Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/05/2012 : 14:04:15
|
Lulu, obična četrdesetogodišnja majka obitelji, nestala je prije više od dva tjedna, napustivši muža i djecu te uznemirivši prijatelje. Jedan od njih, Xavier, pronašao joj je trag. A večeras se poduhvatio da ostalima ispriča sve što je Lulu doživjela tijekom svojega putovanja: Lulu je iskoračila iz svakodnevnoga života nakon što je izašla s tko zna kojega neuspjeloga razgovora za posao. Ništa nije planirala. Sve se dogodilo samo od sebe. Otputovala je sa ženom o kojoj ništa nije znala i prisvojila si je nekoliko dana slobode i samoće na obali, bez druge namjere doli da dokraja uživa, bez grižnje savjesti, u tim nesmetanim praznicima. Gotovo iznenađena vlastitom odvažnošću, Lulu sreće čudne ljude koji, svaki na svoj način, kroče rubom svijeta. Opojna će, osvježavajuća, opasna i okrutna nenadana pustolovina od Lulu učiniti posve novu ženu.
Privremeno se ostavivši dokumentaraca i nacrtanih reportaža, Étienne Davodeau vraće se literaturi, na svoj način, što će reći onaj blizak narodu i svakodnevnome životu, svim srcem ukotvljen za stvarnost. Pričajući nam o Lulu i njezinu neobičnomu putovanju, Étienne Davodeau nas čini sretnim - čas suzdržano a čas eksplozivno - što smo upoznali jednostavnu i veličanstvenu ženu s kojom ćemo se definitivno sprijateljiti.
"Jedna od najvećih snaga stripa leži u njegovoj neposrednosti. Čitatelju šapćemo ravno u uho", zapisao je Étienne Davodeau. A mi ne možemo nego pokleknuti pred elegancijom tih riječi, preciznošću crteža, izražajne i radosne trezvenosti koju nam donosi njegova umjetnost, življa nego ikad.
Nakon uspjeha "Mauvaises gens" i "Un homme est mort", s "Lulu, oslobođena", Étienne Davodeau se potvrđuje kao jedan od prominentnih sudionika suvremene stripovske scene.
Za razliku od ostalih Kolorki kod kojih imamo princip 1 strip - 1 knjiga, ova Kolorka, na izričit zahtjev autora se sastoji od dva dijela. No, moći će se kupiti isključivo zajedno, u elegantnoj kutiji koja će sadržavati oba nastavka.
Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put prvih 31 stranicu (PDF, 12Mb)
Kolorka 18 • Lulu, oslobođena • 160 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Étienne Davodeau • Crtež Étienne Davodeau • Prijevod Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.5.2012. • Cijena 200 Kn
Više detalja na: http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=13&TitleID=186
|
Trouble will find me |
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 29/05/2012 : 17:42:16
|
quote: Originally posted by ziki
Ovo bi moglo biti vrlo zanimljivo.
Koliko vidim, došla je Lulu u SNK. To se svakako kupuje, djeluje obećavajuće. |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5460 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/05/2012 : 12:50:42
|
Odlično!
Suvremena feministička egzistencijalna drama koju ću kladim se posrkati nadušak! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 30/05/2012 : 13:44:58
|
Nisam pročitao ogled (hvatam vrijeme) niti znam što o ovom stripu, ali početna premisa da se jedna majka i žena samo pokupi i ostavi muža i djecu da se snalaze kako znaju jer se ona par dana treba relaksirati mi djeluje, najblaže rečeno, moralno dvojbena. Pa mi je stoga sada na prvu loptu dvojbeno i to koliko zaslužuje pridjev "veličanstvena"?
Svakako ću pročitati ovaj strip.. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 30/05/2012 : 15:25:38
|
quote: Originally posted by Markos
Kriva ti je prva lopta:)
Ajde, kad ti tako kažeš.. Čitat će se svakako. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5460 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 01/06/2012 : 20:14:36
|
quote: Originally posted by Amos
Nisam pročitao ogled (hvatam vrijeme) niti znam što o ovom stripu, ali početna premisa da se jedna majka i žena samo pokupi i ostavi muža i djecu da se snalaze kako znaju jer se ona par dana treba relaksirati mi djeluje, najblaže rečeno, moralno dvojbena. Pa mi je stoga sada na prvu loptu dvojbeno i to koliko zaslužuje pridjev "veličanstvena"?
