Author |
Topic |
www2
Senior Member
Croatia
1055 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 18/01/2025 : 11:04:27
|
Da li se ikada pričalo o izdavanju ovih par prequela/spin offa od Attack on Titan
Attack on Titan: Before the Fall Attack on Titan: No Regrets |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2016 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 18/01/2025 : 11:39:24
|
quote: Originally posted by axle munshine
Ne poznajem licno nijednog od dvojice sagovornika iz ovog video priloga, ali se tu provlaci jedna stvar koja mi je bas neshvatljiva...naime, Jandric kaze da je ljubitelj stripa od malena i da je citao stripove i sakupljao Dilana i Zagora, a da je u nekom trenutku prestao da prati strip da bi mu se godinama kasnije vratio i usao i u profesionalne vode preko Dw, sto je ok prica...a onda Mator konj kaze da je ta prica skoro ista kod svih stripofila, referirajuci se na taj privremeni otklon od stripa i scene...wtf!?!...i ja sebe smatram stripofilom a i dozivotnim zaljubljenikom u strip pa mi ta konstatacija oko visegodisnje pauze u vezi stripa od strane nekoga ko sebe smatra stripofilom nije jasna...
Sta je tu cudno? Gomila ljudi, ukljucujuci i mene je citala stripove u mladjim danima pa se kasnije vratila stipu. Ja sam doslovno naucio da citam sa stripovima (Mikijev Zabavnik/Almanah i Alan Ford) i negde oko pocetka sredje skole prestao da citam stripove. Citao sam knjige kao nenormalan da bih se stripovima vratio pre 7 - 8 godina kada mi je pod ruku dosao strip "Tamo gde pogled ne dopire" od Belog puta. Taj album me je vratio u svet stripa. Jedino muziku nikada nisam zapostavio i od umetnosti koju volim ce mi muzika uvek biti #1. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2890 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2016 Posts
Posted - 18/01/2025 : 12:25:13
|
quote: Originally posted by jagodanbg
I kod mene isto, muzika #1
Jednom da se ti i ja slozimo. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3308 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 18/01/2025 : 12:34:42
|
Kao klinac u Jugoslaviji, dosta ljudi oko mene je čitalo stripove. Devedesetih pa sve do ranih 2000-ih, znao sam možda dvoje-troje koji i dalje čitaju sem mene. U poslednjih 15 godina, se opet slika promenila drastično na bolje. Ovaj prostor je specifičan zbog ratnog doba i prestanka izdavaštva pa ne može baš da se gleda ta situacija kao neka normalna. Bio je jedan duži period out of sight - out of mind. Šta je neko imao da vidi/kupi recimo neke 1995-te? Net još nemamo, u prodaji nemaš ništa, a ti si recimo sad neko ko više nije dete i nije ti dovoljno da vrtiš Bonelli stripove po stoti put. Ili vrtiš stare Alan Fordove, Mister Noa i Asterikse kao ja, ili batališ sve. Jednostavno te stanje u državi guralo da se okreneš nečemu drugom. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2890 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 18/01/2025 : 12:39:17
|
Imam čak i obrnutu situaciju: imam jednog od najboljih ortaka, koji je u tinejdžerskim (i čak i malo starijim godinama) čitao stripove (donosila mu rodbina iz US/Kanade), kad niko od nas nije čitao (čak mi deluje da je to i krišom radio); a kojeg sada ne mogu da nateram da kupi nešto. Uvalim mu jednom godisnje jedva nešto da pročita, što mu nahvalim i ponesem i onda stoji kod njega po 3 meseca! |
Edited by - jagodanbg on 18/01/2025 12:40:49 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8624 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/01/2025 : 13:55:07
|
Meni su ti povratnici stripu kao oni zombiji iz Planete mrtvih (DD). Na to me asociraju. Ili na ono od Kinga - Ponekad se vraćaju. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27069 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Tonto
Advanced Member
8599 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 18/01/2025 : 15:43:29
|
U vrijeme kad otkrio pi*ku odustao sam od stripova i potpuno se posvetio istoj. Da nije bilo fibre i metabaruna tko zna bi li im se vratio. Ja sam ne tako vise napaljeni zombi nize kaste. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2827 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2362 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 18/01/2025 : 16:32:07
|
quote: Originally posted by jaki
Stripaš forever. Ovi "povratnici"su niža kasta.
