Author |
Topic |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 05/08/2012 : 11:01:46
|
Necromancy
Nekromantija
Prica: Fabien Nury Crtez: Jack Manini
Zombiji u vrijeme prohibicije. Kakva "originalna" ideja. Ko ovo preskoci, nije nista propustio.
|
Edited by - etmgosa on 05/08/2012 11:02:25
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Andrew Cain
Junior Member
Croatia
331 Posts
Member since 02/08/2012 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 05/08/2012 : 12:58:04
|
quote: Originally posted by mcn
Znaš da si mi dao misliti ... Na hrvatskom bi čovjek bio nekromant, ali djelatnost ... nekromancija, mislim. Na srpskom vjerojatno ovako kako si napisao. Nije bitno, ni čistunstvo, nego mi je prvo na pamet pala neka crna mantija pa sam slijedom te zbunjole odlutao. :P
Hvala na informacijama, u svakom slučaju.
(nkrmcn)
il' negromancija ako pitamo Držića |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
|
Argus
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 05/08/2012 : 13:22:28
|
Lijepo od tebe sto nam donosis dah izdavastva izvana gdje se dnevno pojavljuju hrpe novih stripova,ali dao bih ti prijedlog da preporucas samo ono sto nesto vrijedi,neka prica koja te odusevila ili crtez koji te nije ostavio ravnodusnim.Ovako nas zatrpavas sa svim i svacim a najcesce nam kazes nije to bas nesto. |
Edited by - Argus on 05/08/2012 13:33:35 |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1559 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 05/08/2012 : 14:04:05
|
quote: Originally posted by Argus
Ovako nas zatrpavas sa svim i svacim a najcesce nam kazes nije to bas nesto.
Ziva istina!
Rijetko posjecujem ostatak Foruma, ali ni tamo ne nailazim na meki iskljucivo probrani visoki kvalitet.
Kad bih stavljao samo stvari koje su me odusevile, vjerovatno bih se ovdje javljao samo par puta godisnje.
Postoji dosta stripova od kojih odustanem vec poslije par strana, njih obicno ne pominjem. Neke uspijem procitati, pa ih postavim, ali usput navedem i moje misljenje. Neki ce se sa njim sloziti, drugi nece. Ne stavljam ih radi reklame, nego cisto radi informacije. Ta necemo na Forumu samo pricati o Blueberryju ili Bernardu Princeu (sic!). |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/08/2012 : 14:36:13
|
quote: Originally posted by mcn
>il' negromancija ako pitamo Držića
E, to!
Natrag na temu: meni su ove etmgosine infos turbo korisne jer je Nury, recimo, hit-or-miss scenarist pa ako gosa kaže da je ovo za kurac, onda mirne duše preskočim. To kao što jedva čekam da mi nteko kaže da je neki hit film zakurac i onda ga mirne duše ne odem gledati, ma koliko ga drugi hvalili.
Prevelik je izbor, negativnih mi kritika dajte! :P
(mcn)
preskoči Fibrinog CA |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 05/08/2012 : 17:56:26
|
quote: Originally posted by mcn Prevelik je izbor, negativnih mi kritika dajte! :P
Kad udjem u dobro opremljenu prodavnicu stripova, vjerovatno vise od 95% me uopste ne interesuje. Na svijetu je previse ljudi koji rade ono za sta nemaju telenta, u svim oblastima (najopasnije je kad se radi o medicini - da napravim malu digresiju - nekad davno jedan dobar drug i hirurg rekao mi je da mu je drago sto je izabrao medicinu, jer tako makar zna koji od njegovih kolega specijalista je dobar i, ako zatreba, moze mu poslati nekog clana svoje porodice mirne duse, a koji pojma nemaju i treba ih preskociti).
U ponudi stripova ima toliko smeca, da to postaje nepodnosljivo. Nije u pitanju samo kitch (nije bas svako Caravaggio ili Monet), ali kvalitet crteza (zanatski) zna biti toliko los da to vrijedja i oci i inteligenciju.
A i teme su jadne. Na 98% strana izviruje zenska gola noga ili sisa, vecinom su smrknute, upravo izasle iz frizerskog salona i drze pistolj u ruci. Jeste li ikad u zivotu vidjeli curu koja zna upotrijebiti pistolj (a da nije recimo clanice streljacke reprezentacije)?
Ipak, sa stripovima je prilicno lako - relativno jednostavno je otkriti da li nesto posjeduje makar zrno privlacnosti. I sa muzikom i filmovima je slicno - poslije par taktova ili scena vec vidis je li to za tebe ili nije. Najveci problem su knjige. Tamo je jako tesko ocijeniti gubis li vrijeme na nekom dosadnom smecu ili se radi o stivu kojeg ces pamtiti i koje ce te inspirisati.
Zato obozavam likovnu umjetnost. Tu u djelicu sekunde vec imas dovoljno informacije da li sliku koju vidis volis ili ne. A onda nastavis uzivati u njenim detaljima ukoliko ti se svidja ili je jednostavno preskocis i ne gubis vrijeme na njoj. Desavalo mi se u velikim muzejima da kao hipnotisan idem ka nekoj slici na drugom kraju sobe koju sam jos iz daljine primjetio i da slike oko nje i ne primjecujem (a kad dodjem do nje, to je ipak Caravaggio ). |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 06/08/2012 : 02:22:20
|
Ili kao što je rekao Theodor Stergeon:"Točno je da je 95% sf-a smeće. Ali je i 95% svega drugog smeće." |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
|
Topic |
|