forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 145

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 04/11/2020 : 19:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
TUĐINAC je klasik... možda, nakon svih ovih godina, i malo patetičan :)) ali kako je radnja mister noa vremenski smještena upravo u vrijeme kada je hladnoratovsko razdoblje između istoka i zapada bilo u začetcima i pri samome vrhuncu, bilo je samo pitanje vremena kada će netko napisati nešto i na tu temu. a tko drugi nego sklavi. nolitta je u mister nou uvijek bio više lokalpatriotski nastojen i njegove socijalno-društveno-političke teme su išle više u tom smjeru. sklavi je opet više razmišljao "globalno". i ovdje igra na tu neku pomirbu dvaju svjetova na temelju njihovih suprotnosti, a opet sličnih ideala, posebice ljudskih "besmislica".

ali "nevjerni" sklavi niti ovdje nije smogao snage priču završiti "smireno" i zadovoljavajuće... bez obzira na prijateljstvo koje se razvija između mister noa i arkadya, mister no na samome kraju ne gleda na budućnost sa velikim očekivanjima iliti optimistično...

jer mene je uvijek u cijeloj toj priči dosta kopkala pojava onog svemirca na samome kraju i njegov monolog, za kojega mnogi čitatelji kažu da je besmislen.. ali... taj svemirac (totalno nedefiniran) je upravo taj koji mnoge stvari na kraju postavlja na svoje mjesto: ozdravi arkadya, popravi pilotovog pipera... možda zvuči kao "šuplji" scenaristički način da se priča nekako privede dobrom završetku... a možda to zapravo znači da će nam u slučaju takvih globalnih sukoba jedino od pomoći biti nekakva izvanzemaljska (dapače, božanska) sila (intervencija) da nas, ljudsku rasu, dovede u red...
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 04/11/2020 : 19:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Spock

Ne, već je Otok magije odličan, a Štovatelji zla malo lošiji.

"- Prva Castellijeva priča u serijalu, a i prva na kojoj nije sudjelovao Nolitta."

Spock, meni se čini da je itekako sudjelovao Nolitta. Rekao bih da je ovo njegova ideja i da je tu obavio posao urednika. Castelli je napisao scenarij (i to se vidi, jer fali one prave dubine u radnji), a kao da mu je Nolitta rekao: vidi, imaš Haiti, imaš diktatorski režim, pokret otpora, imaš vudu i egzotiku, imaš Mister Noa koji se mora boriti za dobre...

To je baš tip priče kakve Nolitta piše (njegovi Zombiji na Zagoru, pa Tuarezi, pa Uskršnji otok, pa Mau Mau...). Samo što je ovdje izvedbu proveo Castelli (na žalost), i tu je sve još jako pojednostavljeno, onako pravo stripovski: dobri dečki protiv loših, plava plemenita revolucionarka protiv crnokosog zločestog Miše Kovacsa.

Ako pročitaš detaljnije moj komentar, vidjet ćeš da sam sigurno negdje napisao da je početak sličan Nolittinom ili nešto slično.
Ja smatram da je Castelli Nolittin učenik, a to se dosta može primijetiti na Mister Noovim epizodama tog briljantnog početnog perioda. Stoga ne bih isključio da je Nolitta pomagao ili prepravljao. Upravo suprotno, smatram da je to sigurno!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 04/11/2020 19:51:37
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 04/11/2020 : 19:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

taj svemirac (totalno nedefiniran) je upravo taj koji mnoge stvari na kraju postavlja na svoje mjesto: ozdravi arkadya, popravi pilotovog pipera... možda zvuči kao "šuplji" scenaristički način da se priča nekako privede dobrom završetku... a možda to zapravo znači da će nam u slučaju takvih globalnih sukoba jedino od pomoći biti nekakva izvanzemaljska (dapače, božanska) sila (intervencija) da nas, ljudsku rasu, dovede u red...

Bit će da je to to, ako je pisano šezdesetih to je bilo u vrijeme prvog Star Treka, tada se polagalo velike nade u to da će svemirska istraživanja ujediniti čovječanstvo, da postoji napredan i miroljubiv život u svemiru itd.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 04/11/2020 : 20:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

Otok magije je đubre, a Štovatelji zla je još lošiji.

Ne, već je Otok magije odličan, a Štovatelji zla malo lošiji.

Za razliku od tebe i kratkih tvrdnji bez objašnjenja, ja imam opširnije objašnjenje u svojim komentarima - linkovi:

http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=1463

Evo ti recenzija koji sam napisao pre 14 godina, pa čitaj.

https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-lms-568-570-mambo-mambo/427/

Hvala što si me podsjetio.
Evo ulomak iz tvoje recenzije:

"Priča je pri kraju zbrzana, malo halucinacija, policajac na kokainu gine, a Mister No obori s nogu ženskog vodju pobune ("Macho, macho" bi bio bolji naziv epizode). Jednom rečju, premalo za Mister Noa. Sa ovom temom se Mister No i kasnije susretao, i na svu sreću, sve te priče su bolje ispale (Barun Samedi,Štovatelji zla, specijalac Crna magija), tako da te epizode preporučujem ukoliko vam se svidjaju ovakve teme kod MN."

