forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ROSENCRANTZ PREDSTAVLJA: VEČERNJA AKCIJA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 28/07/2012 : 08:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Uskoro:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/partizanskoskojevskistr.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

BIBLIOTEKA „NIKAD ROBOM“
Strip album VEČERNJA AKCIJA, 56 strana, A4

PARTIZAN GORAN
Scenario: Petar Aladžić
Crtež: Branislav Kerac
Epizoda 1: Skojevci
Epizoda 2: Kaznena ekspedicija

VEČERNJA AKCIJA
Crtež: Branko Plavšić

ILEGALCI
Olovka: Stevan i Josip Brajdić
Tuš: Stevan Brajdić i Franja Straka
Epizoda 1: Pucanj u noći

Izdavač
ROCENCRANTZ d.o.o.
Urednik: Svetozar Obradović
Lektorka: Dragica Pantić
Korektorka: Zuzana Fabian
Upis teksta: dekara@popokatepetl.biz
Dizajn i priprema za štampu: Ivica Stevanović
Štampa: Simbol, Petrovaradin

PRATITE SAJT www.rosencrantz.rs - USKORO SLEDI VIŠE INFORMACIJA...

Edited by - osim on 28/07/2012 09:00:48

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1621 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 28/07/2012 : 11:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Ovo uzimam kad izađe. Super! Je li SC ili HC?

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 28/07/2012 : 12:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Bravo za ovo novo izdanje a budući da sam u nagradnoj igri "Rosencrantza" jedan od dobitnika ovog stripa, sa nestrpljenjem ga očekujem!
;)
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 28/07/2012 : 12:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Ne volim partizansku tematiku,dosta mi je ustasa,cetnika ,partizana i svih ostalih.Ne bih hvala,2.svjet.rat je trajao 4god i koliko je sad opet atraktivan i zanimljiv takav strip?Turska najezda trajala je nekoliko stoljeca,rimska vlast trajala je stoljecima,svi ku... su ratovali na ovim prostorima puno vise od partizana a jos malo pa cemo imati partizane i na ovom sajtu.Od mene palac dolje...
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 28/07/2012 : 12:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Ne volim partizansku tematiku,dosta mi je ustasa,cetnika ,partizana i svih ostalih.Ne bih hvala,2.svjet.rat je trajao 4god i koliko je sad opet atraktivan i zanimljiv takav strip?Turska najezda trajala je nekoliko stoljeca,rimska vlast trajala je stoljecima,svi ku... su ratovali na ovim prostorima puno vise od partizana a jos malo pa cemo imati partizane i na ovom sajtu.Od mene palac dolje...

Mnogo volim kritike nečega što nije ni viđeno a kamoli pročitano...
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 28/07/2012 : 12:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Samo sam napisao da ne volim partizansku tematiku u stripu kao sto ne volim ljubavne filmove,fileke,zutu boju i glupe ljude.Moze biti odlican strip,lijepo crtan s dobrom pricom koja mi je u startu odbojna i sigurno ga necu kupiti ili tek na teski nagovor uzeti u ruke.Ti sve volis Vronski i nema nista sto te zivcira ?
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 28/07/2012 : 13:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Samo sam napisao da ne volim partizansku tematiku u stripu kao sto ne volim ljubavne filmove,fileke,zutu boju i glupe ljude.Moze biti odlican strip,lijepo crtan s dobrom pricom koja mi je u startu odbojna i sigurno ga necu kupiti ili tek na teski nagovor uzeti u ruke.Ti sve volis Vronski i nema nista sto te zivcira ?

Živcira mene milion stvari naravno ali ne i partizanska tematika, na kraju krajeva zar ne smatraš da i oni klinci koji nisu gledali "Otpisane" ili čitali Julesove "Partizane" imaju prava da se upoznaju i sa takvom tematikom?

Edited by - vronski 2 on 28/07/2012 13:01:56
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 28/07/2012 : 13:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Tko voli nek izvoli,ja sam rekao za sebe,uostalom ovo je slobodna zemlja.Samo da napomenem da su ti partizani bar kod mene gdje zivim napravili vise sranja nego svi ostali zajedno,normalno po pricanju djedova koji su u to vrijeme zivjeli.Moja prabaka je dobila spomenicu za sudjelovanje u NOB-u,njemacki vojnik zgazio kokos pa je donio,ispricao se i pokusao platiti.Nije sve bas crno-bijelo kako izgleda a i znam da povijest pisu pobjednici.
Otpisani su mi bili zakon,fenomenalna muzika i danas je Jinxi znaju izvoditi na koncertima,bila mi je odlicna i Kuda idu divlje svinje ali partizanske stripove ne volim
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 28/07/2012 : 14:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Album je SC...
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 28/07/2012 : 16:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
koja je cijena?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 28/07/2012 : 21:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
U pretprodaji 699 dinara + poštarina...
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 28/07/2012 : 22:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote

