forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Marvel - Avengers: Phase 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 10/09/2012 : 16:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

Ja osobno podrzavam modernizaciju vampaira naspram stokerovog Drakule, ali ne u smijesne sfere ala twilight, nemoramo biti zarobljeni u 15,16 stoljecu cijeli zivot i dozivljavati vampire i opcenito supernatural element zarobljenog pogleda i volim inovaicje i nove poglede na te stvari ( tipa drakula 2000 mi se svidio jer daje mi twist na drakulu i origin)

Ali ovo je Avengers/marvel topic ljudovi xD

Vampiri -> Joss Whedon -> Avengers

dakle, povezano

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/09/2012 : 16:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by dosada

imas Supermarka na sportu i DIvana na filmu ;)

slabo pratim (sport pogotovo) pa nemam zapravo pojma sto mi hoces reci, premda naslucujem

nema kraj raspravi, stalno se vrte u krug!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 17:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ček, dakle Stokerova verzija legende o vampirima jedina je ispravna, legitimna i "blagoslovljena" verzija?

Sve ostale verzije bi trebale koristiti nju kao referencu?

da, Stokerova verzija je jedina ispravna, legitimna i blagoslovljena verzija. zašto? pa ako si pročitao knjigu i ako znaš nešto o tom djelu onda znaš zašto.

naravno da netko može napraviti nešto u vezi vampira što ujedno nema veze sa Stokerom (neki novi pristup općenito), ali pritom se ne bi trebalo napraviti nešto što nije ništa drugo nego bastardizacija samog pojma vampira i Stokerovog klasičnog djela

a ovo što sam ja naveo u prethodnom komentaru su primjeri toga

quote:
Edit: Al' nevezano uz to (jer već vidim da ovo neće odvest nikud), Buffy uopće nije serija o vampirima

a zašto serija ima takav naziv? "Buffy: ubojica vampira"?

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/09/2012 17:00:52
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 10/09/2012 : 17:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Svaki vampir je legitiman sve dok ne stavlja šminku, ne peva u srednjoškolskom bendu i sve dok nema određenu seksualnu orijentaciju, pritom prevashodno mislim na to da izgleda kao vampir a ne pripadnik gej komjunitija.

(bez namerne uvrede gej komjunitiju )

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15

Edited by - -jeremija- on 10/09/2012 17:05:55
Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
380 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 10/09/2012 : 17:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
quote:

A zašto Angel se zove angel a nema anđela? Zašto se Contractor zove kak zove a nije bilo u filmu nikakvih ugovaranja? Zašto se Wesley Snipes nalazi u zatvoru a nije placo poreze? Zašto se LOST zvao lost mkr se vratili u moderni svijet u 4 sezoni? Zašto se final fantasy zove FINAl a ima 15+ nastavaka? Zašto se ivica zove ivica a ne perica?

Kakve veze naziv icega odreduje to zauvijek? Covjece smijesan si pogotovo s velicanjem stokerovog drakule, oladi malo
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 10/09/2012 : 17:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

naravno da netko može napraviti nešto u vezi vampira što ujedno nema veze sa Stokerom (neki novi pristup općenito), ali pritom se ne bi trebalo napraviti nešto što nije ništa drugo nego bastardizacija samog pojma vampira i Stokerovog klasičnog djela

a ovo što sam ja naveo u prethodnom komentaru su primjeri toga

a ono, s takvim postavkama nema smisla raspravljati... pri čemu ja mislim da Buffy nema veze s vampirima i da eventualna "bastardizacija" vampira u njima u tom smislu sasvim dobro funkcionira

quote:

quote:
Edit: Al' nevezano uz to (jer već vidim da ovo neće odvest nikud), Buffy uopće nije serija o vampirima

Pa ono, najjednostavniji odgovor je: A zašto ga ne bi imala?

Jel ubija vampire? Ubija (neke kolcem, a neke onako - u dušu ). Onda joj je naziv 'ubojica vampira' sasvim primjeren.

Možeju se dati i kompliciraniji odgovori od ovoga, al ne vidim čemu.

Pri čemu Buffy ubija i svašta nešto drugo, osim vampira, a i kroz seriju se više-manje inzistira na nazivu Slayer ili Chosen one, ovo 'vampire' se uglavnom ignorira

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 17:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

a ono, s takvim postavkama nema smisla raspravljati... pri čemu ja mislim da Buffy nema veze s vampirima i da eventualna "bastardizacija" vampira u njima u tom smislu sasvim dobro funkcionira

i tu ćemo se morati složiti da se ne slažemo

quote:
Pa ono, najjednostavniji odgovor je: A zašto ga ne bi imala?

