Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/02/2013 : 14:11:39
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Da, to je ta...
ja samo nisam shvatio najbolje mladjino pitanje.
Je li "Zašto se nazire ono što je obrisano tj. zar se nije moglo ukloniti?" ili, manje verovatno, "Zašto je stvarnog umesto mogućeg?" ?
Ovo drugo me muči:)) Zakaj su promenili "mogućeg", a stavili "stvarnog"? Mislim, kaj im smeta ta riječ? da nije možda neka poveznica sa nekom emisijom koja se tako zvala pa je netko paranoično namirisao da bi tu moglo biti problema? Fakat čudno. Velim, na onoj sličici koja najavljuje slijedeći broj pisalo je "mogućeg".
Evo, ovdje se to fino vidi kako su pobrisali stari naziv i stavili preko njega novi. Još se i vide dva zadnja slova starog naziva:
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-zs-944-na-granici-stvarnog/8848/0/
sad se sigurno pitate zar nemam pametnijeg posla nego se baviti ovim pizdarijama za vrijeme radnog veremena? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Posted - 04/02/2013 : 17:40:01
|
a i da jeste pisalo moguceg...nista cudno...pa i ludens puno puta najavi jedan naslov pa osvane sasvim drugaciji ...tu je ludens smpion |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 04/02/2013 : 18:30:01
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by PijaniPatak
Da, to je ta...
ja samo nisam shvatio najbolje mladjino pitanje.
Je li "Zašto se nazire ono što je obrisano tj. zar se nije moglo ukloniti?" ili, manje verovatno, "Zašto je stvarnog umesto mogućeg?" ?
Ovo drugo me muči:)) Zakaj su promenili "mogućeg", a stavili "stvarnog"? Mislim, kaj im smeta ta riječ? da nije možda neka poveznica sa nekom emisijom koja se tako zvala pa je netko paranoično namirisao da bi tu moglo biti problema? Fakat čudno. Velim, na onoj sličici koja najavljuje slijedeći broj pisalo je "mogućeg".
Evo, ovdje se to fino vidi kako su pobrisali stari naziv i stavili preko njega novi. Još se i vide dva zadnja slova starog naziva:
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-zs-944-na-granici-stvarnog/8848/0/
sad se sigurno pitate zar nemam pametnijeg posla nego se baviti ovim pizdarijama za vrijeme radnog veremena?
i ja bih trebao da učim, pa nikako da kliknem "iksić"
dzoni ovog puta nije upravu, reč RISORGE (od orig. naziva Titan risorge tj. Titan se ponovo uzdiže) ima malo vidno niži položaj na naslovnici od ovog "flekavog" dela na ZS.
Što se tiče pitanja zasto "stvarnog" umesto "mogućeg" odgovor je jednostavan: to je najispravniji mogući prevod originalnog naslova pete sveske ove avanture- Ai confini della realta'. Dakle, ili realnog ili stvarnog, eventualno realnosti ili stvarnosti. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 04/02/2013 : 18:41:58
|
quote: Originally posted by DOMI
quote: Originally posted by okiboki
Fin topik.Mene je recimo uvek zanimalo zasto Lunov Magnus Strip ali eto Patak objasnio. Zahvaljujem.
da, hvala Patku,, meni je taj Lunov MS uvijek misteriozno djelovao s tim nazivom i onim izduženim slovima, bio je stvarno fora, uvijek sam iz škole išao po najnoviji broj ,, o ZS da ne govorim,
44 godine Alan Forda u HR
nema na čemu, te podatke je stavio ludens u Zagor Gigant 1 "Americka odiseja"...Opšte informacije o Dnevniku se nalaze na samom početku i samom kraju tog dela teksta |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/02/2013 : 21:09:49
|
MOj je isto flekasti:)) Nisam ni znal da ima onih bez te fleke:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
The Great Duck
Starting Member
65 Posts
Member since 03/05/2013 |
Posted - 06/07/2013 : 01:11:58
|
Imam par pitanja za znalce: 1. Je li u ZS i LMS izlazilo išta što nije Bonelli? 2. Tu su brojevi bili brojevi edicija, a ne junaka, jel? Znači, bio je recimo (bubam bezveze)Zagor ZS br. 50, pa Blek ZS br. 51, pa Tex ZS br. 52 itd. itd.? 3.Za kraj, kao nekome tko je rođen par godina nakon kraja ovih edicija, da li bi imalo smisla da počnem skupljati stare brojeve iz LMS i ZS? Čujem da su ta izdanja bila dosta loša, tj. slabo otisnuta, na lošem papiru, s izrezanim stranicama i cenzurom...S tim da do dolaska na ovaj forum nisam ni znao za postojanje ovih edicija, pa za mene ne mogu imati baš neku sentimentalnu vrijednost...Jedino što volim imati stripove u SC izdanjima i s originalnim naslovnicama, što kod nekih današnjih izdanja baš i nije moguće... |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 06/07/2013 : 02:44:14
|
quote: Originally posted by The Great Duck
Imam par pitanja za znalce: 1. Je li u ZS i LMS izlazilo išta što nije Bonelli? 2. Tu su brojevi bili brojevi edicija, a ne junaka, jel? Znači, bio je recimo (bubam bezveze)Zagor ZS br. 50, pa Blek ZS br. 51, pa Tex ZS br. 52 itd. itd.? 3.Za kraj, kao nekome tko je rođen par godina nakon kraja ovih edicija, da li bi imalo smisla da počnem skupljati stare brojeve iz LMS i ZS? Čujem da su ta izdanja bila dosta loša, tj. slabo otisnuta, na lošem papiru, s izrezanim stranicama i cenzurom...S tim da do dolaska na ovaj forum nisam ni znao za postojanje ovih edicija, pa za mene ne mogu imati baš neku sentimentalnu vrijednost...Jedino što volim imati stripove u SC izdanjima i s originalnim naslovnicama, što kod nekih današnjih izdanja baš i nije moguće...
