Author |
Topic |
|
spiritoconlascure
New Member
Croatia
288 Posts
Member since 24/11/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 18:48:18
|
Kao što kaže naslov tražim nekoga koji se razumije u restauriranje stripova...Imam nekoliko stripova za "popraviti" a ja baš i nisam neki stručnjak pa ih nebi htio samo još više uništiti.Po mogućnosti da je to neki član foruma sa nekom reputacijom jer se radi o poprilično vrijednim stripovima
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/08/2012 : 18:52:26
|
Vrlo zanimljiva ideja za novo zanimanje. "Restaurator stripova". Čovjek koji bi to radio maksimalno kvalitetno i profesionalno. Pošalješ mu stripove, platiš restauraciju, on ih popravi i vrati nazad... Dobiješ od 3- očuvanosti 4+ tako da im skoči cjena za čak i više nego što si platio restauraciju. Isplati se svima! |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 23/08/2012 18:56:15 |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
itachi1uchiha
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 08/03/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 21:25:13
|
Zar ne mozes uzeti crni marker (ili druge boje, zavisi od slike) i tapkati ishabane delove, i prebrisati prstom pre susenja, kako se ne bi videlo, ili peglati stranice, sto je 10sec posla, ili ih stackovati, pa ce se same ispraviti? Ja iskreno uzivam da popravljam slabije ocuvane stripove koje kupim, naglasavam kupim... Al dobro, nemaju ljudi vremena sad i za ovo..
|
Yes Osifer |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/08/2012 : 21:31:28
|
Ovo čak ni 1Euru nije palo na pamet (Šala mala Euro, ne zamjeri)
Inače, bio je jedan topic na tu temu koji bi ti mogao biti od pomoći, bum ga probal naći... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2012 : 21:45:58
|
Huh, ne mrem nikak naci na searchu . dajte ak netko zna, bila je ona jedna tema, "Restauracija i popravak starih stripova" ili tako nešto |
|
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2131 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2012 : 22:01:54
|
Bravo! Šta su ti mlade snage, mi starci nemamo pojma o kompovima |
|
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2131 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/08/2012 : 23:04:00
|
quote: Originally posted by itachi1uchiha
Zar ne mozes uzeti crni marker (ili druge boje, zavisi od slike) i tapkati ishabane delove, i prebrisati prstom pre susenja, kako se ne bi videlo, ili peglati stranice, sto je 10sec posla, ili ih stackovati, pa ce se same ispraviti? Ja iskreno uzivam da popravljam slabije ocuvane stripove koje kupim, naglasavam kupim... Al dobro, nemaju ljudi vremena sad i za ovo..
Postoje ljudi koji od kupusa mogu napraviti vrlo dobro / odlično očuvan strip. Čitao sam negdje. Vade listove, lijepe, peglaju, trista čuda. No, treba znanja i vremena, nije samo crni flomaster. Ovdje ipak pričamo o starim ZS i LMS kojima treba izravnati hrbat i povezati ispale stranice... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
nikola9
Starting Member
Croatia
74 Posts
Member since 21/07/2012 |
Posted - 23/08/2012 : 23:20:51
|
zanimljiva tema,nemam pojma kako se "popravci" rade na stripovima,bilo bi dobro to naučiti iako za sad neke svoje vrjednije stripove nebi tako olako dao na bilo kakve popravke a da se prvo sam ne uvijerim kakav je taj majstor koji ih popravlja... |
kad se borim neprijatelja nemam!!! |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 23/08/2012 : 23:35:46
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Postoje ljudi koji od kupusa mogu napraviti vrlo dobro / odlično očuvan strip. Čitao sam negdje. Vade listove, lijepe, peglaju, trista čuda. No, treba znanja i vremena, nije samo crni flomaster. Ovdje ipak pričamo o starim ZS i LMS kojima treba izravnati hrbat i povezati ispale stranice...