Svakako ću pročitati ovaj strip..
"Lulu" moralno dvojbena? Svakako? Zapitaš se malo tko je tu zapravo u pravu, a tko sebičan...
|
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 04/06/2012 : 13:18:14
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
quote: Originally posted by Amos
Svakako ću pročitati ovaj strip..
"Lulu" moralno dvojbena? Svakako? Zapitaš se malo tko je tu zapravo u pravu, a tko sebičan...
Ne razumijem što hoćeš reći? |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 04/06/2012 : 13:33:26
|
Iznad je trebalo pisati ovako:
"Lulu" moralno dvojbena? Svakako! Zapitaš se malo tko je tu zapravo u pravu, a tko sebičan...
A ne:
Jedan upitnik mogao je stvoriti nesporazum...
Ukratko, "Lulu, oslobođena" je strip koji su proživjele (ili trenutno proživljavaju) mnoge žene na vlastitoj koži. |
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/06/2012 : 11:29:56
|
Strip koji oslobađa... tekst by Luca_tOrelli Lulu postavlja pitanja i daje odgovore na njih... Poput svakog proizvoda, strip izaziva pozitivnu, negativnu ili neutralnu reakciju kod konzumenta – u stanju je nasmijati, rasplakati, uzbuditi, uznemiriti, zbuniti, preneraziti, u pristojnoj ili pretjeranoj mjeri oduševiti, razljutiti, natjerati na razmišljanje i donošenje nekih ključnih odluka, širiti (ili sužavati) horizonte, upotpunjavati svakodnevicu i osobne poglede na život onoga koji čita (gleda) strip.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47264 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/06/2012 : 15:57:02
|
a šta je to moralno dvojbeno u ovome stripu? kriza srdenjih godina? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 05/06/2012 : 16:04:13
|
quote: Originally posted by lwood
a šta je to moralno dvojbeno u ovome stripu? kriza srdenjih godina?
To nikako! Ali netko bi rekao da je nemoralna i sama pomisao da se napusti obitelj na sat, a kamoli na tjedan-dva. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47264 Posts
Posted - 05/06/2012 : 17:43:51
|
pročita san privju ,a i prolista san strip na Mafestu . nisan steka dojam da je ovo toliko dramatično |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47264 Posts
Posted - 05/06/2012 : 18:38:04
|
zašto? zato šta joj je dopizdia svakodnevni život? pa ko nije ima sličnu epizodu bar jednom u životu da mu svakidašnjica dosadi i poželi je prominit? ne mislin doslovno na bijeg ,nego čisto na promjenu rutine |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 05/06/2012 : 19:20:28
|
quote: Originally posted by lwood
zašto? zato šta joj je dopizdia svakodnevni život? pa ko nije ima sličnu epizodu bar jednom u životu da mu svakidašnjica dosadi i poželi je prominit? ne mislin doslovno na bijeg ,nego čisto na promjenu rutine
Meni to nije ni dramatično, ni škakljivo, već normalno, tim više jer svako malo proživljavam sličnu priču. Nekome će strip Lulu, oslobođena biti šokantan, nemoralan ili bezvezan, dok će nekome biti itekako blizak, tim više ako se našao u takvoj ili sličnoj situaciji. Lulina odluka trebala bi izazvati samo divljenje i opisivati se kao nesvakidašnje hrabar čin.
Rutina je poput ravne ceste kojoj se ne nazire kraj - uspavljuje vozača. Zato je svaka promjena, pa i ona loša, dobrodošla. |
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5460 Posts
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/10/2012 : 10:21:36
|
Simpatican strip, al nista vise od toga. Sve je to OK, to sto ona ide, to sto ona oce da vidi i da proba, cak bih rekao da je ideja za strip veoma dobra. Dobra mi je i deo stripa gde prijatelji Lulu pricaju/komentarisu njen zivot, al intenzitet dogadjaja mi je dosta spor, jednsotavno moglo se mozda vise toga desiti na 160 strana, ovako strip u pojedinim trenutcima smara. Ili da se sa 160 strana islo na 100.
Vise volim beli masni papir za bojene stripove nego li ovaj u Lulu. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4817 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Topic |
|