Ne, bar po meni. Imas mnogo kvalitetnija, jeftinija i novija izdanja od toga. ZS i LMs-a ima ukuno 2100 brojeva neke je prilicno tesko naci gotovo nemoguce ako te ne drma nostalgija po meni je to onda bacanje novca. Na nekom topicu sam postavio pitanje koliko bi para danas izaslo nabavljanje te kolekcije i niko mi nije odgovorio pa ti vidi onda :) |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
drablj
New Member
Serbia
233 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 06/07/2013 : 02:53:50
|
ovo za naslovnice ni kod tih starih izdanja nije uvek moguce :) . jedino ima smisla da pocnes ako hoces da budes neki kolekcionar, da se hvalis sto to imas (posto nema nostalgije). skupo je da iz zafrkancije kreces u to. preporucujem ti da price nabavljas u novim, kvalitetnijim izdanjima, a samo kad vidis da nesto ima malo sanse da izadje ponovo (propadne edicija, treba jos 20 godina ovim tempom i slicno), uzmes u starom. |
|
|
The Great Duck
Starting Member
65 Posts
|
zeraprinc
Average Member
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
Posted - 07/07/2013 : 21:24:24
|
Imam par pitanja za znalce: 1. Je li u ZS i LMS izlazilo išta što nije Bonelli? 2. Tu su brojevi bili brojevi edicija, a ne junaka, jel? Znači, bio je recimo (bubam bezveze)Zagor ZS br. 50, pa Blek ZS br. 51, pa Tex ZS br. 52 itd. itd.? 3.Za kraj, kao nekome tko je rođen par godina nakon kraja ovih edicija, da li bi imalo smisla da počnem skupljati stare brojeve iz LMS i ZS? Čujem da su ta izdanja bila dosta loša, tj. slabo otisnuta, na lošem papiru, s izrezanim stranicama i cenzurom...S tim da do dolaska na ovaj forum nisam ni znao za postojanje ovih edicija, pa za mene ne mogu imati baš neku sentimentalnu vrijednost...Jedino što volim imati stripove u SC izdanjima i s originalnim naslovnicama, što kod nekih današnjih izdanja baš i nije moguće...
1. U prvim brojevima su vršili experimente , ali posle je bio samo Boneli. 2. Da, tačno, s tim što si uzeo loš primer, jer je Blek izlazio samo u LMS, dok je Zagor do 100 i nekog broja LMS-a izlazio u obe edicije, a posle samo u ZS. :D 3. Nemoj ni da razmišljaš o tome. Ja sam od izašlih 2100 sakupio 1600 i nakon mnogo godina borbe sa samim sobom rasprodao, pa počeo da skupljam šta je izašlo kasnije. Em su nekvalitetni, em su iskasapljeni, em su skupi u PM. To je, ipak, za nostalgičare. |
Stella Rossa, 50 ml: http://parfemi-srb.com/index.php/proizvodi/product/309-stella-rossa Partizan, 50 ml: http://parfemi-srb.com/index.php/proizvodi/product/311-partizan |
|
|
The Great Duck
Starting Member
65 Posts
Posted - 08/07/2013 : 02:51:25
|
Hmm, a recimo ovo šta nema baš po kioscima? Npr. Kit Teller i Ken Parker? Znam da je potonji kod nas izdan u hc formatu, ali nekako mi mrsko takve stripove kupovat...Možda i stari Tex i Mister No? E, još nešto, jesu Dylan, Martin i Nick Raider izlazili izvan ZS i LMS? Kakvo je stanje s njima? Dylana najvjerojatnije ni neću uzeti, pošto je vjerojatno sve iz doba Yu izdano u Extra DD izdanjima. Za Martina ne znam je li išta izdano u SC od tih starih epizoda u nas, dok za Nicka znam da je umro nakon tri izdanja Slobodne. Premda, vidim da na tim starim brojevima piše Nik Rajder, što me upućuje na to da je prevođeno po Vuku, a to organski ne podnosim... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/07/2013 : 04:05:37
|
Hmm, a recimo ovo šta nema baš po kioscima? Npr. Kit Teller i Ken Parker? Znam da je potonji kod nas izdan u hc formatu, ali nekako mi mrsko takve stripove kupovat...Možda i stari Tex i Mister No? E, još nešto, jesu Dylan, Martin i Nick Raider izlazili izvan ZS i LMS? Kakvo je stanje s njima? Dylana najvjerojatnije ni neću uzeti, pošto je vjerojatno sve iz doba Yu izdano u Extra DD izdanjima. Za Martina ne znam je li išta izdano u SC od tih starih epizoda u nas, dok za Nicka znam da je umro nakon tri izdanja Slobodne. Premda, vidim da na tim starim brojevima piše Nik Rajder, što me upućuje na to da je prevođeno po Vuku, a to organski ne podnosim...