Ja bi se javio,ali imam toliko svojih na cekanju da nebi imao vremena i za dodatne i nikad nebi mogao uzeti novac za restauraciju,ali uvjek bi prihvatio neki strip za uzvrat. Ma kreni polagano,sljedi upute na topiku o restauraciji stripova i nista ti nece biti nejasno,jednostavnije je nego sto se na prvi pogled cini,a imas i opis rijesena za skoro sve boljke koje pogadjaju stripove,ali za prvu probu uzmi neki nevazan strip i pokusaj sa njim,puno srece i iz vlastitog iskustva ti mogu reci da stripovi poslje restauracije vrijede svakog ulozenog trenutka,a ja sam otiso i u krajnosti da pravim hrbate za stripove koji ih nemaju,e tu tek treba vremena,spajati slovo po slovo,odgovarajuci natpis strip ,odgovarajucu zvjezdicu,broj,ali i tome sam pri kraju jos samo pronaci odgovarajucu zuti papir pa u prvu foto-kopirnicu na umnozavanje. |
|
|
spiritoconlascure
New Member
Croatia
288 Posts
Member since 24/11/2010 |
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40343 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/08/2012 : 10:07:11
|
Ovo je stvarno odlicna ideja. Postoje gomile restauratora, zasto ne bi i stripova. Mnogo je lakse od restaruriranja namestaja, oruzja, slika... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
itachi1uchiha
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 08/03/2010 |
Posted - 24/08/2012 : 10:36:06
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Postoje ljudi koji od kupusa mogu napraviti vrlo dobro / odlično očuvan strip. Čitao sam negdje. Vade listove, lijepe, peglaju, trista čuda. No, treba znanja i vremena, nije samo crni flomaster. Ovdje ipak pričamo o starim ZS i LMS kojima treba izravnati hrbat i povezati ispale stranice...
Razumem razumem, zanimljivo... Za to treba predanosti i skila, verujem.. Al najvise me zanima kako se krecu cene :)
EDIT*
Cuo sam da neki stavljaju stripova (ove redovce, vc/lu/itd) u omotace za sveske ovog tipa http://m2.sourcingmap.com/smapimg/en/n/10c/replacement-soft-plastic-clear-book-protector-pcs-85093n.jpg |
Yes Osifer |
Edited by - itachi1uchiha on 24/08/2012 10:41:32 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/08/2012 : 17:04:48
|
Ne kreću se nikako. To još nitko ne radi za novac (koliko ja znam). Već to ljudi rade sa svojim strippovima... |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
Posted - 25/08/2012 : 12:44:25
|
quote: Originally posted by spiritoconlascure
Kao što kaže naslov tražim nekoga koji se razumije u restauriranje stripova...Imam nekoliko stripova za "popraviti" a ja baš i nisam neki stručnjak pa ih nebi htio samo još više uništiti.Po mogućnosti da je to neki član foruma sa nekom reputacijom jer se radi o poprilično vrijednim stripovima
Mogu ti ja pomoć.Možeš li mi reći o kojima se stripovima radi? Da bi se restauracija isplatila,stripovi doista moraju bit vrijedni. |
www.lastan.hr https://www.facebook.com/lastan.striparnica
|
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Posted - 25/08/2012 : 18:43:49
|
quote: Originally posted by spiritoconlascure
quote: Originally posted by Milazzo
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35619 Mozda ovo?
čitao sam ja sve to,i pokušavao,ali ne ide to meni,trebam baš nekog "profesionalca" jer samo još više uništim strip...sjećam se da su gregorbikupil i man_of_steel govorili kao previ eksperti naravno da bi ja i platio ili dao neki strip kao naknadu
Po meni je Kerber ne prevazidjen po pitanju restauracije stripova. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
pot
Average Member
Croatia
818 Posts
Member since 27/10/2002 |
Posted - 30/08/2012 : 11:51:37
|
UZMI STRIP KOJI TI NIŠTA NEVRIJEDI ILI NEZNAČI I VJEŽBAJ VREMENOM SE BUDEŠ USAVRŠIO, TREBA SAMO LJUBAVI ZA STRIP
|
JA BI MOGAO DA MOGU JA BI ZNAO DA ZNAM |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Posted - 05/09/2012 : 15:38:55
|
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by 1Euro
eto rad jednog malo lošijeg restauratora:
nemoj bit pokvaren,daj nam ime tog majstora.nemoj ga cuvati samo za sebe i tvoje stripove.
Ja bi restaurirao taj strip,jedno da ne budem skroman 100 puta bolje i to da ga radim zatvorenih ociju . |
|
|
|
Topic |
|