Forever, indeed...po meni je to jedina definicija stripofila...onaj koji je veran stripu od "kolevke pa do groba"...kakvi prekidi, stanke, nope, uz i sa stripom svaki božiji dan... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2362 Posts
Posted - 18/01/2025 : 16:35:17
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Ne poznajem licno nijednog od dvojice sagovornika iz ovog video priloga, ali se tu provlaci jedna stvar koja mi je bas neshvatljiva...naime, Jandric kaze da je ljubitelj stripa od malena i da je citao stripove i sakupljao Dilana i Zagora, a da je u nekom trenutku prestao da prati strip da bi mu se godinama kasnije vratio i usao i u profesionalne vode preko Dw, sto je ok prica...a onda Mator konj kaze da je ta prica skoro ista kod svih stripofila, referirajuci se na taj privremeni otklon od stripa i scene...wtf!?!...i ja sebe smatram stripofilom a i dozivotnim zaljubljenikom u strip pa mi ta konstatacija oko visegodisnje pauze u vezi stripa od strane nekoga ko sebe smatra stripofilom nije jasna...
Sta je tu cudno? Gomila ljudi, ukljucujuci i mene je citala stripove u mladjim danima pa se kasnije vratila stipu. Ja sam doslovno naucio da citam sa stripovima (Mikijev Zabavnik/Almanah i Alan Ford) i negde oko pocetka sredje skole prestao da citam stripove. Citao sam knjige kao nenormalan da bih se stripovima vratio pre 7 - 8 godina kada mi je pod ruku dosao strip "Tamo gde pogled ne dopire" od Belog puta. Taj album me je vratio u svet stripa. Jedino muziku nikada nisam zapostavio i od umetnosti koju volim ce mi muzika uvek biti #1.
Bez uvrede, ali ti nisi istinski stripofil...meni je strip oduvek bio i biće na prvom mestu...bez konkurencije...pa onda sve ostalo, film, muzika, sport... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2362 Posts
Posted - 18/01/2025 : 16:47:31
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Kao klinac u Jugoslaviji, dosta ljudi oko mene je čitalo stripove. Devedesetih pa sve do ranih 2000-ih, znao sam možda dvoje-troje koji i dalje čitaju sem mene. U poslednjih 15 godina, se opet slika promenila drastično na bolje. Ovaj prostor je specifičan zbog ratnog doba i prestanka izdavaštva pa ne može baš da se gleda ta situacija kao neka normalna. Bio je jedan duži period out of sight - out of mind. Šta je neko imao da vidi/kupi recimo neke 1995-te? Net još nemamo, u prodaji nemaš ništa, a ti si recimo sad neko ko više nije dete i nije ti dovoljno da vrtiš Bonelli stripove po stoti put. Ili vrtiš stare Alan Fordove, Mister Noa i Asterikse kao ja, ili batališ sve. Jednostavno te stanje u državi guralo da se okreneš nečemu drugom.
Ne slažem se...ja sam u tom periodu bezbroj puta listao stare Stripoteke, Eksove, Bisere, Strip artove...i nabavljao ponešto što je izlazilo povremeno...i nadao se da će se strip vratiti, i vratio se...kad se Stripoteka ponovo vratila na kioske bila je to neopisiva radost...neopisiva, najiskrenije...to ne može da se objasni rečima...ja sam odrastao kada su kiosci bili prepuni stripova pa me je situacija sa prekidom izdavaštva strašno pogodila...ali, eto, dočekao sam da se stripovi vrate i to u izdanjima o kojima sam nekad mogao samo da maštam... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10428 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 18/01/2025 : 17:28:07
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Sta je tu cudno? Gomila ljudi, ukljucujuci i mene je citala stripove u mladjim danima pa se kasnije vratila stipu. Ja sam doslovno naucio da citam sa stripovima (Mikijev Zabavnik/Almanah i Alan Ford) i negde oko pocetka sredje skole prestao da citam stripove. Citao sam knjige kao nenormalan da bih se stripovima vratio pre 7 - 8 godina kada mi je pod ruku dosao strip "Tamo gde pogled ne dopire" od Belog puta. Taj album me je vratio u svet stripa. Jedino muziku nikada nisam zapostavio i od umetnosti koju volim ce mi muzika uvek biti #1.
Bez uvrede, ali ti nisi istinski stripofil...meni je strip oduvek bio i biće na prvom mestu...bez konkurencije...pa onda sve ostalo, film, muzika, sport...
Složio bih se s axleom. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10428 Posts
Posted - 18/01/2025 : 17:30:26
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Kao klinac u Jugoslaviji, dosta ljudi oko mene je čitalo stripove. Devedesetih pa sve do ranih 2000-ih, znao sam možda dvoje-troje koji i dalje čitaju sem mene. U poslednjih 15 godina, se opet slika promenila drastično na bolje. Ovaj prostor je specifičan zbog ratnog doba i prestanka izdavaštva pa ne može baš da se gleda ta situacija kao neka normalna. Bio je jedan duži period out of sight - out of mind. Šta je neko imao da vidi/kupi recimo neke 1995-te? Net još nemamo, u prodaji nemaš ništa, a ti si recimo sad neko ko više nije dete i nije ti dovoljno da vrtiš Bonelli stripove po stoti put. Ili vrtiš stare Alan Fordove, Mister Noa i Asterikse kao ja, ili batališ sve. Jednostavno te stanje u državi guralo da se okreneš nečemu drugom.
