Author |
Topic |
Zlix
Senior Member
Serbia
1869 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 23/10/2012 : 15:37:24
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by Davor2403
Imate službeni forum stripovi.ba/forum, ljudi su rekli da će se samo tamo službeno javljati
Super, pretpostavljam da će i buduće najave (ako ih uopće bude) stavljati samo na taj forum.
Pa onda nek im stripove i kupuju samo oni koji posećuju taj forum, pa da vidimo na šta će to ispasti. |
IG: @bricktoygrapher |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4427 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 23/10/2012 : 15:42:59
|
quote: Originally posted by Obi-wan Pa nego. Danas moraš vijati ove stripadžije po internetu ne bi li iscjedio koju informaciju ili strip... Ja sam svoje Magični vjetar 1-3 stavio na aukcije i po ko zna koji put se pogledao u ogledalo i rekao: Ne kupuj ništa dok ne bude kompletirano. Savjet koji znam da neću prihvatiti.
Upravo tak Ma ja odustajem ako do kraja mjeseca neće biti nikakve službene obavijesti. Nije bitno kakva će biti, bitno je da pokažu da ih je ipak briga za kupce jer je ovo do sada u najmanju ruku nefer. Pa zar je toliko teško barem se obratiti kupcima?
EDIT: @Zlix: e pa upravo to. Jebemmu kao da je to nekakva selektivna ekskluziva. Uostalom koliko sam vidio nema ni na tom forumu službenog glasa nego je to više iz druge ruke. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 23/10/2012 15:47:13 |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 23/10/2012 : 16:52:25
|
pa obavestili su...ni oni ne znaju tacan datum izlaska...i nece se javljati u vezi datuma dok nebudu 100 odsto sigurni.. |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 23/10/2012 : 17:16:07
|
Iskreno, ne znam je li točna informacija ali Almir iz Agarthia je neki dan rekao na forumu da već mogu potvrditi kako se kod nas u BiH na kioscima Agarthi već prodaje u više primjeraka nego Ludens ili Veseli... E sada je li to provjereno, i kolika je uopće prodaja stripova od ova dva izdavača pa da to nešto znači, ali ipak nije loše za čuti, a s obzirom da u zadnja 2-3 mjeseca kod nas Ludens sa svojim izdanjima redovno kasni po 10 i više dana (što prije nije bio slučaj) moguće de da je istina...
A oni su rekli neki dan da sva izdanja 100% idu dalje, da su mnoga i gotova i spremna i da i dalje potpisuju neke nove ugovore s distributerima, i ne žele najavljivati ništa dok 110% ne budu sigurni da će tog i tog datuma nešto biti na kioscima, jer su par puta najavili pa se ujeli za jezik... Ne znam, možda je tako i bolje, iako bih ja volio da reknu okvirno - 10.11. očekujte nas ponovno na kioscima ali izgleda im to više neće biti praksa |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 23/10/2012 : 17:37:24
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ma ja odustajem ako do kraja mjeseca neće biti nikakve službene obavijesti. Nije bitno kakva će biti, bitno je da pokažu da ih je ipak briga za kupce jer je ovo do sada u najmanju ruku nefer. Pa zar je toliko teško barem se obratiti kupcima?
Odustajem i ja ako se nešto uskoro ne promijeni. Jednostavno nema smisla dalje čekati. Svoj novac sam pošteno zaradio i neću ga samo tako dati nekome tko me vuče za nos i živcira. Krajnje je bezobrazno što se trkeljaju neke PR gluposti o markicama kvalitete na latinici i čirilici te o nekoj super prodaji, a krepali su nakon par brojeva. Nikakva konkretna informacija, najava, preview, isprika, nista... |
|
|
Kum Ruzvelt
Junior Member
357 Posts
Member since 03/09/2011 |
Posted - 23/10/2012 : 18:27:22
|
Ja sam ubjedjen da ce sve to krenuti dalje... normalno je da ne zele da daju nikakve najave jer su ih dosad dali i previse i sve su odreda bile corak. Sad nastoje da utegnu sve, i stamparije i distribuciju, pa tek onda da krenu dalje. Ako misle da kompletan projekat "Agarti" uspije vise im se ovakve situacije ne smiju ponavljati jer bi to 99% bio kraj zato sto bi kupci digli ruke od njih a onda je STVARNO gotovo... Bice to sve u redu. |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/10/2012 : 20:53:10
|
Da je sve kako treba, ne bismo imali ovako lijepu temu za razmatranje... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5124 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 24/10/2012 : 16:51:21
|
kako sam i rekao prije mjesec i pol, krenuli su s premalo para, da se "kotač zavrti" trebali bi izdržati barem po 5 brojeva od svakog junaka, tj.5 mjeseci ,, šteta, šteta ali me čudi da nisu imali projekciju troškova, povrata, itd
*** 43 godine Alan Forda u HR OSTIX za 15 dana Minuette-ekstra 65 već na kioscima (tko želi) D.Dog knjige 5 & 6 već za Interliber |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/10/2012 : 12:30:34
|
Kad se sve zbroji i oduzme, žao mi je jedino Jana Dixa, jer sve ostalo ionako imam što od Libellusa, što od Ludensa.
A budući je Dixa najavila i Dagda, ni to nije strašno.