Jel ubija vampire? Ubija (neke kolcem, a neke onako - u dušu ). Onda joj je naziv 'ubojica vampira' sasvim primjeren.

gledaj, ti si bio izjavio da Buffy nije serija o vampirima. upravo sad opet: "ja mislim da Buffy nema veze s vampirima i da eventualna "bastardizacija" vampira u njima u tom smislu sasvim dobro funkcionira"

a onda ovo: "Jel ubija vampire? Ubija (neke kolcem, a neke onako - u dušu ). Onda joj je naziv 'ubojica vampira' sasvim primjeren."

i zato sam ja onda upitao: "a zašto se serija onda zove Buffy - ubojica vampira ako nije o vampirima"? jel to jest serija o vampirima ili nije?

sad, što se mene tiče, to jest serija o vampirima i njen naziv je sasvim opravdan.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/09/2012 17:50:00
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 17:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

A zašto Angel se zove angel a nema anđela? Zašto se Contractor zove kak zove a nije bilo u filmu nikakvih ugovaranja? Zašto se Wesley Snipes nalazi u zatvoru a nije placo poreze? Zašto se LOST zvao lost mkr se vratili u moderni svijet u 4 sezoni? Zašto se final fantasy zove FINAl a ima 15+ nastavaka? Zašto se ivica zove ivica a ne perica?

Kakve veze naziv icega odreduje to zauvijek? Covjece smijesan si pogotovo s velicanjem stokerovog drakule, oladi malo

a zašto ja imam dojam da bi se ti prepirao?

i ti si isto veličao Nolanove Batmane i istovremeno pljuvao Burtonove, prema tome...oladi malo

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/09/2012 17:52:03
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 10/09/2012 : 17:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
gledaj, ti si bio izjavio da Buffy nije serija o vampirima. i zato sam ja onda upitao: "a zašto se serija onda zove Buffy - ubojica vampira ako nije o vampirima"?

sad, što se mene tiče, to jest serija o vampirima i njen naziv je sasvim opravdan.

True enough.

Premda, naziv joj je opravdan čak i kad uzmemo moju interpretaciju.

Analoški, serija "The wire" nema nikakve veze sa žicama

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Stokerova verzija je jedina ispravna, legitimna i blagoslovljena verzija. zašto? pa ako si pročitao knjigu i ako znaš nešto o tom djelu onda znaš zašto.

Evo ga opet Darth Ivan o vampirima, Stokeru, pravoj i jedinoj verziji, sad je tu i novi pojam "bastardizacija". E ako ovo gore nije za stavit u potpis...
Ne odgovarajte mu, ljudi, kumim vas Bogom, e ovome neće bit kraja

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Evo ga opet Darth Ivan o vampirima, Stokeru, pravoj i jedinoj verziji, sad je tu i novi pojam "bastardizacija". E ako ovo gore nije za stavit u potpis...

misliš da njegova verzija nije "prava i jedina" verzija?

ili možda misliš da jest?

ispričaj pa da čujemo tvoj stav.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/09/2012 18:19:06
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ne bih se upuštao, hvala.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Ne bih se upuštao, hvala.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
gledaj, da razjasnimo neke stvari.

je li po vama Stokerov "Drakula" uistinu "prava i jedina" verzija koncepta o vampirima?

ja tvrdim da jest, a zašto?

vrlo jednostavno - zato što je njegov roman bio ono što je predstavilo popularno shvaćanje/pojam vampira te je - kao klasik svjetske književnosti - i služilo kao inspiracija za sve daljnje radove/djela o vampirima.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/09/2012 18:37:35
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 10/09/2012 : 20:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

je li po vama Stokerov "Drakula" uistinu "prava i jedina" verzija koncepta o vampirima?

vrlo jednostavno - zato što je njegov roman bio ono što je predstavilo popularno shvaćanje/pojam vampira te je - kao klasik svjetske književnosti - i služilo kao inspiracija za sve daljnje radove/djela o vampirima.

prava i jedina verzija koncepta o vampirima?

šta bi to uopće značilo?

