naravno nisam sačuvao račun (ako sam ga uopšte i uzeo), mada sam kupio preko kartice, i prodavačica je upisala kupovinu zbog povećanja popusta. Ma ne znam ni da li da menjam, da je neka bolja priča pa i 'ajde.

Vidimo se u Perucici!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/11/2012 : 14:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja sam procitao ,,Senke nad Darkvudom", i evo nekih mojih zapazanja i kritike:

Bosseli je scenarista koji je vratio Nollitinih velikih tri {Helingen,Baron Rakosi, Kandraks}, i od svih tih prica najbolja mi je ova o Hellingenu!!!
Odlicni dijalozi koji drze paznju i odlicna atmosfera, nije mi smetao povratak Bena Stivensa iako mozda i nije bio potreban...

Nego bih vise obratio paznju na samu Bosselijevu ideju.
On nam nije podario 6. Helingena nego ustvari 5. Hellingenovo pojavljivanje posto je on skoro pa i zanemario postojanje Divova Dobra i Zla i uveo nas u, po mom misljenju, ,,amerikanizovanog" Zagora gde glavni junak mora da spasi planetu od eksplozije atomske bombe, a toga u americkim stripovima i filmovima gde god oces. Poslednji takav zaplet koji mi je sad u secanju je u The dark knigt rises.Ali to mi nije smetalo.
Bosseli je naravno procitao Divive dobra i zla ali ih je drugacije protumacio, on je veliki svemirski brod, u koji je Hellingen dospeo posle spaljivanja u onoj kabini, protumacio kao glavni, majcinski svemirski brod Akronjana, a u Divovima je ocigledno da je to neka vrsta Helingenovog pakla i raja, mesto na kojem je on trebalo da pronadje vecni mir...
ali Bosseli to nije tako protumacio i to me je iznerviralo...{ili sam mozda ja pogresno shvatio dok sam citao Demone ludila, ispravite me ako gresim}

Preporucujem epizodu svima onima koji nisu mogli da svare Divove, kao alternativu za 5.Helingenovo pojavljivanje.
Ono sto mi se najvise svidelo u ovoj epizodi jeste uvodjenje tajne baze Drugde i agenta Ravena koji je veoma zanimljiv lik i koji bi mogao da se pojavi u jos nekoliko spektakularnih epizoda...

Jedina scena koja je potpuno glupa i bespotrebna je kad Hellingen u svom svemirskom brodu ode do Mohavka i pocne da puca na njih i onda tek tako ode, to je verovatno ubaceno da bi se popunile strane...

Da li ste i vi ovako doziveli ovu epizodu prokomentarisite moju kritiku...
Odoh sad da ostavim ocene na recenziji
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9396 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 13/11/2012 : 14:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivi komentari going goinga i radio clasha. Ne mislim da je Boselli išta krivo protumačio već ako je mislio radit nastavak Hellingena trebao je donekle zanemarit Divove jer radit nastavak Divova je nemoguće. Istina, malo trivijalizira događaje sva u svrhu kako bi događaje ove priče promatrali zasebno jer kako mogu kentauri i robotski Hellingen biti dojmljivi ako ih usporedimo sa događajima iz Divova?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/11/2012 : 20:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Svida mi se komentar going goinga.
Meni je ova prica u samom vrhu zagora.
Davno sam je citao, pa kada budem opet citao, iznjet cu svoje misljenje u detalje.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/11/2012 : 14:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Sada vec 3 OP za redom su Bosselijeve, ocekujem da ce sledeca biti neka klasicnija Nollitina ili Toninelijeva a moguce je da ce i da objave Kraken sledeci...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/11/2012 : 19:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Neka više daju jednog Toninellija, bio bi red!
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 16/11/2012 : 16:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

A vidjeo si i sam njihove reakcije na neke nase postove tamo, bleje pa im nije jasno o cemu pricamo, izgleda du su neke stvari ionako bile previse za njihove mozgove.
Vecinom nemaju argumenata, niti mogu utemeljiti i objasniti sopstveno misljenje. Steta sto ne znam italijanski, uskakao bih ja njima tamo svaki dan, tek malo vise da se obrazuju kada je zagorologija u pitanju.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 16/11/2012 : 17:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ne, to je greska 8)

Hvala ti. Mislim da neću moći odmah direkt u Trafiku, jer naravno nisam sačuvao račun (ako sam ga uopšte i uzeo), mada sam kupio preko kartice, i prodavačica je upisala kupovinu zbog povećanja popusta. Ma ne znam ni da li da menjam, da je neka bolja priča pa i 'ajde.

I kod mene je sve u redu. U Novom Sadu gde ja kupujem u "Trafici" uvek su mi bez primedbi zamenili falične stripove...Priča je sasvim solidna,a pojavljivanje Edgara Alana Poa kvalitet više!
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 16/11/2012 : 21:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Pročitah ponovo...