Budući da si i za ovu priču dao solidne ocjene i još preporučio "Štovatelje zla", nisam ni pomislio da je riječ o tvojoj recenziji s obzirom na kontradiktorni kratki komentar.
Mislim, za "đubre" ja dajem najviše dvojku!

Znam, sad ćeš reći da si promijenio mišljenje, ali ja mislim da je u pitanju čisto kontriranje na stinkyev upis.

Edited by - Spock on 04/11/2020 20:06:14
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2020 : 20:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

nisi ti tu dobro pristupio ovom šmekerskom trešu

Pristupio sam sasvim dobro, po nekim svojim merilima, kao što ti pristupaš po svojim. Treš se ne zove treš bez razloga.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 04/11/2020 : 20:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

taj svemirac (totalno nedefiniran) je upravo taj koji mnoge stvari na kraju postavlja na svoje mjesto: ozdravi arkadya, popravi pilotovog pipera... možda zvuči kao "šuplji" scenaristički način da se priča nekako privede dobrom završetku... a možda to zapravo znači da će nam u slučaju takvih globalnih sukoba jedino od pomoći biti nekakva izvanzemaljska (dapače, božanska) sila (intervencija) da nas, ljudsku rasu, dovede u red...

Bit će da je to to, ako je pisano šezdesetih to je bilo u vrijeme prvog Star Treka, tada se polagalo velike nade u to da će svemirska istraživanja ujediniti čovječanstvo, da postoji napredan i miroljubiv život u svemiru itd.

TUĐINAC je napisan... to jest, objavljen 1984. kada su već propale sve nade da će nas svemirska utrka i istraživanja ujediniti i učiniti naprednijim i boljim ljudima... :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/11/2020 : 20:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
nolitta je u mister nou uvijek bio više lokalpatriotski nastojen i njegove socijalno-društveno-političke teme su išle više u tom smjeru. sklavi je opet više razmišljao "globalno". i ovdje igra na tu neku pomirbu dvaju svjetova na temelju njihovih suprotnosti, a opet sličnih ideala, posebice ljudskih "besmislica".

Ja bih to rekao drugačije: tu gdje Sclavi mora potonuti u frazu (opći mir, opće čovječanstvo bla bla), Nolitta je življi i živopisniji. Upravo to što ti prepoznaješ kao lokalno, za mene je viši tip. Jer to je prava, živa, konkretna primjena ideala: pisanje i progovaranje kroz lokalne probleme (bilo problemi stila života hangadeirosa u svijetu gdje je sve podređeno industriji i profitu, bilo problemi domorodaca na Uskršnjem otoku, bilo zamršena situacija u Keniji 50-tih itd.), a da u pozadini nedvojbeno i nedvosmisleno, čitatelju jasno, stoje najveći ideali plemenitosti, požrtvovnosti, dobra...

Baš zbog toga je Nolitta kralj i genij stripa, jer sve to postiže u masovnom, popularnom stripu. Sclavi se mora pozvati na deklamiranje, i često zna biti iritantan; Nolitta i kad mora staviti takvu neku opću frazu, ne nameće se čitatelju i nije mu priča pojedena u 'angažiranosti'; on ostaje i majstor zabavljač, iz stare škole koja prvenstveno cijeni dobru pustolovinu, a to što kroz te, uglavnom uspješno ispričane pustolovine, uspijeva ići i šire i dublje, to samo daje dodatnu dimenziju.

Edited by - stinky on 04/11/2020 20:10:50
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2020 : 20:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Budući da si i za ovu priču dao solidne ocjene i još preporučio "Štovatelje zla", nisam ni pomislio da je riječ o tvojoj recenziji s obzirom na kontradiktorni kratki komentar.

Znam, sad ćeš reći da si promijenio mišljenje, ali ja mislim da je u pitanju čisto kontriranje na stinkyev upis.

Ne znam zašto bi kontrirao stinkyju samo da bih mu kontrirao? Osim toga, stinkyev komentar i moja recenzija se u mnogome podudaraju, tako da ne vidim zašto bih mu kontrirao?

Moguće da su mi tada bili bolji Štovatelji zla, a sada su mi u sećanju kao još lošiji nego Mambo mambo. To je jedina istina.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 04/11/2020 20:11:10
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 04/11/2020 : 20:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

TUĐINAC je napisan... to jest, objavljen 1984. kada su već propale sve nade da će nas svemirska utrka i istraživanja ujediniti i učiniti naprednijim i boljim ljudima... :)

Pa nisu problem ljudi, već politika.