Ajmo sad otpočetka (spamanje topica o Avengersima zabavnije je od samih Avengersa, a moram radit nešto pametnije pa ionako imam vremena )

1) Vampiri ne postoje (barem koliko mi znamo, možda je Masquerade u punom jeku)

2) Kako bi 1) bio jasniji, u ovom ćemo trenu definirat vampire kao besmrtne demone koji izlaze noću, piju krv i svašta nešto tako - dodajte atribute po potrebi.

3) prava i jedina verzija nečega o nekome može postojati samo ukoliko je taj netko postojeća (bilo živa, bilo mrtva) osoba. Čak i tad, "prava" je verzija dostupna isključivo samoj osobi, nikako njegovim biografima.

1+2+3 = "prava" verzija o vamipirma shvaćenima kao stvarna bića ne može postojati

Simbolička dimenzija

1) Recimo da je Stokerov Drakula bio prva umjetnička obrada mita o vampirima (premda nije, vidjeti Polidorija, Varleya, Byrona, mitove o sukubama, kabalističke tekstove o Lilith, hinduističke mitove itd.)

2) Recimo da je utjecao na vampirsku fikciju u Europi i Americi (što jest, od pedesetih, posredstvom filmova pod Zapadnim utjecajem i u Japanu)

3) Nepismeni seljaci diljem Europe i svijeta koji su perpetuirali mitove o vampirima nisu nikad čitali Stokera (vidjeti, na primjer, legendu o Juri Grandu)

4) Ono što je Stoker napravio jest adaptacija mita o vampirima/demonima/krvopijama napravljena u skladu s romantičarskim konvencijama njegovog vremena

5) Stokerov postupak (od stila i sadržaja, pa do ikonografije, simbolike i ideologija) nazvat ćemo, uglavnom zbog toga da meni bude lakše, diskursom

6) Tvrdnja koja se ovdje, dakle, razmatra je sljedeća - "Ukoliko neko novo djelo ne oponaša ili ne nadilazi diskurs o vampirima" tada je ono manje vrijedno i nije pravo

7) 6) bi bilo istinito, ako zanemarimo beskrajne mogućnosti interpretacije (vidjeti psihoanalitička, postkolonijalna i politička čitanja Dracule), kad bi svi ostali autori pisali djela o Stokerovom Draculi

8) zanemarit ćemo, dakle, interpretabilnost diskursa (puno zanemarujemo al' neka)

9) U suvremenom dobu, Stokerov diskurs ima minimalan utjecaj na umjetničko oblikovanje mita/ideje o vampirima

10) Prilično sam siguran da, na primjer, suvremeni mangake koji rade beskrajne (ili kratke, nebitno) serijale o vampirima nemaju nikakve veze sa Stokerom, šanse su da ga nikad nisu ni čitali - na njih, dakle, Stoker nije mogao utjecati.

11) najbitnije od svega - ako Stoker koristi vampire kao simbol za, potpuno nebitno u konačnici, krušku to nikako ne znači da je time zauvijek uspostavljena relacija vampir=kruška

11a) zašto je 11) istinio? - između ostalog i zbog toga što je i sam Stoker prepisivao i posuđivao od drugih

12) S obzirom da vampir ne postoji - pojam vampir je, prizovimo načas Saussurea, fluidni (proizvoljni) označitelj za jednako tako proizvoljno označeno

13) relaciju između označitelja i označenog uspostavlja svaki autor zasebno

14) iz 13) proizlazi da je svaka relacija legitimna, što doduše ne znači da je svaka relacija jednakovrijedna al to je već neka skroz druga priča

tl;dr = Stokerov vampir možda je najutjecajnija verzija ideje o vampiru. Lord of the Rings je najutjecajniji fantasy ikad napisan. Je li LoTR najbolje što je proizašlo iz fantasy literature? Ni blizu. Je li Dracula najbolje što je proizašlo iz vampire/gothic podžanra fantasy literature? Nikako.

Još jednostavnije - Jules Verne je prvi osmislio i popularizirao podmornicu. U međuvremenu su neki ljudi njegovu ideju shvatili ozbiljno i malo je doradili pa je i zapravo napravili. Nijedna današnja podmornica nema veze s onom Vernovom. Trebalo bi nekome poslat protestno pismo.

Edited by - Mali_Mate on 10/09/2012 20:09:47
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/09/2012 : 20:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>"a zašto se serija onda zove Buffy - ubojica vampira ako nije o vampirima"?

Zato što je o Buffy.

Da je o vampirima, zvala bi se Vampiri, ubojice Buffy.

mcn

PS E, Krscho, zakon ono o Final Fantasy.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2012 : 21:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Buffy je vrhunska serija

pa ako si neka klinka od 15 godina koja sluša Britney Spears, onda je ok.