Ipak, žao mi Martina u originalnom formatu i na za kioske odličnom papiru. S njim bih svakako nastavio. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
HarryBlock
New Member
160 Posts
Member since 21/04/2006 |
Posted - 25/10/2012 : 14:48:24
|
Dagda je vec izdala Dixa 1-3, pazario sam na sajmu, cena 350 din. |
... Sveti Sava nego ko drugi bre! Kad sam upoznao coveka, imao sam religiozne vizije majku ti jebem! Halucinirao sam ko da sam pio nitro farbu. ("Velja Ilic" - Nikad Izvini) |
|
|
Atebash
New Member
Bosnia and Herzegovina
136 Posts
Member since 11/09/2002 |
Posted - 25/10/2012 : 15:51:45
|
Ma hoce ljudi da rijese te probleme sa stamparijama i distribucijom za sva vremena, nece prestati sa izdavanjem. Mozda su se malo zaletili, onako iz entuzijazma, pa sad naisli na probleme koje hoce da rijese do kraja i nastave normalno. Vidim da se uskoro najavljuje i web site i zaposljavaju se novi ljudi, a to nije nesto sto radi "firma" koja nestaje. |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 25/10/2012 : 16:27:58
|
Upravo tako... Iskreno, koliko ja vidim u njihovom stavu i ponošanju, čini mi se da im je mnogo bitnije da im sva izdanja budu redovna i dostupna u što više mjesta po BiH, i da nekako budu što dostupnija hajmo reći nekim novim generacijama, trude se da naprave neki brend od toga, i onda su vjerojatno odlučili sve stopirati dok ne ugovore ono što im odgovara, pa sad, vidjeti ćemo što će biti od toga, ali stvarno mi se čini da im je najveći cilj navuće nove ljude na strip... |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8716 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/11/2012 : 08:55:45
|
sabur sine biće
uveli su i kartično plaćanje striparnica stoji gdje stoji konstantno dobivaju nove stripove očito je negdje zapelo ali da je totalna kataklizma nije
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 20/11/2012 : 15:10:06
|
pa, imaju striparnicui još uvijek se nadam ali se ljutim zbog bezobrazluka |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 20/11/2012 : 17:47:15
|
Dobro je dok jos imaju striparnicu. Moguce je da su potpuno omanuli sa distribucijom i stamparijom, i da uopste ne zele da ista pocnu, dok definitivno ne rijese sve probleme, sto bi im, najiskrenije, i bilo najpametnije... |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7922 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Posted - 22/11/2012 : 16:36:18
|
evo šta kažu mada ne znam više ništa :D
Po mojim informacijama, do kraja godine bi trebali izaći Zagor 2 i 3, MM3, Jan Dix 2,3,4,5, a radi se na Oci i tama i Sigmi. To su nepotvrđene informacije, ali gdje ima dima ... :)
Vjerojatno će se po premještanju redakcije uz striparnicu i pronalaska nove tiskare, sada raditi brže.
ko će ga znati... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8716 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 23/11/2012 : 00:19:53
|
Pretpostavimo sledeću varijantu.
Agarthi neće više izdavati stripove.
Ali, pošto su uložili neki novac stalo im je da ga koliko - toliko povrate.
Ima još neprodatih primeraka stripova koje su izdali i cilj im je da ih prodaju što više.
Ako objave da neće više objavljivati stripove apsolutno niko neće kupovati te primerke.
Ako, preko izjava iz "nezvaničnih" izvora stalno podgrevaju javnost da će se izdavanje nastaviti (do Nove Godine, u januaru, u februaru...) onda će biti i onih koji će se prevariti i kupovati i do sada objavljeno i time im ostvarivati zaradu.
Pretpostavimo... |
Edited by - alexts on 23/11/2012 00:20:14 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Posted - 23/11/2012 : 09:19:35
|
evo dio komunikacije sa FB
ako slucajno znate kod nas može se reći da ne dolaze ni VČ ni LUDENS na KIOSKE dođu s pola godine zakasnjenja... pa se i o tome priča...
Hvala Vam još jednom na javljanju i zaista na sagledavanju činjenica, makar onim redom kojim su se i dešavale. Mi zaista da smo zamislili ili da nismo, ali eto desilo se sa zamrzavanjem koje se desilo, ne bi se vjerovatno ni oglašavali više, ne bi potpisivali dodatne ugovore, sa prevodiocima,distributerima, zaposlenicima, da ne radimo sve na tome da izdanja nastave svoj put, na višem nivou, nego što su započela u Aprilu. Iskreno se nadamo da ćemo brzo zatvoriti planirani krug i da će već spremna izdanja krenuti u štampu, ako ništa da se vidi da je Agarthi živ. S druge strane, ne mislimo da su naši distributeri krivi, za strana izdanja, već opet izdavači istih.. Poslije prestanka dolaska pojedinih izdanja na kioske u BiH, mi smo ponudili da preuzmemo uvoz istih i nastavimo ponudu preko trafika, ali smo dobili odgovor, da su zadovoljni sa distribucijom u BiH!? Vi sami zaključite s čim mogu biti zadovoljni, ako nema niti jednog stripa na trafikama... S druge strane, pokušavamo da sve segmente stripa stavimo u neke neke okvirne, zakonske i normalne okvire, ne samo izdavaštvo, već i uvoz, distribuciju, pa i afirmaciju domaćih autora, i afirmaciju mladih (novih) čitatelja... Ovo je realno ogroman i dugoročan posao, pa sam tim, za mali tim koji radi sve ovo iziskuje puno vremena... Srećom zaista uspjevamo zaokružiti dosta stvari, koje smo planirali i s kojim će dosta ostalih ići puno brže. Nadamo se da ćemo do kraja mjeseca ili početkom sljedećeg moči i pokazati rezultate istih, a s tim bi se i širom otvorila vrata, pojave naših izdanja... |
|
|
Topic |
|