Author |
Topic |
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 13:24:49
|
na danasnji dan tocno prije 70 godina je pocela bitka za Stalingrad.23.08.1942 zapocela je njemacka vojna operacija pod nazivom "fall blau". zapovjednik operacije je bio gen.Friedrich Paulus. imao je 6.armiju,luftflotte 4 i razlicite jedinice saveznika na raspolaganju. rumunjska je imala najveci kontigent,3.i 4. armiju. stalin povjerava obranu gen.Nikiti Chruschtschowu.
|
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
Milac
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
90 Posts
Member since 27/06/2003 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 23/08/2012 : 13:44:53
|
Nevjerojatno važna vijest za sve stripofile. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/08/2012 : 13:55:17
|
a na moj rođendan završila
100 pitanja... nema odgovora zašto čemu kako
najviše me zanima je li moglo sve drugačije i SF u skladu s tim... :D
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 13:57:30
|
quote: Originally posted by Tutta
na danasnji dan tocno prije 70 godina je pocela bitka za Stalingrad.23.08.1942 zapocela je njemacka vojna operacija pod nazivom "fall blau". zapovjednik operacije je bio gen.Friedrich Paulus. imao je 6.armiju,luftflotte 4 i razlicite jedinice saveznika na raspolaganju. rumunjska je imala najveci kontigent,3.i 4. armiju. stalin povjerava obranu gen.Nikiti Chruschtschowu.
Svetskoj javnosti je poznato da ste i vi imali svoje jedinice gore kod Staljingrada...nisu bile isforsirane prinudom da idu..nego onako,hteli ste malo Rusima da pokazete Ali su oni pokazali i vama i nemcima svoje |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40538 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/08/2012 : 14:00:17
|
Ovo je meni zanimljiva tema ali ne moze se o ovome na forumu, zabranjeno je.. A na Romelovu preporuku sam procitao knjigu Hitlerovi Ratnici, pa i Hitlerove zene.. Ima bas dobar psihogram generala Paulusa.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 23/08/2012 : 14:11:10
|
Mislim da je u pitanju LuftWAFFE, jer je flota mornarički izraz |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Posted - 23/08/2012 : 14:25:43
|
jedini problem s ovom bitkom je ta što je nisu vodili angloamerikanci :D inače bi imali poplavu ala ALAMO serija filmova i tako to
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 23/08/2012 : 14:38:53
|
quote: Originally posted by kosmajac
Svetskoj javnosti je poznato da ste i vi imali svoje jedinice gore kod Staljingrada...nisu bile isforsirane prinudom da idu..nego onako,hteli ste malo Rusima da pokazete Ali su oni pokazali i vama i nemcima svoje
cije to nase? moje su mogle biti jedino na strani Rusa! |
Mrzim mrznju! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2012 : 14:49:05
|
misli na one jedince izdajica ustasa....koje su se kasnije i borili na strani CA!
a cak i takvi pojedinci (vojnici koji su, velik dio dio njih, i prije uspostave NDH sluzili Kraljevini Jugoslaviji) su preko Crvene Armije kasnije obucavali partizane i imali veliku ulogu u stvaranju Jugoslavenske armije. Pogotovo brojni piloti, jer su bili jedini koji su znali letjeti. Ostali domači izdajnici naroda s ovih prostora nisu ni znali kaj je zrakoplov... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 23/08/2012 : 14:52:13
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Mislim da je u pitanju LuftWAFFE, jer je flota mornarički izraz
luftflotte je tocan izraz. to je sastav bio od 600 aviona. i njemci su to tako zvali. mores na bild.de provjeriti. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 23/08/2012 : 14:52:45
|
quote: Originally posted by dosada
inace na danasnji dan je potpisan i sporazum Hitler-Staljin........
tocno! |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 15:05:14
|
Koji su vaši a koji su naši? Ko smo mi a ko ste vi? I kakve to ima veze sa njima? |
always progressive, never conventional! |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 23/08/2012 : 15:09:05
|
inace na danasnji dan je potpisan i sporazum Hitler-Staljin........veliki ubojica Staljin je dogovoril okupaciju Poljske, a i vrlo brzo okupiral Finsku (:
jebiga, veliki ubojica, ali je on ovim gestom udaljio zapadnu granicu sssr znajuci da ce ona losa imitacija Carli Caplina kad-tad obrnuti curak. mnogo me nasmeju one propagandisticke price iz proslih godina kako je toboz Staljin ignorisao Zorgeove opomene i bio iznenadjen napadom nemaca. Te kako je sovjetska armija bila desetkovana u prvim danima rata usled cega je hitler stigao do same periferije Moskve... |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 23/08/2012 : 15:27:58
|
quote: Originally posted by milandj3
inace na danasnji dan je potpisan i sporazum Hitler-Staljin........veliki ubojica Staljin je dogovoril okupaciju Poljske, a i vrlo brzo okupiral Finsku (:
jebiga, veliki ubojica, ali je on ovim gestom udaljio zapadnu granicu sssr znajuci da ce ona losa imitacija Carli Caplina kad-tad obrnuti curak. mnogo me nasmeju one propagandisticke price iz proslih godina kako je toboz Staljin ignorisao Zorgeove opomene i bio iznenadjen napadom nemaca. Te kako je sovjetska armija bila desetkovana u prvim danima rata usled cega je hitler stigao do same periferije Moskve...