Ne slažem se...ja sam u tom periodu bezbroj puta listao stare Stripoteke, Eksove, Bisere, Strip artove...i nabavljao ponešto što je izlazilo povremeno...i nadao se da će se strip vratiti, i vratio se...kad se Stripoteka ponovo vratila na kioske bila je to neopisiva radost...neopisiva, najiskrenije...to ne može da se objasni rečima...ja sam odrastao kada su kiosci bili prepuni stripova pa me je situacija sa prekidom izdavaštva strašno pogodila...ali, eto, dočekao sam da se stripovi vrate i to u izdanjima o kojima sam nekad mogao samo da maštam...
Uz ovo, okrenuo sam se nabavci stripova iz inozemstva (putovanja, internet narudžbe, Amazon i dr.). |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8624 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/01/2025 : 19:02:53
|
Često su im izlaz alkohol i droga... |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2827 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2235 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 18/01/2025 : 19:54:24
|
Morali bi Alex i Peyo smisliti neki brzi test za razlikovanje pravih stripofila i stripdođošfila. Kasta je kasta, nema mešanja!
|
Resistance is futile. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2752 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 18/01/2025 : 20:22:14
|
Sta smo saznali, da Axle, Alexts, i Peyo vole stripove vise i od p, i da ih ti ne zanima, da su Tonta Metabaroni odvojili od p, ok rodna ravnopravnost je pozeljna. Da Jagoda radi za Boru, i da je Aleksandar muzikofil, a ne stripofil. I da su jedini normalni ovde Red i Shaner, sada kada Pake nema. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10428 Posts
Posted - 18/01/2025 : 20:54:14
|
quote: Originally posted by borg
Morali bi Alex i Peyo smisliti neki brzi test za razlikovanje pravih stripofila i stripdođošfila. Kasta je kasta, nema mešanja!
Et tu, Borg? |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10428 Posts
Posted - 18/01/2025 : 21:02:04
|
quote: Originally posted by john connor
Sta smo saznali, da Axle, Alexts, i Peyo vole stripove vise i od p, i da ih ti ne zanima ...
Višinski ti je mentor?
Stripovi i p..., ja u kupe ti u špade, miješaš kruške i jabuke iliti samo za tebe: "Deda šumom, baba drumom"! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21292 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/01/2025 : 23:07:07
|
nikad nisam prekidao sa stripom,ali kad sam otkrio pi*ku i lake,te nešto teže droge,prioriteti su neko vreme otišli na tu stranu. Uvek je bavljenje sportom bilo #1,ali u selekciji"knjiga/strip/film/muzika/video igre",stripu sam uvek posvećivao najviše i pažnje i vremena.A mislim da mi je od pomenutih stvari knjiga možda i najdraži vid zabave. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 18/01/2025 23:07:45 |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2016 Posts
Posted - 19/01/2025 : 10:16:02
|
quote: Originally posted by Tonto
U vrijeme kad otkrio pi*ku odustao sam od stripova i potpuno se posvetio istoj. Da nije bilo fibre i metabaruna tko zna bi li im se vratio. Ja sam ne tako vise napaljeni zombi nize kaste.
To bre! Ako mi neko kaze da mu je strip vazniji od picke smatracu da nije normalan! |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2016 Posts
Posted - 19/01/2025 : 10:24:05
|
quote: Originally posted by axle munshine Bez uvrede, ali ti nisi istinski stripofil...meni je strip oduvek bio i biće na prvom mestu...bez konkurencije...pa onda sve ostalo, film, muzika, sport...
Zasto bih se uvredio kada sebe nikada nisam ni smatrao istinskim stirpovilom? Mene ne zanimaju autori stipa, sta oni rade i slicni, ne zanimaju me druzenja oko stripa, jedva i da sa nekim porazgovaram na tu temu, mene zanima samo cista forma stripa dok je kod muzike drugacije - sve me zanima. Istina da stripove citam svaki dan kad god imam priliku, mnogo vise nego sto gledam filmove/serije ali citanje prati muzika i sve ostalo sto radim tokom dana. Ja sam istinski muzikofil! Zbog stripa mi se nakupilo par knjiga koje zelim da procitam vec vise od godinu dana tako ce u jednom trenutku opet strip ostati sa strane dok to procitam ali nikada vise necu prestati da pratim. Zapravo, kad sam prestao da pratim, nista se nije ni desavalo. MZ se ugasio, nista nije izlazilo, nista se nije desavalo na tom polju. Sve sam nadoknadio i nabavio sto sam propustio tako da ne vidim da sam na gubitku. |
|
|
Topic |
|