Reći ću ovako- da priču nije crtao Feri, odličan na skoro svih 400 strana, ne bih mogao da je pročitam do kraja. Eventualno bih podneo Andreućija, Rubinija, ne znam da li bi još neko izvukao strip iz suludosti scenarija...

Prva sveska je najstrašnija. Traperi-kentauri obučeni u košulje i sa kapama na glavama iskaču iz žbunja, Zagor i Čiko pričaju kao na izletu dok tela mutiranih mrtvih prijatelja leže oko njih... Dok Zagor hvata Indijance koji padaju s neba, a ludi naučnik pretvara ljude u mutante o čas posla, osećam malo blama što čitam to. Malo blama jer bi one stare priče trebalo da budu toliko naivne, ne ove nove.

Mada me je iskreno nasmejalo ono "Videćete... dopašće vam se da galopirate šumom! Ha-ha-ha!" ili kada Vendigo kaže "Agenti vlade sjedinjenih država su veoma sposobni...".

A tvrdnje da su "Divovi" priča van svakog Zagorov toka ne stoje nikako. Nisu ni do sada, a tek sada nikako jer sam Zagor pominje ta dešavanja u "Senkama nad Darkvudom".

Mislim da ni sam Boseli nije znao šta tačno želi da učini novim Helingenovim povratkom. I ovde je lako uočljiv jedan njegov problem- naracija nabijena raznoraznim elementima na premalom broju strana. Potkovanost priče refencama koje umesto da je podrže seku njen oslonac. Tako kod Bureta imamo preveliku analitičnost, kod Boselija prenaglašenu sintezu.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."

Edited by - Rick on 18/11/2012 16:36:34
Go to Top of Page

Goblin
New Member

Serbia
182 Posts

Member since 09/07/2008

Posted - 09/01/2013 : 15:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Goblin a Private Message  Reply with Quote
Ima li kakva insajd informacija o tome koje se OP očekuju sada?
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/01/2013 : 23:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da će VČ barem razmisliti o tome da izbaci nešto od ovoga - Brodolom na Misuriju, Nepoznati svijet, Gavranova pera...
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 14/01/2013 : 01:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Nadam se da će VČ barem razmisliti o tome da izbaci nešto od ovoga - Brodolom na Misuriju, Nepoznati svijet, Gavranova pera...

Sve super epizode ,trebalo vi vise epizoda iz ZS forsirati

Nemam potpis...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/01/2013 : 19:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Sledi Zagor protiv Dede u vunenim carapama (Tkaca).
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/01/2013 : 22:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magico_Vento

quote:
Originally posted by velka031

Sve super epizode ,trebalo vi vise epizoda iz ZS forsirati

Naravno, dajte nam ZS
Evo još jedne koje sam nedavno opet čitao - Tonkino prokletstvo, odlična priča i odlični Pepe, bila bi to prilika da se neki novi čitatelj upozna s ovim izvrsnim i prerano preminulim crtačem.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/01/2013 : 07:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Hm, pa nesto su sve manje sanse za taj ZS period. Pored sadasnjeg Tkaca & Mortimera treba da idu 2xKain, pa 1xLavo i slicno. Zajebano je i to sto Ludens fusari ove zadnje epizode...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/01/2013 : 12:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
I ja bih malo te Toninelijeve epizode, one su za mene najmanje poznate, citao sam od Toninelija samo Mutanta {on mi se bas svideo}, ona njegova prva 3 specijalca{oni su mi se svideli} i citao sam Kapetanovu Tajnu{ta mi se bas svidela} i Sveto drvo{ova mi se i nije toliko dopala}.
Ocekujem odlicne epizode od Toninelija i radujem se njegovim epizodama!
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 15/01/2013 : 14:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Hm, pa nesto su sve manje sanse za taj ZS period. Pored sadasnjeg Tkaca & Mortimera treba da idu 2xKain, pa 1xLavo i slicno. Zajebano je i to sto Ludens fusari ove zadnje epizode...

Da ne zaboravimo da su najavili i 2. pojavljivanje Ilenije koje će verovatno biti u jednom od naredna 2 termina.
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 15/01/2013 : 18:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
Steta sto ne ide na dvomjesecni ritam jer ima dosta prica da se objavi.

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2013 : 19:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Nova OP ce da bude "Mortimerov Povratak/Zagor Protiv Krojaca"

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/01/2013 : 19:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Da, bas bi im bila dobra ideja da ubrzaju na 2 meseca, mislim da se dobro prodaje i da bi moglo da prodje!
I jos kad bi tu bio i Tex Odabrane price na 3mesecnom ili 4mesecnom ritmu, milina!!
Go to Top of Page

doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
347 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 15/01/2013 : 22:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send doktor78 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Znaci, i ovaj broj preskacem. Sto se tice izbora epizoda, Ludensov Klasik je zakon naspram OP
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/01/2013 : 22:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

To sigurno?
Još jedne OP koje ne kupujem.
Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page