Meni je Tuđinac vrhunski. Još uvijek, svjež, originalan i duhovit, a pogotovo zabavan. I to sve na samo 96 stranica.
Za mene, (pazi sad} vjerovatno i najbolja Sclavijeva priča uopće.

Edited by - Spock on 04/11/2020 20:11:20
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 04/11/2020 : 20:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znam zašto bi kontrirao stinkyju samo da bih mu kontrirao? Osim toga, stinkyev komentar i moja recenzija se u mnogome podudaraju, tako da ne vidim zašto bih mu kontrirao?

Moguće da su mi tada bili bolji Štovatelji zla, a sada su mi u sećanju kao još lošiji nego Mambo mambo. To je jedina istina.

Meni su obje priče bile u uspomeni kao lošije, dok ih nisam nedavno ponovno pročitao, ispravio komentare i dobrano podignuo ocjene.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/11/2020 : 20:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za mene, (pazi sad} vjerovatno i najbolja Sclavijeva priča uopće.

Trebalo bi to vidjeti; kako rekoh, Tuđinac mi je vjerojatno iskočio iznad Poštanske kočije, a tuče i mnoge DD koje sam prije volio. Tako da ova tvoja izjava nije tako nevjerojatna. Tuđinac je baš pravo pogođen, i sa porukama i sa zezanjem, i sa visokim, i sa niskim.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/11/2020 : 20:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

jer mene je uvijek u cijeloj toj priči dosta kopkala pojava onog svemirca na samome kraju i njegov monolog, za kojega mnogi čitatelji kažu da je besmislen.. ali... taj svemirac (totalno nedefiniran) je upravo taj koji mnoge stvari na kraju postavlja na svoje mjesto: ozdravi arkadya, popravi pilotovog pipera... možda zvuči kao "šuplji" scenaristički način da se priča nekako privede dobrom završetku... a možda to zapravo znači da će nam u slučaju takvih globalnih sukoba jedino od pomoći biti nekakva izvanzemaljska (dapače, božanska) sila (intervencija) da nas, ljudsku rasu, dovede u red...

... a i sviđa mi se ovaj tvoj ekskurs o svemircu. jedino što ne bih išao u taj finale, u taj zaključak koji si povukao, jer je to previše njanjavo. o svemircu, nedefiniranom, koji spašava i popravlja ljude i stvari, da, volio bih da pišeš komentar s te pozicije, samo bez ovih packi o popravljanju ljudskog roda. taj si komentar počeo jako, pa treba i nastaviti u tom tonu, jakom.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2020 : 19:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
kako smo na temi sklaviju u mister nou, uspio sam da pročitam i FANTOMA U OPERI i NOĆ ČUDOVIŠTA. jedno gore od drugog :)
ali stvarno, priče su to koje možda funkcioniraju u detaljima, pojedinostima i momentima, ali cjelokupno te ostavlja hladnim i ravnodušnim. FANTOM U OPERI, kao i POŠTANSKA KOČIJA, je teatralna kazališna predstava ljudskog karaktera u koju je mister no samo tako ubačen da se snalazi, čudi, spašava i snebiva nad pojedincima kako osobno smatra da je najbolje. u pozadini cijele te drame leži nostalgija te najprostije i najpodlije ljudske strasti koje će na kraju urnebesno proždrijeti plamen!

jednako kao i u NOĆI ČUDOVIŠTA. sve izgara, sve biva proždrijeto vatrom; strast, pohlepa, čast, želja... poput osrednjeg giallo filma. najljepše, najkrasnije stvorenje postaje najveće i jedino pravo čudovište u cijeloj priči, dok ostali ružni, odbačeni i kilavi bivaju brižni, topli i neshvaćeni.. đoni frikovi.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2020 : 19:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
nije baš antologijsko.. niti ove dvije priče niti komentar. ali drug stinky neće da zamjeri. :)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/11/2020 : 20:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Je li Noć čudovišta epizoda sa cirkuskim nakazama i divovskim kompjutorom sa ženskom glavom?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2020 : 20:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
da... hahaha! jedino po čemu se epizoda pamti. :)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/11/2020 : 20:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Sve mi se čini da se tada Sclavi zezao tj. namjerno radio trash.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2020 : 20:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
da, kada on tako piše, onda tražimo neke skrivene motive i nakane... čitamo između redaka kako bismo našli nešto... vrijednosno... pa se pozivamo na ironiju... a da nije u pitanju samo trash... namjerno ili nenamjerno.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/11/2020 : 21:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Vi ste ovdje na forumu (prije nego što sam ja tu počeo pisati, ako se dobro sjećam) i radili na nekoj teoriji koja je trebala objasniti storiju i kontinuitet Dylana Doga, zar ne? (i ispraviti sve te kontradikcije)
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2020 : 21:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
o da, i na ovom forumu... i na drugim... sličnim... prijateljskim forumima. bile su to... antologijske stvari. :)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/11/2020 : 21:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
I, jeste li napravili neki red od tog Sclavijevog kaosa?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2020 : 21:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
to moraš da pitaš djoleta i stinkyja. njih dvojica su u tome vodili glavnu riječ.