Au darth, koji ti je ovo ispad... Totalno podcjenjivanje jednog finog koncepta kombiniranja teen-angsta, pop-kulturnih referenci i čudnih pojava i bića. i još štošta. Buffy je serija za nerdove i geekove koji nemaju socijalni život, ne neke nerazvijene klinke koje se farbaju u plavo...

Znam, nije u skladu s naslovom, no jednostavno neki postovi prozivaju...
Ako ništa drugo, radujem se novom projektu!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2012 : 21:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja jesam i stvar je prilinčo simptomatična (bila je veća ekipa MMMM/FFFF). Petero od ovih ljudi nema posebnih stavova (ni pozitivnih ni negativnih) prema stripovima i nisu bili ni malo impresionirani filmom. Zašto? Zato što im film osim skupih efekata, jeftinih one-linera i konstante, njihovim očima smiješno motivirane tučnjave ništa drugo ne nudi.

Znaš što, ja sam imao sličan osjećaj, koji je nažalost više prevladavao nad onim strip-fanovskim... Možda ima sve elemente superherojskog stripa i onoga što možda prosječni obožavatelj ovih filmova traži, no nudi premalo drugoga. Od Whedona sam očekivao više.

Btw. gledao crtani Ultimate avengers neki dan, skoro ista priča; s neznatnim razlikama; čak i izgleda ljepše u crtanom obliku.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/09/2012 : 21:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stokerov "Drakula" je kamen temeljac, original, klasik..nazovi kako hoces , neces pogrijesiti,ali kao i svaki koncept on dozivljava promjene, progrese, regrese, devijacije , modernizacije i prilagodava se potrebi masa.
Naravno da ce to knjizevno djelo uvijek ostati klasik i alfa i omega u vampirskom univerzumu , ali postoji eto i potreba za expanzijom vampirologije.
Vecina toga je “meko sranje" , no postoji i dobrih pokusaja.
Osobno mi se svida serija True Blood jer i pored svoje trivialnosti posjeduje niz dobrih i interesantnih likova.
Anne Rice litaraturu takoder smatram interesantnom pa cak i toliko kritiziranu ekranizaciju njene knjige Interview with the Vampire drzim za jako dobar film.
Ukusi su razliciti..no da Stokerov "Drakula" jest uistinu "prava i jedina" verzija koncepta o vampirima.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/09/2012 : 21:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Ja jesam i stvar je prilinčo simptomatična (bila je veća ekipa MMMM/FFFF). Petero od ovih ljudi nema posebnih stavova (ni pozitivnih ni negativnih) prema stripovima i nisu bili ni malo impresionirani filmom. Zašto? Zato što im film osim skupih efekata, jeftinih one-linera i konstante, njihovim očima smiješno motivirane tučnjave ništa drugo ne nudi.

Znaš što, ja sam imao sličan osjećaj, koji je nažalost više prevladavao nad onim strip-fanovskim... Možda ima sve elemente superherojskog stripa i onoga što možda prosječni obožavatelj ovih filmova traži, no nudi premalo drugoga. Od Whedona sam očekivao više.

Btw. gledao crtani Ultimate avengers neki dan, skoro ista priča; s neznatnim razlikama; čak i izgleda ljepše u crtanom obliku.

Kod mene je na srecu prevladao onaj stripofilski sindrom i totalno sam uzivao u filmu , mada znam da su kriticari u pravu , ali sebican kakav jesam ja sam se sa smijeskom oglusio na njihove vapaje .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/09/2012 : 21:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Drvio sam o tome u tekstu u magazinu u vrijeme premijere, pa samo kratko:

Whedonov scenarij je najslabiji segment filma, s hrpom klišeja i predvidljivosti, problematični su i nedostatak humora koji je važan adut Iron-Mana (i ovdje se sav humor svodi na njega), i drvena gluma Chrisa Evansa i Chrisa Hemswortha (svi mrze Chriseve!), i općenito manjak sugestivnosti i šarma kakve recimo posjeduje novi Spider-Man.

Ipak, cjelinu spašavaju dinamična priča, solidna režija, atraktivan dizajn i meni osobito zanimljivo suprotstavljanje Iron-Mana i Hulka, sa za ovaj tip filma dosta dobro izvedenom, makar i samo naznačenom, intimnom dramom potonjeg.