meni su takodjer njemacki uspjesi prenapuhani. ono sto su rusi htjeli da obrane,obranili su leningrad,moskva i stalingrad. rusi su zacrtali liniju doklen ce njemci doci i ni metra dalje. je da su rusi imali ogromne gubitke,al uzmite u obzir,borili su se protiv najmodernije i najace vojske tadasnjeg vremena. zaustavili su je i na kraju totalno porazili. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2012 : 15:41:43
|
jebiga, veliki ubojica, ali je on ovim gestom udaljio zapadnu granicu sssr znajuci da ce ona losa imitacija Carli Caplina kad-tad obrnuti curak. mnogo me nasmeju one propagandisticke price iz proslih godina kako je toboz Staljin ignorisao Zorgeove opomene i bio iznenadjen napadom nemaca. Te kako je sovjetska armija bila desetkovana u prvim danima rata usled cega je hitler stigao do same periferije Moskve...
meni su takodjer njemacki uspjesi prenapuhani. ono sto su rusi htjeli da obrane,obranili su leningrad,moskva i stalingrad. rusi su zacrtali liniju doklen ce njemci doci i ni metra dalje. je da su rusi imali ogromne gubitke,al uzmite u obzir,borili su se protiv najmodernije i najace vojske tadasnjeg vremena. zaustavili su je i na kraju totalno porazili.
samo je lakse to bilo postici kad imas nekoliko milijuna ljudi (ukrajnica prije svega) koje bus zrtvoval (: |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 16:21:10
|
meni su takodjer njemacki uspjesi prenapuhani. ono sto su rusi htjeli da obrane,obranili su leningrad,moskva i stalingrad. rusi su zacrtali liniju doklen ce njemci doci i ni metra dalje. je da su rusi imali ogromne gubitke,al uzmite u obzir,borili su se protiv najmodernije i najace vojske tadasnjeg vremena. zaustavili su je i na kraju totalno porazili.
samo je lakse to bilo postici kad imas nekoliko milijuna ljudi (ukrajnica prije svega) koje bus zrtvoval (:
O cemu pricas? Ako je nekog zrtvovao onda su to bili Rusi,ali pravi Rusi..a ne tamo neki izdajnici ukrajinski(mislim na zapadnu Ukrajinu)..pa oni su se borili protiv ovih Rusa...to sto je Staljin bio kakav je bio,ne umanjuje podatak o 30 000 000 pobijenih Rusa(i pre rata i za vreme i posle rata)...velika je to zemlja i sveta zemlja momce da bi je jedan isforsirani maloumnik Hitler pokorio..ako bolje malo pogledas izmedju redova,pa WWII se i vodio na kraju da bi se porazila i zauzela Rusija...onda bi jos tada zazivela doktrina ovog maloumnika Bzezinskog i njrgovih staro/novih mesetara koju ovih dana gromoglasno uzvikuju "da je neprirodno i nemoralno da Rusija uziva samo za sebe svoja nepregledna bogatstva,vec,zbog krize i derivacije svetskih bogatstava,mora i sa drugima da deli..." Na to Rusija sa smeskom odgovara ponosno gledajuci svoju slobodarsku istoriju,a ako bude uztrebalo i svojim atomskim bombama...truli zapade,voleo bi i ti da ti Sunce izlazi nad glavom,ali nazalost ono ti zalazi...jer ti, istok, ne mozes biti nikada...eto |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1932 Posts
Member since 20/09/2010 |
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 23/08/2012 : 16:31:57
|
Da se razumemo, Hitler i Staljin nisu potpisivali sporazume, to su učinili Ribentrop i Molotov, tadašnji ministri spoljnih poslova.
Sama činjenica da su ga potpisali ministri a ne glave država jasno govori da je taj ugovor bio samo zatišje, i da će ga Hitler pre ili posle prekršiti :) |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 23/08/2012 : 16:44:59
|
quote: Originally posted by kosmajac
Svetskoj javnosti je poznato da ste i vi imali svoje jedinice gore kod Staljingrada...nisu bile isforsirane prinudom da idu..nego onako,hteli ste malo Rusima da pokazete Ali su oni pokazali i vama i nemcima svoje
Misliš na 369. pojačanu pješačku pukovniju, poznatu i kao Đavolja divizija (http://hr.wikipedia.org/wiki/369._pukovnija)? Pa čini mi se da se nisu baš osramotili u toj bitci.. ... za razliku od tebe u svakom drugom postu .
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 23/08/2012 : 16:55:21
|
meni je lijepo kad citam razlicita misljenja i poznanstva. na neki nacin svi smo mi u dusi profesori povjesti. ja bi samo volio da ne dodje do nekih svadja il uvreda.hvala |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2012 : 17:24:38
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Da se razumemo, Hitler i Staljin nisu potpisivali sporazume, to su učinili Ribentrop i Molotov, tadašnji ministri spoljnih poslova.
Sama činjenica da su ga potpisali ministri a ne glave država jasno govori da je taj ugovor bio samo zatišje, i da će ga Hitler pre ili posle prekršiti :)
...tehnički da, ali znamo da su oni bili samo izslanici svojih nadređenih. Jasno je tko je ustvari potpisal sporazum o podijeli interesnih sfera u istočnoj europi, nazvan "pakt o nenapadanju"! |
|
|
|
Topic |
|