Edited by - kiky on 08/11/2020 21:43:09
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/11/2020 : 11:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Fantoma u operi nisam nikada čitao; makar bih volio pogledati, ali taj broj nema u knjižnici. Noći čudovišta se slabo sjećam; ni taj broj nema, ali imam svoje stare primjerke, pa ću to ponoviti uskoro.
Kiky, pogledaj SOTONINU KUĆU. Meni je skroz dobro, premda je Sclavi tu uvukao neke klasne priče, pa ovi bogati su zli, oni siromašni dobri, tako nešto. Sviđa mi se i Maraffa. Moram i tu priču ponoviti, pa ćemo popričati.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2020 : 11:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vi ste ovdje na forumu (prije nego što sam ja tu počeo pisati, ako se dobro sjećam) i radili na nekoj teoriji koja je trebala objasniti storiju i kontinuitet Dylana Doga, zar ne? (i ispraviti sve te kontradikcije)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12266
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/11/2020 : 12:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
usput, ponovio sam AFRIKU koju potpisuju Nolitta i Mignacco. pa onako, solidno i mnjah u isto vrijeme. završetak bih rekao da je Mignaccov, jer Nolitta nikada ne pravi takve drame i non-stop obrate. na tom se primjeru vidi da nikakav veleumni rasplet ne može ni podići ni spasiti priču. (osim kao iznimka, nađe se možda pokoji film)

možda mi i kod samog uvoda u ovaj afrički ciklus fali boljeg ritma. ne bih rekao da je to pisao sam Nolitta, iako ideja može biti njegova. događaj u baru sa prijateljicama i moćnikom odvija se bez pravog safta: nekako rutinski, na momente isforsirano. izvedba je gotovo sigurna Mignaccova, jer ima previše banalne akcije, pucanja i promašivanja, Mister No sredi sto gorila i uvijek se izvuče kada ga imaju na nišanu na istu foru brzog refleksa... taj tip akcije Nolitta izbjegava, kao da je više odmjeren ili, kada se upušta u stripovsku akciju, onda se ne dodvorava, ne opravdava, ne mora igrati na prividnu racionalnost postupaka (kao što se to ovdje non-stop događa, pa neki sitni detalj omete negativca da bi MNo brzo intervenirao).

dobar je dio sa kapetanom i posadom. to su otkačene bitange i protuteža ulickanom političaru moćniku. ta paralela je sigurno Nolittina, jer on je, pogotovo u tim kasnim radovima, sve više gledao dijalektički, sa svih strana i klonio se jednostranosti. pokvaren je svijet bogatstva i moći, ali onda kada se naoko čini da je Mister No našao utočiste kod sebi sličnih pustolova, oni se pokazuju još gore bitange, pravi polusvijet i koljači za par lipa.

nakon svega toga radnja se premješta ili bolje rečeno luta od klasične pustolovine (safari) do noira sa fatalnim ženama. kao da nema jasnog pravca i tu se, rekao bih, Mignacco pogubio u velikoj želji da se pokaže. ostala je visjeti tema koja bi mene sada najviše zaokupila (i oduševila), taj susret racionalnog i iracionalnog, uhodane civilizacije i njenog transcendiranja na rubovima svijeta, u džungli i svetima maskama. to je Nolittina tema, ali izgleda da on nije više imao ili vremena ili enormne želje da sve piše, pa se posvetio nekim pričama, a druge prepustio suradnicima i ograničio se na uređivanje.

sve u svemu, svašta je dotaknuto u ovoj priči, Afrika je odmah predstavljena kao velika tajna i pravo čarobno mjesto pustolovine, proban je i dašak pedesetih sa safarijem, karizmatičnim vodičima-pustolovima, ali i sa fatalnim ženama, zapletima, ubojstvima zbog probitka iz trivijalnih noira, propalim slikarima i ekscentričnim mecenama. još uvijek podnošljivi MNo, iako se već može nazrijeti da će bez Nolitte pilot teško gurati i završiti u banalnim akcićima i najtrivijalnijim zapletima. no, prije toga bit će barem dva remek-djela: Mau Mau i Tuarezi, pa se možemo barem tako utješiti.
Go to Top of Page
Page: of 145 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000