Strip-serijal Avengers mi nikad nije legao, pa sam film gledao bez ikakvih predrasuda, i možda mi je i zbog toga bolji nego što realno jest.

Raul mi je rekao da je napravio kobnu grešku i pogledao ga i drugi put jer mu se na prvo gledanje prilično svidio. Kaže da se gadno zahebao jer mu je na drugo gledanje prilično sr..., i da se totalno razočarao.

Naravoučenie: Avengerse ne gledati više puta!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 10/09/2012 : 22:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Pa kad pogledaš, isto je i s Buffy. Da bi ne-geek gledatelj uopće došao do toga da je to dobra serija, mora zanemariti/ignorirati/nekako već prevladati sve geek-elemente kojih u prvoj sezoni ima mali miljun (+ trešoidne negativce i izgledom i karakterom )...većina njih odustane jer im se ne da.

Whedon je istu stvar napravio i s Avengersima....ima u njima svega onoga što je Bushido rekao, ali i previše, štajaznam, jeftino-stripovskog (ono, da su neka druga vremena, bile bi po platnu one onomatopeje udaraca ko u Batmanima s Westom).

I najbitnije, Whedon je imao osam sezona Buffy, sate i sate materijala da potpuno ispolira priču i da ponudi nešto nekome ko uspije pogledati ispod vampira. U Avengersima ima, jebiga, nešto više od dva sata vremena i u taj okvir sve to jednostavno ne stane.

Avengersi jesu super film, podjseća malo na stripove iz šezdesetih i sve je to kul...al štajaznam, sumnjam da će ga se iko sjećati za par godina (zanemarimo li da će Disney/Marvel musti franšizu dokle ide)... al' nema veze, trebaju nam treševi da pokriju gubitke nečeg dobrog

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/09/2012 : 22:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Kod mene je na srecu prevladao onaj stripofilski sindrom i totalno sam uzivao u filmu , mada znam da su kriticari u pravu , ali sebican kakav jesam ja sam se sa smijeskom oglusio na njihove vapaje .

Vapaji? Koliko sam ja vidio, većina kritičara ocijenila ga je vrlo pozitivno.

http://www.rottentomatoes.com/m/marvels_the_avengers/
http://www.jutarnji.hr/superjunaci-koji-se-znaju-fantasticno-zafrkavati-/1025732/
http://film-mag.net/wp/?p=1626
http://www.fantasy-hr.com/recenzije-filmovi/osvetnici-the-avengers
http://www.urbano.hr/recenzija-filma-osvetnici/#.UE5NU65FZGQ
http://inverzija.net/?p=2194

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/09/2012 : 23:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

prava i jedina verzija koncepta o vampirima?

šta bi to uopće značilo?

budući da sam ja upotrijebio te izraze, ja bi to preveo kao: "ono iz čega je sve poteklo."

Ajmo sad otpočetka (spamanje topica o Avengersima zabavnije je od samih Avengersa, a moram radit nešto pametnije pa ionako imam vremena )

quote:
1) Vampiri ne postoje (barem koliko mi znamo, možda je Masquerade u punom jeku)

po čemu znaš da ne postoje? koliko ja znam, ima priča da su postojali. e sad, nije dokazano dal je sve to istina ili ne.

quote:
2) Kako bi 1) bio jasniji, u ovom ćemo trenu definirat vampire kao besmrtne demone koji izlaze noću, piju krv i svašta nešto tako - dodajte atribute po potrebi.

osobe koje su bolovale od porfirije.

quote:
3) prava i jedina verzija nečega o nekome može postojati samo ukoliko je taj netko postojeća (bilo živa, bilo mrtva) osoba. Čak i tad, "prava" je verzija dostupna isključivo samoj osobi, nikako njegovim biografima.

apsolutno. e sad, je li Bram Stoker bio fiktivna osoba?

quote:
1+2+3 = "prava" verzija o vamipirma shvaćenima kao stvarna bića ne može postojati

1+2+3 = može postojati.

P.S. znaš li na temelju koga je napravljen lik Drakule?

quote:
tl;dr = Stokerov vampir možda je najutjecajnija verzija ideje o vampiru. Lord of the Rings je najutjecajniji fantasy ikad napisan. Je li LoTR najbolje što je proizašlo iz fantasy literature? Ni blizu. Je li Dracula najbolje što je proizašlo iz vampire/gothic podžanra fantasy literature? Nikako.

Twilight jest

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/09/2012 23:54:26
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000