Kupujem!
siljite uplatnicu!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 29/07/2012 : 08:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Pogledaj na sajtu...

quote:
Originally posted by culfis

Kupujem!
siljite uplatnicu!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/07/2012 : 20:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ Argus

Možda će te ipak zanimati da Strip forum početkom rujna predstavlja antologiju hrvatskog ratnog stripa, izdanje izgledom otprilike ravnopravno Osmoškolcima sa stripovima Julesa, Bednjanca itd.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 29/07/2012 : 21:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Da li je album "Večernja akcija" nagrada predviđena za dobitnike Rosencrantzove nagradne igre?
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 31/07/2012 : 08:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Jeste! Predviđena je kao nagrada - pet srećnih dobitnika - kupaca "Avantura u Gradu svetlosti" dobija ovaj album na poklon. Isto važi i dalje: pet najsrećnijih kupaca "Večernje akcije" dobiće na poklon naredni album, koji bi trebao da se pojavi početkom septembra, a tek će to biti prava bombonica :-)
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 31/07/2012 : 09:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by osim

Jeste! Predviđena je kao nagrada - pet srećnih dobitnika - kupaca "Avantura u Gradu svetlosti" dobija ovaj album na poklon. Isto važi i dalje: pet najsrećnijih kupaca "Večernje akcije" dobiće na poklon naredni album, koji bi trebao da se pojavi početkom septembra, a tek će to biti prava bombonica :-)

Uh, sad si me zaintrigirao a verujem i ostale!
Moze li bar mali nagovestaj o kakvoj se to bombonici od stripa radi?
)
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 31/07/2012 : 11:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Mogu samo reći da se radi o vrhunskom strip autoru... ali, kako nisam siguran da je nešto gotovo, dok ne bude gotovo, ne bih istrčavao... a nadam se da neće ni neko od insajdera :-)

quote:
Originally posted by vronski 2

quote:

)

Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 31/07/2012 : 12:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mogu samo reći da se radi o vrhunskom strip autoru... ali, kako nisam siguran da je nešto gotovo, dok ne bude gotovo, ne bih istrčavao... a nadam se da neće ni neko od insajdera :-)

quote:
Originally posted by vronski 2

quote:

)

Ok, strpićemo se i sačekati septembar za kada je taj album najavljen, a to je takoreći vrlo blizu...
U svakom slučaju bravo za odličan start vaše izdavačke kuće!

Edited by - vronski 2 on 31/07/2012 12:30:21
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 31/07/2012 : 12:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Hej, pa nisi se prijavio u Klub čitalaca, kako bi ostvario popuste :-)
Pogledaj više informacija na sajtu www.rosencrantz.rs i poruči preko sajta ili na mejl info@rosencrantz.rs

quote:
Originally posted by culfis

Kupujem!
siljite uplatnicu!

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 31/07/2012 : 17:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
...a evo i preview-a:
http://www.rosencrantz.rs/images/pdf/vecernjaakcija.pdf
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1621 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 31/07/2012 : 19:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:

...a evo i preview-a:
http://www.rosencrantz.rs/images/pdf/vecernjaakcija.pdf

Ovaj strip, prema mojoj slobodnoj procjeni, datira negdje s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih? Griješim li? Kada i gdje je ovaj strip originalno izašao?

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 01/08/2012 : 08:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
U pravu si. Stirp je premijerno objavljen u "Politikinom zabavniku" 1978. godine, a repriziran u "Nevenu" 1984. godine. Inače, Bane ga je uradio dok je bio u JNA:
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 03/08/2012 : 08:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Intervju sa Banetom Kercem, a povodom objavljivanja albuma "Večernja akcija" možete pročitati na www.rosencrantz.rs, u kategoriji "Autori"!
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 03/08/2012 : 19:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

@ Argus

Možda će te ipak zanimati da Strip forum početkom rujna predstavlja antologiju hrvatskog ratnog stripa, izdanje izgledom otprilike ravnopravno Osmoškolcima sa stripovima Julesa, Bednjanca itd.

Hvala,vidio sam ali nisam zelio nista komentirati jer me ljudi ocito krivo shvacaju,a sad mi je žao sto se zatvara striparnica pa ne bih htio stavljati sol na ranu. Imam ja svasta reci i Komiku oko pisma ali odlucio sam rade zasutiti jer nitko drugi nije se nasao pozvan da napise koji komentar a ne moram svakom loncu biti poklopac,inace nisam problematican i svadljiv tip ali volim reci istinu ma kakva god bila.
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 04/08/2012 : 06:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Svi oni koji se pretplate na album u promotivnom periodu do 15. avgusta, na poklon dobijaju ex libris,koji je nacrtao Bane Kerac, numerisan i sa potpisom autora!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/812/partizangoran.png/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000