ja sam se oslučio skupljati samo pojedine junake koje baš spominješ gore,tipa ken parker,mister no,i joše neke baš iz razloga što su jeftiniji i lakše ih je naći,ali je dosta stranica izbačeno ili brojeva preskočeno.. evo uzeću ti za primjer mister no lms izdanje... LMS je prvih 199 brojeva po talijanskoj numeraciji izdao u 215 svesaka u LMS seriji + jedan vanredni broj(br. 100 u koloru) ... 5 priča koje su u italiji izašle u 10 brojeva nisu nikako objavili,znači preskočene su, a još je izbačeno i preko 300 stranica stripa u ovim objavljenim epizodama... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 08/07/2013 : 10:16:17
|
quote: Originally posted by The Great Duck Premda, vidim da na tim starim brojevima piše Nik Rajder, što me upućuje na to da je prevođeno po Vuku, a to organski ne podnosim...
A što onda uopće pitaš za ZS i LMS kad ne podnosiš? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 08/07/2013 : 10:52:41
|
... Dylana najvjerojatnije ni neću uzeti, pošto je vjerojatno sve iz doba Yu izdano u Extra DD izdanjima. ...
Da ne bi bilo sve tako jednostavno nije u Extra seriji objavljeno sve što je objavio Dnevnik. Preskočena su ti 4 broja zbog problema s pravima pa ako želiš imat sve u SCu morat ćeš nabaviti ta 4 Dilana Doga |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
zeraprinc
Average Member
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 08/07/2013 : 19:06:03
|
quote: Originally posted by zeraprinc
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by The Great Duck Premda, vidim da na tim starim brojevima piše Nik Rajder, što me upućuje na to da je prevođeno po Vuku, a to organski ne podnosim...
A što onda uopće pitaš za ZS i LMS kad ne podnosiš?
E, upravo to se i ja zapitao.
Posto ti nostalgija nije nikakav faktor, bilo bi suludo da trosis novac na ZS i LMS! |
www.epicentercomics.com |
|
|
The Great Duck
Starting Member
65 Posts
Posted - 10/07/2013 : 20:38:14
|
quote: Originally posted by jaki
A što onda uopće pitaš za ZS i LMS kad ne podnosiš?
Jesam lijepo rekao da nisam nikad imao osobnih iskustava s ovim edicijama, te da slabo poznajem njih i njihovu povijest? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 10/07/2013 : 22:52:24
|
Jedno pitanje vezano za Zlatnu Seriju. Brojevi iznad 800 u kojima se nalazi Tex (u originalu period oko 270-350 u Italiji) kako su kvalitetni? Vidim piše se da su obe serije iskasapljene,izbačene strane...pa me zanima jel tako i ovde. Hvala :D
|
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 11/07/2013 : 19:02:22
|
quote: Originally posted by dicmanjac
Jedno pitanje vezano za Zlatnu Seriju. Brojevi iznad 800 u kojima se nalazi Tex (u originalu period oko 270-350 u Italiji) kako su kvalitetni? Vidim piše se da su obe serije iskasapljene,izbačene strane...pa me zanima jel tako i ovde. Hvala :D
Mislim da ove epizode nad brojem 600 pa možda i prije nisu bile kračene. Prvenstveno se to "kasapljenje" odnosi na Zagora i Mr. No-a...ali kod obijeh ovih junaka u ranjim epizodama... Imaš negde i popis koje su sve stranice (i pasice) izbačene iz ZS i LMS-a, potraži malo.... |
Invincible shield |
|
|
Topic |
|